X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ale taką galaretkę?
    Taki śluz/galaretka w opisanej wielkości jest raczej normalna. Naczytałam się ostatnio o porodach (podczytuje rodzące "miesiące" :-) ) i czop, to takie coś, czego z niczym innym nie pomyślisz i nie będziesz mieć wątpliwości :-) Ale może lepiej niech głos zabiorą mamusie, które rodziły naturalnie?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie te się naczytałam ehh:/ jutro z rana dzwonię do położnej i zapytam się co robić, będę prosić o wizytę u gina trudno najwyżej wyjdę na panikarę ale czuję też jakby pieczenie chyba w środku więc może jakaś infekcja :(

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    no ja właśnie te się naczytałam ehh:/ jutro z rana dzwonię do położnej i zapytam się co robić, będę prosić o wizytę u gina trudno najwyżej wyjdę na panikarę ale czuję też jakby pieczenie chyba w środku więc może jakaś infekcja :(
    Tak, jeśli masz do tego swędzenie/piecznie, to raczej infekcja. Dziewczyny już kiedyś pisały o takich objawach

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Tak, jeśli masz do tego swędzenie/piecznie, to raczej infekcja. Dziewczyny już kiedyś pisały o takich objawach

dzięki za odpowiedź, oby to była tylko infekcjs

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ale taką galaretkę?
    Nie wiem czy galaretkę... Hmmm, różnie bywa. Raz jest bardziej rozciągliwy, raz mniej. Niestety Ci nie pomogę bo nie mam pojęcia jak wygląda czop.

• malvva Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    No właśnie, ja też mam ogromne żyły niebieskie na piersiach i codziennie się zastanawiam kiedy mi się rozstępy zrobią, nie mam ani jednego jeszcze. Miałam olejek kokosowy do 3 miesiaca, potem z Tołpy, teraz bio oil. Moja siostra nie jest bardzo szczupła, nie ma ani jednego rozstępu po ciąży. Uważa, że najważniejsze to regularne przybieranie na wadze, bez skoków. Ja sądzę, że to bardziej od genów zależy niż od pielęgnacji itp.

tez mysle ze to geny bo duzo nie przytylam a cycki w rozstepach a smarowalam

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ale taką galaretkę?
    tak anniusia , ja tez tak czasami mam o ile nie jest zielonkawy to wszystko jest ok

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny byłam w toalecie i na papierze zauważyłam taki bezbarwny galaretowaty śluz, nie rozciągał się bardzo mało go było może miał z 2 mm, miała któraś tak? myślicie,że to może czop? więcej tego nie ma .

Na pewno nie ,więc nie martw się jeżeli z szyjka ok :) u mnie jak czop to kawały spore były niedawno co na IP jeździłam to wielkości prawie kciuka kawał galaretkowatego śluzu (i to nie wiadomo czy na pewno) a przy porodzie Marcela to wgl wielkie to było hmm jak że dwa kciuki i krwiste :P a i w sumie to takie żółtawo biały nie przezroczysty zupełnie i krwią trochę podbarwione a normalnie teraz też jakiś gestszy ten śluz mam albo wodnisty a póki co infekcji brak ;) konsystencja będzie Ci się zmieniać co raz raczej powinno być ok jak jest przezroczysty i nic nie dokucza przy podwoziu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 07:12

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do takiej galaretki ja ostatnio takie coś miałam bardzo bardzo gesty śluz aż lepki kolor taki zoltawo biały bez zapachu. Fakt ostatnio dużo fizycznie pracuje wiec to pewno przez to. Nie było krwi ani nic mnie nie bolało wiec za dużo się nie przyjęłam wylecialo kilka takich kawałków i spokój. Wiec ja się nie martwilam. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 23:25

w7eM.png
    ozEK.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja po weekendzie. Temat rozstepow sie widze zaczyna a to po poridzie dopiero sie okaze ile sie ich porobilo jak skora juz nie bedzie napieta. Ja smaruje a co bedzie to bedzie.

Wstalam nalizylam pończochy ktore mi przyszly te przeciw zylakowe ciezko france ubrac batdzo ciasne no ale ciaze jakos sie przemecze a pizniej zobaczymy.

Choinka ubrana co do prezentow u nas jakos nigdy pod choinke sie nic nie dostWalo bym mikolaj i tyle. I raczej tak zostanie.

Wiecej to nic ciekawego sie nie dzieje tesciowa wkurza jak wkurzala lazi za tym moim dzieciatkiem krok w ktok i darcia krzyki tlumaczenie nic nie pomaga i niegrzeczny bo o wszystko placze.... A jej nie ma dzien czy 2 czasem jedzie do córki to jakby mi dziecko sie zmienilo grzeczny sam sie bawi i wogole....
    Oddam z mila checia i dorzuce tescia
    Ja wizyte mam 8 to moze mi powie kiedy polowkowe beda

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się urodzinowo :) szykuje sie do poradni i nie mogę sie doczekac usg :)
    Reszcie wizytujących życzę powodzenia :)
    Buziaki dla Was :* i miłego dnia :)

tola2014, Clio_99, xpatiiix3, Agusia ;), pasia27 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:17

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wszystko najlepszego. powodzenia na wizycie

Carolq lubi tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolg wszystkiego najlepszego dużo zdrówka dla ciebie i dzidzi,powodzenia na wizycie.

Carolq lubi tę wiadomość

• natalija86 Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było :) chcialam się z Wami podzielic ze w piątek byłam na wizycie i dowiedzielismy się ze będzie dziewczynka :) intuicja mnie nie zawiodła :) jeśli chodzi o ruchy to czuje je juz od ponad tyg dostaje takie kopniaki ze nawet tatuś je czuje :) to jest piękne uczucie :) teraz myślimy nad imieniem i jak narazie myslimy o imieniu Laura :)

Clio_99, izizizi, bereda11, Madziuśka, Aniu_leczka, pasia27, luna91, migussia lubią tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po męczącym weekendzie :-P byłam u mamy nic mi nie pozwolila robic nawet odkurzyc :( calą sobotę siedziałam u niej na dupie i jadłam później spałam na nie wygodnym łóżku ale pal go licho ! Sex był :-P he he a wczoraj z rana wyjazd całą rodziną na zakupy manewry po sklepach i galeriach i kurtki sobie tam nie kupiłam jakieś nieforemne albo brzuch sie nie chowa albo nadgarstki gołe :( ale szczeście był jeszcze bazarek i kupiłam szarą kurtke idealne rękawy i brzuch sie schowa :-P. Do tego nowa czapa i chusta w krate ;) chciałam też ocieplane leggisy i rozmiary uniwersalne niby a malo rozciagliwe na brzuch do tego drogie bo 60zl gdzie kostki na wierzchu albo gniotą w brzuch i wyszlam z tej galerii nie malo plakalam ale bazar i dupe uratowal dwie pary legginsow ocieplanych jedne zakrywaja brzuch z gumka i az za kostki do tego ocieplane futerko a drugie tez dlugie az sie marszcza na kostkach ekstra wygodne i cieply polarek w srodku :) wiec co mialam kupic kupilam ach chcialam sukienke jeszcze i male rozmiary byly :( coz w wigilie wystapie w tym co mam ! A co ! ;)

Wszystkim mamusiom ktore dzis spotykaja sie z malenstwem pozytywnych wizyt życzę :) i miłego dnia :)

Carolq, izizizi lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nie bylo mnie przez weekend same wiecie jak to przed swietami porządki zakupy i wgl.

Co do rozstepow to tez smarowalam sie oliwka dla dzieci i aby mi plamy tluste zostaly na pizamie i na poscielia i tak rozztepy pojawily sis pod koniec 7 miesiaca w pierwszej ciazy a teraz niczym nie smaruje na razie nowych nie widze ale juz mnie zaczyna swedziec brzuch skora sie zaczyna rozciagac i aby patrzec jak nowe rozstepy sie pojawia....

Carolq wszystkiego co najlepsze :-)

Mam dzis dobry humor bo mam dzis wizyte i zobacze malenstwo i moze tez dowiem sis plci? Bym malzowi zrobila prezent na swieta ;-) tak mysle zeby kupic malutkie buciki odpowiedniego koloru zapakowac ladnie jako prezent i dac w wigilię ;-)

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wizytujacym wspanialych wieści zycze :-)
    Ja na razie zmykam.... ale bede podczytywac ;-)

Carolq lubi tę wiadomość

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Carolq wszystkiego co najlepsze! :* I oczywiście powodzenia na wizycie :)Za resztę wizytujących dzisiaj też trzymam kciuki

Ja również dzisiaj wizytuje, normalnie to już bym się zbierała ale, że dzisiaj mąż jedzie ze mną to wizyta dopiero o 18.. Mam nadzieję, że na połówkowym małe będzie mniej wstydliwe i w pełnej krasie pokaże co ma między nóżkami :D

natalija gratuluję!

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ