X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    picgifs-christmas-602601.gif

A oto nasza forumowa choinka :D

ooo ja jak świątecznie :D już bym choinkę ubrała :D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Luna brawo za kreatywność, u mnie ostatnio też pojawiło się więcej śluzu i ból lewego jajnika i pachwiny po tej stronie i nie umiem sobie tego wytłumaczyć :/ też jeszcze nie czuje ruchów maluszka i oczywiście zaczynam się martwić;/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na lutowkach kiedyś był motyw właśnie ze panience na cito cc robili i znieczulenie nie zadziałało i na żywca cieli ją brr w życiu nie wyobrażam sobie tego ta historia to wgl mnie przeraziła tym bardziej ze wiem ze mój organizm tez średnio na zzo zareagował bałabym się cc prawie na żywca...

Agusia ;) lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    hej,

Luna brawo za kreatywność, u mnie ostatnio też pojawiło się więcej śluzu i ból lewego jajnika i pachwiny po tej stronie i nie umiem sobie tego wytłumaczyć :/ też jeszcze nie czuje ruchów maluszka i oczywiście zaczynam się martwić;/

Mnie parę razy zakuło w szyjce - krótko i bezboleśnie. A pobolewania po bokach to ja mam dość często, ale ja czuję, że to takie nadciąganie i nic groźnego, chyba nam macice rosną w sumie czas najwyższy żeby brzuchy juz powoli wywalało :P

josephinka84 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    UWAGA: kto będzie bardziej kreatywny niż ja? Mam trochę tego śluzu i odczuwam wilgoć, co sobie Luna wymyśliła? Że sączą się jej wody i jest ich tak mało, że nie czuję dlatego ruchów małego :)

A to Ciebie zaskocze jak mało wód to mega czuć ruchy o wiele bardziej niż jak ich dużo hehe :P

luna91 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A to Ciebie zaskocze jak mało wód to mega czuć ruchy o wiele bardziej niż jak ich dużo hehe :P

:D hahah to widocznie miałam mało i mi przybyło :D

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    U mnie na lutowkach kiedyś był motyw właśnie ze panience na cito cc robili i znieczulenie nie zadziałało i na żywca cieli ją brr w życiu nie wyobrażam sobie tego ta historia to wgl mnie przeraziła tym bardziej ze wiem ze mój organizm tez średnio na zzo zareagował bałabym się cc prawie na żywca...

wiem,że może złe porównanie ale miałam kiedyś na żywca z brzucha wycinane znamię około 3 cm i znieczulenie miejscowe nie zadziałało i powiem wam,że myślałam,że zejdę z tego świata tak cholernie bolało, darłam się wniebogłosy ale kuźwa nie dali następnej dawki :/

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Dlatego mi zrobili cc pod całkowita narkoza, nie było czasu na znieczulenie i nic nie czułam

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki jutro za mnie :P zaczynam sie denerwowac :P pozdrawiam

migussia, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Trzymajcie kciuki jutro za mnie :P zaczynam sie denerwowac :P pozdrawiam

Trzymam! Będzie dobrze! :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dlatego mi zrobili cc pod całkowita narkoza, nie było czasu na znieczulenie i nic nie czułam

U Ciebie pepowina wypadła o ile dobrze pamiętam tak.? To wiadomo jak trzeba na juz to i ogólne robią i tak najlepiej

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam cytryny zrobiłam sobie herbatę z pomarańczą uwaga NIE POLECAM :P
    za słodka a mi kwasnego sie chce ;)
    buuuuuuuuuuuuuuuuuu

FeliceGatto, Idgie lubią tę wiadomość

• kkasya Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:25

• helutka Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, jestem z siebie dumna - nadrobiłam posty :D

U mnie waga drgnęła na plus, ruchów nic nie czuję, za to apetyt się zwiększył iks razy :P
    Pomarańcze dalej wciągam - zamiennie z mandarynkami i kiwi. Chce mi się cytrusów strasznie! No i frytki.. Wczoraj mąż w drodze z pracy kupił i przywiózł cieplutkie i słone, tak mi się chciało ;)

Poza tym spokój. Dużo spaceruję (pies mnie wyciąga), dzisiaj padłam na 2h i przespałam po południu - to nie wiem czy pogoda taka dupiata, czy taki czas ogólnie..

Pojutrze wizyta. Mam wielką nadzieję, że poznam płeć już na 99% :)

Tam gdzieś wyczytałam, że przewinął się wątek szczepień - jestem anty szczepionkowa :P Moja ostatnia szczepionka p/grypie ileś lat temu tak mnie położyła, że powiedziałam nigdy więcej... No a później to już się zaczęłam edukować w ogóle o szczepieniach.... koncernach farmaceutycznych, itp.

I tak już kombinuję na co szczepić dziecko, a na co nie. Nawet jakby mnie mieli po sądach ciągać.
    Szczepicie swoje dzieci /już posiadane/ tak jak państwo każe? Jest tu ktoś przeciwny? :)

• kw Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale mnie głowa rozbolała pewnie z tych nerw i ze stresu aż zwymiotowalam ;/ a nie ma u rodziców nic przeciwbólowego ci mogłabym wziąść

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    O matko ale mnie głowa rozbolała pewnie z tych nerw i ze stresu aż zwymiotowalam ;/ a nie ma u rodziców nic przeciwbólowego ci mogłabym wziąść

Zrób sobie ziny okład może... i połóż się w ciszy. Biedna jesteś, trzymam kciuki za Ciebie i Malca.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez cala w nerwach niby wszystko ok ruchy czuje dobrze a i tak sie boje :|

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo a ja właśnie piłam z pomarańcza ostatnio i całkiem niezła ;) tylko ze ja nie słodzę :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:13

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie Marcela bezpłatnymi normalnie plus ostatnio miał ospę szczepioną i Nel tez ,ale Nelka ma 5w1 (infanrix) i pneumokoki (synflorix) ,na ospę pewnie też zaszczepie ,ale dopiero jak pójdzie do przedszkola ,bo mnie nie stać 500 zł na 2 szczepionki w odstępie 3msc... No i mam zdrowe dzieci ,bez żadnych powikłań poszczepiennych i w sumie to Marcel bez żadnych objawów ,tylko po mmr ciut utykal, bo w nogę miał i stan podgoraczkowy.. No, a tak to ok, Nelka mi przy każdych podgoraczkowy ma, ale tak nic wiecej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:04

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ