X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Patka musisz uważać...
    Ciekawe co u kw bo coś się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko dobrze.
    Mi dziś się jakoś brzuch spina dziwnie. Ruchów nadal nie czuję ;-( dobrze że jutro wizyta...

jak Ty czujesz to spinanie brzucha? jak rozpoznać?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja mam 3 szt staników sportowych z allegro pod koniec nosiłam i do karmienia hyc jest cyc i potem hyc nie ma cyca i bluzki z większym dekoltem ,żeby cyca przez dekolt wyrzucić i gitara :) ale te sportowe są mega tylko lepiej kupić jakiś taki lepszy bo te byle jakie tak cycka nie trzymają ja nosiłam taki i był mi super lada moment będzie trzeba wyciągnąć znowu musze staniki kupić bo sutki mi ledwo zakrywa.. :o

Coś takiego mam tylko fioletowy i czarny :P a i miałam rozm m a moje cycki rozmiar xxxl śmiało się mieściły jest rozciągliwy ;)

http://allegro.pl/sportowy-biustonosz-bawelniany-brubeck-r-75c-i5074918015.html

Mam identyczne czarne, do spania :) Ale moje cycki to zwisy, wiec średnio w nich leżą :P

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Patka musisz uważać...
    Ciekawe co u kw bo coś się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko dobrze.
    Mi dziś się jakoś brzuch spina dziwnie. Ruchów nadal nie czuję ;-( dobrze że jutro wizyta...

Jest po amniopunkcji od razu. Wykryli wadę serca Arsa, ale niewiele można o tym znaleźć. I tyle napisała na razie :/

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    No i umówiłam sie a Karowa po glukometr :) i będę miala tez usg ;P super 3 usg co tydzien ;P tyle dobrego z tego złego
    Czy któraś wie czy na Karowej można rodzic , bo ze zdjeć i stronki to taki bardzo ładny szpital ;) ?
    I czy któraś z dziewczyn korzysta z glukometru bo chciałam sie pare rzeczy dopytać odnośnie cukrzycy :)?

Orki sa piękne ;P
    Korzystalam.w pierwszej ciąży bo po glukozie miałam podwyższony cukier,zostosowalam dietę tydzień i.druga glukoza troszkę mniejsza ale jednak ponad normę.ginek skierował mnie na profil cukru do szpitala czyli dobę tam bylam mierzylam sobie po posilkach i on zapisywali a później srednia z tego..byla nawet ok.glukometr dali do domu a paski wypisal mi pierwszego kontaktu bo musiałam do konca stosować dietę i sprawdzać cukier..
    Teraz twz sprawdzam raz na jakis czas ale musze giną o paski poprosić by wypisal bo juz sie skonczyly..glukozy jeszcze nie piłam ale w krwi miałam normalnie naczczo..

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Korzystalam.w pierwszej ciąży bo po glukozie miałam podwyższony cukier,zostosowalam dietę tydzień i.druga glukoza troszkę mniejsza ale jednak ponad normę.ginek skierował mnie na profil cukru do szpitala czyli dobę tam bylam mierzylam sobie po posilkach i on zapisywali a później srednia z tego..byla nawet ok.glukometr dali do domu a paski wypisal mi pierwszego kontaktu bo musiałam do konca stosować dietę i sprawdzać cukier..
    Teraz twz sprawdzam raz na jakis czas ale musze giną o paski poprosić by wypisal bo juz sie skonczyly..glukozy jeszcze nie piłam ale w krwi miałam normalnie naczczo..

acha dziękuję za odpowiedz jak coś będę wiedziała kogo się podpytywać z tymi tematami.

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Odezwała sie na FB :( Wykryta została jakaś wada serduszka i będzie miała amniopunkcję :( Strasznie mi jej żal, popłakałam się, bo dla mnie to takie niesprawiedliwe jest :(

jejku biedna kw :( ...
    naprawdę świat jest niesprawiedliwy , ona tyle wycierpiała a los dokłada jej co raz pełno zmartwień.
    Będę się za Was modlić, aby wszystko dobrze się skończyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 14:35

• JusWik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    jak Ty czujesz to spinanie brzucha? jak rozpoznać?
    czuję jakby był taki ściśnięty w środku i twarsy się czasem robi ale zaraz się zozluźnia.

Kur... ale to wszystko jest niesprawiedliwe :-(
    mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy...
    KW jesteśmy z Tobą kochana

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KW strasznie mi przykro, ja też będę się modlić aby wszystko było ok. wierzę,że wszystko dobrze się skończy.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    acha dziękuję za odpowiedz jak coś będę wiedziała kogo się podpytywać z tymi tematami.
    Zacznij juz teraz a dieta wcale nie jest jakas straszna .wyszukaj w nęci INDEKS GLIKEMICZNY i tam sa produkty zalecone i nie wskazane.jest taka tabelka i zielone i pomarańczowe produkty maja Malo punktów niski IG a czerwony maja duzo i watro unikać.poszukam i wrzucę jak chcesz.mnie to wystarczyło.a oczywiście mierzylam tez po różnych potrawach cukier i nie zawsze byl wystrzal po jakimś grzeszku czyli zabronionym produkcie ;-) no I kg sie zatrzymaly a maly rosl.zdrowo..jakbym od.razu sie trzymala to z 8kg bum przytyla a nje 16..teraz jeszcze sie tak nje pilnuje ..i blad Bo mdlosci puscily I jem jak opetana :-)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 dodałam Cie do przyjaciółek
    będę miałą lepszy i szybszy kontakt w razie czego :)
    a co do wagi narazie tylko 3,5 kg przybrałam wiec nie jest źle ale mój lekarz woli mieć to na oku i kontrolować . Nie wiem z jednej strony to dobrze a z drugiej średnio chce się kuć pare razy na dzień ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 14:34

pasia27 lubi tę wiadomość

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Jest po amniopunkcji od razu. Wykryli wadę serca Arsa, ale niewiele można o tym znaleźć. I tyle napisała na razie :/

KW trzymaj się! Jesteśmy z Tobą!

f2w3vfxm5403940g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati w pisz mi Mikołaja ;)

Madziuśka, Kłosia, luna91, Negra, Carolq, Agusia ;), FeliceGatto, xpatiiix3, pasia27, mejbi, bereda11, migussia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw ja jeszcze raz tu napiszę
    bedzie wszystko dobrze :)
    musi!!!!

a JA MIALAM DZIS WIZYTE u mnie poki co wszystko ok .maluch goni waży juz 180 g odpowiada 17tc -a ja dzis mam 17,1 tc 11 stycznia połówkowe /no i kupiłam krzesła

katarzyna_d, Madziuśka, Negra, Carolq, Eliana, Madziaaaaa, i.am.chappie, klaudia1534, maimama, Agusia ;), FeliceGatto, xpatiiix3, pasia27, mejbi, bereda11, migussia lubią tę wiadomość

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z puszczaniem muzyki dziecku? Tzn moja mała Klara teraz jest bardzo żywa i czuję, że puka mi w brzuszek i chciałam jej puścić muzykę klasyczną dla dzieci. I... jak rozpoznać czy to jej się podoba?

Tzn. jak mocniej puka to się podoba?
    Czy jak przestaje to się podoba?

Bo w mądrych książkach czytałam, że już na etapie brzuszkowym można odkryć jaką muzykę lubi dziecko i potem będzie się przy niej relaksowało i zasypiało :)

Ale to może jescze za wsześnie u mnie... Jak myślicie doświadczone mamy?

f2w3vfxm5403940g.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALice, gratki z okazji wizyty, dzidziuś rośnie równo i zdrowo, nie było się co martwić:)

Jesteśmy na podobnym etapie, bo ja 2 dni temu kupiłam krzesła:)

Wzór: Ludwik Ghost, ale nie oryginały, tylko podróby :) Są całe przeźroczyste i bardzo mi się podobają, mamy małą kuchnię i te 2 krzesła nam jej nie zagracają :)

Mówię na nie: moje ludwisie :)

f2w3vfxm5403940g.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak typowo dla brzuszka nie puszczalam ale w ciąży miałam hopla na punkcie.dwóch piosenek mały do dzisiaj uwielbia przy nich tańczyć :-)

Eliana, bereda11 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KW trzymaj się dzielnie. Są takie wady serduszka, z którymi dzisiejsza medycyna świetnie sobie radzi.
    Dużo siły i jeszcze więcej szczęścia życzę!!!

Mnie dziewczyny od pracy aż głowa boli. Bardzo chciałabym się zająć porządkami i kupowaniem prezentów i w ogóle " poczuć święta ", ale zwyczajnie nie mam na to jeszcze czasu. Przyjdzie Pani M. i dokładniej posprząta, a wielkich porządków nie robię, bo nawet roku nie mieszkam w tym domu, więc nie zdążyłam nazbierać badziewia :) Prezenty zawsze robimy na ostatni dzwonek, więc to już chyba tradycja :)
    Największym prezentem dla mnie będą ruchy mojej Córeczki i prawidłowe pomiary na USG połówkowym, które mam za 9 dni.
    Niczego bardziej nie pragnę tylko jej zdrowia.
    Mój mąż gotuje pysznie, ale raczej od święta jak jest czas na gotowanie w domu. Prace porządkowe itp. wykonuje jak chyba większość mężczyzn niezbyt chętnie :) Ale nie ma co narzekać bo nie muszę mu prasować koszul.
    Jak przyjdzie czas, z wielką przyjemnością oddam się roli kury domowej :) Będę sprzątać pełną parą, uprawiać mini ogródek na balkonie i chodzić na targ po zdrowe warzywa od baby :)Może nawet zacznę regularnie jadać. I przede wszystkim wychowywać Dziecko! o! :)
    Na dzień dzisiejszy próbuję się odnaleźć w tym chaosie jakim jest moje życie. Może ja inaczej nie potrafię??
    Trzymajcie się zdrowo Dziewczyny! :)

FeliceGatto, luna91, Palinas89, pasia27 lubią tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana, ja mojemu dziecku puszczam teraz piosenki świąteczne dla dzieci.
    nie wiem czy mu sie podobają, ale niech chłopak ma.
    on rzadko w dzień puka...

Eliana, FeliceGatto, Palinas89, Marietta lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka super pomysł! Też zaraz puszczę! Jak fajnie :)

Madziuśka lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą muzyką to czas jest jak najbardziej odpowiedni.
    Również na czytanie Dzidziusiowi książek i śpiewanie mu piosenek.
    Wracając do słuchania muzyki to nie powinna być agresywna, ostra rockowa itp. I nie można jej puszczać zbyt głośno.
    Najważniejsze, żeby podobała się Mamie! :)

Eliana lubi tę wiadomość

‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ