X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Luna a co maja powiedziec laski co po 20 tyg tez nie czuja ruchów? Kiedy masz wizytę ? To jest moja druga ciąża i mogłam ruchy wczesniej poczuć:) a wiec nie zamartwiaj sie !

Ja to w ogóle widzę ze jak dobry humor i jestem szczęśliwa to i malca częściej czuje !! Od piątku od 18 do soboty do południa nie czułam nic, i bylam troche zdołowana i cały czas myślałam o tym . Później mąż przyjechał atmosfera sie rozluźniła zapomniałam o kopniakach i babel zaczol regularnie dawać znać rozszalał sie :P

Postaraj sie czymś zająć i nie myśleć o tym!! Synek sam Cie jeszcze zaskoczy :P

podziękujesz mi za ta rade zobaczysz :-)

Mąż mówi mi to samo. Wizytę mam za 2 tygodnie, ale nie chcę iść wcześniej, nie chcę schizować i robić z siebie panikary. Czytałam różne wątki o ruchach i faktycznie dziewczyny mają na początku kilka dni przerwy. No dobra spróbuję przestać się na tym skupiać bo mnie to męczyć zaczyna :P Na razie dzięki za wsparcie, bo mnie to podnosi na duchu. Jak powiem mojej mamie to zrobi się blada i będzie kazała gnać na szpital a ja sama wyczuwam, że to nie jest nic złego tylko moje schizowe myśli :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 22:59

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, jeszcze będziesz miała dosyć tych kopów pod żebra i w pęcherz :P

luna91, pasia27 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Luna, jeszcze będziesz miała dosyć tych kopów pod żebra i w pęcherz :P

:) za bardzo się przejmuję nie? No taki moment przejściowy, muszę przeczekać i już :P Dzięki za odzew i pocieszenie :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam 20 tydzień i nadal nie czuję żadnych ruchów. Kiedyś mi sie wydawało, że czułam skrobanie itp, ale tylko kilka dni a potem nic. Już nie mogę sie doczekać , ale nie moge powiedziec, żebym się niepokoiła. Myślę, że nie ma co się porównywać bo każda ma inaczej. Podobno w pierwszej ciazy mozna poczuć ruchy nawet po 23-24 tygodniu. Za równe 10 dni połówkowe. Bardzo chciałabym uslyszć, że wszystko dobrze i wierzę, że tak jest i tak będzie :)
    Spokojnych i pięknych snów Lejdis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 23:15

bereda11, luna91 lubią tę wiadomość

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi my jesteśmy na podobnym etapie i mnie ten gin od genetycznych kazał przyjsc po nowym roku. To będzie skończony 20t. Podobno w 21 tygodniu najlepiej wszystko widac.
    Też chciałam przed świętami - ale coz.

Ja to w ogóle żyje w zawieszeniu do świat. Czekam na te święta jak nie wiem co. Potem moja impreza 30stkowa i Sylwester :) badanie genetyczne i może wreszcie pierwsze ruchy. I wtedy rusze z wyprawka pomału :)

FeliceGatto, mejbi, pasia27 lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Bereda a prywatnie sie nie da iść częściej?

Jesteś z UK?
    tak w UK..tu prywatnie chodza tylko polacy , anglicy raczej tego nie praktykuja .szczerze powiem ze nawet nie wiem czy sa prywatni gimekolodzy angielscy , bo polskie przychodnie ginekologiczne prywatne sa ale daleko odemnie ...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w karcie ciąży ze polowkowe najlepiej między 21-26 tygodniem robić

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Mąż mówi mi to samo. Wizytę mam za 2 tygodnie, ale nie chcę iść wcześniej, nie chcę schizować i robić z siebie panikary. Czytałam różne wątki o ruchach i faktycznie dziewczyny mają na początku kilka dni przerwy. No dobra spróbuję przestać się na tym skupiać bo mnie to męczyć zaczyna :P Na razie dzięki za wsparcie, bo mnie to podnosi na duchu. Jak powiem mojej mamie to zrobi się blada i będzie kazała gnać na szpital a ja sama wyczuwam, że to nie jest nic złego tylko moje schizowe myśli :P
    Luna spokojnie to moja druga ciąża pierwsze jakieś mini ruchy poczułam juz w 13 tyg przez tydzień czułam później praktycznie do końca 18tyg nic zero nic nie czułam w tamtą środę poczułam juz takie wrażenie przesunięcia się dziecka w czwartek i piątek przez weekend i dzisiaj znowu cisza. A niby druga ciąża i szybciej się to powinno odczuwać jak widać to się nie sprawdz, mimo to nie panikuje i spokojnie czekam :-)

luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    tak w UK..tu prywatnie chodza tylko polacy , anglicy raczej tego nie praktykuja .szczerze powiem ze nawet nie wiem czy sa prywatni gimekolodzy angielscy , bo polskie przychodnie ginekologiczne prywatne sa ale daleko odemnie ...
    Bereda - ja też się nie wybieram do polskiej przychodni mimo że mam blisko po prostu nas nie stać abym ciążę prowadziła w prywatnej przychodni. Masz rację nie ma w UK w ogóle prywatnej służby zdrowia w żadnej dziedzinie medycyny tylko i wyłącznie państwowka :-)

Ja teraz już luz pierwsza ciążę tak przeżyłam to i ta przeżyje ogólnie pełna spokoju w tej kwestii jestem przy drugiej będzie juz ci łatwiej wiadomo czego się spodziewać a chcąc nie chcąc i tak nie możemy tego zmienić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 23:39

w7eM.png
    ozEK.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę go ruszyło po coli - cały tatuś :D Dzięki dziewczyny za pociesznie :) Same wiecie, że jak człowiek sobie coś wkręci to mu tak siedzi w tej głowie :P Idę spać w końcu ;)

katarzyna_d, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Miłego dnia :)
    Pati jak będziesz miała chwilkę to dopisz mi imię Kacperek dla synka, bo Klaudia już zdecydowała jak braciszek będzie się nazywał, my możemy drugie imię mu wybrać :)

Czas leci coraz szybciej, co do ruchów to u mnie też kiepsko ten synuś się rusza. Czasem mam już obawy, czy na pewno jest wszystko ok, bo już 18t3d a mały czasem tylko popływa sobie. Strach po stracie jest chyba nieodłącznym elementem kolejnej ciąży i dopóki nie będę trzymała na rękach mojego ślicznego różowiutkiego syneczka to się pewnie nie uspokoję :(
    Ja miałam bardzo wcześnie prenatalne, niby ze względu na zwiększone ryzyko po prenatalnych bo to był dopiero 18tc. Wizytę mamy 22.12 to lekarz go pewnie jeszcze poogląda a to będzie wtedy 20t3d. Dostaliśmy skierowanie na echo serduszka w przeddzień Wigilii także mam nadzieję, że usłyszymy cudowną informację, że synuś jest zdrowiutki <3
    Spróbuje Wam nadrobić troszkę, bo ostatnio dużo pracy i nie mogę siedzieć na forum bo zaległości mi się porobiły, a jeszcze tylko 10dni pracy i L4 :)
    Miłego dnia :)

katarzyna_d, FeliceGatto, xpatiiix3, pasia27, luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie takie ciemno za oknem że się wstawać nie chce....no ale jak trzeba to trzeba

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Wam życzę

monilia84, luna91 lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tam do polowkowych jeszcze hoho... Jutro ide na normalba wizyte . jakos spokojna jestem o ta ciaze i próbuje nic sobie nie wmawiac. Tyle ze zmeczona non stop a z malym w domu szansa na odpoczynek mizerna .

katarzyna_d lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj ale mało płacicie za wizytę :-) ja zwykła 160 a z usg 310 zł, ale mimo kosztów nie zamienię mojego lekarza, prowadzi już 2 ciążę i dla mnie lepszego nie ma. Pierwsza poroniona prowadziłam na NFZ na koszykowej i juz nigdy w życie tego błędu nie zrobię

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:13

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    :) za bardzo się przejmuję nie? No taki moment przejściowy, muszę przeczekać i już :P Dzięki za odzew i pocieszenie :)

Ja nawet z plamieniami z szyjki i tymi ruchami nie polazłam do gina. Wiadomo martwiłam sie tez, ale przeczekałam to wszystko:D i ruchy wróciły i plemienia zniknęły

Będzie dobrze!! Ja miałam później wyrzuty sumienia ze się zamartwiałam nie potrzebnie i narażałam malucha na stres!

pasia27, luna91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:

Tzn ginekolodzy nie ale osoby przeszkolone są z sprzętem USG :) nasza Bree jest z UK i czasem chodziła prywat. Możesz z nią pogadać :) na priv
    Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka to jutro pójdziemy razem na odstrzał Hehe ja tak pewnie koło 11 wejde do gina ty na która masz?

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem lepiej na spokojnie do wszystkiego podejść to racja, każde dziecko ma swój tryb rozwoju i przyjdzie czas na to że dostanę nie jednego kopa w brzuchola <3

katarzyna_d, luna91 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ