X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez sie wogole dziewcece ostro rozowe nie podobaja, duzo ladniejsze niebieskie ;) a tydzien temu powiedziala ze siusiak albo taki maly ze go nie widac albo nie ma i ze podejrzenie na dziewczynke

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje udanych wizyt i syneczków :)
    a mnie dziś mój lekarz wkurzył miał mnie umówić na wizytę 28 grudnia bo mam do tego dnia L4 i kazał zadzwonić tydzień wcześniej i dzwonie dziś ... a on mówi że jutro wyjeżdza i wraca dopiero 4 stycznia no ręce mi opadły :( czy ja mam pecha czy jak ... ale w dupie z nim nie wiem co mam robić zadzwoniłam u siebie w mieście do kilku przychodni na NFZ i dopiero po nowym roku i jutro dzwonie do lekarza który robil mi usg jak leżałam w szpitalu ale nie odbierał będę jutro próbować prywatnie dzwonić niestety mam tylko nadzieje że mnie przyjmie i wypisze to L4 chociaż na tydzień a ten mój kazał mi zadzwonić 04.01 na połówkowe się umówić masakra jakaś czułam że tak będzie z tym je... szpitalnym L4 . ten lekarz do którego jutro zadzwonię na jego stronie pisze że pracuje 28.12 do 18:00 więc mam nadzieje że mnie przyjmie będę go błagać ..duphastonu koniec tardyferonu też i nospa forte też ku końcowi idzie . :( :( :( :(

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    gratuluje udanych wizyt i syneczków :)
    a mnie dziś mój lekarz wkurzył miał mnie umówić na wizytę 28 grudnia bo mam do tego dnia L4 i kazał zadzwonić tydzień wcześniej i dzwonie dziś ... a on mówi że jutro wyjeżdza i wraca dopiero 4 stycznia no ręce mi opadły :( czy ja mam pecha czy jak ... ale w dupie z nim nie wiem co mam robić zadzwoniłam u siebie w mieście do kilku przychodni na NFZ i dopiero po nowym roku i jutro dzwonie do lekarza który robil mi usg jak leżałam w szpitalu ale nie odbierał będę jutro próbować prywatnie dzwonić niestety mam tylko nadzieje że mnie przyjmie i wypisze to L4 chociaż na tydzień a ten mój kazał mi zadzwonić 04.01 na połówkowe się umówić masakra jakaś czułam że tak będzie z tym je... szpitalnym L4 . ten lekarz do którego jutro zadzwonię na jego stronie pisze że pracuje 28.12 do 18:00 więc mam nadzieje że mnie przyjmie będę go błagać ..duphastonu koniec tardyferonu też i nospa forte też ku końcowi idzie . :( :( :( :(

Zostaje jeszcze lekarz rodzinny on l4 ciążowe tez może wystawić.

Sylika lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Ja tez chodzę do Endo i tez mi tsh podskoczyło ostatnio!! zwiększyłam dawkę eutyrox ale czuje ze chyba nie spada bo mi strasznie zimno i senna sie robię jutro idę na badania to zrobię sobie tsh

Ja do Endo wybieram się pierwszy raz po nowym roku dopiero i nie wiem co i jak to będzie... nigdy problemów z tarczyca nie miałam ani w pierwszej ciąży tylko teraz wysokie tsh a niskie ft4 żeby aby z dzieckiem było wszystko dobrze a może to tylko skok jednorazowy hormonów? Kurczę może w środę pójdę na badania i powtórzę tsh ft4..... ?

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra tak refundacja na 100%
    Jakie bierzesz zastrzyki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 20:22

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Na 100% będzie synek! :) Mały jest starszy o ponad tydzień, wszystkie wymiary super, rośnie i waży już 422 g. Pani doktor dojrzała u mnie w szyjce jakiegoś malusieńkiego polipa, który najprawdopodobniej był sprawcą tego plamienia. Szyjka ponad 4 cm, wysoko i zamknięta. Następna wizyta 18 stycznia :) A i muszę mocz powtórzyć bo wyszły mi bardzo liczne bakterie i podwyższone leukocyty. Po za tym wszystko super :)

Teraz idę Was poczytać ;)

Carolq, Cigaretta, Monikkk, bereda11, Sylika, Anjaa, Negra, pasia27, Clio_99, josephinka84, xpatiiix3, katarzyna_d, Dariaaa88, luna91, paris lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia gratuluję!!!!!

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratulacje !! :*

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po połówkowych, dziewczę potwierdzone na 100%- będzie Marcysia:)
    Przyznam, że mnie intuicja chyba pierwszy raz tak mocno zawiodła, bo miałam przeczucie na chłopaka, ciaża całkiem inna od poprzedniej, objawy, zachcianki itd. Ale ciesze się strasznie, że jest zdrowa i to najważniejsze. No i w gruncie rzeczy fajnie że dziewuszka:) Już jej kupiłam pierwsze wdzianko:)
    Mężu mówi, że nie wie czy da radę z dwoma księżniczkami, ale tez się baaaardzo cieszy:)

Madziuśka, Cigaretta, Sylika, bereda11, Negra, pasia27, Clio_99, josephinka84, xpatiiix3, katarzyna_d, Gaaabi, Dariaaa88, luna91 lubią tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikk gratulacje Marcysi :*

Sylika, Monikkk lubią tę wiadomość

• patrycja930912 Nowa

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, bylam dzis u gin na usg, wszystko dobrze dziewczynke bede miala, natomiast mam zle wyniki cytologi, grupa3 ;/ nie mam pojecia co dalej, czy jest sie czym martwic...;/ moze ktoras z was miala podobnie???

Patrycja930912
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja930912 wrote:
    witam, bylam dzis u gin na usg, wszystko dobrze dziewczynke bede miala, natomiast mam zle wyniki cytologi, grupa3 ;/ nie mam pojecia co dalej, czy jest sie czym martwic...;/ moze ktoras z was miala podobnie???

Miałam przed ciążą grupę 3a dostałam globulki i lacibios femina i wyleczone .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 21:54

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) I reszcie też gratuluję pozytywnych wizyt! :)

Bereda najprawdopodobniej będzie Kacperek, mieliśmy to imię wybrane jeszcze przed ślubem :)

pasia27, bereda11, Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Negra tak refundacja na 100%
    Jakie bierzesz zastrzyki ?
    Biorę Clexane 0,4.

Carolq- a tak z ciekawości- dlaczego dopiero teraz włączył Ci zastrzyki? Wyszło coś w badaniach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 18:20

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewcyny doradzcie mi co moge przyniesc na wigilie w pracy ? mam w srode o 13. Odrazu mowie ze jestem kulinarnym leniem i musi to byc cos latwego i nie drogiego.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie żelazo bierzecie? Ja mam przepisane chelaferr med. Ewentualnie w syropu IRON, ale nigdzie nie mogę go dostać.

• Narinka Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Biorę Clexane 0,4.
    Tez mam refundowane recepty- 10 ampulkostrzykawek wychodzi coś około 13 zł. Bez refundacji 10xdrozej.... Gdybym miała płacić normalnie, to koszt leczenia w ciąży i połogu byłby ponad 3500 zł:-) Dobrze, że się zalapalysmy na refundowane:-) Tyle szczęścia w nieszczęściu :-)

Carolq- a tak z ciekawości- dlaczego dopiero teraz włączył Ci zastrzyki? Wyszło coś w badaniach?

Ja też biorę Clexane dziewczyny. Niestety po dawce 0,4 nie poprawił mi się wynik aptt i przeszłam na 0,6, a te już trochę bardziej bolące są, ale jeszcze tańsze niż 0,4, bo 3,20 zł za opakowanie wychodzi na zniżkę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biore żadnych witamin prócz dha i magnez.

Malvva nie wiem co Ci doradzić, może pierniczki weź :P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ja tardyferon bralam na recepte a i ważną sprawą przy żelazie bierze kwas foliowy dalej lepiej się wchłania ;)

Ale super wieści dzisiaj gratuluje dziewczyny :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja930912 wrote:
    Ja z cyt grupa 3dostalam od ginki skierowanie do centrum onkologi w Chorzowie na kolposkopie z wycinkiem..
    Dopiero z tego wyszlo co wyszlo .

Zrób sobie kolposkopie prywatnie (ja robiłam w ok 25tyg ciąży) i specjalista sprawdził od razu pod mikroskopem czy tal cos jest czy nie..co ginek na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 22:18

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ