Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
katarzyna_d wrote:Mój tez miał 60 cm i4100 na usg mówili ze wazy góra 3500 lekarze mówili ze jak by wiedzieli ze takie duże odrazu by cieli bo szczupła i drobna byłam:P 6 godz i Filip wyskoczył bez problemu
później komplikacje, mogło dojść do niedotlenienia, wiec dobrze ze skończyło się cc
-
Anniusia wrote:jak was czytam to widzę,że ja też będę musiała się w temacie zagłębić ale jak dziecko będzie duże to ono mi nie przejdzie, ja jestem wąska
poza tym nie wiem co gorsze cc czy ból związany z sn. niby u mnie jest gaz ale różne opinie czytałam no nic pogadam z ginem i położną.
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
FeliceGatto wrote:Ale jak to? Po CC przy SN nie ma znieczulenia? Dlaczego? Ja też miałam CC i doktorek nic nie mówił o braku zzo, gdybym teraz cisnęła SN. Pierworodny jest z SN bez znieczulenia i to było 13 godzin masakry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 17:58
-
Ja sie strasznie boje porodu ale jednak chcialabym rodzic naturalnie ( u mnie w klinice moge sobie wybrac naturalny czy cesarka) jednak wszystkie moje znajome mialy cc na zyczenie, ale kazda potem ciezko do ciebie dochodzila, szwagierce nawet podczas wyciagania malej z brzucha przestalo dzialac znieczulenie, mowila ze bol niesamowity. Najgorsze jest ponoc wyolywanie porodu, to co daja na wywolanie powoduje czestrze i bolesniejsze skurcze co moze powidowac stres u dziecka i w wiekszosci przypadkach koczy sie to cc.
Tez wydaje mi sie ze szerokosc bioder nie ma wiekszego znaczenia, chodzi chyba bardziej o to czy miednica jest zdolna do rozszerzenia podczas porodu.
nasza dziewczynusia -
Ale Wy produkujecie
Ja mam szkołę rodzenia w szpitalu za darmo od 20 tc - szpital nowy, piękny - każda chce w nim rodzić, dodatkowo ja mam na pieszo 5 minNo, ale niestety miałam wątpliwą przyjemność trafić tam z bólami w poprzedniej ciąży - od razu w karte wpisane poronienie zagrażające a na usg czekałam 3 dni w przeciągu których leżałam i nie udzielano mi żadnej informacji o stanie mojego zdrowia (jedyne co zrobili to pobrali krew i mocz). We wtorek powiedzieli, że mam ciążę obumarłą, ale powtórzą mi badanie w piątek a ewentualne "usunięcie" po weekendzie - także ja nie chcę mieć do czynienia nic z tym szpitalem.
Dziewczyny ja się porodu boję i chciałabym mieć znieczulenie podane...
Madziuska - piękny synio, ładnie się odkrył
Kupiłam multi gyn - zaraz pierwsza aplikacja
UWAGA: kto będzie bardziej kreatywny niż ja? Mam trochę tego śluzu i odczuwam wilgoć, co sobie Luna wymyśliła? Że sączą się jej wody i jest ich tak mało, że nie czuję dlatego ruchów małego3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Dziewczyny, ale ja pamiętam, że był poruszany temat znieczuleń w wakacje w tv i podobno mieli wporwadzić, że każda rodząca może dostać Ja nie rozumiem co to jest, żeby w XXI wieku kobiety musiały się przy porodzie zwijać z bólu i żeby nie było mozliwości ulżenia im
Ja tam nigdy nie rodziłam, ale wiem z opowieści, że niektóre kobiety na prawdę słabo znosza poród
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyJa niestety tez wymiotowałam juz w domu pierwszy chaft poleciał do wanny bo tam doleciałam. Przy lewatywie to później nie wiedziałam czy na kiblu siedzieć czy pawia puszczać
i przy porodzie 2 razy mnie przebierali bo zwymiotowałam na siebie .... Mam nadzieje ze teraz nie będę wymiotować bo to był horror... A bole juz mi się zaczęły w domu, mąż mnie po schodach wlókł
:P.
-
Madziuśka wrote:odkrył to on się na innym zdjęciu, ale nie pokażę
Hahah - mój wypiął dupkę jak tylko gin dołożył głowicę USGA jak załączył 3d to zakrył się rękami i nogami i buźki nie pokazał
Może na następnej wizycie
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
kw wrote:Ja również odczuwam taka wilgoć i to normalne o ile wydzielina jest bezwonna i nie jest mocno żółta ani zielona.Pod koniec ciąży może jej być naprawdę dużo ale to nie jest reguła...
O to mnie troche pocieszyłaś, że nie jestem samaWiesz mam to czasami raz mniej raz więcej, jest bezwonna, bezbarwna no może biaława trochę. Ale kupiłam ten żelik, bo jakby mnie szczypie na dole i wolę posmarować
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Ehhh moje dzieci też są nieśmiałe Bartuś tylko raz pokazał buzie i raz płeć podczas ciąży a teraz synek pokazał siusiaka natomiast jak tylko dr włączył 3D na twarz to odrazu się zakryl i nic nie zobaczyła...
-
luna91 wrote:Hahah - mój wypiął dupkę jak tylko gin dołożył głowicę USG
A jak załączył 3d to zakrył się rękami i nogami i buźki nie pokazał
Może na następnej wizycie
mój za ojcem - wstydu nie maluna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 18:45
Anniusia, xpatiiix3, Madziuśka, izizizi, katarzyna_d, Anjaa, migussia, FeliceGatto, Negra, Madziaaaaa lubią tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek