Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
gratuluje udanych wizyt i syneczków
a mnie dziś mój lekarz wkurzył miał mnie umówić na wizytę 28 grudnia bo mam do tego dnia L4 i kazał zadzwonić tydzień wcześniej i dzwonie dziś ... a on mówi że jutro wyjeżdza i wraca dopiero 4 stycznia no ręce mi opadłyczy ja mam pecha czy jak ... ale w dupie z nim nie wiem co mam robić zadzwoniłam u siebie w mieście do kilku przychodni na NFZ i dopiero po nowym roku i jutro dzwonie do lekarza który robil mi usg jak leżałam w szpitalu ale nie odbierał będę jutro próbować prywatnie dzwonić niestety mam tylko nadzieje że mnie przyjmie i wypisze to L4 chociaż na tydzień a ten mój kazał mi zadzwonić 04.01 na połówkowe się umówić masakra jakaś czułam że tak będzie z tym je... szpitalnym L4 . ten lekarz do którego jutro zadzwonię na jego stronie pisze że pracuje 28.12 do 18:00 więc mam nadzieje że mnie przyjmie będę go błagać ..duphastonu koniec tardyferonu też i nospa forte też ku końcowi idzie .
-
Sylika wrote:gratuluje udanych wizyt i syneczków
a mnie dziś mój lekarz wkurzył miał mnie umówić na wizytę 28 grudnia bo mam do tego dnia L4 i kazał zadzwonić tydzień wcześniej i dzwonie dziś ... a on mówi że jutro wyjeżdza i wraca dopiero 4 stycznia no ręce mi opadłyczy ja mam pecha czy jak ... ale w dupie z nim nie wiem co mam robić zadzwoniłam u siebie w mieście do kilku przychodni na NFZ i dopiero po nowym roku i jutro dzwonie do lekarza który robil mi usg jak leżałam w szpitalu ale nie odbierał będę jutro próbować prywatnie dzwonić niestety mam tylko nadzieje że mnie przyjmie i wypisze to L4 chociaż na tydzień a ten mój kazał mi zadzwonić 04.01 na połówkowe się umówić masakra jakaś czułam że tak będzie z tym je... szpitalnym L4 . ten lekarz do którego jutro zadzwonię na jego stronie pisze że pracuje 28.12 do 18:00 więc mam nadzieje że mnie przyjmie będę go błagać ..duphastonu koniec tardyferonu też i nospa forte też ku końcowi idzie .
Zostaje jeszcze lekarz rodzinny on l4 ciążowe tez może wystawić.Sylika lubi tę wiadomość
-
katarzyna_d wrote:Ja tez chodzę do Endo i tez mi tsh podskoczyło ostatnio!! zwiększyłam dawkę eutyrox ale czuje ze chyba nie spada bo mi strasznie zimno i senna sie robię jutro idę na badania to zrobię sobie tsh
Ja do Endo wybieram się pierwszy raz po nowym roku dopiero i nie wiem co i jak to będzie... nigdy problemów z tarczyca nie miałam ani w pierwszej ciąży tylko teraz wysokie tsh a niskie ft4 żeby aby z dzieckiem było wszystko dobrze a może to tylko skok jednorazowy hormonów? Kurczę może w środę pójdę na badania i powtórzę tsh ft4..... ? -
nick nieaktualny
-
Ja już po wizycie. Na 100% będzie synek!
Mały jest starszy o ponad tydzień, wszystkie wymiary super, rośnie i waży już 422 g. Pani doktor dojrzała u mnie w szyjce jakiegoś malusieńkiego polipa, który najprawdopodobniej był sprawcą tego plamienia. Szyjka ponad 4 cm, wysoko i zamknięta. Następna wizyta 18 stycznia
A i muszę mocz powtórzyć bo wyszły mi bardzo liczne bakterie i podwyższone leukocyty. Po za tym wszystko super
Teraz idę Was poczytaćCarolq, Cigaretta, Monikkk, bereda11, Sylika, Anjaa, Negra, pasia27, Clio_99, josephinka84, xpatiiix3, katarzyna_d, Dariaaa88, luna91, paris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja po połówkowych, dziewczę potwierdzone na 100%- będzie Marcysia:)
Przyznam, że mnie intuicja chyba pierwszy raz tak mocno zawiodła, bo miałam przeczucie na chłopaka, ciaża całkiem inna od poprzedniej, objawy, zachcianki itd. Ale ciesze się strasznie, że jest zdrowa i to najważniejsze. No i w gruncie rzeczy fajnie że dziewuszka:) Już jej kupiłam pierwsze wdzianko:)
Mężu mówi, że nie wie czy da radę z dwoma księżniczkami, ale tez się baaaardzo cieszy:)Madziuśka, Cigaretta, Sylika, bereda11, Negra, pasia27, Clio_99, josephinka84, xpatiiix3, katarzyna_d, Gaaabi, Dariaaa88, luna91 lubią tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
nick nieaktualny
-
patrycja930912 wrote:witam, bylam dzis u gin na usg, wszystko dobrze dziewczynke bede miala, natomiast mam zle wyniki cytologi, grupa3 ;/ nie mam pojecia co dalej, czy jest sie czym martwic...;/ moze ktoras z was miala podobnie???
Miałam przed ciążą grupę 3a dostałam globulki i lacibios femina i wyleczone .Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 21:54
-
Carolq wrote:Negra tak refundacja na 100%
Jakie bierzesz zastrzyki ?
Carolq- a tak z ciekawości- dlaczego dopiero teraz włączył Ci zastrzyki? Wyszło coś w badaniach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 18:20
-
nick nieaktualny
-
Negra wrote:Biorę Clexane 0,4.
Tez mam refundowane recepty- 10 ampulkostrzykawek wychodzi coś około 13 zł. Bez refundacji 10xdrozej.... Gdybym miała płacić normalnie, to koszt leczenia w ciąży i połogu byłby ponad 3500 złDobrze, że się zalapalysmy na refundowane:-) Tyle szczęścia w nieszczęściu
Carolq- a tak z ciekawości- dlaczego dopiero teraz włączył Ci zastrzyki? Wyszło coś w badaniach?
Ja też biorę Clexane dziewczyny. Niestety po dawce 0,4 nie poprawił mi się wynik aptt i przeszłam na 0,6, a te już trochę bardziej bolące są, ale jeszcze tańsze niż 0,4, bo 3,20 zł za opakowanie wychodzi na zniżkę -
nick nieaktualny
-
patrycja930912 wrote:witam, bylam dzis u gin na usg, wszystko dobrze dziewczynke bede miala, natomiast mam zle wyniki cytologi, grupa3 ;/ nie mam pojecia co dalej, czy jest sie czym martwic...;/ moze ktoras z was miala podobnie???
Dopiero z tego wyszlo co wyszlo .
Zrób sobie kolposkopie prywatnie (ja robiłam w ok 25tyg ciąży) i specjalista sprawdził od razu pod mikroskopem czy tal cos jest czy nie..co ginek na to?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 22:18