X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka podpisuje się rękami i nogami,u nas w szpitalach nie jest dostępne, ale jest 1 klinika ,niestety teraz prywatna,w poprzedniej ciąży mieli kontrakt z NFZ i teraz zbieram kasę, żeby znów tam rodzić.

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Hej dziewczyny ja cały ranek pomagałam ogarnąć trochę nowy dom mężowi bo w końcu po prawie 3 tyg dom jest wyszpachlowany uff ulga mąż sam to robił wiec naprawdę jestem z niego dumna :-)

Co do znieczulenia u mnie wszystko dostępne podjęliśmy taka decyzję ze jeżeli będzie konieczność abym rodziła sama bo mąż zostanie z synkiem w domu to biorę epidural i mam w nosie się męczyć a jeśli ktoś jednak przyleci z pl aby małym się zajść to tylko gaz i powietrze. Tak jak przy pierwszym porodzie :-)
    Ogólnie niezła "bania" po tym jest. Ostatnio nie wpadłam na pomysł aby mężowi dać spróbować tym razem nie zapomnę :-P
    Chodzi o ten domek z cuncilu??? Masz jakies zdjecia jak to wygladalo???? w jakim stanie dostalas??? Widzialam tylko jeden taki w surowym stanie ale to w bloku.. jak masz to wyslij mi jakies zdjecia na fb ;)

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc (komplikacje przy porodzie sn) i po cc, chcąc rodzić teraz sn nie dostane znieczulenia, także dziękuję za sn i odrazu chce cc, tym bardziej ze drugi synek bedzue chyba większy niż pierwszy (4 kg i 60 cm)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja miałam cc (komplikacje przy porodzie sn) i po cc, chcąc rodzić teraz sn nie dostane znieczulenia, także dziękuję za sn i odrazu chce cc, tym bardziej ze drugi synek bedzue chyba większy niż pierwszy (4 kg i 60 cm)

Mój tez miał 60 cm i4100 na usg mówili ze wazy góra 3500 lekarze mówili ze jak by wiedzieli ze takie duże odrazu by cieli bo szczupła i drobna byłam:P 6 godz i Filip wyskoczył bez problemu

xpatiiix3, Agusia ;), pasia27 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    ja może i jestem w mniejszości ale dla mnie zzo było zbawienne i teraz te chce
    ja dziewczyny nie mam pojecia o czym piszecie , wiedzialam tylko ze jest porod naturalny i cesarka ,i chcialabym rodzic naturalnie ale co do jakis srodkow znieczulajacych nie mam zielonego pojecia co ja chce , musze sie bardziej doszkolic

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak was czytam to widzę,że ja też będę musiała się w temacie zagłębić ale jak dziecko będzie duże to ono mi nie przejdzie, ja jestem wąska :/ poza tym nie wiem co gorsze cc czy ból związany z sn. niby u mnie jest gaz ale różne opinie czytałam no nic pogadam z ginem i położną.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:

Ale jak to? Po CC przy SN nie ma znieczulenia? Dlaczego? Ja też miałam CC i doktorek nic nie mówił o braku zzo, gdybym teraz cisnęła SN. Pierworodny jest z SN bez znieczulenia i to było 13 godzin masakry.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wala w kręgosłup Zn jak dobrze zrobią to git:P a jak sie dostaniesz do jakiegoś paproca anestezjologa to więcej szkód narobi niż dobrego !! :P
    Siora męża niedawno rodziła w Zn bo nie dala rady urodzić, nie rozmawiałam z nią jeszcze dopiero w czwartek mam jechac .

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    jak was czytam to widzę,że ja też będę musiała się w temacie zagłębić ale jak dziecko będzie duże to ono mi nie przejdzie, ja jestem wąska :/ poza tym nie wiem co gorsze cc czy ból związany z sn. niby u mnie jest gaz ale różne opinie czytałam no nic pogadam z ginem i położną.

W sensie budowy wąska? Tak wizualnie? Bo to nie ma znaczenia ;) Matka mojego P. jest wąska, drobniutka, a urodziła troje dzieci SN,,wszystkie ponad 4 kg. To samo koleżanka. Jedno duże, 1,5 godziny wszystkiego :P Ja za to mam szerokie biodra i nie dość, że SN był długi i trudny, to jeszcze popękalam do samego tylka,a Pierworodny ważył 3630 g. Także wąskość nie zawsze ma coś do rzeczy :)

pasia27 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Chodzi o ten domek z cuncilu??? Masz jakies zdjecia jak to wygladalo???? w jakim stanie dostalas??? Widzialam tylko jeden taki w surowym stanie ale to w bloku.. jak masz to wyslij mi jakies zdjecia na fb ;)

Tak mam mam wieczorem będę na laptopie to Ci na fb zdjęcia podeślę :-)

Myślę że wymiar bioder nie ma dużego znaczenia znam dziewczyny bardzo szczupłe w biodrach i bez problemu w kilka godzin urodziły a są i takie co teoretycznie nie powinny mieć problemu a jednak :-)

Ja raczej mam wąskie biodra nawet wydaje mi się ze bardzo i jakoś są dałam rade ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:25

bereda11, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    W sensie budowy wąska? Tak wizualnie? Bo to nie ma znaczenia ;) Matka mojego P. jest wąska, drobniutka, a urodziła troje dzieci SN,,wszystkie ponad 4 kg. To samo koleżanka. Jedno duże, 1,5 godziny wszystkiego :P Ja za to mam szerokie biodra i nie dość, że SN był długi i trudny, to jeszcze popękalam do samego tylka,a Pierworodny ważył 3630 g. Także wąskość nie zawsze ma coś do rzeczy :)

Mi położna po badaniu, mówiła ze mam dobre warunki do rodzenia :D

pasia27, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mi mówił ze szczupłe kobiety lepiej radzą sobie z porodem niż te szerokie i otyłe, ale wiadomo ze są różne komplikacje w różnych przypadkach

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski jestem meeeeeeeeeeeega szczęśliwa.
    byłam u lekarza, młody (potwierdzone mam piękne zdjęcie armaty ;)) nadrabia pięknie i FL już znacznie lepiej. to było tak jakby połówkowe - doktorek wszystko posprawdzał: narządy, oczka, język, paluszki policzył, przepływy w serduszku, nawet kosteczki w paluszkach i mówi że SYN IDEALNY!!!!

waży 265g :)

a oto on:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/598ef73567df.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 18:34

kkasya, katarzyna_d, josephinka84, Palinas89, xpatiiix3, bereda11, maimama, klaudia1534, Anniusia, Agusia ;), JusWik, luna91, i.am.chappie, pasia27, Sylika, Anjaa, Kłosia, helutka, migussia, Idgie, FeliceGatto, Clio_99, Różyczka, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i mam przełożyc termin padania połówkowego z NFZ na styczeń, bo za tydzien to za wcześnie skoro dzisiaj robił - zwłaszcza że to ten sam hahaha

co do szkoły rodzenia - zaczynamy 12 stycznia, w szpitalu w którym chcę rodzić

paris lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuska gratulacje:)
    ja dzisiaj się widziałam z koleżanką, która za m-c rodzi drugie dziecko i się nasluchalam o porodzie, wyprawce itp.
    Trochę mnie przestraszyła, ale myślę sobie ze wszystko przecież jest dla ludzi i do ogarniecia.

f2w343r81obn8r6j.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, w sumie w biodrach to taka normalna przeciętna , ale gin jak mnie badał to z punktu anatomicznego mam tam wszystko wąskie tak bynajmniej mówił :P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka gratuluję ślicznego synka ;) Mój ważył w piątek 210 g w 17t5d ;) tylko u mnie coś wyszło źle i jutro jadę znów

Madziuśka lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziuska sliczny synek , gratuluje ,cudowne wiesci..

Madziuśka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Madziuśka gratuluję ślicznego synka ;) Mój ważył w piątek 210 g w 17t5d ;) tylko u mnie coś wyszło źle i jutro jadę znów

jutro dołączysz do mnie w tej radości :)

wiecie że nawet dostałam gotowe zdjęcia do ramki? szok!!!

bereda11, kw, Palinas89, xpatiiix3, FeliceGatto lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ