SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez sie wogole dziewcece ostro rozowe nie podobaja, duzo ladniejsze niebieskie ;) a tydzien temu powiedziala ze siusiak albo taki maly ze go nie widac albo nie ma i ze podejrzenie na dziewczynke

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje udanych wizyt i syneczków :)
    a mnie dziś mój lekarz wkurzył miał mnie umówić na wizytę 28 grudnia bo mam do tego dnia L4 i kazał zadzwonić tydzień wcześniej i dzwonie dziś ... a on mówi że jutro wyjeżdza i wraca dopiero 4 stycznia no ręce mi opadły :( czy ja mam pecha czy jak ... ale w dupie z nim nie wiem co mam robić zadzwoniłam u siebie w mieście do kilku przychodni na NFZ i dopiero po nowym roku i jutro dzwonie do lekarza który robil mi usg jak leżałam w szpitalu ale nie odbierał będę jutro próbować prywatnie dzwonić niestety mam tylko nadzieje że mnie przyjmie i wypisze to L4 chociaż na tydzień a ten mój kazał mi zadzwonić 04.01 na połówkowe się umówić masakra jakaś czułam że tak będzie z tym je... szpitalnym L4 . ten lekarz do którego jutro zadzwonię na jego stronie pisze że pracuje 28.12 do 18:00 więc mam nadzieje że mnie przyjmie będę go błagać ..duphastonu koniec tardyferonu też i nospa forte też ku końcowi idzie . :( :( :( :(

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    gratuluje udanych wizyt i syneczków :)
    a mnie dziś mój lekarz wkurzył miał mnie umówić na wizytę 28 grudnia bo mam do tego dnia L4 i kazał zadzwonić tydzień wcześniej i dzwonie dziś ... a on mówi że jutro wyjeżdza i wraca dopiero 4 stycznia no ręce mi opadły :( czy ja mam pecha czy jak ... ale w dupie z nim nie wiem co mam robić zadzwoniłam u siebie w mieście do kilku przychodni na NFZ i dopiero po nowym roku i jutro dzwonie do lekarza który robil mi usg jak leżałam w szpitalu ale nie odbierał będę jutro próbować prywatnie dzwonić niestety mam tylko nadzieje że mnie przyjmie i wypisze to L4 chociaż na tydzień a ten mój kazał mi zadzwonić 04.01 na połówkowe się umówić masakra jakaś czułam że tak będzie z tym je... szpitalnym L4 . ten lekarz do którego jutro zadzwonię na jego stronie pisze że pracuje 28.12 do 18:00 więc mam nadzieje że mnie przyjmie będę go błagać ..duphastonu koniec tardyferonu też i nospa forte też ku końcowi idzie . :( :( :( :(

Zostaje jeszcze lekarz rodzinny on l4 ciążowe tez może wystawić.

Sylika lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Ja tez chodzę do Endo i tez mi tsh podskoczyło ostatnio!! zwiększyłam dawkę eutyrox ale czuje ze chyba nie spada bo mi strasznie zimno i senna sie robię jutro idę na badania to zrobię sobie tsh

Ja do Endo wybieram się pierwszy raz po nowym roku dopiero i nie wiem co i jak to będzie... nigdy problemów z tarczyca nie miałam ani w pierwszej ciąży tylko teraz wysokie tsh a niskie ft4 żeby aby z dzieckiem było wszystko dobrze a może to tylko skok jednorazowy hormonów? Kurczę może w środę pójdę na badania i powtórzę tsh ft4..... ?

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra tak refundacja na 100%
    Jakie bierzesz zastrzyki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 20:22

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Na 100% będzie synek! :) Mały jest starszy o ponad tydzień, wszystkie wymiary super, rośnie i waży już 422 g. Pani doktor dojrzała u mnie w szyjce jakiegoś malusieńkiego polipa, który najprawdopodobniej był sprawcą tego plamienia. Szyjka ponad 4 cm, wysoko i zamknięta. Następna wizyta 18 stycznia :) A i muszę mocz powtórzyć bo wyszły mi bardzo liczne bakterie i podwyższone leukocyty. Po za tym wszystko super :)

Teraz idę Was poczytać ;)

Carolq, Cigaretta, Monikkk, bereda11, Sylika, Anjaa, Negra, pasia27, Clio_99, josephinka84, xpatiiix3, katarzyna_d, Dariaaa88, luna91, paris lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia gratuluję!!!!!

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratulacje !! :*

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po połówkowych, dziewczę potwierdzone na 100%- będzie Marcysia:)
    Przyznam, że mnie intuicja chyba pierwszy raz tak mocno zawiodła, bo miałam przeczucie na chłopaka, ciaża całkiem inna od poprzedniej, objawy, zachcianki itd. Ale ciesze się strasznie, że jest zdrowa i to najważniejsze. No i w gruncie rzeczy fajnie że dziewuszka:) Już jej kupiłam pierwsze wdzianko:)
    Mężu mówi, że nie wie czy da radę z dwoma księżniczkami, ale tez się baaaardzo cieszy:)

Madziuśka, Cigaretta, Sylika, bereda11, Negra, pasia27, Clio_99, josephinka84, xpatiiix3, katarzyna_d, Gaaabi, Dariaaa88, luna91 lubią tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikk gratulacje Marcysi :*

Sylika, Monikkk lubią tę wiadomość

• patrycja930912 Nowa

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, bylam dzis u gin na usg, wszystko dobrze dziewczynke bede miala, natomiast mam zle wyniki cytologi, grupa3 ;/ nie mam pojecia co dalej, czy jest sie czym martwic...;/ moze ktoras z was miala podobnie???

Patrycja930912
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja930912 wrote:
    witam, bylam dzis u gin na usg, wszystko dobrze dziewczynke bede miala, natomiast mam zle wyniki cytologi, grupa3 ;/ nie mam pojecia co dalej, czy jest sie czym martwic...;/ moze ktoras z was miala podobnie???

Miałam przed ciążą grupę 3a dostałam globulki i lacibios femina i wyleczone .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 21:54

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) I reszcie też gratuluję pozytywnych wizyt! :)

Bereda najprawdopodobniej będzie Kacperek, mieliśmy to imię wybrane jeszcze przed ślubem :)

pasia27, bereda11, Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Negra tak refundacja na 100%
    Jakie bierzesz zastrzyki ?
    Biorę Clexane 0,4.

Carolq- a tak z ciekawości- dlaczego dopiero teraz włączył Ci zastrzyki? Wyszło coś w badaniach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 18:20

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewcyny doradzcie mi co moge przyniesc na wigilie w pracy ? mam w srode o 13. Odrazu mowie ze jestem kulinarnym leniem i musi to byc cos latwego i nie drogiego.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie żelazo bierzecie? Ja mam przepisane chelaferr med. Ewentualnie w syropu IRON, ale nigdzie nie mogę go dostać.

• Narinka Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Biorę Clexane 0,4.
    Tez mam refundowane recepty- 10 ampulkostrzykawek wychodzi coś około 13 zł. Bez refundacji 10xdrozej.... Gdybym miała płacić normalnie, to koszt leczenia w ciąży i połogu byłby ponad 3500 zł:-) Dobrze, że się zalapalysmy na refundowane:-) Tyle szczęścia w nieszczęściu :-)

Carolq- a tak z ciekawości- dlaczego dopiero teraz włączył Ci zastrzyki? Wyszło coś w badaniach?

Ja też biorę Clexane dziewczyny. Niestety po dawce 0,4 nie poprawił mi się wynik aptt i przeszłam na 0,6, a te już trochę bardziej bolące są, ale jeszcze tańsze niż 0,4, bo 3,20 zł za opakowanie wychodzi na zniżkę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biore żadnych witamin prócz dha i magnez.

Malvva nie wiem co Ci doradzić, może pierniczki weź :P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ja tardyferon bralam na recepte a i ważną sprawą przy żelazie bierze kwas foliowy dalej lepiej się wchłania ;)

Ale super wieści dzisiaj gratuluje dziewczyny :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja930912 wrote:
    Ja z cyt grupa 3dostalam od ginki skierowanie do centrum onkologi w Chorzowie na kolposkopie z wycinkiem..
    Dopiero z tego wyszlo co wyszlo .

Zrób sobie kolposkopie prywatnie (ja robiłam w ok 25tyg ciąży) i specjalista sprawdził od razu pod mikroskopem czy tal cos jest czy nie..co ginek na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 22:18

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ