X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello dziewczyneczki, ja mam połówkowe na 17.12 i się teraz zastanawiam czy to nie za wcześnie? muszę zapytać mojego gina...

a w ogóle to wczoraj miałam rewolucję jelitową, kilka razy w kibelku i dzisiaj prawie brzucha nie mam :(
    poza tym strasznie mi się spinała macica - bałam się okropnie, a teraz tak myślę że to mogo być przez te spinki jelit. jak myślicie?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malmama ja to będę się modlić żeby Wielkanoc w dwupaku spędzić w domu chociaż potem niech się dzieje co chce bo dziecko po 36 juz jest silne i powinno samo oddychać ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    ja jutro mam wizytę ale zapewne nie zrobi mi usg
    no chyba ze cos wymyślę ;)

połówkowe u mnie bedzie 7/8/9 stycznia ;) zalezy do kiedy l4 jutro dostanę ..
    miłego :*

• storczyk Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mnie dzis strasznie boli gardlo boli i kaszel meczy masakra a najgorzej w nocy sliny nie moge przełknąć, mam pastylki do ssania i troche mi pomagaja bo chyba słowa bym nie powiedziala. A jeszcze ten bol brzucha w nocy mi doskwieral w zadnej pozycji nie dalo sie wytrzymać spokojnie a rano jak poszly baki i sie wyproznilam ulga co nie miara jak reka odjol chy a cos z jelitami ale nie jestem pewna wazne ze przeszło ;-)

Wizytujacym powodzenia na wizytach ;-)

Ja tez jeszcze nie czuje takich konkretnych ruchów i czasami sie schizuje ale jak przypomne sobie pierwsza ciaze to dosyc pozno ruchy poczulam,wiec wierze ze jest dobrze i cierpliwie czekam do wizyty.

Trzymam kciuki za wszystkie dzidziusie wierze ze jest i bedzie dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 11:02

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Ale tu chyba mowa o dziewczynach które nie mieszkają w Polsce bo u nas to faktycznie dopiero po porodzie przychodzą a całą ciążę prowadzi się u lekarza.

tak to prawda u nas w Polsce położna przychodzi po 20 tyg ale nie wiem czy to obowiązkowe, w każdym bądź razie u mnie położna z przychodni mojego lekarz mieszka w klatce obok mnie :D jest bardzo sympatyczna i polecana, ja skorzystam bo to moje pierwsze dziecko i nie mam zielonego pojęcia co i jak więc jestem ciekawa co mi powie:)

ja będę miała połówkowe dokładnie w 20 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 11:08

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy was jeszcze bolą piersi? mnie trochę tak, nie jakoś mocno ale je czuję:P ?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Dziewczyny czy was jeszcze bolą piersi? mnie trochę tak, nie jakoś mocno ale je czuję:P ?
    Mnie tak np 3dni bola potem tydzien nie.. potem znowu 2-3dni lub 3-4 i prrzerwa i znowu.. czasem to nawet sie nie moge dotchnac.. a nie zauwazylam zeby jakos bardzo mi urosly tak pomalu rosna.. moze nie bedzie rozstepow.. ;)

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak apropo to dzisiaj mam juz ostatni dzien i jestem na polmetku i jutro oficjalnie zaczynam 2 polowe ciazy w piateczek USG polowkowe- do wczoraj mysalam tylko o pci dziecka, teraz troszke zaczynam sie stresowac-ale z dzidzia mam nadzieje wszystko jest ok :) Juz nie moge sie doczekac kiedy malenstwo zobacze moje kochaniutkie, mautkie.. troszke sie martwie bo nie czuje za bardzo ruchow ale wiem ze dzidzia jeszcze malutka i ma duzo miejsca zeby sie obkrecac i nie zawsze da rade ja wyczuc... a wy lale jak sie czujecie????

monaa lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Mnie bolą tylko sutki i to od samego początku,a piersi urosły już o 2 rozmiary i mam rozstępy okropne tylko na piersiach póki co :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 11:45

• luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Piersi mnie nie bolą - tylko sutki i to mam takie napady, że przez kilka minut jakby ktoś wykręcał :P

Dziewczyny mam podejrzenie infekcji. Upławy mam takie jak wcześniej - żółto białe, bez zapachu tylko teraz mnie jakby trochę podszczypuje :/ Wizytę mam za 2 tygodnie i nie wiem czy iść wcześniej czy kupić sobie ten Multi Gyn i posmarować ?Jak myslicie?

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • migussia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:13

luna91 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi badał tydzień temu ph i powiedział, że nie ma nic. Ale jakoś czuję podszczypywanie - chyba, że mocz, bo ja teraz sikam co parę minut.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • malvva Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Mnie bolą tylko sutki i to od samego początku,a piersi urosły już o 2 rozmiary i mam rozstępy okropne tylko na piersiach póki co :-(

łacze sie w bolu muje piersi to jak sloneczka od sutkow odchodza krechy

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej no ja jutro dopiero o 18 a za wizyte place 90 zl no za polowkowe pewnie nie zaplace nic tylko bede miec na fundusz tak jak z genetycznymi.
    u nas nie przychodzi polozna tylko 2 razy po porodzie i dobrze;P glupia baba
    dzis Alek mial miec szczepienie a tu gorczka.... ehhh nic pojdziemy za tydzien.
    Dziecko chyba gdzieś wyzej sie przemiescilo w koncu nie cisnie tak bardo na pecherz...jeeeee tylko 2 razy wstawalam siku:D

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    My byliśmy rano oddać krew i mocz i jutro po wyniki a w czwartek do lekarza.
    Byliśmy też u fryzjera i mamusia wreszcie zrobiła porządek z włosami, Fryzjerka mówi że mam bardzo dużo włosów malutkich, więc jej mówię że strasznie mi wypadają i chyba się łamią a ona że nie wyglądają na połamanę no to mówię że chyba znam przyczynę ;-) siedzi w brzuszku już 4 miesiące ;-) a ona aaaaaaa no to wszystko jasne, po porodzie wszystkie wypadną... ;-(
    a ogólnie po nieciekawej nocy niedzielnej i poniedziałku czuję się już bardzo dobrze...

Kciukam za wizyty dzisiejsze.
    KW wierzę że wszystko będzie dobrze! Musi być!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze prywatnie w przychodni płaciłam 130zł z usg a jak byłam na prenatalnych zapłaciłam 200zł teraz mam zamiar dać mu 100zł

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie cycki nie bolą na szczęście. urosły dwa rozmiary, ale też nie pojawiły się narazie rozstępy więc mega się cieszę.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie na dzień dzisiejszy wszystko w porządku i prawdopodobnie dziewczynka

Madziuśka, luna91, izizizi, JusWik, Kłosia, katarzyna_d, pasia27, maimama, Agusia ;), Madziaaaaa, Jitka, bereda11, monaa, xpatiiix3, i.am.chappie, helutka lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx gratuluje dziewczynki!!! :-)
    Co do cyckow to moje tez urosly o 2 rozmiary ale zrobily sie strasznie brzydkie, sutki jakies takie wielkie i ciemno brazowe, pelno zylek, bola przy dotyku i niewygodne mi w kazdym biustonoszu :-( myslalam ze w cazy ma sie fajne cycyki a tu taka kicha!

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    patkaaxx gratuluje dziewczynki!!! :-)
    Co do cyckow to moje tez urosly o 2 rozmiary ale zrobily sie strasznie brzydkie, sutki jakies takie wielkie i ciemno brazowe, pelno zylek, bola przy dotyku i niewygodne mi w kazdym biustonoszu :-( myslalam ze w cazy ma sie fajne cycyki a tu taka kicha!

mój mówi,że mam sutki jak u murzynki:D kurczę ja w domu chodze bez stanika bo mi wygodniej nie wiem czy dobrze robię hmm..

Idgie lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ