Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyizizizi wrote:Dziewczyny czy was tez lapie w nocy okropny skurcz lydek?? Biore magnez ale nie pomaga
Iza ja mam z tym problem juz od 3 miesiąca ciążydzis w nocy tez mnie męczył pomimo braku magnezu. Jak mnie weźmie skurcz to masuje nogę i powoli przechodzi !! Ale męczarnia
-
nick nieaktualny
-
mnie raz złapał w nocy skurcz w obu łydkach jednocześnie
ale to jedyna taka sytuacja
do dziwacznych i niewytłumaczonych do tej pory objawów ciąży zaliczam zakwasy w lydkach i pupie
dodam ,że nie ćwiczę od dawna......
ostatnio pytałam lekarza czy powinnam dodadkowo przyjmować magnez i powiedziała mi ze najpierw mam zrobić badanie krwi na stężenie elektrolitów i ewentualnie wtedy -
Magenta wrote:ostatnio pytałam lekarza czy powinnam dodadkowo przyjmować magnez i powiedziała mi ze najpierw mam zrobić badanie krwi na stężenie elektrolitów i ewentualnie wtedy
Ja zawsze mam w granicach normy (bliżej niższej granicy) a drżenia powiek, morowienia w rękach czy skurcze mnie łapią a jak zacznę przyjmować magnez to mijanormy normami ale liczą się też objawy - jak to nas na studiach uczyli, "leczymy pacjenta a nie wyniki"
-
cześć kochane, u mnie na razie słoneczko świeci i fajna pogoda.
Wyciągnęłam mięso z zamrażarki, część zamarynuję do pieczenia, część do bigosu a z golonek zrobię galaretę
Mam nadzieję że dam radę ogarnąć to całe gotowanie...
Powodzenia na wizytach i miłego dnia kochane!!!
Co do skurczy łydek to też mnie łapią często pomimo że magnez biorę od bardzo dawna...
a jeśli chodzi o śluz to mam go sporo taki białawy właśnie ale jakoś się nie przejmuję bo to normalne w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 11:45
-
boże ja to z tymi imionami też mam problem he he a co nadawania imion zwierzakom też nie lubie tego ! tak jak imię Jakub , kuba a pies je nosi to jest po prostu obrzydliwe i moja siostra nazwała córkę Maja a koleżanka z pracy suke maję ma bleee i się śmiała że jak tak można dziecko nazwać to się z nią pokłóciłam bo powiedziałam że ona jest głupia i nie ma za grosz wyobraźni żeby psu ludzkie imie dać moja szwagierka ładnie swoje chichuachua nazwał pieski nazywają się ozzy i alvin a suczki aya i viva i bardzo ładnie pasuje do psa i nikogo nie obraża
a mój M chyba zgodził się na imie znaczy odpowiada mu Marcelina ale mi naszło jeszcze na myśl Sara i sama nie wiem które lepsze a syna chce Nataniel ale ciekawe nic nie mówi .
xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość
-
bimba wrote:Ja zawsze mam w granicach normy (bliżej niższej granicy) a drżenia powiek, morowienia w rękach czy skurcze mnie łapią a jak zacznę przyjmować magnez to mija
normy normami ale liczą się też objawy - jak to nas na studiach uczyli, "leczymy pacjenta a nie wyniki"
badanie jest bezplatne wiec sie nie buntuje
Bimba, co studiowałaś?? -
Sylika wrote:boże ja to z tymi imionami też mam problem he he a co nadawania imion zwierzakom też nie lubie tego ! tak jak imię Jakub , kuba a pies je nosi to jest po prostu obrzydliwe i moja siostra nazwała córkę Maja a koleżanka z pracy suke maję ma bleee i się śmiała że jak tak można dziecko nazwać to się z nią pokłóciłam bo powiedziałam że ona jest głupia i nie ma za grosz wyobraźni żeby psu ludzkie imie dać moja szwagierka ładnie swoje chichuachua nazwał pieski nazywają się ozzy i alvin a suczki aya i viva i bardzo ładnie pasuje do psa i nikogo nie obraża
a mój M chyba zgodził się na imie znaczy odpowiada mu Marcelina ale mi naszło jeszcze na myśl Sara i sama nie wiem które lepsze a syna chce Nataniel ale ciekawe nic nie mówi .a słyszałam kiedyś że jedna z krów sąsiada moich dziadków miała na imię Asia
Sylika lubi tę wiadomość
-
dziewczyny nie ma ktoras coreczki w wieku 4-5 lat ?
wzrost 110- 120. Mam mase ubranek po siostrzenicy ladne polarki, mnostwo bluzeczek na dlugi rekaw, koszulek, sukienek i leginsy. Różowe, hellow kitty, dobre firmy reserved, hm a nawet kurtke zimowa i ciensza mam. -
Co do tych imion psich to ja nie mam nic przeciwko niech ludzie nazywaja sobie zwierzaki jak chca, np moja kuzynka ma suczke Zare a w Anglii Zara to bardzo popularne imie zenskie i moja znajoma tez ma tak na imie,albo babcia miala psa Czarka a no i ciotka meza o tym samym imieniu sobie znalazla ahah, ale niech mi ktos nie mowi ze imie ktore wybralam dla dziecka to imie dla psa bo to jest na odwrot i ludzie daja zwierzakom ludzkie imiona a nie ludziom psie. Co za tempota!
Co do tych skurczy to myslalam ze sie dzis w nocy przekrece z bolu, zadzwonilam wlasnie do mojej ginki i powiedziala ze oprocz przyjmowania magnezu i potasu to raczej nic sie nie da z tym zrobic bo moze byc tak ze dzidzia lezy sobie na ktoryms z nerwow i on wlasnie powoduje ten skurcz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 12:10
malvva, bereda11 lubią tę wiadomość
nasza dziewczynusia -
nick nieaktualnyJa wróciłam ze sklepu bo nie miałam co do gara włożyć i byłam zmuszona wsiaść do auta, a jezdzić nie lubie.. ale żyje !
Nie mam chęci na gotowanie a mąż będzie za moment.
pogoda piękna, tylko straszny wicher.
A co do imienia to u mnie też siorki tylko krytykują, to nie, tak nie dawaj ,to brzydkie i tylko przewracają oczami... a mają po 2,3 dzieci i ja im jakoś nie broniłam w imionach... jak jutro się porwierdzi,że chłopak- a mam nadzieje,że tak jest, to będzie MichałWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 12:13
Malena91 lubi tę wiadomość
-
Magenta wrote:ja nie mialam takich objawow poza tym jednym skurczem i moze dlatego to badanie mam zrobic
badanie jest bezplatne wiec sie nie buntuje
Bimba, co studiowałaś??teraz jestem na finiszu rezydentury
a skurcze mogą być też przy niskim potasie i wapniu, a teraz nasze maleństwo "używają" dużo wapnia dla swoich kosteczek
im nie zabraknie, ale mama właśnie może mieć skurcze, mogą być gorzej ze szkliwem, co ze zgagą = "zepsute" zęby.
Magenta, Cigaretta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybimba wrote:medycynę
teraz jestem na finiszu rezydentury
a skurcze mogą być też przy niskim potasie i wapniu, a teraz nasze maleństwo "używają" dużo wapnia dla swoich kosteczek
im nie zabraknie, ale mama właśnie może mieć skurcze, mogą być gorzej ze szkliwem, co ze zgagą = "zepsute" zęby.
-
bimba wrote:medycynę
teraz jestem na finiszu rezydentury
bimba lubi tę wiadomość