SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello dziewczyneczki, ja mam połówkowe na 17.12 i się teraz zastanawiam czy to nie za wcześnie? muszę zapytać mojego gina...

a w ogóle to wczoraj miałam rewolucję jelitową, kilka razy w kibelku i dzisiaj prawie brzucha nie mam :(
    poza tym strasznie mi się spinała macica - bałam się okropnie, a teraz tak myślę że to mogo być przez te spinki jelit. jak myślicie?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malmama ja to będę się modlić żeby Wielkanoc w dwupaku spędzić w domu chociaż potem niech się dzieje co chce bo dziecko po 36 juz jest silne i powinno samo oddychać ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    ja jutro mam wizytę ale zapewne nie zrobi mi usg
    no chyba ze cos wymyślę ;)

połówkowe u mnie bedzie 7/8/9 stycznia ;) zalezy do kiedy l4 jutro dostanę ..
    miłego :*

• storczyk Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mnie dzis strasznie boli gardlo boli i kaszel meczy masakra a najgorzej w nocy sliny nie moge przełknąć, mam pastylki do ssania i troche mi pomagaja bo chyba słowa bym nie powiedziala. A jeszcze ten bol brzucha w nocy mi doskwieral w zadnej pozycji nie dalo sie wytrzymać spokojnie a rano jak poszly baki i sie wyproznilam ulga co nie miara jak reka odjol chy a cos z jelitami ale nie jestem pewna wazne ze przeszło ;-)

Wizytujacym powodzenia na wizytach ;-)

Ja tez jeszcze nie czuje takich konkretnych ruchów i czasami sie schizuje ale jak przypomne sobie pierwsza ciaze to dosyc pozno ruchy poczulam,wiec wierze ze jest dobrze i cierpliwie czekam do wizyty.

Trzymam kciuki za wszystkie dzidziusie wierze ze jest i bedzie dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 11:02

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Ale tu chyba mowa o dziewczynach które nie mieszkają w Polsce bo u nas to faktycznie dopiero po porodzie przychodzą a całą ciążę prowadzi się u lekarza.

tak to prawda u nas w Polsce położna przychodzi po 20 tyg ale nie wiem czy to obowiązkowe, w każdym bądź razie u mnie położna z przychodni mojego lekarz mieszka w klatce obok mnie :D jest bardzo sympatyczna i polecana, ja skorzystam bo to moje pierwsze dziecko i nie mam zielonego pojęcia co i jak więc jestem ciekawa co mi powie:)

ja będę miała połówkowe dokładnie w 20 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 11:08

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy was jeszcze bolą piersi? mnie trochę tak, nie jakoś mocno ale je czuję:P ?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Dziewczyny czy was jeszcze bolą piersi? mnie trochę tak, nie jakoś mocno ale je czuję:P ?
    Mnie tak np 3dni bola potem tydzien nie.. potem znowu 2-3dni lub 3-4 i prrzerwa i znowu.. czasem to nawet sie nie moge dotchnac.. a nie zauwazylam zeby jakos bardzo mi urosly tak pomalu rosna.. moze nie bedzie rozstepow.. ;)

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak apropo to dzisiaj mam juz ostatni dzien i jestem na polmetku i jutro oficjalnie zaczynam 2 polowe ciazy w piateczek USG polowkowe- do wczoraj mysalam tylko o pci dziecka, teraz troszke zaczynam sie stresowac-ale z dzidzia mam nadzieje wszystko jest ok :) Juz nie moge sie doczekac kiedy malenstwo zobacze moje kochaniutkie, mautkie.. troszke sie martwie bo nie czuje za bardzo ruchow ale wiem ze dzidzia jeszcze malutka i ma duzo miejsca zeby sie obkrecac i nie zawsze da rade ja wyczuc... a wy lale jak sie czujecie????

monaa lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Mnie bolą tylko sutki i to od samego początku,a piersi urosły już o 2 rozmiary i mam rozstępy okropne tylko na piersiach póki co :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 11:45

• luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Piersi mnie nie bolą - tylko sutki i to mam takie napady, że przez kilka minut jakby ktoś wykręcał :P

Dziewczyny mam podejrzenie infekcji. Upławy mam takie jak wcześniej - żółto białe, bez zapachu tylko teraz mnie jakby trochę podszczypuje :/ Wizytę mam za 2 tygodnie i nie wiem czy iść wcześniej czy kupić sobie ten Multi Gyn i posmarować ?Jak myslicie?

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • migussia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:13

luna91 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi badał tydzień temu ph i powiedział, że nie ma nic. Ale jakoś czuję podszczypywanie - chyba, że mocz, bo ja teraz sikam co parę minut.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • malvva Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Mnie bolą tylko sutki i to od samego początku,a piersi urosły już o 2 rozmiary i mam rozstępy okropne tylko na piersiach póki co :-(

łacze sie w bolu muje piersi to jak sloneczka od sutkow odchodza krechy

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej no ja jutro dopiero o 18 a za wizyte place 90 zl no za polowkowe pewnie nie zaplace nic tylko bede miec na fundusz tak jak z genetycznymi.
    u nas nie przychodzi polozna tylko 2 razy po porodzie i dobrze;P glupia baba
    dzis Alek mial miec szczepienie a tu gorczka.... ehhh nic pojdziemy za tydzien.
    Dziecko chyba gdzieś wyzej sie przemiescilo w koncu nie cisnie tak bardo na pecherz...jeeeee tylko 2 razy wstawalam siku:D

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    My byliśmy rano oddać krew i mocz i jutro po wyniki a w czwartek do lekarza.
    Byliśmy też u fryzjera i mamusia wreszcie zrobiła porządek z włosami, Fryzjerka mówi że mam bardzo dużo włosów malutkich, więc jej mówię że strasznie mi wypadają i chyba się łamią a ona że nie wyglądają na połamanę no to mówię że chyba znam przyczynę ;-) siedzi w brzuszku już 4 miesiące ;-) a ona aaaaaaa no to wszystko jasne, po porodzie wszystkie wypadną... ;-(
    a ogólnie po nieciekawej nocy niedzielnej i poniedziałku czuję się już bardzo dobrze...

Kciukam za wizyty dzisiejsze.
    KW wierzę że wszystko będzie dobrze! Musi być!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze prywatnie w przychodni płaciłam 130zł z usg a jak byłam na prenatalnych zapłaciłam 200zł teraz mam zamiar dać mu 100zł

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie cycki nie bolą na szczęście. urosły dwa rozmiary, ale też nie pojawiły się narazie rozstępy więc mega się cieszę.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie na dzień dzisiejszy wszystko w porządku i prawdopodobnie dziewczynka

Madziuśka, luna91, izizizi, JusWik, Kłosia, katarzyna_d, pasia27, maimama, Agusia ;), Madziaaaaa, Jitka, bereda11, monaa, xpatiiix3, i.am.chappie, helutka lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx gratuluje dziewczynki!!! :-)
    Co do cyckow to moje tez urosly o 2 rozmiary ale zrobily sie strasznie brzydkie, sutki jakies takie wielkie i ciemno brazowe, pelno zylek, bola przy dotyku i niewygodne mi w kazdym biustonoszu :-( myslalam ze w cazy ma sie fajne cycyki a tu taka kicha!

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    patkaaxx gratuluje dziewczynki!!! :-)
    Co do cyckow to moje tez urosly o 2 rozmiary ale zrobily sie strasznie brzydkie, sutki jakies takie wielkie i ciemno brazowe, pelno zylek, bola przy dotyku i niewygodne mi w kazdym biustonoszu :-( myslalam ze w cazy ma sie fajne cycyki a tu taka kicha!

mój mówi,że mam sutki jak u murzynki:D kurczę ja w domu chodze bez stanika bo mi wygodniej nie wiem czy dobrze robię hmm..

Idgie lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ