X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Felice, jestes kochana, ale widziałyśmy twoje zdjęcia z początku ciąży i co tu dużo mówić - jesteś lachonem, który miał w organiźmie 0% tłuszczu. A ja miałam już mój solidny zapas tłuszczowy :))

Będziemy jak Orki z Majorki!:)

A nie wiesz, że zawsze wrzuca się te najlepsze zdjęcia? :P

Palinas89, kkasya, Carolq lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i umówiłam sie a Karowa po glukometr :) i będę miala tez usg ;P super 3 usg co tydzien ;P tyle dobrego z tego złego
    Czy któraś wie czy na Karowej można rodzic , bo ze zdjeć i stronki to taki bardzo ładny szpital ;) ?
    I czy któraś z dziewczyn korzysta z glukometru bo chciałam sie pare rzeczy dopytać odnośnie cukrzycy :)?

Orki sa piękne ;P

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam cay czas lenia :) Ae mam tez chlopa w miare dobrego wiec wszystko mi wybacza i sam sprzata wiekszosc...

Carolq, malvva, FeliceGatto lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka mam to samo ostatnio pierwszy raz odkurzaczami od 4 miesięcy :P

myszka2070, Idgie lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mojego nie ma wiekszosc dnia a jak wraca to zmeczony wiec chcociaz zywanie i pranie musze ogarnac, moj tez odkurza, smieci wynosi i czesto robi obiad naprawde dobrze gotuje :)

myszka2070, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale my leniuszki jestesmy ;) mi to mojego az czasem szkoda... :(

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe pózniej jak bedą Maluch to my bedziemy sie pocić ;P narazie niech oni dbają o Nas ;P

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och to Wam zazdroszczę u mnie cały dom na głowie plus dwulatek który rozwala to co posprzątam :-)
    Pociesza mnie fakt ze na pewno mam więcej ruchu niż w pierwszej ciąży :-P.

W ogóle ostatnio jak patrzyłam na zdjęcia z tej i poprzedniej ciazy to teraz brzuch wydaje mi się ze jest mniejszy niż w pierwszej :-) ja tam się cieszę :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 12:49

w7eM.png
    ozEK.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    No i umówiłam sie a Karowa po glukometr :) i będę miala tez usg ;P super 3 usg co tydzien ;P tyle dobrego z tego złego
    Czy któraś wie czy na Karowej można rodzic , bo ze zdjeć i stronki to taki bardzo ładny szpital ;) ?
    I czy któraś z dziewczyn korzysta z glukometru bo chciałam sie pare rzeczy dopytać odnośnie cukrzycy :)?

Orki sa piękne ;P

Na Karowej podobno są bardzo przeciwni znieczuleniu przy SN i mega ciężko się dostać. Ale nie wiem, ile w tym prawdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 12:57

Carolq lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw, katarzyna - trzymam kciuki za Wasze maluchy, dawajcie znać co i jak :)

Eliana - ja mam +7 kg (teraz pewnie więcej, bo ważyłam się ponad tydzień temu). Ja też myślałam, że będzie jak przed ciążą, że kolacja 2 godziny przed snem. Ale ja muszę zjeść i za pół godziny się kładę, pół godziny zasypiam i wtedy się nie męczę więc chyba mamy my ciężarne to do siebie :)

Dziewczyny ja nie mam żadnej listy czystości, ale nie wiem czy nie zrobię. Poza tym musze ogarnąć jakie mam ozdoby choinkowe, czy lampki się nadadzą. W przyszłym tygodniu planuję ubrać, pewnie w weekend :) Chcialam też zrobić jakieś ozdoby choinkowe :D

Cigaretta - wyobraź sobie, ze u mnie brzuch trochę urosł i się zatrzymał. Jak założę obcisłą bluzkę to widać, ale jak bym chciała ukryć to by się udało pod obszernym czymś :D Poza tym mam na plusie sporo kg a po reszcie ciała nic a nic nie widać i się zastanawiam gdzie te kilogramy poszły. Ogólnie mi szwagierka mówiła, że jej ruszył brzuch po 20 tc :P Dosłownie z dni na dzień.

Wczoraj syn skopał mnie przed snem i usnęłam lekko i nie miałam koszmarów :) To działa lepiej niż proszki nasenne :P

Eliana lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pomagających mężów - więcej roboty z instruowaniem go niż ze sprzątnięciem samej. Niestety mój postawi ogrodzenie, odmaluje cały dom, położy płytki itp ale nie odkurzy dokładnie :D

pasia27 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko - czy którąś z Was ma jakąś stronkę, z której zamawia biustonosze? Ja nie mogę znaleźć na siebie stanika :( U mnie w mieście są wszystkie te markowe sklepy z bielizną, ale tam same sztywne, masakra piją mnie :( Widziałam fajne staniki w Bon Prix , ale ja tam nigdy nie zamawiałam i się zastanawiam czy to nie będzie jakiś szajs :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Mam pytanko - czy którąś z Was ma jakąś stronkę, z której zamawia biustonosze? Ja nie mogę znaleźć na siebie stanika :( U mnie w mieście są wszystkie te markowe sklepy z bielizną, ale tam same sztywne, masakra piją mnie :( Widziałam fajne staniki w Bon Prix , ale ja tam nigdy nie zamawiałam i się zastanawiam czy to nie będzie jakiś szajs :P

Ja mam z bon prix, bo szukałam miękkiego, ale na fiszbinie. Jest ok, tyle, że plastikowy :/ w sensie cały z siateczki, ale sztucznej. Kupiłam przez Allegro.

luna91 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na stronie BonPrix widziałam duży wybór. Chyba sobie kupię w takim razie :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh musze się wyżalić jaka nie odpowiedzialna jestem.Poszłam na zakupy i nawrzucałam do koszyka nie myśleć ze to ciężkie bedzie i było doniosłam do samochodu te zakupy ale teraz mnie podbrzusze boli

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 szt staników sportowych z allegro pod koniec nosiłam i do karmienia hyc jest cyc i potem hyc nie ma cyca i bluzki z większym dekoltem ,żeby cyca przez dekolt wyrzucić i gitara :) ale te sportowe są mega tylko lepiej kupić jakiś taki lepszy bo te byle jakie tak cycka nie trzymają ja nosiłam taki i był mi super lada moment będzie trzeba wyciągnąć znowu musze staniki kupić bo sutki mi ledwo zakrywa.. :o

Coś takiego mam tylko fioletowy i czarny :P a i miałam rozm m a moje cycki rozmiar xxxl śmiało się mieściły jest rozciągliwy ;)

http://allegro.pl/sportowy-biustonosz-bawelniany-brubeck-r-75c-i5074918015.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 13:35

luna91 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Eh musze się wyżalić jaka nie odpowiedzialna jestem.Poszłam na zakupy i nawrzucałam do koszyka nie myśleć ze to ciężkie bedzie i było doniosłam do samochodu te zakupy ale teraz mnie podbrzusze boli

Spokojnie, odpocznij i przejdzie. Ja też raz tak zrobiłam :( I mnie kuło :/ Teraz chodzę na 2 razy jak meża nie ma.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka musisz uważać...
    Ciekawe co u kw bo coś się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko dobrze.
    Mi dziś się jakoś brzuch spina dziwnie. Ruchów nadal nie czuję ;-( dobrze że jutro wizyta...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Patka musisz uważać...
    Ciekawe co u kw bo coś się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko dobrze.
    Mi dziś się jakoś brzuch spina dziwnie. Ruchów nadal nie czuję ;-( dobrze że jutro wizyta...

Odezwała sie na FB :( Wykryta została jakaś wada serduszka i będzie miała amniopunkcję :( Strasznie mi jej żal, popłakałam się, bo dla mnie to takie niesprawiedliwe jest :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 13:42

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:25

luna91, Idgie, Monikkk, xpatiiix3, migussia lubią tę wiadomość

‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ