X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariam85 wrote:
    Anniusia nie zamartwiaj się ją mam problemy z niewydolnością szyjki, co 4tygodnie chodzę ja sprawdzam i jest na długość taka sama jak twoja i tez mam kłucia czasem :(też się boję ale lekarz mówi ze wszystko dobrze.w poprzedniej ciąży z synkiem juz w 14tyg miałam szwy zakładane a teraz tez się boję ze może się coś złego przytrafić ale jestem dobrej myśli

no ja właśnie mam wizytę za 4 tygodnie, teraz mi nie sprawdzał, robił tylko usg połówkowe ale ja nie wiem czy mam skłonność ku temu może sama sobie to wkręcam bo za dużo czytam chyba o tym :/ no właśnie się zastanawiam czy jak pójdę za 4 tygodnie to nie za długo bo mi właśnie mówił,że wtedy mi zmierzy szyjkę, wcześniej była długa i zamknięta. czuję się taka znerwicowana przez to :/

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ja na połówkowe idę 29.12 :) Nie wierzę, że połowa ciąży już za mną...

W moje urodziny :D wtedy mam 3d ;)

luna91 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    no i witam sie w 20 tyg , niestety ruchow jak nie bylo tak nie ma ...
    Nie martw się, ja czuje od 3 dni ale też nie jakoś mocno, tylko co jakiś czas jak przyłoże rękę - szczególnie wieczorem. We wtorek zapytam gina kiedy ruchy będą intensywniejsze ;)

Wlasnie wròciliśmy ode mnie, stroiliśmy z bratem drzewka na dworze, choinka też już stoi ;) na Wigilie wybieramy się do mojej mamy a potem do teściów jak co roku.

bereda11 lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:

Luna, idziemy jednego dnia :) Na którą się wybierasz? :)

NatiB- ja czułam baaardzo bolesne kłucia w szyjce, poleciałam do gina, ze 3 tygodnie temu, szyjka okej, kłuło, bo się rozciągało coś podobno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 17:38

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LUNA91 Tak dwa dni spoznial mi się okres i kupiłam test elektroniczny który mi pokazał 2tydzien ciąży 2tygodnie później lekarz potwierdził 4tyg ciążę :)

luna91 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    luna ja dzien pozniej czyli 30.12 , tez mysle ze to szybko minelo

luna91 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam połowkowe 7.01 z 3d musze wybulic 200 zl

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    luna ja dzien pozniej czyli 30.12 , tez mysle ze to szybko minelo

Ja też 30 :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    ja mam połowkowe 7.01 z 3d musze wybulic 200 zl
    U mnie połowkowe 270 zł , to Twoje i tak nieźle ;)

• malvva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala miejscowosc moze dlatego ale rzeczywiscie tanio

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny byłam w toalecie i na papierze zauważyłam taki bezbarwny galaretowaty śluz, nie rozciągał się bardzo mało go było może miał z 2 mm, miała któraś tak? myślicie,że to może czop? więcej tego nie ma .

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja jakos wpadłam w słodkie lenistwo z mężem :) wiec leżymy przytulamy sie i obijamy
    wizytę mam jutro w poradni diabetologicznej na Karowej i tez mam miec usg :)
    Pozniej tez mam wizytę 29 :) i pozniej 5 połówkowe :)
    Od meza dostałam detektor na prezent urodzinowo gwiazdkowy :) super działa , oczywiście jest najprościej znaleść swoja tętnice ale z znalezieniem Małej miałam tylko raz problem , wiec poczekałam z 3 godzinki i pozniej zaczela wariować to przełożyłam i miała raz 150 ;P a jak sie kręciła obracała to chętni nikło i pokazywało około 110 :) śmiesznie połączenie bo nie dość ze czułam mogłam mniejwiecej wiedzieć czy mała sie przesuwa do przodu czy oddala :) i ma jeszcze opcje nagrywania dźwięku serdunia :) odsłuchuję średnio co godzinkę ;P
    Co do rozstępów ja używam Mustella :) bardzo szybko sie wchłania i jest wydajny :) i jak na razie ani na piersiach chodz tez mi duzo urosły a swoje tez miałam duże , ani nigdzie nie mam rozstępów :)

luna91 lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja smaruje bio oil narazie nie widze zadnych rozstepów , ale na piersiach mam niebieskie zyły ogromne
    No właśnie, ja też mam ogromne żyły niebieskie na piersiach i codziennie się zastanawiam kiedy mi się rozstępy zrobią, nie mam ani jednego jeszcze. Miałam olejek kokosowy do 3 miesiaca, potem z Tołpy, teraz bio oil. Moja siostra nie jest bardzo szczupła, nie ma ani jednego rozstępu po ciąży. Uważa, że najważniejsze to regularne przybieranie na wadze, bez skoków. Ja sądzę, że to bardziej od genów zależy niż od pielęgnacji itp.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam od początku ten balsam z rossmana babyderm na zmianę z dr.I.Eris pharmaceris..cala ciążę kilka razy dziennie he do tego masaże ostra.czwscia gąbki.brzuch uratowany ale na biodrze z 4-5glebokich..no niestety jedna to ominie bez smarowania a u drugiej kobiety od razu skora pęka..niestety..
    A na koniec jeszcze ta oliwkę babyderm z rosmana..oj duzo tego ladowalam..teraz tylko Bielenda Sexi mama ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 21:06

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny byłam w toalecie i na papierze zauważyłam taki bezbarwny galaretowaty śluz, nie rozciągał się bardzo mało go było może miał z 2 mm, miała któraś tak? myślicie,że to może czop? więcej tego nie ma .
    Ja miewam taki śluz. Niewiele ale jednak czasem mam. Przezroczysty lub biały. Kompletnie się tym nie przejmuję bo czytałam, że to normalne :)

• Negra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Witam się z Wami w niedzielę wieczorem :-) Wczoraj przyjechała do nas teściowa i szwagierka, były do dziś, więc nawet nie było jak wejść na BbF :-) A nie chciałam co chwilę chować się w wc :-) ale już Was nadrobilam :-)

Ja mam połówkowe 28.12 i wtedy dowiem się, ile już mam kg na plusie. Ale szczerze- nie bardzo się tą wagą przejmuję :-) poza tym położna ostatnio na ważeniu przed wizytą stwierdziła, żeby nie zwracać uwagi na wagę i porównywać się do innych mam, bo dużo zależy od naszej wagi wyjsciowej i wzrostu przed ciążą. I ma to sens, bo 10 kg przy wzroście 155 rozłoży się inaczej, niż przy wzroscie 175. :-)

Teściowa nie widziała mnie 3 mce i stwierdziła, że tylko brzuch mi urósł :-) I ze z synem byłam napuchnieta, a teraz nie :-) po prostu chciała być miła :-D.
    Od męża tak jak Wy słyszę, że mam wiekszy tyłek- ale on lubi czasem być uszczypliwy, więc to olewam :-)

W temacie rozstępów powiem Wam, że mam takiego lenia do smarowania się, że szok! Balsam stoi i używam go, jak sobie przypomnę. W pierwszej ciąży bylo podobnie, a tylko dwa małe rozstepy wyskoczyły dopiero pod koniec ciąży, na prawym cycku. Teraz może być z tym gorzej, bo już chodzę w biustonoszu, którego wtedy używałam do karmienia, kiedy miałam cycki pełne mleka. I teraz ten sam stanik jest juz za mały... A co ja poczne, jak mleko się pojawi?!!
    Ale namiot na biust kupię na początku stycznia, bo tak się splukalam z kasy na prezenty, że szok!

pasia27 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leże i kwicze, tak mnie żołądek boli :(

• helutka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Wy to chyba wszystkie kurczaczki małe byłyście przed ciążą ;) Gdzie upychacie te dodatkowe kilogramy? :D
    Ja startowałam z nadprogramowymi, potem sporo spadło.. i dzisiaj dopiero jestem o 0,3kg na plusie w stosunku do wagi startowej :D

Połówkowe mam 15.01. - bezpłatnie (przywilej wieku :P )

Pożeranie pomarańczy się uspokoiło, teraz wolę wielką kanapkę ze wszystkim co mam w lodówce, albo słodkości :)

Ruchów u mnie na razie nie czuć nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 21:19

Carolq, migussia lubią tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Ja miewam taki śluz. Niewiele ale jednak czasem mam. Przezroczysty lub biały. Kompletnie się tym nie przejmuję bo czytałam, że to normalne :)

ale taką galaretkę?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze miałam napisać o ruchach- u mnie poczułam je dość późno (w porównaniu do pierwszej ciąży), kilka dni temu, ale od razu są takie konkretne,że brzuch mi podskakuje, nawet przez ubrania. Dziś syn przytulił się do brzucha i dostał 3 ciosy w ucho - aż się przestraszył :-)musiałam mu tłumaczyć,że to siostra się z nim wita :-)
    I faktycznie- brzuch się od tego lubi spinac i twardnieć...
    Chyba na te wcześniejsze bulgotki, bańki i motylki byłam mało wrażliwa- zauważam dopiero te konkretne gongi :-D

helutka lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ