Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ja juz dziś cała noc nie spałam myśląc o jutrzejszym Usg ;( Tak prosiłam mojego Anioła żeby to wszystko okazało się pomyłką ;( A jeszcze jedna nic przede mną i wcześniej jak o 11 nie wejdę bo nie mama czym dojechać te 100 km
Co do ruchów to ja pierwsze smyrania czułam juz od 14 tc ale nie hyly częste później były częstsze, później przez kilka dni nic a teraz czuję od kilku dni juz wyraźne kopniaki i przesuwanie się dziecka ale wiem ze może się jeszcze zdarzyć tak ze przez kilka dni będę czuła słabiej bo na tym etapie to normalne także bez paniki dziewczyny niedługo będziemy narzekać na bolesne kopniaki w zebra czy pęcherzmonilia84 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Przewinal mi się wątek zielonych upławów ja to mam i to na sto 100% jest grzybica ze stanem zapalnym miałam robiony wymaz i brane na posiew coś im tam wyszło ale dowiem się jak wypis dostanę do ręki dostaje dopochwowo na to gynalgin i pomaga juz po kilku dniach sluz jest zmieniony zaczyna sie robić przezroczysty czyli działatak ze nie gdybajcie tylko biegiem do lekarza ! Zapalenie moze nawet spowodowac utrate ciąży.
Glukoze też mam juz za soba mi lekarz kazal zrobic przed 20tc wiec ja juz zrobilam ale wyniku nie znam moj ma dopiero dzis odebrac wyniki.
A u mnie połozne.... Hmmm pierwsze slysze wiem ze przychodza po porodzie a przed porodem nie slyszalam zeby przychodzily
-
Dzień doberek
Clio_99 no to u mnie wypada podobnie, skończony 20 tydzień (20t0d) wypada mi 7 stycznia. O ludzieprzecież to za miesiąc!
może jednak namówię Męża na usg przed świętami ale nie u tego genetyka tylko normalnie, wtedy się płaci stówkę a nie prawie 200zł. No bo miesiąc czasu... Ehh... Cierpliwość nie jest moją mocną stroną
Ja też jak Ty dopiero po połówkowym ruszam z zakupami i doczekać się nie mogę !
Migussia to ja ze spaniem mam podobnie tylko odwrotnie bo budzę po 1 i tak sobie nie śpię właśnie do 4a potem rano ledwo tyłek zwlekam żeby córę do przedszkola zaprowadzić.
Kw, Monilia - trzymam kciuki bardzo mocno za Wasze maluszkibędzie dobrze, zobaczycie! A dzisiaj kto tam wizytuje?
W ddtvn dzisiaj znowu Słodki Ciężarchyba nadrabiają tamto tygodniowe opóźnienie co nie wyemitowali odcinka
Miłego dnia!
monilia84, luna91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykonwalijka wrote:Serio położna przychodzi w czasie ciąży? ?
Trzeba się do niej zgłosić czy jak?
Myślałam że położna przychodzi po porodzie zobaczyć w jakich warunkach dziecko żyje.
Trzeba zgłosić sie do niej np telefonicznie i ona odwiedza w domudo mojej kuzynki przychodziła
Jak chodziłam z Filipem 7 lat temu to przychodziła tylko po porodzie.
Nie wiem co teraz taka położna robi -
katarzyna_d wrote:Trzeba zgłosić sie do niej np telefonicznie i ona odwiedza w domu
do mojej kuzynki przychodziła
Jak chodziłam z Filipem 7 lat temu to przychodziła tylko po porodzie.
Nie wiem co teraz taka położna robi
Ale tu chyba mowa o dziewczynach które nie mieszkają w Polsce bo u nas to faktycznie dopiero po porodzie przychodzą a całą ciążę prowadzi się u lekarza. -
nick nieaktualnymejbi wrote:Ale tu chyba mowa o dziewczynach które nie mieszkają w Polsce bo u nas to faktycznie dopiero po porodzie przychodzą a całą ciążę prowadzi się u lekarza.
u nas po 20 tyg przychodzi położna i to w Polsce tak w Polscewszystko sie zmienia świat do przodu idzie
do kuzynki łaziła raz w miesiącu
konwalijka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBo w Uk to chodzi się do położnej. A u mnie jest tam ze lek prowadzi ciążę a położna może do domu:P zajmuje sie sprawami pewnie o karmieniu pewnie o porodzie, kosmetyki pielęgnacja itp ja mieszkam na wsi:) i u nas cos takie jest nie wiem jak gdzie indziej
-
Ja juz pisałam ze w pierwszej ciąży ruchy poczulam dopiero w 18tyg a później za 2tyg ciszy nawet..brzuch ogromny i dzidziol plywal.teraz jeszcze nic nie czuje i lekarz mowi ze normalka nawet przy drugiej ciąży..na wszystko przyjdzie czas..a brzuch mam ogromny..masakra hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:09
-
U nas jak się leży jeszcze po porodzi w szpitalu to trzeba zgłosić dziecko do poradni dziecięcej i zgłosić poloznej.a jas wypiszą to zadzwonic i sie umówić..a do nas przyszla dopiero jak Kacper miał 2tyg..pepek ,siusiaka ogladala ,mnie krocze zobaczyła...cos tam o kp pogadala i tyle..przylazila 6razy po podpis bo wtedy maja placone..
-
kw wrote:Hej dziewczyny ja juz dziś cała noc nie spałam myśląc o jutrzejszym Usg ;( Tak prosiłam mojego Anioła żeby to wszystko okazało się pomyłką ;( A jeszcze jedna nic przede mną i wcześniej jak o 11 nie wejdę bo nie mama czym dojechać te 100 km
Aniołki są przy Nas cały czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:17
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Kw na pewno będzie wszystko dobrze:***** trzymaj się Kochana !!! Nie ma innej opcji!!!
Ja byłam u gina i dostałam na ten stan zapalny robiony lek nystatynę z jakimiś dodatkami.... podobno bardzo łagodny lek i tylko 8 zł. <szok> Gin zrobił mi tez wymaz ale wyniki dopiero za jakiś czas......
Mnie czeka usg w piątek na 9. Bardzo się boję czy wszystko dobrze z maluszkiem..
Od jakiegoś czasu daje mi znać o sobie kopniakami:) Jestem bardzo ciekawa kto tam we mnie siedzi:)
Powodzonka na wizytach Kochane Moje:****
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 10:33
bereda11 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku