Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
JusWik wrote:Patka musisz uważać...
Ciekawe co u kw bo coś się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko dobrze.
Mi dziś się jakoś brzuch spina dziwnie. Ruchów nadal nie czuję ;-( dobrze że jutro wizyta...
jak Ty czujesz to spinanie brzucha? jak rozpoznać? -
xpatiiix3 wrote:Ja mam 3 szt staników sportowych z allegro pod koniec nosiłam i do karmienia hyc jest cyc i potem hyc nie ma cyca i bluzki z większym dekoltem ,żeby cyca przez dekolt wyrzucić i gitara
ale te sportowe są mega tylko lepiej kupić jakiś taki lepszy bo te byle jakie tak cycka nie trzymają ja nosiłam taki i był mi super lada moment będzie trzeba wyciągnąć znowu musze staniki kupić bo sutki mi ledwo zakrywa.. :o
Coś takiego mam tylko fioletowy i czarnya i miałam rozm m a moje cycki rozmiar xxxl śmiało się mieściły jest rozciągliwy
http://allegro.pl/sportowy-biustonosz-bawelniany-brubeck-r-75c-i5074918015.html
Mam identyczne czarne, do spaniaAle moje cycki to zwisy, wiec średnio w nich leżą
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
JusWik wrote:Patka musisz uważać...
Ciekawe co u kw bo coś się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko dobrze.
Mi dziś się jakoś brzuch spina dziwnie. Ruchów nadal nie czuję ;-( dobrze że jutro wizyta...
Jest po amniopunkcji od razu. Wykryli wadę serca Arsa, ale niewiele można o tym znaleźć. I tyle napisała na raziehttp://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Carolq wrote:No i umówiłam sie a Karowa po glukometr
i będę miala tez usg ;P super 3 usg co tydzien ;P tyle dobrego z tego złego
Czy któraś wie czy na Karowej można rodzic , bo ze zdjeć i stronki to taki bardzo ładny szpital?
I czy któraś z dziewczyn korzysta z glukometru bo chciałam sie pare rzeczy dopytać odnośnie cukrzycy?
Orki sa piękne ;P
Teraz twz sprawdzam raz na jakis czas ale musze giną o paski poprosić by wypisal bo juz sie skonczyly..glukozy jeszcze nie piłam ale w krwi miałam normalnie naczczo..Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypasia27 wrote:Korzystalam.w pierwszej ciąży bo po glukozie miałam podwyższony cukier,zostosowalam dietę tydzień i.druga glukoza troszkę mniejsza ale jednak ponad normę.ginek skierował mnie na profil cukru do szpitala czyli dobę tam bylam mierzylam sobie po posilkach i on zapisywali a później srednia z tego..byla nawet ok.glukometr dali do domu a paski wypisal mi pierwszego kontaktu bo musiałam do konca stosować dietę i sprawdzać cukier..
Teraz twz sprawdzam raz na jakis czas ale musze giną o paski poprosić by wypisal bo juz sie skonczyly..glukozy jeszcze nie piłam ale w krwi miałam normalnie naczczo..
acha dziękuję za odpowiedz jak coś będę wiedziała kogo się podpytywać z tymi tematami.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyluna91 wrote:Odezwała sie na FB
Wykryta została jakaś wada serduszka i będzie miała amniopunkcję
Strasznie mi jej żal, popłakałam się, bo dla mnie to takie niesprawiedliwe jest
jejku biedna kw...
naprawdę świat jest niesprawiedliwy , ona tyle wycierpiała a los dokłada jej co raz pełno zmartwień.
Będę się za Was modlić, aby wszystko dobrze się skończyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 14:35
-
Anniusia wrote:jak Ty czujesz to spinanie brzucha? jak rozpoznać?
Kur... ale to wszystko jest niesprawiedliwe
mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy...
KW jesteśmy z Tobą kochana -
Carolq wrote:acha dziękuję za odpowiedz jak coś będę wiedziała kogo się podpytywać z tymi tematami.
no I kg sie zatrzymaly a maly rosl.zdrowo..jakbym od.razu sie trzymala to z 8kg bum przytyla a nje 16..teraz jeszcze sie tak nje pilnuje ..i blad Bo mdlosci puscily I jem jak opetana
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypasia27 dodałam Cie do przyjaciółek
będę miałą lepszy i szybszy kontakt w razie czego
a co do wagi narazie tylko 3,5 kg przybrałam wiec nie jest źle ale mój lekarz woli mieć to na oku i kontrolować . Nie wiem z jednej strony to dobrze a z drugiej średnio chce się kuć pare razy na dzień ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 14:34
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKw ja jeszcze raz tu napiszę
bedzie wszystko dobrze
musi!!!!
a JA MIALAM DZIS WIZYTE u mnie poki co wszystko ok .maluch goni waży juz 180 g odpowiada 17tc -a ja dzis mam 17,1 tc 11 stycznia połówkowe /no i kupiłam krzesła
katarzyna_d, Madziuśka, Negra, Carolq, Eliana, Madziaaaaa, i.am.chappie, klaudia1534, maimama, Agusia ;), FeliceGatto, xpatiiix3, pasia27, mejbi, bereda11, migussia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak to jest z puszczaniem muzyki dziecku? Tzn moja mała Klara teraz jest bardzo żywa i czuję, że puka mi w brzuszek i chciałam jej puścić muzykę klasyczną dla dzieci. I... jak rozpoznać czy to jej się podoba?
Tzn. jak mocniej puka to się podoba?
Czy jak przestaje to się podoba?
Bo w mądrych książkach czytałam, że już na etapie brzuszkowym można odkryć jaką muzykę lubi dziecko i potem będzie się przy niej relaksowało i zasypiało
Ale to może jescze za wsześnie u mnie... Jak myślicie doświadczone mamy? -
ALice, gratki z okazji wizyty, dzidziuś rośnie równo i zdrowo, nie było się co martwić
Jesteśmy na podobnym etapie, bo ja 2 dni temu kupiłam krzesła:)
Wzór: Ludwik Ghost, ale nie oryginały, tylko podróbySą całe przeźroczyste i bardzo mi się podobają, mamy małą kuchnię i te 2 krzesła nam jej nie zagracają
Mówię na nie: moje ludwisie -
KW trzymaj się dzielnie. Są takie wady serduszka, z którymi dzisiejsza medycyna świetnie sobie radzi.
Dużo siły i jeszcze więcej szczęścia życzę!!!
Mnie dziewczyny od pracy aż głowa boli. Bardzo chciałabym się zająć porządkami i kupowaniem prezentów i w ogóle " poczuć święta ", ale zwyczajnie nie mam na to jeszcze czasu. Przyjdzie Pani M. i dokładniej posprząta, a wielkich porządków nie robię, bo nawet roku nie mieszkam w tym domu, więc nie zdążyłam nazbierać badziewiaPrezenty zawsze robimy na ostatni dzwonek, więc to już chyba tradycja
Największym prezentem dla mnie będą ruchy mojej Córeczki i prawidłowe pomiary na USG połówkowym, które mam za 9 dni.
Niczego bardziej nie pragnę tylko jej zdrowia.
Mój mąż gotuje pysznie, ale raczej od święta jak jest czas na gotowanie w domu. Prace porządkowe itp. wykonuje jak chyba większość mężczyzn niezbyt chętnieAle nie ma co narzekać bo nie muszę mu prasować koszul.
Jak przyjdzie czas, z wielką przyjemnością oddam się roli kury domowejBędę sprzątać pełną parą, uprawiać mini ogródek na balkonie i chodzić na targ po zdrowe warzywa od baby :)Może nawet zacznę regularnie jadać. I przede wszystkim wychowywać Dziecko! o!
Na dzień dzisiejszy próbuję się odnaleźć w tym chaosie jakim jest moje życie. Może ja inaczej nie potrafię??
Trzymajcie się zdrowo Dziewczyny!
FeliceGatto, luna91, Palinas89, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Eliana, ja mojemu dziecku puszczam teraz piosenki świąteczne dla dzieci.
nie wiem czy mu sie podobają, ale niech chłopak ma.
on rzadko w dzień puka...Eliana, FeliceGatto, Palinas89, Marietta lubią tę wiadomość
-
Z tą muzyką to czas jest jak najbardziej odpowiedni.
Również na czytanie Dzidziusiowi książek i śpiewanie mu piosenek.
Wracając do słuchania muzyki to nie powinna być agresywna, ostra rockowa itp. I nie można jej puszczać zbyt głośno.
Najważniejsze, żeby podobała się Mamie!
Eliana lubi tę wiadomość