X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Luna a co maja powiedziec laski co po 20 tyg tez nie czuja ruchów? Kiedy masz wizytę ? To jest moja druga ciąża i mogłam ruchy wczesniej poczuć:) a wiec nie zamartwiaj sie !

Ja to w ogóle widzę ze jak dobry humor i jestem szczęśliwa to i malca częściej czuje !! Od piątku od 18 do soboty do południa nie czułam nic, i bylam troche zdołowana i cały czas myślałam o tym . Później mąż przyjechał atmosfera sie rozluźniła zapomniałam o kopniakach i babel zaczol regularnie dawać znać rozszalał sie :P

Postaraj sie czymś zająć i nie myśleć o tym!! Synek sam Cie jeszcze zaskoczy :P

podziękujesz mi za ta rade zobaczysz :-)

Mąż mówi mi to samo. Wizytę mam za 2 tygodnie, ale nie chcę iść wcześniej, nie chcę schizować i robić z siebie panikary. Czytałam różne wątki o ruchach i faktycznie dziewczyny mają na początku kilka dni przerwy. No dobra spróbuję przestać się na tym skupiać bo mnie to męczyć zaczyna :P Na razie dzięki za wsparcie, bo mnie to podnosi na duchu. Jak powiem mojej mamie to zrobi się blada i będzie kazała gnać na szpital a ja sama wyczuwam, że to nie jest nic złego tylko moje schizowe myśli :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 22:59

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, jeszcze będziesz miała dosyć tych kopów pod żebra i w pęcherz :P

luna91, pasia27 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Luna, jeszcze będziesz miała dosyć tych kopów pod żebra i w pęcherz :P

:) za bardzo się przejmuję nie? No taki moment przejściowy, muszę przeczekać i już :P Dzięki za odzew i pocieszenie :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam 20 tydzień i nadal nie czuję żadnych ruchów. Kiedyś mi sie wydawało, że czułam skrobanie itp, ale tylko kilka dni a potem nic. Już nie mogę sie doczekać , ale nie moge powiedziec, żebym się niepokoiła. Myślę, że nie ma co się porównywać bo każda ma inaczej. Podobno w pierwszej ciazy mozna poczuć ruchy nawet po 23-24 tygodniu. Za równe 10 dni połówkowe. Bardzo chciałabym uslyszć, że wszystko dobrze i wierzę, że tak jest i tak będzie :)
    Spokojnych i pięknych snów Lejdis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 23:15

bereda11, luna91 lubią tę wiadomość

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi my jesteśmy na podobnym etapie i mnie ten gin od genetycznych kazał przyjsc po nowym roku. To będzie skończony 20t. Podobno w 21 tygodniu najlepiej wszystko widac.
    Też chciałam przed świętami - ale coz.

Ja to w ogóle żyje w zawieszeniu do świat. Czekam na te święta jak nie wiem co. Potem moja impreza 30stkowa i Sylwester :) badanie genetyczne i może wreszcie pierwsze ruchy. I wtedy rusze z wyprawka pomału :)

FeliceGatto, mejbi, pasia27 lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Bereda a prywatnie sie nie da iść częściej?

Jesteś z UK?
    tak w UK..tu prywatnie chodza tylko polacy , anglicy raczej tego nie praktykuja .szczerze powiem ze nawet nie wiem czy sa prywatni gimekolodzy angielscy , bo polskie przychodnie ginekologiczne prywatne sa ale daleko odemnie ...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w karcie ciąży ze polowkowe najlepiej między 21-26 tygodniem robić

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Mąż mówi mi to samo. Wizytę mam za 2 tygodnie, ale nie chcę iść wcześniej, nie chcę schizować i robić z siebie panikary. Czytałam różne wątki o ruchach i faktycznie dziewczyny mają na początku kilka dni przerwy. No dobra spróbuję przestać się na tym skupiać bo mnie to męczyć zaczyna :P Na razie dzięki za wsparcie, bo mnie to podnosi na duchu. Jak powiem mojej mamie to zrobi się blada i będzie kazała gnać na szpital a ja sama wyczuwam, że to nie jest nic złego tylko moje schizowe myśli :P
    Luna spokojnie to moja druga ciąża pierwsze jakieś mini ruchy poczułam juz w 13 tyg przez tydzień czułam później praktycznie do końca 18tyg nic zero nic nie czułam w tamtą środę poczułam juz takie wrażenie przesunięcia się dziecka w czwartek i piątek przez weekend i dzisiaj znowu cisza. A niby druga ciąża i szybciej się to powinno odczuwać jak widać to się nie sprawdz, mimo to nie panikuje i spokojnie czekam :-)

luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    tak w UK..tu prywatnie chodza tylko polacy , anglicy raczej tego nie praktykuja .szczerze powiem ze nawet nie wiem czy sa prywatni gimekolodzy angielscy , bo polskie przychodnie ginekologiczne prywatne sa ale daleko odemnie ...
    Bereda - ja też się nie wybieram do polskiej przychodni mimo że mam blisko po prostu nas nie stać abym ciążę prowadziła w prywatnej przychodni. Masz rację nie ma w UK w ogóle prywatnej służby zdrowia w żadnej dziedzinie medycyny tylko i wyłącznie państwowka :-)

Ja teraz już luz pierwsza ciążę tak przeżyłam to i ta przeżyje ogólnie pełna spokoju w tej kwestii jestem przy drugiej będzie juz ci łatwiej wiadomo czego się spodziewać a chcąc nie chcąc i tak nie możemy tego zmienić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 23:39

w7eM.png
    ozEK.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę go ruszyło po coli - cały tatuś :D Dzięki dziewczyny za pociesznie :) Same wiecie, że jak człowiek sobie coś wkręci to mu tak siedzi w tej głowie :P Idę spać w końcu ;)

katarzyna_d, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Miłego dnia :)
    Pati jak będziesz miała chwilkę to dopisz mi imię Kacperek dla synka, bo Klaudia już zdecydowała jak braciszek będzie się nazywał, my możemy drugie imię mu wybrać :)

Czas leci coraz szybciej, co do ruchów to u mnie też kiepsko ten synuś się rusza. Czasem mam już obawy, czy na pewno jest wszystko ok, bo już 18t3d a mały czasem tylko popływa sobie. Strach po stracie jest chyba nieodłącznym elementem kolejnej ciąży i dopóki nie będę trzymała na rękach mojego ślicznego różowiutkiego syneczka to się pewnie nie uspokoję :(
    Ja miałam bardzo wcześnie prenatalne, niby ze względu na zwiększone ryzyko po prenatalnych bo to był dopiero 18tc. Wizytę mamy 22.12 to lekarz go pewnie jeszcze poogląda a to będzie wtedy 20t3d. Dostaliśmy skierowanie na echo serduszka w przeddzień Wigilii także mam nadzieję, że usłyszymy cudowną informację, że synuś jest zdrowiutki <3
    Spróbuje Wam nadrobić troszkę, bo ostatnio dużo pracy i nie mogę siedzieć na forum bo zaległości mi się porobiły, a jeszcze tylko 10dni pracy i L4 :)
    Miłego dnia :)

katarzyna_d, FeliceGatto, xpatiiix3, pasia27, luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie takie ciemno za oknem że się wstawać nie chce....no ale jak trzeba to trzeba

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Wam życzę

monilia84, luna91 lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tam do polowkowych jeszcze hoho... Jutro ide na normalba wizyte . jakos spokojna jestem o ta ciaze i próbuje nic sobie nie wmawiac. Tyle ze zmeczona non stop a z malym w domu szansa na odpoczynek mizerna .

katarzyna_d lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj ale mało płacicie za wizytę :-) ja zwykła 160 a z usg 310 zł, ale mimo kosztów nie zamienię mojego lekarza, prowadzi już 2 ciążę i dla mnie lepszego nie ma. Pierwsza poroniona prowadziłam na NFZ na koszykowej i juz nigdy w życie tego błędu nie zrobię

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:13

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    :) za bardzo się przejmuję nie? No taki moment przejściowy, muszę przeczekać i już :P Dzięki za odzew i pocieszenie :)

Ja nawet z plamieniami z szyjki i tymi ruchami nie polazłam do gina. Wiadomo martwiłam sie tez, ale przeczekałam to wszystko:D i ruchy wróciły i plemienia zniknęły

Będzie dobrze!! Ja miałam później wyrzuty sumienia ze się zamartwiałam nie potrzebnie i narażałam malucha na stres!

pasia27, luna91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:

Tzn ginekolodzy nie ale osoby przeszkolone są z sprzętem USG :) nasza Bree jest z UK i czasem chodziła prywat. Możesz z nią pogadać :) na priv
    Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka to jutro pójdziemy razem na odstrzał Hehe ja tak pewnie koło 11 wejde do gina ty na która masz?

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem lepiej na spokojnie do wszystkiego podejść to racja, każde dziecko ma swój tryb rozwoju i przyjdzie czas na to że dostanę nie jednego kopa w brzuchola <3

katarzyna_d, luna91 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ