SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas radio leci non stop, głównie Złote Przeboje, a teraz piosenki świąteczne :P Tyle, że leci cicho, więc nie sądzę, żeby Maryś słyszała ;)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis lekarka skupiła sie bardziej na mnie!! Szyjka zamknięta, ilość wód w porządku nic nie cieknie ;-)

Na infekcje dostałam jakies leki, mężowi tez sie dostali cos tam.

Mikołaj jak narazie ok lekarka w sekundzie powiedziała ze to chłopak :-). Zdj nie mam bo opóźnienie było 2 godz

Usg połówkowe pewnie będzie 27 w niedziele tak ze z mężem pojadę :)

To chłopaki sie ucieszyli z kolejnego członka rodziny :). Ja od poczatku wiedziałam ze to chlopak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:21

luna91, Palinas89, pasia27, FeliceGatto, Aniu_leczka, i.am.chappie, bereda11, helutka, Madziaaaaa, Madziuśka, Gaaabi, Idgie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Mikołaj często reaguje na Filipa :P bo młody nie umie cicho mówić drze sie, piszczy :) i wtedy czuje jak kopie :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahaha ale jaja wlasnie wrzucilam ta muzyczke na sluchawki i przylozylam do brzucha, moda fika jak nigdy, nie wiem czy to dlatego ze jej sie podoba czy nie :-)
    Malz krzyczy ze dziecko ogluszam :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=eLz4iFbhSC4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 16:36

luna91, Marietta lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam powalony dzień. Naarobiłam gulaszu, ale jak zaczęłam go gotować to zaczęło w całym domu śmierdzieć mięchem starym :( Głodna jestem i musiałąm zamówić pizze a nie chce jeść już tych śmieci w ciąży. Poszłam do sklepu, ale nie mam paragonu - kasy nie zwrócą, ale chodzi o zgłoszenie faktu.

Rożyczka - ja siedzę w domu i też mam ambitne plany, ale jakoś mi nie wychodzi :( Przez ten pierwszy trymestr leżałam i trzymałam ciążę, bo jak postałam dłuzej niż 5 min to brzuch bolał :( Teraz weszłam w II i jest lepiej i powoli się rozkręcam, ale nadal potrzebuję pomocy a ten buc siedzi i ma pretensje, że on pracuje jeszcze dom ma ogarniać! Jestem głodna, zła i wkurzona na mojego męża tak, że nie mogę na niego patrzeć!

Olek mnie skopał dziś i to jest dla mnie jedyny pozytyw tego dnia :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Mam identyczne czarne, do spania :) Ale moje cycki to zwisy, wiec średnio w nich leżą :P

Moje też trochę plackowato wyglądają też mam naleśniki ale są wygodne :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    WYGRAŁAŚ :D Tekst dnia :D

Hahah mówisz tekst dnia :P chodziło o to ze szybko wycyckać dziecia można w takich staniczkach :D

kkasya lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana a jakie kupiłaś ?

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Spokojnie, odpocznij i przejdzie. Ja też raz tak zrobiłam :( I mnie kuło :/ Teraz chodzę na 2 razy jak meża nie ma.

Ja mam system taki, że w sklepie biorę wózek podjezdzam pod samo auto- pakuje sobie do siatek to co lekkie i to co się psuje.a resztę zostawiam w aucie i jak mąż wraca z pracy to bierze do domu :)

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    Ja mam system taki, że w sklepie biorę wózek podjezdzam pod samo auto- pakuje sobie do siatek to co lekkie i to co się psuje.a resztę zostawiam w aucie i jak mąż wraca z pracy to bierze do domu :)

Ja tak samo :) I albo Golijajek albo Pierworodny przynoszą na górę :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale się ! Moja siostra dzis mi oznajmila ze ma dla mnie prezent ! ;) otórz kupiła mi poduche do spania tego rogala motherhood. ;) Chcialam sama sobie kupic i oglądalam nawet a ona mi kupiła ! :) fajnie moze wreszcie sie wyspie :)

katarzyna_d, Agusia ;), Palinas89, Eliana, migussia, xpatiiix3, helutka, konwalijka, pasia27, FeliceGatto, Kłosia, Negra, Marietta, kkasya, Madziaaaaa, Madziuśka, Carolq, Idgie lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mój buc tez mnie dzis wkur... Nie wiem kto kurw** jest w ciąży ja czy on ?? Ma gorsze hormony ode mnie !!!

Palinas89, williams1 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice, z ciekawości spojrzałam w Twój pamiętnik i musze stwierdzić że jesteś super laska, tylko pozazdrościć i figury i urody :-)÷+

FeliceGatto lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ja mam powalony dzień. Naarobiłam gulaszu, ale jak zaczęłam go gotować to zaczęło w całym domu śmierdzieć mięchem starym :( Głodna jestem i musiałąm zamówić pizze a nie chce jeść już tych śmieci w ciąży. Poszłam do sklepu, ale nie mam paragonu - kasy nie zwrócą, ale chodzi o zgłoszenie faktu.

Rożyczka - ja siedzę w domu i też mam ambitne plany, ale jakoś mi nie wychodzi :( Przez ten pierwszy trymestr leżałam i trzymałam ciążę, bo jak postałam dłuzej niż 5 min to brzuch bolał :( Teraz weszłam w II i jest lepiej i powoli się rozkręcam, ale nadal potrzebuję pomocy a ten buc siedzi i ma pretensje, że on pracuje jeszcze dom ma ogarniać! Jestem głodna, zła i wkurzona na mojego męża tak, że nie mogę na niego patrzeć!

Olek mnie skopał dziś i to jest dla mnie jedyny pozytyw tego dnia :)

Luna ;) Ja jakbym miała synka też miałabym Olka :)
    A co do chłopów to czasem mają wielki problem, żeby ogarnąć trochę mieszkanie. Moim zdaniem nie chodzi o to, że są zmęczeni po pracy tylko większość z nich zwyczajnie nienawidzi sprzątać.
    Ja pracuję i moj mąż też wiec nie ma tak, ze to ja sama wszystko robię. Zakupy zawsze razem robimy autem. Ogólnie to mnie nie oszczędza, nawet w ciazy, ale trafił bidula na silną laskęi w dodatku leniwą, więc nie ma tak że on leży na kanapie a ja sprzątam :) do sprzątania i prasowania przychodzi pani co 2 tygodnie. Raz w tyg my sprzątamy razem a o takie codzienne ogarnianie zawsze sie kłócimy ;) Jak się źle czuję nic nie robię. Uważam, że nikt tak o mnie nie zadba jak ja sama, więc się oszczędzam i pilnuję aby obowiązki były po równo rozdzielone ;) czasem muszę się kłócić ale i tak nie odpuszczę :)

• Sylika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuje wam dziewczyny tych kłótni z facetami , ja jak jestem w szpitalu to moj milutki taki i nawet w domu sprząta i zaskoczył mnie dzis bo nawet kwiaty podlał i zrobił całe potrzebne pranie nawet mu powiedziałam ze dumna jestem z niego ! ;) he he a on sie smieje ze bede musiala mu za to zapłacić ! :D

Różyczka, katarzyna_d, Palinas89, FeliceGatto, i.am.chappie, Marietta, Madziaaaaa, Madziuśka, Carolq lubią tę wiadomość

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopy!!! Jak chca to potrafią :P tylko ze nic za darmo :)tylko później wypomną wszystko :P

Sylika, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    hej dziewczyny , Clio ja mam ten sam sposob , jako ze ja sama robie zakupy prawie codziennie to chociaz niech moj P przynosi , ale grzecznie nic nie marudzi...;-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Chłopy!!! Jak chca to potrafią :P tylko ze nic za darmo :)tylko później wypomną wszystko :P
    Moj mowi ja Ci troche odciążyłem kręgosłup teraz ty mój musisz a jak on tak mówi to mi się śmiać chce a ja durnia udaje i pytam ale jak to ? Jak a on srak! Jaja pelne ;) hahaha

katarzyna_d, Palinas89, xpatiiix3, Marietta lubią tę wiadomość

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Moj mowi ja Ci troche odciążyłem kręgosłup teraz ty mój musisz a jak on tak mówi to mi się śmiać chce a ja durnia udaje i pytam ale jak to ? Jak a on srak! Jaja pelne ;) hahaha

Hahahahahahaha widzę ze twój tez na to choruje co mój :P :P :D

Sylika, Marietta lubią tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłam, bo dyskusja o jajach :D

luna91, migussia, xpatiiix3, Alicce, katarzyna_d, FeliceGatto, i.am.chappie, Sylika, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ