X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • tiffi Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!powiedzcie mi prosze, czy Wy tez macie takie strasznie ciągnące pachwiny? Matko! Ja prawie chodzic nie moge! Chodzę tempem staruszki..

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety momentami mam jak Ty wręcz jakby kto rwał na żywca jakieś ścięgna..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tego twardnienia to mówiła, że macica się stawia od dotykania i macania brzucha. I faktycznie, ostatnio często przykładałam ja, Kuba i moja mama, żeby wyczuć ruchy i to faktycznie może byc prawda. Takze juz teraz nie dotykam.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to codziennie czuje ciągnięcia w pachwinach wtedy łykam nospe i przechodzi :)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie tez naginaja mocno.
    Kupilam farbę sobie ale doczytalam w domu ze z amoniakiem i teraz boję sie ufarbowac

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• patrycja930912 Nowa

Wysłany: 20 grudnia 2015, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tu nowa... do tej pory bylam na innym forum ale ono bylo bez sensu ;/ jest to moja pierwsza ciaza, 20tc... od jakiegos czasu borykam sie z problemem niestety nie mam osoby z ktora bym mogla o tym pogadac, pojawily sie u mnie rozstepy, na piersiach, nie przytylam duzo bo ok 4-5kg ale wszystko idzie prawie w piersi ;/ powiedzcie mi jakie kremy czy balsamy stosujecie??wiem ze jak odrazu nie zazne cos z tym robic potem bedzie duzo gorzej ;/

asioczek86 lubi tę wiadomość

Patrycja930912
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:51

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po pierwszej ciąży zostały rozstępy a wyszły parę dni przed porodem a smarowałam się tak dużo i nic nie dało ,jedna może się nie smarować wcale i nie będzie miała inna może się smarować 100 razy dziennie i popęka strasznie zależy od podatności skóry na rozciąganie niestety tutaj nic nie poradzisz ale z czasem zbledną także się nie martw u mnie na piersiach np nie widać nic a nic a były spekane w słoneczko bo piersi mi z 75d do 80g/h poszły wiec sama widzisz nic nie poradzisz..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam sie niedzielnie :)
    no to malva przybij piątkę bo ja też biedronkowy pracownik :)
    tez jestem zadowolona :)
    dzieciaki super mega paki dostali od firmy ,ale je zachomikowałam i podłoze pod choinke dopiero ;)

pozatym no cóz ten moj dzidzius jakiś taki spokojny bardzo - miesiac temu poczulam ruchy i do tej pory jakos sie tak nie rozkrecily /sporadyczne kopniecia /musniecia bo kopniakami jednak tego nazwac nie mozna :(
    echhhh ....

JusWik, malvva lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja obudzilam sie dzis po 6 bo brzuch twardy i dziwnie bolał. Wzielam nospe ale sie boję. Jak sie nie uspokoi to chyba iP pojade. Tu tyle roboty przed świętami. .. boze co ja zrobię :-(

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 21 tyg ! :O kiedy to przeleciało ??

Patrycja ja też mam okropne rozstępy na piersiach, urosły mi już o 2 rozmiary i każdy tylko gada jakie to mam wielkie cycki... smaruje ale to nic nie daje niestety :/

Pora wstawać, mąż na kacu a chodzi już od 6 :P miłej niedzieli :*

xpatiiix3, malvva lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez teraz czesciej ten brzuch boli --- to są najprawdopodobniej te skurcze b-h - i to jest normalne ...
    musimy sie powoli przyzwyczajac do tego dyskomfortu w dole brzucha bo tak raczej ma być ...

• Anjaa Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

mnie w ciągu dnia np brzuch nie boli, tylko od jakiegoś czasu budzę się w środku nocy z takimi delikatnym bólem jak na okres.... mały wtedy kopie i się zastanawiam czy to od jego kopniaków czy coś tam jest nie tak.....to moja pierwsza ciąża, więc nawet nie mam porównania czy to normalne czy nie...
    jeżeli chodzi o twardnienia to nawet po wizycie w szpitalu dalej się robi twardy kilka razy w ciągu dnia, mino brania nospy 3 razy dziennie i magnezu....

Pozdrówki

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, mnie brzusio nie boli, więc mam spokój. delikatnie czuję ruchy dziecka, przeważnie w nocy jak wstaję do wc i się potem kładę, to maluszek dokazuje ;)

w piątek szłam z psem na spacer i na prostej drodze się przewróciłam! padłam na ręce, ale kolana miałam czyste, więc nie wiem jak ja to zrobiłam. brzuch nie bolał, choć się strachu najadłam. kostka bardzo boli , choć ból przechodzi. mąż był zły, ale prawda jest taka, że przecież każdemu może się to zdarzyć i wszędzie. mam tylko nadzieję, że maluszek nawet tego nie poczuł.

co do rozstepów to ja też niestety mam. używam babydream pflegeoel- oliwka chwalona na wizażu, ale strasznie się po niej kleję i wolno wsycha. muszę kupić sobie coś innego jednak.
    miłej niedzieli kochane :) <3

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja930912 wrote:
    Hej dziewczyny ja tu nowa... do tej pory bylam na innym forum ale ono bylo bez sensu ;/ jest to moja pierwsza ciaza, 20tc... od jakiegos czasu borykam sie z problemem niestety nie mam osoby z ktora bym mogla o tym pogadac, pojawily sie u mnie rozstepy, na piersiach, nie przytylam duzo bo ok 4-5kg ale wszystko idzie prawie w piersi ;/ powiedzcie mi jakie kremy czy balsamy stosujecie??wiem ze jak odrazu nie zazne cos z tym robic potem bedzie duzo gorzej ;/

patrycja mam ten sam problem przytylam tyke co ty a piersi mam cale w rpzstepach :( pierwsza ciaza, smaruje kremem na rostepy i oliwka i nic. Mysle ze to genetyczne :(

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    hej witam sie niedzielnie :)
    no to malva przybij piątkę bo ja też biedronkowy pracownik :)
    tez jestem zadowolona :)
    dzieciaki super mega paki dostali od firmy ,ale je zachomikowałam i podłoze pod choinke dopiero ;)

pozatym no cóz ten moj dzidzius jakiś taki spokojny bardzo - miesiac temu poczulam ruchy i do tej pory jakos sie tak nie rozkrecily /sporadyczne kopniecia /musniecia bo kopniakami jednak tego nazwac nie mozna :(
    echhhh ....

Przybijam !!!! :)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w niedziele:) jak się czujecie dziewczyny, ja w każdej ciąży używam oliwki bambino żadnych kremów na rozstępy, w pierwszej ciąży używałam kremów i pojawiły mi się rozstemy na nogach,w kolejnych tylko oliwka dla dzieci i odpukać nie mam. Niewiem czy na was to podziała ale warto spróbować pozdrawiam.

• malvva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariam85 wrote:
    Witam was w niedziele:) jak się czujecie dziewczyny, ja w każdej ciąży używam oliwki bambino żadnych kremów na rozstępy, w pierwszej ciąży używałam kremów i pojawiły mi się rozstemy na nogach,w kolejnych tylko oliwka dla dzieci i odpukać nie mam. Niewiem czy na was to podziała ale warto spróbować pozdrawiam.

ja smaruje ta oliwka wlasnie bambino ale rozstepy ogromne :(

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w piękną "wiosenną" niedzielę, u mnie 10 stopni na plusie i słoneczko :D

asioczek to się strachu najadłaś..
    Też używam babydream pfegeoel tylko że lotion i wchłania się bardzo szybko i nic się nie klei ;) Rozstępów narazie jeszcze nie mam a na plusie jakieś 3 kg..

Ja żadnej oliwki nie mogę używać, bo są one dla mnie za tłuste i po kilku godzinach cały mój brzuch jest w drobniutkich czerwonych krosteczkach, jedynie ten lotion się sprawdza ale i tak smaruje się co 2 dzień :P

Miłej niedzieli dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 10:59

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba się trzeba przyzwyczaić. Choć mialam strachu co niemiara. Narazie jest ok.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ