X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Felice, jestes kochana, ale widziałyśmy twoje zdjęcia z początku ciąży i co tu dużo mówić - jesteś lachonem, który miał w organiźmie 0% tłuszczu. A ja miałam już mój solidny zapas tłuszczowy :))

Będziemy jak Orki z Majorki!:)

A nie wiesz, że zawsze wrzuca się te najlepsze zdjęcia? :P

Palinas89, kkasya, Carolq lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i umówiłam sie a Karowa po glukometr :) i będę miala tez usg ;P super 3 usg co tydzien ;P tyle dobrego z tego złego
    Czy któraś wie czy na Karowej można rodzic , bo ze zdjeć i stronki to taki bardzo ładny szpital ;) ?
    I czy któraś z dziewczyn korzysta z glukometru bo chciałam sie pare rzeczy dopytać odnośnie cukrzycy :)?

Orki sa piękne ;P

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam cay czas lenia :) Ae mam tez chlopa w miare dobrego wiec wszystko mi wybacza i sam sprzata wiekszosc...

Carolq, malvva, FeliceGatto lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka mam to samo ostatnio pierwszy raz odkurzaczami od 4 miesięcy :P

myszka2070, Idgie lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mojego nie ma wiekszosc dnia a jak wraca to zmeczony wiec chcociaz zywanie i pranie musze ogarnac, moj tez odkurza, smieci wynosi i czesto robi obiad naprawde dobrze gotuje :)

myszka2070, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale my leniuszki jestesmy ;) mi to mojego az czasem szkoda... :(

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe pózniej jak bedą Maluch to my bedziemy sie pocić ;P narazie niech oni dbają o Nas ;P

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och to Wam zazdroszczę u mnie cały dom na głowie plus dwulatek który rozwala to co posprzątam :-)
    Pociesza mnie fakt ze na pewno mam więcej ruchu niż w pierwszej ciąży :-P.

W ogóle ostatnio jak patrzyłam na zdjęcia z tej i poprzedniej ciazy to teraz brzuch wydaje mi się ze jest mniejszy niż w pierwszej :-) ja tam się cieszę :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 12:49

w7eM.png
    ozEK.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    No i umówiłam sie a Karowa po glukometr :) i będę miala tez usg ;P super 3 usg co tydzien ;P tyle dobrego z tego złego
    Czy któraś wie czy na Karowej można rodzic , bo ze zdjeć i stronki to taki bardzo ładny szpital ;) ?
    I czy któraś z dziewczyn korzysta z glukometru bo chciałam sie pare rzeczy dopytać odnośnie cukrzycy :)?

Orki sa piękne ;P

Na Karowej podobno są bardzo przeciwni znieczuleniu przy SN i mega ciężko się dostać. Ale nie wiem, ile w tym prawdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 12:57

Carolq lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw, katarzyna - trzymam kciuki za Wasze maluchy, dawajcie znać co i jak :)

Eliana - ja mam +7 kg (teraz pewnie więcej, bo ważyłam się ponad tydzień temu). Ja też myślałam, że będzie jak przed ciążą, że kolacja 2 godziny przed snem. Ale ja muszę zjeść i za pół godziny się kładę, pół godziny zasypiam i wtedy się nie męczę więc chyba mamy my ciężarne to do siebie :)

Dziewczyny ja nie mam żadnej listy czystości, ale nie wiem czy nie zrobię. Poza tym musze ogarnąć jakie mam ozdoby choinkowe, czy lampki się nadadzą. W przyszłym tygodniu planuję ubrać, pewnie w weekend :) Chcialam też zrobić jakieś ozdoby choinkowe :D

Cigaretta - wyobraź sobie, ze u mnie brzuch trochę urosł i się zatrzymał. Jak założę obcisłą bluzkę to widać, ale jak bym chciała ukryć to by się udało pod obszernym czymś :D Poza tym mam na plusie sporo kg a po reszcie ciała nic a nic nie widać i się zastanawiam gdzie te kilogramy poszły. Ogólnie mi szwagierka mówiła, że jej ruszył brzuch po 20 tc :P Dosłownie z dni na dzień.

Wczoraj syn skopał mnie przed snem i usnęłam lekko i nie miałam koszmarów :) To działa lepiej niż proszki nasenne :P

Eliana lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pomagających mężów - więcej roboty z instruowaniem go niż ze sprzątnięciem samej. Niestety mój postawi ogrodzenie, odmaluje cały dom, położy płytki itp ale nie odkurzy dokładnie :D

pasia27 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko - czy którąś z Was ma jakąś stronkę, z której zamawia biustonosze? Ja nie mogę znaleźć na siebie stanika :( U mnie w mieście są wszystkie te markowe sklepy z bielizną, ale tam same sztywne, masakra piją mnie :( Widziałam fajne staniki w Bon Prix , ale ja tam nigdy nie zamawiałam i się zastanawiam czy to nie będzie jakiś szajs :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Mam pytanko - czy którąś z Was ma jakąś stronkę, z której zamawia biustonosze? Ja nie mogę znaleźć na siebie stanika :( U mnie w mieście są wszystkie te markowe sklepy z bielizną, ale tam same sztywne, masakra piją mnie :( Widziałam fajne staniki w Bon Prix , ale ja tam nigdy nie zamawiałam i się zastanawiam czy to nie będzie jakiś szajs :P

Ja mam z bon prix, bo szukałam miękkiego, ale na fiszbinie. Jest ok, tyle, że plastikowy :/ w sensie cały z siateczki, ale sztucznej. Kupiłam przez Allegro.

luna91 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na stronie BonPrix widziałam duży wybór. Chyba sobie kupię w takim razie :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh musze się wyżalić jaka nie odpowiedzialna jestem.Poszłam na zakupy i nawrzucałam do koszyka nie myśleć ze to ciężkie bedzie i było doniosłam do samochodu te zakupy ale teraz mnie podbrzusze boli

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 szt staników sportowych z allegro pod koniec nosiłam i do karmienia hyc jest cyc i potem hyc nie ma cyca i bluzki z większym dekoltem ,żeby cyca przez dekolt wyrzucić i gitara :) ale te sportowe są mega tylko lepiej kupić jakiś taki lepszy bo te byle jakie tak cycka nie trzymają ja nosiłam taki i był mi super lada moment będzie trzeba wyciągnąć znowu musze staniki kupić bo sutki mi ledwo zakrywa.. :o

Coś takiego mam tylko fioletowy i czarny :P a i miałam rozm m a moje cycki rozmiar xxxl śmiało się mieściły jest rozciągliwy ;)

http://allegro.pl/sportowy-biustonosz-bawelniany-brubeck-r-75c-i5074918015.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 13:35

luna91 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Eh musze się wyżalić jaka nie odpowiedzialna jestem.Poszłam na zakupy i nawrzucałam do koszyka nie myśleć ze to ciężkie bedzie i było doniosłam do samochodu te zakupy ale teraz mnie podbrzusze boli

Spokojnie, odpocznij i przejdzie. Ja też raz tak zrobiłam :( I mnie kuło :/ Teraz chodzę na 2 razy jak meża nie ma.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka musisz uważać...
    Ciekawe co u kw bo coś się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko dobrze.
    Mi dziś się jakoś brzuch spina dziwnie. Ruchów nadal nie czuję ;-( dobrze że jutro wizyta...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Patka musisz uważać...
    Ciekawe co u kw bo coś się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko dobrze.
    Mi dziś się jakoś brzuch spina dziwnie. Ruchów nadal nie czuję ;-( dobrze że jutro wizyta...

Odezwała sie na FB :( Wykryta została jakaś wada serduszka i będzie miała amniopunkcję :( Strasznie mi jej żal, popłakałam się, bo dla mnie to takie niesprawiedliwe jest :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 13:42

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:25

luna91, Idgie, Monikkk, xpatiiix3, migussia lubią tę wiadomość

‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ