X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń ! :-*

Powodzenia na wizytach !!!

Carolq lubi tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, oby maluszki Wam się pięknie zaprezentowały przed świętami ☺

• paris Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam się w nowym tygodniu.
    Za mną już tydzień leżenia, ale czuje się coraz lepiej, żadnych plamień.więc zaczęłam wstawać.
    Wczoraj miałam najazd rodziny męża, teściowa chciała mnie zobaczyć, czy faktycznie jestem taka chora, że nie mogę do nich na świeta przyjechać...
    Okazało się, że dobrze wyglądam i mało tego jestem taka gruba, że za jakieś 2 m-ce to będe się toczyć nie chodzić (na plusie 4 kg, tylko brzuch piłka) no i nie zgadza się na wybrane imiona, bo jej się zle kojarzą (Nela lub Lila).
    Normalnie jabłam....
    Co za ludzie, nie ma to jak magia świąt, życzliwość itp.
    Następnym razem udam złe samopoczucie i zamknę się w sypialni...
    Rozpisałam się, ale mnie ta kobieta uruchomiła tymi tekstami...
    Powodzenia na wizytach i miłego dnia wszystkim:)

bereda11 lubi tę wiadomość

f2w343r81obn8r6j.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na całe szczęście nie mam na razie rozstępów ale pojawią się na bank po porodzie na udach i pośladkach jak miednica się rozejdzie ;) a w nosie z tym nie martwię się .
    dziś mi się strasznie chce spać pogoda robi się chyba iście deszczowa jeszcze nie pada ale ciemno się robi ...

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jesli sie potwierdzi ze to dziewczynka tez bedzie Nela a moja matka skomentowala to ze jak dla psa... psa tez nazywaja maja maks zuza i gabi i co z tego... moj maz ma na imie Borys i ma sie czuc gorszy bo moj wujek ma psa tym imieniu ? smieszne

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pff nie słyszałam jeszcze żeby czyjs pies tak samo się nazywał jak moja córka... Z kolei kiedyś koleżanką się śmiała że jej pies Natan i mój brat to jak jej pies kur.. Nie wytrzymałam dostała po mordzie...

Sylika, Aniu_leczka, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wylacznie ludzka glupota nazywac psy ludzkimi imionami..

xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris strasznie "kochana" ta Twoja teściowa.. Nie przejmuj się jej gadaniem i róbcie po swojemu :)

paris lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dobitnie ODP teściowej że imię dla dziecka wybierają rodzice w dupie mam co kto sobie myśli babka też coś kręci nosem ale nic złego nie powiedziała tylko Twój wybór i wsio nie komentowała mi nic.. ;) Na święta nie ponad nigdzie bo Nel uziemiona do 28.12.. Alleluja normalnie.. Nie miałam ochoty tam jechać bo 2dni temu znowu jakieś głupie teksty ta baba waliła.. Kur.. Mowie do Kamila może od razu niech z Nami zamieszka jak Ci tak bardzo mama na codziennie potrzebna i mu zapowiedzialam że jak będę chciała sama o pomoc poprosze a nie ona mi tu wymyśla że będzie codziennie przyjeżdżać i pilnować mi dzieci i sprzatac pff a co ja rąk nie mam.. Jeszcze że ją będę sobie Marcela wozic a ona będzie z dziewczynkami zostawać albo do sąsiadki prowadzać :o i dla mnie wystarczy może jeszcze kakao dosypie i cukru do mojego mleka jak ściągnę i będę musiała zostawić małą Liv np jak pójdę do lekarza... Wrr..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq - najlepszego

paris - ty sie nie przejmuj. to wasza córka

u nas pada bleeee, jest okropnie.
    za to weekend miałam mega miły :)

paris lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki dawno sie nie odzywalam ale czytam was na bierzaco. Strasznie jestem zabiegana, rodzinka przylatuje w wigilie i cale swiateczne gotowanie spada na mnie :-/ malvva ja mam ten sam problem, mojej mamie podoba sie kazde imie ale za to tesciowa i szwagierka wpierdalaja swoje 5 groszy, kazde ktore mi sie podoba to wedlug nich imie dla psa lub czarnej sprzataczki(mieszkam w RPA i tu biali nie lubia czarnich ani czarni bialych i kazdy bialy ma czarna sprzataczke, nianke lub ogrodnika wiec nazwac dziecko np Sophie to wedlug nich katastrofa bo to imie dla ludzi "gorszej kategorii" )
    tragedia normalnie!

AAA powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 10:58

katarzyna_d lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tą iście świąteczną pogodę (leje, szaro, buro i ciepło) :( taka pogoda depresyjna a nie świąteczna :(
    Jedyne co pociesza że jutro mam wizytę i zobaczę moje maleństwo.

Co do imion, szkoda gadać, wszyscy daje te "cholerne" dobre rady. Czy ludzie nie rozumieją że jak się chce porady to się pyta, prosi, ew. w inny sposób daje znać .... nie każdy "móndry" musi poradzić co dla mnie najlepsze - znam to z autopsji i nie tylko imion dotyczy ale tego jak ja powinnam żyć :/

Poza tym jestem zła bo nie posprzątam w domu tak jak chciałam, męczę się strasznie, a tyyyyyyle chciałam zrobić :( ale co tam, musi być jak jest i już!

Teraz się biorę za pakowanie tych kilku drobiazgów póki syn w szkole, hmm tylko kiedy ja odbiorę tego lamborghini dla młodego - skala 1:18 coby nie było :P ehh coś mi ten czas za szybko ucieka, nie ogarniam się i wszystkiego wokół.

16udgywl4g9leeec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:27

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podaj mi tp

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy was tez lapie w nocy okropny skurcz lydek?? Biore magnez ale nie pomaga :-(

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowe :P

Taką bywa mimo Magne b6 3*1

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie zdarzaly skurcze lydek ale przed ciaza a w ciazy spokoj z tym, moze to dlatego ze kawy nie pije ona ponoc magnez wyplukuje

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u nas piękna pogoda :)
    ja powiem tak, mojej mamie tez sie nie podoba Mikołaj i Filip tez sie jej nie podobał :P ale powiedziała tylko raz i więcej juz nie wspominała ;-) mówiła ze to nasze dziecko i my wybieramy imię :) i git.

Trzymam kciuki za wizyty <3
    Pozdr

pasia27 lubi tę wiadomość

‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ