X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bimba a to co zgaga od zepsutych zębów?? Czy zle rozumiałam?? :D ja w poprzedniej ciąży miałam straszna zgagę i żeby wyleczone anie jednego zepsutego .. Ja z wyksztalcenia to troche liznęłam stomatologii :P

bimba lubi tę wiadomość

• monaa Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xpatii jesteś tu?

p19u0tc70smx8ddn.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Ja nie mam skurczy łydek tylko w podbrzusze mi od kilku dni wchodzi ból, ciągnie, szarpie nie da stanąć no nic. Szyjka, łożysko, szymuś ok, gin przepisał mi luteine dopochwowo i doraźnie buscopan. Wczoraj znowu mi ten ból chycil dzisiaj jest już ok, nie wiem czy którąś też łapią takie bóle brzucha
    NIestety ja mam to samo. Lekarz mówi, że wszystko ok i takie uroki ciąży, od zeszłego tygodnia biorę magne b6 i dorażnie nospe, no i luteina i powiem, że coś mnie tam ciągnie w podbrzuszu nadal, ale jest o wiele lepiej.

Malena91 lubi tę wiadomość

f2w343r81obn8r6j.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój stary mowi ja jestem Polakiem i chciałbym by dzieci miały polskie imiona ... ale tak siedze od godziny szperam po necie i nie ma imienia które wywodzi się z polski ale jaja :P

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    mój stary mowi ja jestem Polakiem i chciałbym by dzieci miały polskie imiona ... ale tak siedze od godziny szperam po necie i nie ma imienia które wywodzi się z polski ale jaja :P
    ahah jak to nie? Mieszko, Boguslaw, Stanislaw, Zbigniew, Zdzislaw itd :-p
    a dla dziewczynki tylko a na koncu dodajesz i polskie jak talala :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 13:17

Sylika lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chcialam polskie imie dla dziewczynki ale zadne do dlugiego Holenderskiego nazwiska meza mi nie pasuje, on znowu by chcial Holenderskie oczywiscie a mi zadne z ich imion sie nie podoba wiec chyba bedzie angielskie. Mysle o Zoe, Ivy i Lilly

Sylika lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Bimba a to co zgaga od zepsutych zębów?? Czy zle rozumiałam?? :D ja w poprzedniej ciąży miałam straszna zgagę i żeby wyleczone anie jednego zepsutego .. Ja z wyksztalcenia to troche liznęłam stomatologii :P
    Chodziło mi że osłabione szkliwo + zgaga = "psucie" zębów i właśnie gdyby tylko próchnica to leczymy i już, ale historii o łamiących sie zębach znam mnóstwo. Oczywiście nie każdego się to dotyczy, trochę czynników na taki stan rzeczy się składa. Ja też w pierwszej ciąży miałam masakra zgagę, nic nie pomagało ale zęby mam ok, ale z drugiej strony jak pomyślę to czesto plukalam wtedy zeby płynem jak nie pomagało na "smak" w buzi to mylam.

16udgywl4g9leeec.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:51

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję wam za wczorajsze odpowiedzi dotyczące mojego problemu :) fajnie,że zawsze można na was liczyć, ja dziś odwiedziłam gin i mam lekką infekcję stąd kłucie i śluz, szyjka na szczęście długa i twarda nic nie zmieniła ze swojej długości i to mnie najbardziej cieszy :)

miłego dnia :) ja w końcu muszę zacząć ogarniać na święta mieszkanie :)

Negra lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Carolq wszystkiego najlepszego :)

Co do imion mi bez różnicy czy tak ma na imię człowiek czy zwierzę, każdy nazywa jak chce ale co do Maji to mi osobiście kojarzy się z pszczółką Mają i wątpię żebyśmy poznali jakąś 30-letnią kobietę o tym imieniu. Myślę, że nie ma co się kłócić bo każdy ma swoje skojarzenia i daje takie imię jakie mu odpowiada. Mi się zawsze podobało imię Sara a był czas, że i psy i koty tak nazywali i jakoś mnie to nie razi, dałabym tak córce gdyby nie to, że mój miał prawo wyboru i wybrał inne dla córki.
    No co Ty, ja mam kuzynke która ma na imię Maja i ma 36 lat :-) i nie wydaje mi się to dziwne ;-) sama gdybym miała córeczkę to byłaby Maja :-)

Alicce lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie podoba imie Zoja ale boje sie ze zbyt wymyslne, pewna kobieta ma corki zoje i gaje i blog o nich prowdzi.

izizizi, mariam85 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Xpatii jesteś tu?

Jestem jestem ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Jestem jestem ;)
    Dopiszesz mi proszę synka? :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ;) imię wybrane macie.? To też od razu wpisze :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:51

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak kazde imie ma cos... Cos co sie podoba albo Nie a dzis mojego przycisne i w koncu wybierzemy Marcelina albo Sara przystał na oba :) i to mnie cieszy a dla Syna nie wiem wciaz sie waham moze on cos wybierze z sensem mam dla Syna Nataniel albo Gabriel tak jakoś mnie na Gabrysia naszło ;) ale moze sie odmienic i da cos sensnego.

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam siły ;( nadczynność tarczycy , cukrzyca , i zastrzyki do końca ciąży na rozrzedzenie krwi .... Mam dość po prostu wszystkiego ...

• olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    dziewczyny nie ma ktoras coreczki w wieku 4-5 lat ?
    wzrost 110- 120. Mam mase ubranek po siostrzenicy ladne polarki, mnostwo bluzeczek na dlugi rekaw, koszulek, sukienek i leginsy. Różowe, hellow kitty, dobre firmy reserved, hm a nawet kurtke zimowa i ciensza mam.

hej
    ja byłabym zainteresowana rozmiar 110/116 ale dałabyś radę jAkoś zdjęcia porobić :)? może już po świętach na spokojnie :)??

malvva lubi tę wiadomość

• Jitka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co co imion zwierzaków, to moja kuzynka ma yorka o imieniu Nela...
    druga kuzynka miała Maxa, a podobało mi się kiedyś dla dziecka , ale już nie bardzo.
    My dajemy raczej imiona bardziej "zwierzęce" psom. Była Mini - mój ukochany piesek - też z bajki :P, jest Szaman i Sally (z autek, siostrzeniec dostał pieska jak był mały, a zafascynowany był tą bajką, a jedno z autek tak się nazywało), ciocia miała dobermana co wabił się Bert, były też w rodzinie 2 Sonie.

A co do imion dla dzidziusia my na chwilę obecną myślimy nad Amelią lub Anastazją. Zobaczymy co wybierzemy, a może jakieś jeszcze nam się spodoba.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Nie mam siły ;( nadczynność tarczycy , cukrzyca , i zastrzyki do końca ciąży na rozrzedzenie krwi .... Mam dość po prostu wszystkiego ...
    Carolq przykro mi !!! :* trzymaj się, musisz być dzielna dla maleństwa !

‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ