Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
mariam85 wrote:Anniusia nie zamartwiaj się ją mam problemy z niewydolnością szyjki, co 4tygodnie chodzę ja sprawdzam i jest na długość taka sama jak twoja i tez mam kłucia czasem :(też się boję ale lekarz mówi ze wszystko dobrze.w poprzedniej ciąży z synkiem juz w 14tyg miałam szwy zakładane a teraz tez się boję ze może się coś złego przytrafić ale jestem dobrej myśli
no ja właśnie mam wizytę za 4 tygodnie, teraz mi nie sprawdzał, robił tylko usg połówkowe ale ja nie wiem czy mam skłonność ku temu może sama sobie to wkręcam bo za dużo czytam chyba o tymno właśnie się zastanawiam czy jak pójdę za 4 tygodnie to nie za długo bo mi właśnie mówił,że wtedy mi zmierzy szyjkę, wcześniej była długa i zamknięta. czuję się taka znerwicowana przez to
-
nick nieaktualnybereda11 wrote:no i witam sie w 20 tyg , niestety ruchow jak nie bylo tak nie ma ...
Wlasnie wròciliśmy ode mnie, stroiliśmy z bratem drzewka na dworze, choinka też już stoina Wigilie wybieramy się do mojej mamy a potem do teściów jak co roku.
bereda11 lubi tę wiadomość
-
luna91 wrote:Ja na połówkowe idę 29.12
Nie wierzę, że połowa ciąży już za mną...
Luna, idziemy jednego dniaNa którą się wybierasz?
NatiB- ja czułam baaardzo bolesne kłucia w szyjce, poleciałam do gina, ze 3 tygodnie temu, szyjka okej, kłuło, bo się rozciągało coś podobnoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 17:38
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej
Ja jakos wpadłam w słodkie lenistwo z mężemwiec leżymy przytulamy sie i obijamy
wizytę mam jutro w poradni diabetologicznej na Karowej i tez mam miec usg
Pozniej tez mam wizytę 29i pozniej 5 połówkowe
Od meza dostałam detektor na prezent urodzinowo gwiazdkowysuper działa , oczywiście jest najprościej znaleść swoja tętnice ale z znalezieniem Małej miałam tylko raz problem , wiec poczekałam z 3 godzinki i pozniej zaczela wariować to przełożyłam i miała raz 150 ;P a jak sie kręciła obracała to chętni nikło i pokazywało około 110
śmiesznie połączenie bo nie dość ze czułam mogłam mniejwiecej wiedzieć czy mała sie przesuwa do przodu czy oddala
i ma jeszcze opcje nagrywania dźwięku serdunia
odsłuchuję średnio co godzinkę ;P
Co do rozstępów ja używam Mustellabardzo szybko sie wchłania i jest wydajny
i jak na razie ani na piersiach chodz tez mi duzo urosły a swoje tez miałam duże , ani nigdzie nie mam rozstępów
luna91 lubi tę wiadomość
-
bereda11 wrote:ja smaruje bio oil narazie nie widze zadnych rozstepów , ale na piersiach mam niebieskie zyły ogromne
bereda11 lubi tę wiadomość
-
Ja uzywalam od początku ten balsam z rossmana babyderm na zmianę z dr.I.Eris pharmaceris..cala ciążę kilka razy dziennie he do tego masaże ostra.czwscia gąbki.brzuch uratowany ale na biodrze z 4-5glebokich..no niestety jedna to ominie bez smarowania a u drugiej kobiety od razu skora pęka..niestety..
A na koniec jeszcze ta oliwkę babyderm z rosmana..oj duzo tego ladowalam..teraz tylko Bielenda Sexi mamaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 21:06
-
Anniusia wrote:dziewczyny byłam w toalecie i na papierze zauważyłam taki bezbarwny galaretowaty śluz, nie rozciągał się bardzo mało go było może miał z 2 mm, miała któraś tak? myślicie,że to może czop? więcej tego nie ma .
-
Cześć dziewczyny! Witam się z Wami w niedzielę wieczorem
Wczoraj przyjechała do nas teściowa i szwagierka, były do dziś, więc nawet nie było jak wejść na BbF
A nie chciałam co chwilę chować się w wc
ale już Was nadrobilam
Ja mam połówkowe 28.12 i wtedy dowiem się, ile już mam kg na plusie. Ale szczerze- nie bardzo się tą wagą przejmujępoza tym położna ostatnio na ważeniu przed wizytą stwierdziła, żeby nie zwracać uwagi na wagę i porównywać się do innych mam, bo dużo zależy od naszej wagi wyjsciowej i wzrostu przed ciążą. I ma to sens, bo 10 kg przy wzroście 155 rozłoży się inaczej, niż przy wzroscie 175.
Teściowa nie widziała mnie 3 mce i stwierdziła, że tylko brzuch mi urósłI ze z synem byłam napuchnieta, a teraz nie
po prostu chciała być miła
.
Od męża tak jak Wy słyszę, że mam wiekszy tyłek- ale on lubi czasem być uszczypliwy, więc to olewam
W temacie rozstępów powiem Wam, że mam takiego lenia do smarowania się, że szok! Balsam stoi i używam go, jak sobie przypomnę. W pierwszej ciąży bylo podobnie, a tylko dwa małe rozstepy wyskoczyły dopiero pod koniec ciąży, na prawym cycku. Teraz może być z tym gorzej, bo już chodzę w biustonoszu, którego wtedy używałam do karmienia, kiedy miałam cycki pełne mleka. I teraz ten sam stanik jest juz za mały... A co ja poczne, jak mleko się pojawi?!!
Ale namiot na biust kupię na początku stycznia, bo tak się splukalam z kasy na prezenty, że szok!pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurcze, Wy to chyba wszystkie kurczaczki małe byłyście przed ciążą
Gdzie upychacie te dodatkowe kilogramy?
Ja startowałam z nadprogramowymi, potem sporo spadło.. i dzisiaj dopiero jestem o 0,3kg na plusie w stosunku do wagi startowej
Połówkowe mam 15.01. - bezpłatnie (przywilej wieku)
Pożeranie pomarańczy się uspokoiło, teraz wolę wielką kanapkę ze wszystkim co mam w lodówce, albo słodkości
Ruchów u mnie na razie nie czuć nic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 21:19
Carolq, migussia lubią tę wiadomość
-
jeszcze miałam napisać o ruchach- u mnie poczułam je dość późno (w porównaniu do pierwszej ciąży), kilka dni temu, ale od razu są takie konkretne,że brzuch mi podskakuje, nawet przez ubrania. Dziś syn przytulił się do brzucha i dostał 3 ciosy w ucho - aż się przestraszył :-)musiałam mu tłumaczyć,że to siostra się z nim wita
I faktycznie- brzuch się od tego lubi spinac i twardnieć...
Chyba na te wcześniejsze bulgotki, bańki i motylki byłam mało wrażliwa- zauważam dopiero te konkretne gongihelutka lubi tę wiadomość