X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!

Życzę Wam powodzenia na dzisiejszych wizytach.

Kw- musi być dobrze! Trzymam kciuki!

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala4 wrote:
    Hej mejbi a jaka to lista której sie trzymasz? Bo ja cos za te porządki nie mogę sie zabrać :( a w końcu trzeba a czas ucieka....

Olala4 no właśnie ja też nie miałam motywacji a nie chciałam sobie zostawić wszystkiego na koniec i potem w pośpiechu wszystko naraz, sprzątanie, zakupy, gotowanie, choinka, prezenty itd. Więc zrobiłam sobie listę :D podzieloną na dni, pomieszczenia w domu i daną robotę :D Łatwiej mi się sprząta jak mam ta wszystko zorganizowane i odhaczam punkty z listy która wisi na lodówce ;) no i planuję skończyć 19.12 tak żeby później na te 3 dni przed świętami zostały mi tylko zakupy, gotowanie, choinka i zwykłe już posprzątanie bez stresu ;)

Migussia, WR robiłam na początku ciąży

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące.

KW - wczoraj byliście w mojej modlitwie - no nie ma wyjścia, musi być dobrze.

laski jakby co to w H&M zaczęły się mega wyprzedaże (tak słyszałam) więc można fajnie ciuszki kupić.
    jako że miałam już jakby połówkowe to ruszę na zakupy :)

Palinas89, bereda11 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • migussia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:13

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migussia, tak szczerze to ja nie wiem do końca które są obowiązkowe a które nie bo gin mi dał bardzo dużo tych badań do zrobienia i po prostu je zrobiłam. A czemu mieliby Cię przez to do szpitala nie przyjąć? I moim zdaniem to nie powinnaś sobie wyrzucać że czegoś nie dopilnowałaś, kurde no. Po to się chodzi do lekarza żeby to on tego pilnował jakie masz zrobić badania bo przecież Ty lekarzem nie jesteś i masz prawo nie wiedzieć.Zapytaj go na najbliższej wizycie

migussia lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa ja tez mam listę porządków i muszę do niej wrócić i zacząć działać.
    postanowiłam też porządki w szafach w końcu zrobić żeby uwolnić przyszły pokój Wojtka :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!

Madziuśka dzięki za info, daj znać jak wrócisz z zakupów czy rzeczywiście się opłaca :) Ja połówkowe mam dopiero 21 grudnia i mam nadzieję, że wtedy poznamy już płeć na 100% i też będę mogła zacząć coś kupować :)

Muszę się pochwalić Młody od wczoraj już tak fajnie szaleje w brzuszku, a teraz zjadłam śniadanie i nadal sobie leże to czuje już go od jakiś 10 minut i pierwszy raz poczułam strasznie delikatnego kopniaczka jak przyłożyłam rękę do brzucha :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:

Więc grzecznie o 19 zjadłam kolację. Potem przez kilka godzin szukałam prezentów świątecznych w internecie. I tak się napracowałam i zgłodniałam, że o 23 wciągnęłam 3 wielkie kromki chleba full wypas: masło, serek, szyneczka, musztarda am am am.

A teraz czuję się jak orka!

No niech mnie ktoś pocieszy...

Buuuuuuuuuuuu....

:(((

Ja pocieszam! :-)
    Spokojnie jedz sobie kolacje 2h przed snem nie pójdziesz głodna spać a jak zafundujesz sobie kolacje z dużą ilością białka a mało lub zero węglowodanów to nie martw się na pewno nie przytyjesz ba nawet schludniesz :-P.
    Nie ma co jeść kolacji o 19 jak chodzimy spać o 23 tylko metabolizm sobie rozwalisz i przytyjesz z powietrza :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 10:06

Madziuśka, Eliana lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie że pan doktor był zdziwiony że już ruchy czuję? mówił że młody ma jeszcze tak dużo miejsca (nie wiem gdzie co prawda) i łożysko na przedniej ścianie że go zaskoczyłam :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie coś o tych paskach mierzących ph moczu. Można się tym uspokoić?:)

Trzymam mocno kciuki za wizytujących dziś! Będzie dobrze!:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:)
    Kw trzymamy kciuki musi byc teraz wszystko dobrze .
    Oraz za resztę wizytujących co do stresu ja miałam go strasznego i okazał sie bezpodstawny .
    Czy jest jakaś dziewczyna z Wawy która ma cukrzyce ciążowa ? Gdzie była w szpitalu po glukometr ?

Co do odczynu ja mam zrobić teraz czyli jakos przed 29 grudnia bo wtedy mamy wizytę , chyba nie ma różnicy ja mam raz w karcie ciąży to do wpisania dlatego można kiedy sie chce zrobić znaczy kiedy lekarz zleci .

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Hej dziewczyny, właśnie was nadrobiłam.

I od razu gorzka prawda! Ja całe życie myślałam, że jak już jestem skazana na moje szerokie biodra i wielką dupę, to chociaż dzieci będą mi jak pomarańcze z brzucha wyskakiwać, a wy chcecie mi powiedzieć, że wcale tak nie będzie?!!! :)))

A przy okazji się pożalę. Przez ostatnie 2 tygodnie przytyłam 2 kilogramy. to jest niepokojące tempo. Mam teraz 20/21 tydzień i czuję generalnie, że brzuszek coraz większy, więc myślałam, że to taki naturalny skok na wadze... ale zauważyłam też wielką fałdę tłuszczu, która wylewa się spod stanika... na plecach... WTF?!

Więc od dzisiaj wprowadziłam plan racjonalizacji moich posiłków. Czyli: nie wpieprzamy po 22:) A ostatnio moje kolacje własnie miały miejsce tuz przed snem.

Więc grzecznie o 19 zjadłam kolację. Potem przez kilka godzin szukałam prezentów świątecznych w internecie. I tak się napracowałam i zgłodniałam, że o 23 wciągnęłam 3 wielkie kromki chleba full wypas: masło, serek, szyneczka, musztarda am am am.

A teraz czuję się jak orka!

No niech mnie ktoś pocieszy...

Buuuuuuuuuuuu....

:(((

Szerokie biodra i dupka są seksi :)

A z kg nie pocieszę. Sama mam już 7,2 :P

Carolq lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Ale ponura pogoda, wstałam o 9 z ledwością... nie wyspałam się, za oknem jeszcze szaro i buro.

Powodzenia na wizytach ! :**
    U mnie 4 kg na plusie, brzuszek rośnie z dnia na dzień ;) koleżanki mnie wczoraj zapytały, czy w ogóle coś jem, bo nic nie widać a to już 5 msc.

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Szerokie biodra i dupka są seksi :)

A z kg nie pocieszę. Sama mam już 7,2 :P

Felice, jestes kochana, ale widziałyśmy twoje zdjęcia z początku ciąży i co tu dużo mówić - jesteś lachonem, który miał w organiźmie 0% tłuszczu. A ja miałam już mój solidny zapas tłuszczowy :))

Będziemy jak Orki z Majorki!:)

izizizi, La-mia, Carolq, migussia, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:25

FeliceGatto, Eliana lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paski wkładasz na parę sekund przytykasz do ścianki pochwy i już czytasz wynik ew ph moczu sobie mierzysz to na chwile pod strumień możesz. Co do wód pasek powinien się zabawić na ciemnoniebieskie wręcz granat czasami u mnie były ciemnoniebieskie te paski jak wody zaczęły odchodzić :)

josephinka84 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej miałam dziś wstać wcześniej a wstalam o 10:30. Masakra. Czekam na kuriera też cos posprzatac. Wczoraj mnie bolalo głowa bardzo ale na szczęście apap dał radę. Nigdy wcześniej przed ciąża apap nie pomoglby mi na ból głowy. A teraz jakieś cuda :D
    Powodzenia dla wizytujacych

Zaczynamy dziś 17 tydzień :) rany Pati ty jesteś aż 5 tygodni do przodu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 11:26

FeliceGatto, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) powodzenia na wizytach, trzymam kciuki :) ja dziś wizytuję ale u gastrologa więc to się nie liczy :D

dziewczyny czy któraś ma może coś takiego, takie odczucie jakby się ciężej oddychało trwa chwilę i nie jest związane z samym oddechem tylko odczuciem, tak czuję jakbym się słabsza taka robiła i nie wiem czy to przez to,że w sumie od tygodnia tylko leże czy od tych zaparć a może anemia chociaż morfologia była ok, a może stres takie dziwne uczucie hmm..

melduję,że po 2 dniach stosowania lactulosum widzę efekt, brzuch mniej boli dziś no i wc zaliczone :D a mój małż nie umie przetrawić jak można mieć zaparcia bo on jak tylko pomyśli o dwójeczce to już leci do wc haha

aaaa i mój rogal poduszka wczoraj przyszedł - pierwsza noc super przespałam jak niemowlak :D

Madziuśka, FeliceGatto, Palinas89, bereda11 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc czolem :) Jak tam sie dziewczynki czujecie???

bereda11 lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej u mnie wszystko dobrze ;) nicmnie nie boli tylko len trzyma ;p a tu trzeba pozmywac pranie zdjac i wstawic nowe. Szkoda ze szkraba nie czuje :(

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ