X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Dziewczyny czy was tez lapie w nocy okropny skurcz lydek?? Biore magnez ale nie pomaga :-(

Iza ja mam z tym problem juz od 3 miesiąca ciąży :-\ dzis w nocy tez mnie męczył pomimo braku magnezu. Jak mnie weźmie skurcz to masuje nogę i powoli przechodzi !! Ale męczarnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:27

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie raz złapał w nocy skurcz w obu łydkach jednocześnie :O ale to jedyna taka sytuacja :) do dziwacznych i niewytłumaczonych do tej pory objawów ciąży zaliczam zakwasy w lydkach i pupie :) dodam ,że nie ćwiczę od dawna......
    ostatnio pytałam lekarza czy powinnam dodadkowo przyjmować magnez i powiedziała mi ze najpierw mam zrobić badanie krwi na stężenie elektrolitów i ewentualnie wtedy :)

5bd5222f11.png
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    ostatnio pytałam lekarza czy powinnam dodadkowo przyjmować magnez i powiedziała mi ze najpierw mam zrobić badanie krwi na stężenie elektrolitów i ewentualnie wtedy :)

Ja zawsze mam w granicach normy (bliżej niższej granicy) a drżenia powiek, morowienia w rękach czy skurcze mnie łapią a jak zacznę przyjmować magnez to mija ;) normy normami ale liczą się też objawy - jak to nas na studiach uczyli, "leczymy pacjenta a nie wyniki" ;)

16udgywl4g9leeec.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane, u mnie na razie słoneczko świeci i fajna pogoda.
    Wyciągnęłam mięso z zamrażarki, część zamarynuję do pieczenia, część do bigosu a z golonek zrobię galaretę ;-)
    Mam nadzieję że dam radę ogarnąć to całe gotowanie...
    Powodzenia na wizytach i miłego dnia kochane!!!

Co do skurczy łydek to też mnie łapią często pomimo że magnez biorę od bardzo dawna...
    a jeśli chodzi o śluz to mam go sporo taki białawy właśnie ale jakoś się nie przejmuję bo to normalne w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 11:45

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Sylika Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże ja to z tymi imionami też mam problem he he a co nadawania imion zwierzakom też nie lubie tego ! tak jak imię Jakub , kuba a pies je nosi to jest po prostu obrzydliwe i moja siostra nazwała córkę Maja a koleżanka z pracy suke maję ma bleee i się śmiała że jak tak można dziecko nazwać to się z nią pokłóciłam bo powiedziałam że ona jest głupia i nie ma za grosz wyobraźni żeby psu ludzkie imie dać moja szwagierka ładnie swoje chichuachua nazwał pieski nazywają się ozzy i alvin a suczki aya i viva i bardzo ładnie pasuje do psa i nikogo nie obraża ;)
    a mój M chyba zgodził się na imie znaczy odpowiada mu Marcelina ale mi naszło jeszcze na myśl Sara i sama nie wiem które lepsze a syna chce Nataniel ale ciekawe nic nie mówi .

xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bimba wrote:
    Ja zawsze mam w granicach normy (bliżej niższej granicy) a drżenia powiek, morowienia w rękach czy skurcze mnie łapią a jak zacznę przyjmować magnez to mija ;) normy normami ale liczą się też objawy - jak to nas na studiach uczyli, "leczymy pacjenta a nie wyniki" ;)
    ja nie mialam takich objawow poza tym jednym skurczem i moze dlatego to badanie mam zrobic :P badanie jest bezplatne wiec sie nie buntuje :P
    Bimba, co studiowałaś??

5bd5222f11.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    boże ja to z tymi imionami też mam problem he he a co nadawania imion zwierzakom też nie lubie tego ! tak jak imię Jakub , kuba a pies je nosi to jest po prostu obrzydliwe i moja siostra nazwała córkę Maja a koleżanka z pracy suke maję ma bleee i się śmiała że jak tak można dziecko nazwać to się z nią pokłóciłam bo powiedziałam że ona jest głupia i nie ma za grosz wyobraźni żeby psu ludzkie imie dać moja szwagierka ładnie swoje chichuachua nazwał pieski nazywają się ozzy i alvin a suczki aya i viva i bardzo ładnie pasuje do psa i nikogo nie obraża ;)
    a mój M chyba zgodził się na imie znaczy odpowiada mu Marcelina ale mi naszło jeszcze na myśl Sara i sama nie wiem które lepsze a syna chce Nataniel ale ciekawe nic nie mówi .
    z cyklu ludzkie imiona dla zwierząt - moja kolezanka ma kota o imieniu Andrzej :D a słyszałam kiedyś że jedna z krów sąsiada moich dziadków miała na imię Asia :D

Sylika lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie ma ktoras coreczki w wieku 4-5 lat ?
    wzrost 110- 120. Mam mase ubranek po siostrzenicy ladne polarki, mnostwo bluzeczek na dlugi rekaw, koszulek, sukienek i leginsy. Różowe, hellow kitty, dobre firmy reserved, hm a nawet kurtke zimowa i ciensza mam.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva sprzedajesz ?

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, za grosze po 5 zl zawsze to by mi sie przydalo na ubrania dla mojego dzieciaczka.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam tego pare worow, a buty tez mam adidasy orginalne z adidasa i jakie mia and me, trampki do przedszkola nawet sandalki ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych imion psich to ja nie mam nic przeciwko niech ludzie nazywaja sobie zwierzaki jak chca, np moja kuzynka ma suczke Zare a w Anglii Zara to bardzo popularne imie zenskie i moja znajoma tez ma tak na imie,albo babcia miala psa Czarka a no i ciotka meza o tym samym imieniu sobie znalazla ahah, ale niech mi ktos nie mowi ze imie ktore wybralam dla dziecka to imie dla psa bo to jest na odwrot i ludzie daja zwierzakom ludzkie imiona a nie ludziom psie. Co za tempota!
    Co do tych skurczy to myslalam ze sie dzis w nocy przekrece z bolu, zadzwonilam wlasnie do mojej ginki i powiedziala ze oprocz przyjmowania magnezu i potasu to raczej nic sie nie da z tym zrobic bo moze byc tak ze dzidzia lezy sobie na ktoryms z nerwow i on wlasnie powoduje ten skurcz. :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 12:10

malvva, bereda11 lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam ze sklepu bo nie miałam co do gara włożyć i byłam zmuszona wsiaść do auta, a jezdzić nie lubie.. ale żyje ! :D

Nie mam chęci na gotowanie a mąż będzie za moment.
    pogoda piękna, tylko straszny wicher.

A co do imienia to u mnie też siorki tylko krytykują, to nie, tak nie dawaj ,to brzydkie i tylko przewracają oczami... a mają po 2,3 dzieci i ja im jakoś nie broniłam w imionach... jak jutro się porwierdzi,że chłopak- a mam nadzieje,że tak jest, to będzie Michał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 12:13

Malena91 lubi tę wiadomość

• bimba Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    ja nie mialam takich objawow poza tym jednym skurczem i moze dlatego to badanie mam zrobic :P badanie jest bezplatne wiec sie nie buntuje :P
    Bimba, co studiowałaś??
    medycynę ;) teraz jestem na finiszu rezydentury :) a skurcze mogą być też przy niskim potasie i wapniu, a teraz nasze maleństwo "używają" dużo wapnia dla swoich kosteczek ;) im nie zabraknie, ale mama właśnie może mieć skurcze, mogą być gorzej ze szkliwem, co ze zgagą = "zepsute" zęby.

Magenta, Cigaretta lubią tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:41

• malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pije bardzo duzo mleka i jem serki jogurty zeby dzidzia miala duzo wapnia i rosla :)

bimba lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bimba wrote:
    medycynę ;) teraz jestem na finiszu rezydentury :) a skurcze mogą być też przy niskim potasie i wapniu, a teraz nasze maleństwo "używają" dużo wapnia dla swoich kosteczek ;) im nie zabraknie, ale mama właśnie może mieć skurcze, mogą być gorzej ze szkliwem, co ze zgagą = "zepsute" zęby.
    Ja pije 3,4 szklanki mleka dziennie i póki co nie mam skurczy. Moim siostrom w ciąży strasznie się zęby popsuły, nawet się łamały same od siebie..

• malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cigaretta ja tam samo rano platki, na drugie sniadanie serek jakis usi byc, po poludniu szklanka mleka a na wieczor kakałko ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bimba wrote:
    trudny kierunek... chapeau bas :)

bimba lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ