X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • tiffi Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!powiedzcie mi prosze, czy Wy tez macie takie strasznie ciągnące pachwiny? Matko! Ja prawie chodzic nie moge! Chodzę tempem staruszki..

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety momentami mam jak Ty wręcz jakby kto rwał na żywca jakieś ścięgna..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tego twardnienia to mówiła, że macica się stawia od dotykania i macania brzucha. I faktycznie, ostatnio często przykładałam ja, Kuba i moja mama, żeby wyczuć ruchy i to faktycznie może byc prawda. Takze juz teraz nie dotykam.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to codziennie czuje ciągnięcia w pachwinach wtedy łykam nospe i przechodzi :)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie tez naginaja mocno.
    Kupilam farbę sobie ale doczytalam w domu ze z amoniakiem i teraz boję sie ufarbowac

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• patrycja930912 Nowa

Wysłany: 20 grudnia 2015, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tu nowa... do tej pory bylam na innym forum ale ono bylo bez sensu ;/ jest to moja pierwsza ciaza, 20tc... od jakiegos czasu borykam sie z problemem niestety nie mam osoby z ktora bym mogla o tym pogadac, pojawily sie u mnie rozstepy, na piersiach, nie przytylam duzo bo ok 4-5kg ale wszystko idzie prawie w piersi ;/ powiedzcie mi jakie kremy czy balsamy stosujecie??wiem ze jak odrazu nie zazne cos z tym robic potem bedzie duzo gorzej ;/

asioczek86 lubi tę wiadomość

Patrycja930912
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:51

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po pierwszej ciąży zostały rozstępy a wyszły parę dni przed porodem a smarowałam się tak dużo i nic nie dało ,jedna może się nie smarować wcale i nie będzie miała inna może się smarować 100 razy dziennie i popęka strasznie zależy od podatności skóry na rozciąganie niestety tutaj nic nie poradzisz ale z czasem zbledną także się nie martw u mnie na piersiach np nie widać nic a nic a były spekane w słoneczko bo piersi mi z 75d do 80g/h poszły wiec sama widzisz nic nie poradzisz..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam sie niedzielnie :)
    no to malva przybij piątkę bo ja też biedronkowy pracownik :)
    tez jestem zadowolona :)
    dzieciaki super mega paki dostali od firmy ,ale je zachomikowałam i podłoze pod choinke dopiero ;)

pozatym no cóz ten moj dzidzius jakiś taki spokojny bardzo - miesiac temu poczulam ruchy i do tej pory jakos sie tak nie rozkrecily /sporadyczne kopniecia /musniecia bo kopniakami jednak tego nazwac nie mozna :(
    echhhh ....

JusWik, malvva lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja obudzilam sie dzis po 6 bo brzuch twardy i dziwnie bolał. Wzielam nospe ale sie boję. Jak sie nie uspokoi to chyba iP pojade. Tu tyle roboty przed świętami. .. boze co ja zrobię :-(

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 21 tyg ! :O kiedy to przeleciało ??

Patrycja ja też mam okropne rozstępy na piersiach, urosły mi już o 2 rozmiary i każdy tylko gada jakie to mam wielkie cycki... smaruje ale to nic nie daje niestety :/

Pora wstawać, mąż na kacu a chodzi już od 6 :P miłej niedzieli :*

xpatiiix3, malvva lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez teraz czesciej ten brzuch boli --- to są najprawdopodobniej te skurcze b-h - i to jest normalne ...
    musimy sie powoli przyzwyczajac do tego dyskomfortu w dole brzucha bo tak raczej ma być ...

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

mnie w ciągu dnia np brzuch nie boli, tylko od jakiegoś czasu budzę się w środku nocy z takimi delikatnym bólem jak na okres.... mały wtedy kopie i się zastanawiam czy to od jego kopniaków czy coś tam jest nie tak.....to moja pierwsza ciąża, więc nawet nie mam porównania czy to normalne czy nie...
    jeżeli chodzi o twardnienia to nawet po wizycie w szpitalu dalej się robi twardy kilka razy w ciągu dnia, mino brania nospy 3 razy dziennie i magnezu....

Pozdrówki

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, mnie brzusio nie boli, więc mam spokój. delikatnie czuję ruchy dziecka, przeważnie w nocy jak wstaję do wc i się potem kładę, to maluszek dokazuje ;)

w piątek szłam z psem na spacer i na prostej drodze się przewróciłam! padłam na ręce, ale kolana miałam czyste, więc nie wiem jak ja to zrobiłam. brzuch nie bolał, choć się strachu najadłam. kostka bardzo boli , choć ból przechodzi. mąż był zły, ale prawda jest taka, że przecież każdemu może się to zdarzyć i wszędzie. mam tylko nadzieję, że maluszek nawet tego nie poczuł.

co do rozstepów to ja też niestety mam. używam babydream pflegeoel- oliwka chwalona na wizażu, ale strasznie się po niej kleję i wolno wsycha. muszę kupić sobie coś innego jednak.
    miłej niedzieli kochane :) <3

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja930912 wrote:
    Hej dziewczyny ja tu nowa... do tej pory bylam na innym forum ale ono bylo bez sensu ;/ jest to moja pierwsza ciaza, 20tc... od jakiegos czasu borykam sie z problemem niestety nie mam osoby z ktora bym mogla o tym pogadac, pojawily sie u mnie rozstepy, na piersiach, nie przytylam duzo bo ok 4-5kg ale wszystko idzie prawie w piersi ;/ powiedzcie mi jakie kremy czy balsamy stosujecie??wiem ze jak odrazu nie zazne cos z tym robic potem bedzie duzo gorzej ;/

patrycja mam ten sam problem przytylam tyke co ty a piersi mam cale w rpzstepach :( pierwsza ciaza, smaruje kremem na rostepy i oliwka i nic. Mysle ze to genetyczne :(

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    hej witam sie niedzielnie :)
    no to malva przybij piątkę bo ja też biedronkowy pracownik :)
    tez jestem zadowolona :)
    dzieciaki super mega paki dostali od firmy ,ale je zachomikowałam i podłoze pod choinke dopiero ;)

pozatym no cóz ten moj dzidzius jakiś taki spokojny bardzo - miesiac temu poczulam ruchy i do tej pory jakos sie tak nie rozkrecily /sporadyczne kopniecia /musniecia bo kopniakami jednak tego nazwac nie mozna :(
    echhhh ....

Przybijam !!!! :)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w niedziele:) jak się czujecie dziewczyny, ja w każdej ciąży używam oliwki bambino żadnych kremów na rozstępy, w pierwszej ciąży używałam kremów i pojawiły mi się rozstemy na nogach,w kolejnych tylko oliwka dla dzieci i odpukać nie mam. Niewiem czy na was to podziała ale warto spróbować pozdrawiam.

• malvva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariam85 wrote:
    Witam was w niedziele:) jak się czujecie dziewczyny, ja w każdej ciąży używam oliwki bambino żadnych kremów na rozstępy, w pierwszej ciąży używałam kremów i pojawiły mi się rozstemy na nogach,w kolejnych tylko oliwka dla dzieci i odpukać nie mam. Niewiem czy na was to podziała ale warto spróbować pozdrawiam.

ja smaruje ta oliwka wlasnie bambino ale rozstepy ogromne :(

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w piękną "wiosenną" niedzielę, u mnie 10 stopni na plusie i słoneczko :D

asioczek to się strachu najadłaś..
    Też używam babydream pfegeoel tylko że lotion i wchłania się bardzo szybko i nic się nie klei ;) Rozstępów narazie jeszcze nie mam a na plusie jakieś 3 kg..

Ja żadnej oliwki nie mogę używać, bo są one dla mnie za tłuste i po kilku godzinach cały mój brzuch jest w drobniutkich czerwonych krosteczkach, jedynie ten lotion się sprawdza ale i tak smaruje się co 2 dzień :P

Miłej niedzieli dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 10:59

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba się trzeba przyzwyczaić. Choć mialam strachu co niemiara. Narazie jest ok.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ