Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Odnośnie tego twardnienia to mówiła, że macica się stawia od dotykania i macania brzucha. I faktycznie, ostatnio często przykładałam ja, Kuba i moja mama, żeby wyczuć ruchy i to faktycznie może byc prawda. Takze juz teraz nie dotykam.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny ja tu nowa... do tej pory bylam na innym forum ale ono bylo bez sensu ;/ jest to moja pierwsza ciaza, 20tc... od jakiegos czasu borykam sie z problemem niestety nie mam osoby z ktora bym mogla o tym pogadac, pojawily sie u mnie rozstepy, na piersiach, nie przytylam duzo bo ok 4-5kg ale wszystko idzie prawie w piersi ;/ powiedzcie mi jakie kremy czy balsamy stosujecie??wiem ze jak odrazu nie zazne cos z tym robic potem bedzie duzo gorzej ;/
asioczek86 lubi tę wiadomość
Patrycja930912 -
Mi po pierwszej ciąży zostały rozstępy a wyszły parę dni przed porodem a smarowałam się tak dużo i nic nie dało ,jedna może się nie smarować wcale i nie będzie miała inna może się smarować 100 razy dziennie i popęka strasznie zależy od podatności skóry na rozciąganie niestety tutaj nic nie poradzisz ale z czasem zbledną także się nie martw u mnie na piersiach np nie widać nic a nic a były spekane w słoneczko bo piersi mi z 75d do 80g/h poszły wiec sama widzisz nic nie poradzisz..Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyhej witam sie niedzielnie
no to malva przybij piątkę bo ja też biedronkowy pracownik
tez jestem zadowolona
dzieciaki super mega paki dostali od firmy ,ale je zachomikowałam i podłoze pod choinke dopiero
pozatym no cóz ten moj dzidzius jakiś taki spokojny bardzo - miesiac temu poczulam ruchy i do tej pory jakos sie tak nie rozkrecily /sporadyczne kopniecia /musniecia bo kopniakami jednak tego nazwac nie mozna
echhhh ....
JusWik, malvva lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam w 21 tyg !
kiedy to przeleciało ??
Patrycja ja też mam okropne rozstępy na piersiach, urosły mi już o 2 rozmiary i każdy tylko gada jakie to mam wielkie cycki... smaruje ale to nic nie daje niestety
Pora wstawać, mąż na kacu a chodzi już od 6miłej niedzieli :*
xpatiiix3, malvva lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam:)
mnie w ciągu dnia np brzuch nie boli, tylko od jakiegoś czasu budzę się w środku nocy z takimi delikatnym bólem jak na okres.... mały wtedy kopie i się zastanawiam czy to od jego kopniaków czy coś tam jest nie tak.....to moja pierwsza ciąża, więc nawet nie mam porównania czy to normalne czy nie...
jeżeli chodzi o twardnienia to nawet po wizycie w szpitalu dalej się robi twardy kilka razy w ciągu dnia, mino brania nospy 3 razy dziennie i magnezu....
Pozdrówki[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku -
hejka, mnie brzusio nie boli, więc mam spokój. delikatnie czuję ruchy dziecka, przeważnie w nocy jak wstaję do wc i się potem kładę, to maluszek dokazuje
w piątek szłam z psem na spacer i na prostej drodze się przewróciłam! padłam na ręce, ale kolana miałam czyste, więc nie wiem jak ja to zrobiłam. brzuch nie bolał, choć się strachu najadłam. kostka bardzo boli , choć ból przechodzi. mąż był zły, ale prawda jest taka, że przecież każdemu może się to zdarzyć i wszędzie. mam tylko nadzieję, że maluszek nawet tego nie poczuł.
co do rozstepów to ja też niestety mam. używam babydream pflegeoel- oliwka chwalona na wizażu, ale strasznie się po niej kleję i wolno wsycha. muszę kupić sobie coś innego jednak.
miłej niedzieli kochane -
patrycja930912 wrote:Hej dziewczyny ja tu nowa... do tej pory bylam na innym forum ale ono bylo bez sensu ;/ jest to moja pierwsza ciaza, 20tc... od jakiegos czasu borykam sie z problemem niestety nie mam osoby z ktora bym mogla o tym pogadac, pojawily sie u mnie rozstepy, na piersiach, nie przytylam duzo bo ok 4-5kg ale wszystko idzie prawie w piersi ;/ powiedzcie mi jakie kremy czy balsamy stosujecie??wiem ze jak odrazu nie zazne cos z tym robic potem bedzie duzo gorzej ;/
patrycja mam ten sam problem przytylam tyke co ty a piersi mam cale w rpzstepachpierwsza ciaza, smaruje kremem na rostepy i oliwka i nic. Mysle ze to genetyczne
-
Alicce wrote:hej witam sie niedzielnie
no to malva przybij piątkę bo ja też biedronkowy pracownik
tez jestem zadowolona
dzieciaki super mega paki dostali od firmy ,ale je zachomikowałam i podłoze pod choinke dopiero
pozatym no cóz ten moj dzidzius jakiś taki spokojny bardzo - miesiac temu poczulam ruchy i do tej pory jakos sie tak nie rozkrecily /sporadyczne kopniecia /musniecia bo kopniakami jednak tego nazwac nie mozna
echhhh ....
Przybijam !!!! -
nick nieaktualnyWitam was w niedziele:) jak się czujecie dziewczyny, ja w każdej ciąży używam oliwki bambino żadnych kremów na rozstępy, w pierwszej ciąży używałam kremów i pojawiły mi się rozstemy na nogach,w kolejnych tylko oliwka dla dzieci i odpukać nie mam. Niewiem czy na was to podziała ale warto spróbować pozdrawiam.
-
mariam85 wrote:Witam was w niedziele:) jak się czujecie dziewczyny, ja w każdej ciąży używam oliwki bambino żadnych kremów na rozstępy, w pierwszej ciąży używałam kremów i pojawiły mi się rozstemy na nogach,w kolejnych tylko oliwka dla dzieci i odpukać nie mam. Niewiem czy na was to podziała ale warto spróbować pozdrawiam.
ja smaruje ta oliwka wlasnie bambino ale rozstepy ogromne -
Witam się z Wami w piękną "wiosenną" niedzielę, u mnie 10 stopni na plusie i słoneczko
asioczek to się strachu najadłaś..
Też używam babydream pfegeoel tylko że lotion i wchłania się bardzo szybko i nic się nie kleiRozstępów narazie jeszcze nie mam a na plusie jakieś 3 kg..
Ja żadnej oliwki nie mogę używać, bo są one dla mnie za tłuste i po kilku godzinach cały mój brzuch jest w drobniutkich czerwonych krosteczkach, jedynie ten lotion się sprawdza ale i tak smaruje się co 2 dzień
Miłej niedzieli dla wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 10:59