Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
olala4 wrote:Hej mejbi a jaka to lista której sie trzymasz? Bo ja cos za te porządki nie mogę sie zabrać
a w końcu trzeba a czas ucieka....
Olala4 no właśnie ja też nie miałam motywacji a nie chciałam sobie zostawić wszystkiego na koniec i potem w pośpiechu wszystko naraz, sprzątanie, zakupy, gotowanie, choinka, prezenty itd. Więc zrobiłam sobie listępodzieloną na dni, pomieszczenia w domu i daną robotę
Łatwiej mi się sprząta jak mam ta wszystko zorganizowane i odhaczam punkty z listy która wisi na lodówce
no i planuję skończyć 19.12 tak żeby później na te 3 dni przed świętami zostały mi tylko zakupy, gotowanie, choinka i zwykłe już posprzątanie bez stresu
Migussia, WR robiłam na początku ciąży -
Trzymam kciuki za wizytujące.
KW - wczoraj byliście w mojej modlitwie - no nie ma wyjścia, musi być dobrze.
laski jakby co to w H&M zaczęły się mega wyprzedaże (tak słyszałam) więc można fajnie ciuszki kupić.
jako że miałam już jakby połówkowe to ruszę na zakupyPalinas89, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Migussia, tak szczerze to ja nie wiem do końca które są obowiązkowe a które nie bo gin mi dał bardzo dużo tych badań do zrobienia i po prostu je zrobiłam. A czemu mieliby Cię przez to do szpitala nie przyjąć? I moim zdaniem to nie powinnaś sobie wyrzucać że czegoś nie dopilnowałaś, kurde no. Po to się chodzi do lekarza żeby to on tego pilnował jakie masz zrobić badania bo przecież Ty lekarzem nie jesteś i masz prawo nie wiedzieć.Zapytaj go na najbliższej wizycie
migussia lubi tę wiadomość
-
Cześć
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!
Madziuśka dzięki za info, daj znać jak wrócisz z zakupów czy rzeczywiście się opłacaJa połówkowe mam dopiero 21 grudnia i mam nadzieję, że wtedy poznamy już płeć na 100% i też będę mogła zacząć coś kupować
Muszę się pochwalić Młody od wczoraj już tak fajnie szaleje w brzuszku, a teraz zjadłam śniadanie i nadal sobie leże to czuje już go od jakiś 10 minut i pierwszy raz poczułam strasznie delikatnego kopniaczka jak przyłożyłam rękę do brzuchaFeliceGatto lubi tę wiadomość
-
Eliana wrote:
Więc grzecznie o 19 zjadłam kolację. Potem przez kilka godzin szukałam prezentów świątecznych w internecie. I tak się napracowałam i zgłodniałam, że o 23 wciągnęłam 3 wielkie kromki chleba full wypas: masło, serek, szyneczka, musztarda am am am.
A teraz czuję się jak orka!
No niech mnie ktoś pocieszy...
Buuuuuuuuuuuu....
((
Ja pocieszam!
Spokojnie jedz sobie kolacje 2h przed snem nie pójdziesz głodna spać a jak zafundujesz sobie kolacje z dużą ilością białka a mało lub zero węglowodanów to nie martw się na pewno nie przytyjesz ba nawet schludniesz.
Nie ma co jeść kolacji o 19 jak chodzimy spać o 23 tylko metabolizm sobie rozwalisz i przytyjesz z powietrza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 10:06
Madziuśka, Eliana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam Was:)
Kw trzymamy kciuki musi byc teraz wszystko dobrze .
Oraz za resztę wizytujących co do stresu ja miałam go strasznego i okazał sie bezpodstawny .
Czy jest jakaś dziewczyna z Wawy która ma cukrzyce ciążowa ? Gdzie była w szpitalu po glukometr ?
Co do odczynu ja mam zrobić teraz czyli jakos przed 29 grudnia bo wtedy mamy wizytę , chyba nie ma różnicy ja mam raz w karcie ciąży to do wpisania dlatego można kiedy sie chce zrobić znaczy kiedy lekarz zleci . -
Eliana wrote:Hej dziewczyny, właśnie was nadrobiłam.
I od razu gorzka prawda! Ja całe życie myślałam, że jak już jestem skazana na moje szerokie biodra i wielką dupę, to chociaż dzieci będą mi jak pomarańcze z brzucha wyskakiwać, a wy chcecie mi powiedzieć, że wcale tak nie będzie?!!!))
A przy okazji się pożalę. Przez ostatnie 2 tygodnie przytyłam 2 kilogramy. to jest niepokojące tempo. Mam teraz 20/21 tydzień i czuję generalnie, że brzuszek coraz większy, więc myślałam, że to taki naturalny skok na wadze... ale zauważyłam też wielką fałdę tłuszczu, która wylewa się spod stanika... na plecach... WTF?!
Więc od dzisiaj wprowadziłam plan racjonalizacji moich posiłków. Czyli: nie wpieprzamy po 22:) A ostatnio moje kolacje własnie miały miejsce tuz przed snem.
Więc grzecznie o 19 zjadłam kolację. Potem przez kilka godzin szukałam prezentów świątecznych w internecie. I tak się napracowałam i zgłodniałam, że o 23 wciągnęłam 3 wielkie kromki chleba full wypas: masło, serek, szyneczka, musztarda am am am.
A teraz czuję się jak orka!
No niech mnie ktoś pocieszy...
Buuuuuuuuuuuu....
((
Szerokie biodra i dupka są seksi
A z kg nie pocieszę. Sama mam już 7,2Carolq lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyHej ! Ale ponura pogoda, wstałam o 9 z ledwością... nie wyspałam się, za oknem jeszcze szaro i buro.
Powodzenia na wizytach ! :**
U mnie 4 kg na plusie, brzuszek rośnie z dnia na dzieńkoleżanki mnie wczoraj zapytały, czy w ogóle coś jem, bo nic nie widać a to już 5 msc.
-
FeliceGatto wrote:Szerokie biodra i dupka są seksi
A z kg nie pocieszę. Sama mam już 7,2
Felice, jestes kochana, ale widziałyśmy twoje zdjęcia z początku ciąży i co tu dużo mówić - jesteś lachonem, który miał w organiźmie 0% tłuszczu. A ja miałam już mój solidny zapas tłuszczowy)
Będziemy jak Orki z Majorki!izizizi, La-mia, Carolq, migussia, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Paski wkładasz na parę sekund przytykasz do ścianki pochwy i już czytasz wynik ew ph moczu sobie mierzysz to na chwile pod strumień możesz. Co do wód pasek powinien się zabawić na ciemnoniebieskie wręcz granat czasami u mnie były ciemnoniebieskie te paski jak wody zaczęły odchodzić
josephinka84 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Jej miałam dziś wstać wcześniej a wstalam o 10:30. Masakra. Czekam na kuriera też cos posprzatac. Wczoraj mnie bolalo głowa bardzo ale na szczęście apap dał radę. Nigdy wcześniej przed ciąża apap nie pomoglby mi na ból głowy. A teraz jakieś cuda
Powodzenia dla wizytujacych
Zaczynamy dziś 17 tydzieńrany Pati ty jesteś aż 5 tygodni do przodu :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 11:26
FeliceGatto, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny:) powodzenia na wizytach, trzymam kciuki
ja dziś wizytuję ale u gastrologa więc to się nie liczy
dziewczyny czy któraś ma może coś takiego, takie odczucie jakby się ciężej oddychało trwa chwilę i nie jest związane z samym oddechem tylko odczuciem, tak czuję jakbym się słabsza taka robiła i nie wiem czy to przez to,że w sumie od tygodnia tylko leże czy od tych zaparć a może anemia chociaż morfologia była ok, a może stres takie dziwne uczucie hmm..
melduję,że po 2 dniach stosowania lactulosum widzę efekt, brzuch mniej boli dziś no i wc zaliczonea mój małż nie umie przetrawić jak można mieć zaparcia bo on jak tylko pomyśli o dwójeczce to już leci do wc haha
aaaa i mój rogal poduszka wczoraj przyszedł - pierwsza noc super przespałam jak niemowlakMadziuśka, FeliceGatto, Palinas89, bereda11 lubią tę wiadomość