Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka podpisuje się rękami i nogami,u nas w szpitalach nie jest dostępne, ale jest 1 klinika ,niestety teraz prywatna,w poprzedniej ciąży mieli kontrakt z NFZ i teraz zbieram kasę, żeby znów tam rodzić.

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Hej dziewczyny ja cały ranek pomagałam ogarnąć trochę nowy dom mężowi bo w końcu po prawie 3 tyg dom jest wyszpachlowany uff ulga mąż sam to robił wiec naprawdę jestem z niego dumna :-)

Co do znieczulenia u mnie wszystko dostępne podjęliśmy taka decyzję ze jeżeli będzie konieczność abym rodziła sama bo mąż zostanie z synkiem w domu to biorę epidural i mam w nosie się męczyć a jeśli ktoś jednak przyleci z pl aby małym się zajść to tylko gaz i powietrze. Tak jak przy pierwszym porodzie :-)
    Ogólnie niezła "bania" po tym jest. Ostatnio nie wpadłam na pomysł aby mężowi dać spróbować tym razem nie zapomnę :-P
    Chodzi o ten domek z cuncilu??? Masz jakies zdjecia jak to wygladalo???? w jakim stanie dostalas??? Widzialam tylko jeden taki w surowym stanie ale to w bloku.. jak masz to wyslij mi jakies zdjecia na fb ;)

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc (komplikacje przy porodzie sn) i po cc, chcąc rodzić teraz sn nie dostane znieczulenia, także dziękuję za sn i odrazu chce cc, tym bardziej ze drugi synek bedzue chyba większy niż pierwszy (4 kg i 60 cm)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja miałam cc (komplikacje przy porodzie sn) i po cc, chcąc rodzić teraz sn nie dostane znieczulenia, także dziękuję za sn i odrazu chce cc, tym bardziej ze drugi synek bedzue chyba większy niż pierwszy (4 kg i 60 cm)

Mój tez miał 60 cm i4100 na usg mówili ze wazy góra 3500 lekarze mówili ze jak by wiedzieli ze takie duże odrazu by cieli bo szczupła i drobna byłam:P 6 godz i Filip wyskoczył bez problemu

xpatiiix3, Agusia ;), pasia27 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    ja może i jestem w mniejszości ale dla mnie zzo było zbawienne i teraz te chce
    ja dziewczyny nie mam pojecia o czym piszecie , wiedzialam tylko ze jest porod naturalny i cesarka ,i chcialabym rodzic naturalnie ale co do jakis srodkow znieczulajacych nie mam zielonego pojecia co ja chce , musze sie bardziej doszkolic

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak was czytam to widzę,że ja też będę musiała się w temacie zagłębić ale jak dziecko będzie duże to ono mi nie przejdzie, ja jestem wąska :/ poza tym nie wiem co gorsze cc czy ból związany z sn. niby u mnie jest gaz ale różne opinie czytałam no nic pogadam z ginem i położną.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:

Ale jak to? Po CC przy SN nie ma znieczulenia? Dlaczego? Ja też miałam CC i doktorek nic nie mówił o braku zzo, gdybym teraz cisnęła SN. Pierworodny jest z SN bez znieczulenia i to było 13 godzin masakry.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wala w kręgosłup Zn jak dobrze zrobią to git:P a jak sie dostaniesz do jakiegoś paproca anestezjologa to więcej szkód narobi niż dobrego !! :P
    Siora męża niedawno rodziła w Zn bo nie dala rady urodzić, nie rozmawiałam z nią jeszcze dopiero w czwartek mam jechac .

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    jak was czytam to widzę,że ja też będę musiała się w temacie zagłębić ale jak dziecko będzie duże to ono mi nie przejdzie, ja jestem wąska :/ poza tym nie wiem co gorsze cc czy ból związany z sn. niby u mnie jest gaz ale różne opinie czytałam no nic pogadam z ginem i położną.

W sensie budowy wąska? Tak wizualnie? Bo to nie ma znaczenia ;) Matka mojego P. jest wąska, drobniutka, a urodziła troje dzieci SN,,wszystkie ponad 4 kg. To samo koleżanka. Jedno duże, 1,5 godziny wszystkiego :P Ja za to mam szerokie biodra i nie dość, że SN był długi i trudny, to jeszcze popękalam do samego tylka,a Pierworodny ważył 3630 g. Także wąskość nie zawsze ma coś do rzeczy :)

pasia27 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Chodzi o ten domek z cuncilu??? Masz jakies zdjecia jak to wygladalo???? w jakim stanie dostalas??? Widzialam tylko jeden taki w surowym stanie ale to w bloku.. jak masz to wyslij mi jakies zdjecia na fb ;)

Tak mam mam wieczorem będę na laptopie to Ci na fb zdjęcia podeślę :-)

Myślę że wymiar bioder nie ma dużego znaczenia znam dziewczyny bardzo szczupłe w biodrach i bez problemu w kilka godzin urodziły a są i takie co teoretycznie nie powinny mieć problemu a jednak :-)

Ja raczej mam wąskie biodra nawet wydaje mi się ze bardzo i jakoś są dałam rade ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:25

bereda11, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    W sensie budowy wąska? Tak wizualnie? Bo to nie ma znaczenia ;) Matka mojego P. jest wąska, drobniutka, a urodziła troje dzieci SN,,wszystkie ponad 4 kg. To samo koleżanka. Jedno duże, 1,5 godziny wszystkiego :P Ja za to mam szerokie biodra i nie dość, że SN był długi i trudny, to jeszcze popękalam do samego tylka,a Pierworodny ważył 3630 g. Także wąskość nie zawsze ma coś do rzeczy :)

Mi położna po badaniu, mówiła ze mam dobre warunki do rodzenia :D

pasia27, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mi mówił ze szczupłe kobiety lepiej radzą sobie z porodem niż te szerokie i otyłe, ale wiadomo ze są różne komplikacje w różnych przypadkach

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski jestem meeeeeeeeeeeega szczęśliwa.
    byłam u lekarza, młody (potwierdzone mam piękne zdjęcie armaty ;)) nadrabia pięknie i FL już znacznie lepiej. to było tak jakby połówkowe - doktorek wszystko posprawdzał: narządy, oczka, język, paluszki policzył, przepływy w serduszku, nawet kosteczki w paluszkach i mówi że SYN IDEALNY!!!!

waży 265g :)

a oto on:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/598ef73567df.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 18:34

kkasya, nick nieaktualny, josephinka84, Palinas89, xpatiiix3, bereda11, maimama, klaudia1534, Anniusia, Agusia ;), JusWik, luna91, nick nieaktualny, pasia27, Sylika, Anjaa, Kłosia, helutka, migussia, Idgie, FeliceGatto, Clio_99, Różyczka, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i mam przełożyc termin padania połówkowego z NFZ na styczeń, bo za tydzien to za wcześnie skoro dzisiaj robił - zwłaszcza że to ten sam hahaha

co do szkoły rodzenia - zaczynamy 12 stycznia, w szpitalu w którym chcę rodzić

paris lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuska gratulacje:)
    ja dzisiaj się widziałam z koleżanką, która za m-c rodzi drugie dziecko i się nasluchalam o porodzie, wyprawce itp.
    Trochę mnie przestraszyła, ale myślę sobie ze wszystko przecież jest dla ludzi i do ogarniecia.

f2w343r81obn8r6j.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, w sumie w biodrach to taka normalna przeciętna , ale gin jak mnie badał to z punktu anatomicznego mam tam wszystko wąskie tak bynajmniej mówił :P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka gratuluję ślicznego synka ;) Mój ważył w piątek 210 g w 17t5d ;) tylko u mnie coś wyszło źle i jutro jadę znów

Madziuśka lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziuska sliczny synek , gratuluje ,cudowne wiesci..

Madziuśka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Madziuśka gratuluję ślicznego synka ;) Mój ważył w piątek 210 g w 17t5d ;) tylko u mnie coś wyszło źle i jutro jadę znów

jutro dołączysz do mnie w tej radości :)

wiecie że nawet dostałam gotowe zdjęcia do ramki? szok!!!

bereda11, kw, Palinas89, xpatiiix3, FeliceGatto lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ