X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Dziewczyny czy was tez lapie w nocy okropny skurcz lydek?? Biore magnez ale nie pomaga :-(

Iza ja mam z tym problem juz od 3 miesiąca ciąży :-\ dzis w nocy tez mnie męczył pomimo braku magnezu. Jak mnie weźmie skurcz to masuje nogę i powoli przechodzi !! Ale męczarnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:27

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie raz złapał w nocy skurcz w obu łydkach jednocześnie :O ale to jedyna taka sytuacja :) do dziwacznych i niewytłumaczonych do tej pory objawów ciąży zaliczam zakwasy w lydkach i pupie :) dodam ,że nie ćwiczę od dawna......
    ostatnio pytałam lekarza czy powinnam dodadkowo przyjmować magnez i powiedziała mi ze najpierw mam zrobić badanie krwi na stężenie elektrolitów i ewentualnie wtedy :)

5bd5222f11.png
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    ostatnio pytałam lekarza czy powinnam dodadkowo przyjmować magnez i powiedziała mi ze najpierw mam zrobić badanie krwi na stężenie elektrolitów i ewentualnie wtedy :)

Ja zawsze mam w granicach normy (bliżej niższej granicy) a drżenia powiek, morowienia w rękach czy skurcze mnie łapią a jak zacznę przyjmować magnez to mija ;) normy normami ale liczą się też objawy - jak to nas na studiach uczyli, "leczymy pacjenta a nie wyniki" ;)

16udgywl4g9leeec.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane, u mnie na razie słoneczko świeci i fajna pogoda.
    Wyciągnęłam mięso z zamrażarki, część zamarynuję do pieczenia, część do bigosu a z golonek zrobię galaretę ;-)
    Mam nadzieję że dam radę ogarnąć to całe gotowanie...
    Powodzenia na wizytach i miłego dnia kochane!!!

Co do skurczy łydek to też mnie łapią często pomimo że magnez biorę od bardzo dawna...
    a jeśli chodzi o śluz to mam go sporo taki białawy właśnie ale jakoś się nie przejmuję bo to normalne w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 11:45

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Sylika Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże ja to z tymi imionami też mam problem he he a co nadawania imion zwierzakom też nie lubie tego ! tak jak imię Jakub , kuba a pies je nosi to jest po prostu obrzydliwe i moja siostra nazwała córkę Maja a koleżanka z pracy suke maję ma bleee i się śmiała że jak tak można dziecko nazwać to się z nią pokłóciłam bo powiedziałam że ona jest głupia i nie ma za grosz wyobraźni żeby psu ludzkie imie dać moja szwagierka ładnie swoje chichuachua nazwał pieski nazywają się ozzy i alvin a suczki aya i viva i bardzo ładnie pasuje do psa i nikogo nie obraża ;)
    a mój M chyba zgodził się na imie znaczy odpowiada mu Marcelina ale mi naszło jeszcze na myśl Sara i sama nie wiem które lepsze a syna chce Nataniel ale ciekawe nic nie mówi .

xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bimba wrote:
    Ja zawsze mam w granicach normy (bliżej niższej granicy) a drżenia powiek, morowienia w rękach czy skurcze mnie łapią a jak zacznę przyjmować magnez to mija ;) normy normami ale liczą się też objawy - jak to nas na studiach uczyli, "leczymy pacjenta a nie wyniki" ;)
    ja nie mialam takich objawow poza tym jednym skurczem i moze dlatego to badanie mam zrobic :P badanie jest bezplatne wiec sie nie buntuje :P
    Bimba, co studiowałaś??

5bd5222f11.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    boże ja to z tymi imionami też mam problem he he a co nadawania imion zwierzakom też nie lubie tego ! tak jak imię Jakub , kuba a pies je nosi to jest po prostu obrzydliwe i moja siostra nazwała córkę Maja a koleżanka z pracy suke maję ma bleee i się śmiała że jak tak można dziecko nazwać to się z nią pokłóciłam bo powiedziałam że ona jest głupia i nie ma za grosz wyobraźni żeby psu ludzkie imie dać moja szwagierka ładnie swoje chichuachua nazwał pieski nazywają się ozzy i alvin a suczki aya i viva i bardzo ładnie pasuje do psa i nikogo nie obraża ;)
    a mój M chyba zgodził się na imie znaczy odpowiada mu Marcelina ale mi naszło jeszcze na myśl Sara i sama nie wiem które lepsze a syna chce Nataniel ale ciekawe nic nie mówi .
    z cyklu ludzkie imiona dla zwierząt - moja kolezanka ma kota o imieniu Andrzej :D a słyszałam kiedyś że jedna z krów sąsiada moich dziadków miała na imię Asia :D

Sylika lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie ma ktoras coreczki w wieku 4-5 lat ?
    wzrost 110- 120. Mam mase ubranek po siostrzenicy ladne polarki, mnostwo bluzeczek na dlugi rekaw, koszulek, sukienek i leginsy. Różowe, hellow kitty, dobre firmy reserved, hm a nawet kurtke zimowa i ciensza mam.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva sprzedajesz ?

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, za grosze po 5 zl zawsze to by mi sie przydalo na ubrania dla mojego dzieciaczka.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam tego pare worow, a buty tez mam adidasy orginalne z adidasa i jakie mia and me, trampki do przedszkola nawet sandalki ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych imion psich to ja nie mam nic przeciwko niech ludzie nazywaja sobie zwierzaki jak chca, np moja kuzynka ma suczke Zare a w Anglii Zara to bardzo popularne imie zenskie i moja znajoma tez ma tak na imie,albo babcia miala psa Czarka a no i ciotka meza o tym samym imieniu sobie znalazla ahah, ale niech mi ktos nie mowi ze imie ktore wybralam dla dziecka to imie dla psa bo to jest na odwrot i ludzie daja zwierzakom ludzkie imiona a nie ludziom psie. Co za tempota!
    Co do tych skurczy to myslalam ze sie dzis w nocy przekrece z bolu, zadzwonilam wlasnie do mojej ginki i powiedziala ze oprocz przyjmowania magnezu i potasu to raczej nic sie nie da z tym zrobic bo moze byc tak ze dzidzia lezy sobie na ktoryms z nerwow i on wlasnie powoduje ten skurcz. :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 12:10

malvva, bereda11 lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam ze sklepu bo nie miałam co do gara włożyć i byłam zmuszona wsiaść do auta, a jezdzić nie lubie.. ale żyje ! :D

Nie mam chęci na gotowanie a mąż będzie za moment.
    pogoda piękna, tylko straszny wicher.

A co do imienia to u mnie też siorki tylko krytykują, to nie, tak nie dawaj ,to brzydkie i tylko przewracają oczami... a mają po 2,3 dzieci i ja im jakoś nie broniłam w imionach... jak jutro się porwierdzi,że chłopak- a mam nadzieje,że tak jest, to będzie Michał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 12:13

Malena91 lubi tę wiadomość

• bimba Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    ja nie mialam takich objawow poza tym jednym skurczem i moze dlatego to badanie mam zrobic :P badanie jest bezplatne wiec sie nie buntuje :P
    Bimba, co studiowałaś??
    medycynę ;) teraz jestem na finiszu rezydentury :) a skurcze mogą być też przy niskim potasie i wapniu, a teraz nasze maleństwo "używają" dużo wapnia dla swoich kosteczek ;) im nie zabraknie, ale mama właśnie może mieć skurcze, mogą być gorzej ze szkliwem, co ze zgagą = "zepsute" zęby.

Magenta, Cigaretta lubią tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:41

• malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pije bardzo duzo mleka i jem serki jogurty zeby dzidzia miala duzo wapnia i rosla :)

bimba lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bimba wrote:
    medycynę ;) teraz jestem na finiszu rezydentury :) a skurcze mogą być też przy niskim potasie i wapniu, a teraz nasze maleństwo "używają" dużo wapnia dla swoich kosteczek ;) im nie zabraknie, ale mama właśnie może mieć skurcze, mogą być gorzej ze szkliwem, co ze zgagą = "zepsute" zęby.
    Ja pije 3,4 szklanki mleka dziennie i póki co nie mam skurczy. Moim siostrom w ciąży strasznie się zęby popsuły, nawet się łamały same od siebie..

• malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cigaretta ja tam samo rano platki, na drugie sniadanie serek jakis usi byc, po poludniu szklanka mleka a na wieczor kakałko ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bimba wrote:
    trudny kierunek... chapeau bas :)

bimba lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ