X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szczepień hmmmmm
    boje sie nie szczepic boje sie szczepic
    poki co szczepiłam drżałam potem ale nic złego sie nie działo ...
    Maja to nawet na meningokoki szczepiona była ...
    rzadko choruje
    maly chorowitek - ale on alergik

• Negra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    Negra :) weź no daj namiary na jakies nie drogie sklepy meblowe w Białej ;)
    Hehehe:D Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to BlackRedWhite na Sidorskiej. Zapytam jutro rodziców- pamiętaj, że wróciłam tu po 11 latach i jeszcze się nie odnalazłam :)

A Ty mi powiedz, ile Daniluk bierze za wizytę z usg?
    Byłam dziś u niego na NFZ i dowiedziałam się, że od nowego roku w przychodni przyszptalnej będzie przyjmował ktoś inny... Zalamka! I ta zmiana tuż przed polowkowym.... :(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    W ciagu dnia sprawdzam majty czy sa suche, teraz np czuje tak dziwnie w srodku mokro i juz mysle ... Chce zeby mi lek powiedziala ze jest ok

Też takie mam uczucie. Wiesz co - my jesteśmy na prawdę za bardzo przewrażliwione. Wiem, że trzeba trzymać rękę na pulsie, ale my sobie wymyślamy widzę obie. Jak jeden smuteczek z głowy to trzeba sobie kolejny wymyślić. Jak się mój Olo ruszył to teraz myślę, że mi wody uciekają. Czytałam, że to można sprawdzić paskami ph - mój gin robi to zawsze na każdej wizycie i zawsze jest ph prawidłowe. Zaraz jak nas lekarz uspokoi to sobie kolejny problem znajdziemy, ale niestety takie charaktery - tak mi się wydaje, że tak samo masz jak ja :P Ja sobie w każdej dziedzinie życia wymyślam problemy a w ciąży to już jest szczyt szczytów :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna - ja przez brzuch ręką nie czuję :) Czuję tylko w głęęębi, w macicy takie pływanko, dziś nowość - łaskotanie :D Jeszcze mój za mały albo ja mam tłuszczyku więcej :P

Szef kuchni serwuje dziś parówki + pomidor z mozarellą + kromka chleba z masłem + herbata. Gdy tylko wzięłam jeden kęs mój syncio zaczął wariować :P :D

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Negra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna-takie paseczki można chyba nabyć w aptece- Pati kiedyś o nich pisała. Jak będziesz miała w domu i najda Cię głupie myśli, sama sobie sprawdzisz i będziesz spokojniejsza :)

luna91, Carolq, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Luna-takie paseczki można chyba nabyć w aptece- Pati kiedyś o nich pisała. Jak będziesz miała w domu i najda Cię głupie myśli, sama sobie sprawdzisz i będziesz spokojniejsza :)

Wiesz co może to i dobry pomysł :) Pewnie za grosze w aptece kupię :) A podobno można tymi paskami wykryć też infekcję... Patiiii jak coś wiesz na ten temat to napisz :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wiec tak
    sama wizyta / chociaz mi tam zagladał w usg za kazdym razem ale fotek nie dawał
    np na pierwszym usg stwierdzil zywy zarodek z bijacym serduniem i powiedział ze dziecko mlodsze bez mierzenia /i rzeczywiscie ginka z nfz to potwierdziła / - on jest naprawde dobry w te klocki czyt usg

na drugiej wizycie zaczelam mu gadac o tych chorobach ze sie panicznie boje
    zerknął nic nie mierzac stwierdzil ze dziecko rozwija sie ok ... a trwało to moze minute i wzial jak za normalna wizyte tj 130zł

na 3 wizycie robil juz te genetyczne i koszt 210 ...
    wiec tak to wyglada u niego ...

ja nie widze innego lekarza dla siebie w Białej ... niestety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 22:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w Białęj jest black red white nie wiedziałam ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dawno mnie nie było ale miałam jakiś napad schiz przed dzisiejsza wizyta :) okazało sie ze bez powodu , ale potrzebowałam odetchnąć od wszystkiego . Mała jest nadal dziewczynka i rośnie zdrowa :) muszę sie umówić do szpitala po glugometr bo doktor powiedział ze nie podoba mu sie za bardzo te normy i woli miec to pod kontrola . Takze sie zacznie diety pilnowanie i cała reszta ale najważniejsze ze Niunia zdrowa . Chyba Was nie nadrobię za tyle dni ale mam nadzieje ze wybaczycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 22:44

luna91, kkasya, Negra, bereda11, katarzyna_d, FeliceGatto, Aniu_leczka, i.am.chappie, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra a jak ty go oceniasz na wizytach nfz ??????
    on ci tam robi usg???
    jak taka wizyta wygląda??

• Negra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    to w Białęj jest black red white nie wiedziałam ....
    Nie taki wielkopowierzchniowy, jak np w Lublinie czy Wawie, ale jest nazwany salonem partnerskim. Nie byłam, więc nie wypowiem się w temacie asortymentu- musisz sprawdzić sama :). Adres: Sidorska 76

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Wiesz co może to i dobry pomysł :) Pewnie za grosze w aptece kupię :) A podobno można tymi paskami wykryć też infekcję... Patiiii jak coś wiesz na ten temat to napisz :)

zdziwisz sie!!!!

babka w aptece podała mi cenę to osłabłam przy ladzie 10 szt 1000 zl podziękowałam bez zastanowienia na necie są za grosze.

No ja juz czuje kopniaki jak przyłożę rękę to skora się ciut podnosi:) mąż tez poczuł raz

• helutka Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    http://www.prisonplanet.pl/nauka_i_technologia/dlaczego_wiec_nie_powinno,p1835331443
    kamisia88 wrote:
    no i 2 dziecka nie zamierzam wcale szczepić

Dzięki za info - aż mi lepiej, że nie tylko ja mam opory przed szczepionkami :)
    Zastanawiam się na jakie choroby było szczepione pokolenie późnych lat 70tych i wczesnych 80tych, a jakie szczepionki wmuszają teraz.. ?
    Bo przecież nie było aż tylu chorych dzieci, alergików, autystyków, itp. ..

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:42

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    Negra a jak ty go oceniasz na wizytach nfz ??????
    on ci tam robi usg???
    jak taka wizyta wygląda??
    Byłam łącznie chyba na 5 wizytach, z czego na przedostatniej byl na urlopie i w zastępstwie przyjmował Topyllo... W tym czasie zrobił 2 normalne usgz pomiarami (w 9 i 12 tyg "genetyczne"), na wizycie 14/15 tc tez na szybko podejrzal malenstwo, bo detektorem nie mógł złapać tętna, a dziś udało się detektorem, więc było bez usg. Ogólnie byłam z niego zadowolona. Bez żadnego "ale" wypisuje refundowane recepty (a w szpitalu przy wypisie od Topylly dostałam receptę na Clexane na 100%!), zleca badania i wystawia zwolnienie. Także nie miałam powodów do narzekania. Nie wiem, co zrobię po nowym roku... Chyba będę chodzić do niego też prywatnie. Bo mam przeczucie, że do przychodni przydzielą któregoś z "przemiłych" lekarzy z oddziału.... Faktycznie wybór w Białej jest kiepski.... Do tego nasłuchałam się w szpitalu, że na Zalewskiego reagują alergicznie, więc karty ciąży od niego na pewno nie zabiorę do porodu :D

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz konwalijka- z WZW byłaś mądrzejsza- ja właśnie nie widziałam, że mogę zamienić na lepszą. Moj dopiero drugą dawkę dostał Engerixu. Dobrze też, że nie szczepili Cu małej na gruźlicę- w ogóle nie rozumiem sensu tej szczepionki...

My się taj trzesiemy i jesteśmy takie zachowawcze, a np moja przyjaciółka podała córce w 6tyg życia 9 szczepionek NA RAZ! 6w1, pneumokoki, rotawirusy i jeszcze jakaś 9 (nie pamiętam). Jej córka spala po tym 3 dni! Ja chyba bym zeszła z tego świata z nerwów-, czy dziecko to przeżyje a ona podeszła do tematu spokojnie... Na szczęście jej się udało. Starałam się jej wybić z glowy 6w1, a ta dowaliła jeszcze kolejne...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czytam Pepsi http://www.pepsieliot.com/szczepic-czy-nie-szczepic-czyli-dlaczego-nie-zaszczepilabym-swojego-dziecka/

Okazuje się, że nie ma obowiązkowych szczepień :P Obowiązek obywatelski, ale nie prawny jest :P Hehe :)
    Czytam też STOP NOP pomału...i jestem coraz bardziej za tym, żeby w ogóle dziecka nie szczepić :)

Negra lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    zdziwisz sie!!!!

babka w aptece podała mi cenę to osłabłam przy ladzie 10 szt 1000 zl podziękowałam bez zastanowienia na necie są za grosze.

No ja juz czuje kopniaki jak przyłożę rękę to skora się ciut podnosi:) mąż tez poczuł raz

Co??????????????? 1000 zł ????????? Hahah bez jaj :D

pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jakaś porażka z tymi cenami :)

• Negra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Co??????????????? 1000 zł ????????? Hahah bez jaj :D
    W aptece internetowej widziałam za trzydziescikilka zł (ale zabijcie mnie- nie pamiętam, za ile szt). Na pewno na allegro będą jeszcze tańsze

luna91 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ