Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPuszku - śliczne zdjęcie ślicznej Córeczki
!
Pani Mol - sto lat!! Wszystkiego dobrego i spełnienia marzeń.
Nistera - zobacz u mnie to samo było ost.. tylko że inny lek i sprzęt do usg.. rozumiem Twój niepokój bo też to mam, a że znowu mnie męczyło to znowu młody nie przybierzei boje sie wizyty aż .. takie nasze maluszki są.
Chusy- jak zdrówko ?? Mamy we dwie serio jakieś połączenie chorobowe .. mi lepiej ale znowu ostro wymęczyło ..
Izka - śliczny brzuszek bardzo zgrabny.
Aa ja chodzę gin do lux med i usg mamy w gab więc robi (tu też robię wszelkie badania bo za free), a dr z nfz też mi robi usg co wizytę - ale bez wydruków. Prenatalne i te Extra usg robiłam u specjalistów w tym zakresie dodatkowo płatne.
Odnośnie ciuszków - do szpitala biorę krótkie body plus pajac i kilka długie body plus polspiochy i ze 2 czapeczki.
U nas łóżeczko stoi tylko bez pościeli-oddycha domem plus też kot musi się zapoznać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 11:44
Izka37, puszek369, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Chusy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoje też mega syf i aż nie odsłaniam rolet bo mnie trafia- zostawiam je na po 37 tyg do mycia bo nie chce teraz urodzić chociaż M mówił ze sam umyje - mamy myjkę karcher ale okna lubię tradycyjnie myć
Wózek stoi w częściach - stelaż schowany za komoda a gondola w szafie i oddycha teraz szafaczyli naszymi zapachami - podobno warto żeby wózek łóżeczko pachniały domem i nami - nie wiem czy to prawda czy ściema
i pewnie ściema a ja łykam jak pelikan ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 11:53
-
nick nieaktualnyCiasteczko ja myślę że ziarno prawdy w tym jest, łóżeczko rozłożymy za jakiś czas żeby postało trochę w domu bo jak je sprawdzaliśmy to śmierdzi plastikiem i tak generalnie nowością, wolę żeby wywietrzało zanim malutka będzie w nim spać
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwwk wrote:Umyłam okno w kuchni i teraz mnie tak kusi żeby pomyć resztę w domu hehe
Mąż by mnie chyba zatłukł, bo zakazał ruszania okien dopóki myjki parowej nie kupimy i nie urodzę żebym się teraz nie męczyła
Ale mnie tak wkurzają, są takie brudne
No wiesz co ? Daj spokój !odpoczywaj A nie się oknami martwisz haha 😂😂😂
Ja wczoraj też o oknach gadałam że chyba jakaś Swietlane zatrudnię żeby mi ogarnęła A mój mąż mówi że on sam wszystko pomyje tylko mam mu mówić co ciekawe jak to w praktyce wyjdzie 😂😂😂 -
Pani Mol wszystkiego najlepszego!
Mój mąż maluje łóżeczko już od stycznia etapami i jeszcze nie skończył. Ciekawe czy skończy do poroduPani Moł lubi tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyJa mam łozeczko turystyczne po Ani,
tylko muszę je wyczyścić Ania ma swoje łóżko .
Ja chyba jako jedyna nie mam jeszcze wózka , nawet z mężem o tym nie rozmawiałam no wspomniałam tylko raz o tym a on tak że rozumy pozjadałam, że nie potrzebnie tylko kasę wydam i jak mu to przetłumaczyć uparciuch jeden 😝 .
Ja jak okna to nie wiem kiedy myłam chyba przed Świętami Bożego Narodzenia, muszę płyn kupić do mycia szyb i jutro dzieci mi trochę pomogą niech sie uczą .Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 12:49
-
nick nieaktualnySzczęśliwa Mamusia wrote:Ja mam łozeczko turystyczne po Ani,
tylko muszę je wyczyścić Ania ma swoje łóżko .
Ja chyba jako jedyna nie mam jeszcze wózka , nawet z mężem o tym nie rozmawiałam no wspomniałam tylko raz o tym a on tak że rozumy pozjadałam, że nie potrzebnie tylko kasę wydam i jak mu to przetłumaczyć uparciuch jeden 😝 .
Ja jak ona to nie wiem kwdy mylam chyba przed Świętami Bożego Narodzenia muszę płyn kupić do mycia szyb i jutro dzieci mi trochę pomogą niech sie uczą .
Po młodej nie masz żadnego wózka żeby nie trzeba było kupować ? No bo bez wózka to raczej ciężko będzie ogarniać zwłaszcza że głównie z dziećmi pieszo wedrujesz
Powiedz mężowi niech nie pitoli tylko furę dla syna kupuje bo inaczej sam z dzieckiem pod pachą będzie chodził dzieci do szkoły zaprowadzićSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeszcze raz wielkie dzięki
bardzo mi milo!
I faktycznie łóżeczko dobrze, jak się trochę wyśmierdzi z tego zapachu nowosci - mnie osobiscie przy kazdym niwyn meblu ten zapach drazni, na pewno dobrze żeby trochę wywietrzało zanim się tsm wsadzi Maluszka -
nick nieaktualnyMy nie wytrzymaliśmy i jak tylko łóżeczko przyszło, zostało złożone. A mogliśmy się wstrzymać jeszcze. Ale teraz czuć bobaska w domu:)
W Gdańsku wiosna aż miło. Słońce świeci i w ogóle jest pięknie! Zaraz jeszcze liście się z pączulków rozwiną. Najpiękniejsza pora rokuIdealna na długi spacer!
Miłego dnia!Oleander, 4me, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeeeeny na chwile do sklepuuu wyszlam i tyle nabazgraly!
Pani Mol duuuzo zdrowia, szybkiego porodu i cudownego dziecka- śpiącego non stop
Alez sie urzadzilasja bym powiedziała, ze dam sie na obiad zaprosic
Co do ubranka to ja mam jedno przeslanie dla siebie-bez spiny! Moj dziedzic bedzie w szpitalu tylko w spiochach-caly dzien! W koncu same wiecie, ze w pizamie najlepiej!
Jak bedziemy wychodzic to na ten same spiochy/pajace co bedzie mial juz na sobie zakladam jakis misiowy/welury pajacyk i spadamy do domu. Pierwsze co zrobie po przyjsciu to i tak wszystkie te ciuchy wrzuce do prania wiec szkoda zachodu z szykowaniem na wyjście;)
Laski trzeba se zycie ulatwiac a na strojenie dzieci bedzie czas po szpitalu
Nie chce sie madrzyc ale sama zobaczycie jakie te dzieci sa delikatniusie-zwlaszcza jesli to nasze pierwsze. Ja musialam mlodego w szpitalu rozbierac dwa razy z rana (nie liczac kup) (mycie przez polozne, obchod neonatologow) wiec pajace byly idealne-na raz sciagasz wszystko.
Jakbym miala ściągać body a pozniej jeszcze spodenki to bym oszalalaale ja byłam tydzien wiec wrazenia tez wzmożone.
I szczerze polecam body kopertowe. Ja mam juz teraz glownie takie
Btw bylam w Kappahl i znow poszlo troche mamonyna cala kolekcje jest teraz 25% wiec wpadły do koszyka dwa kolejne bodziaki i torebka dla mamy 🙈
Musze sobie nalozyc szlaban na galerieSzczęśliwa Mamusia, Pani Moł, kama2784, Izka37 lubią tę wiadomość
-
Pani Moł, wszystkiego co najlepsze
U nas okna też straszą i chętnie bym się za nie zabrała, ale na pewno byłaby wojna z mężem o to, bo on się i tak martwi, że generalnie za bardzo szaleję zamiast odpoczywać. Proponowałam nawet, żeby jakąś Panią znaleźć niech nam pomyje okna, ale uparł się, że on to sam zrobi. Więc myślę, że koniec kwietnia/początek maja jak już będzie cieplej to wtedy go zmaltretuję, żeby je umył i poprał firany.
Co do łóżeczka to u nas też stoi w kartonie, tak jak i komoda z Ikei, ale plan zakłada że w ten weekend będziemy je składać, żeby inne meble poprzestawiać już docelowo. Zobaczymy jak to wyjdzie.Pani Moł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamari0702 wrote:Po młodej nie masz żadnego wózka żeby nie trzeba było kupować ? No bo bez wózka to raczej ciężko będzie ogarniać zwłaszcza że głównie z dziećmi pieszo wedrujesz
Powiedz mężowi niech nie pitoli tylko furę dla syna kupuje bo inaczej sam z dzieckiem pod pachą będzie chodził dzieci do szkoły zaprowadzić
Mam wózek ale potrzebuje takiego rok po roku gdzie siedziska są za sobą do przedszkola i szkoły jeszcze potem będę chodzić a potem tylko do szkoły , Ania wszak będzie mieć 2 latka ale sama tyle nawet przy wózku nie pójdzie. Jeszcze zdarzy się że ma drzemki , a wiesz nie jestem w stanie przewidzieć jak to będzie jak mały się urodzi . -
nick nieaktualnySzczęśliwa Mamusia wrote:Mam wózek ale potrzebuje takiego rok po roku gdzie siedziska są za sobą do przedszkola i szkoły jeszcze potem będę chodzić a potem tylko do szkoły , Ania wszak będzie mieć 2 latka ale sama tyle nawet przy wózku nie pójdzie. Jeszcze zdarzy się że ma drzemki , a wiesz nie jestem w stanie przewidzieć jak to będzie jak mały się urodzi .
Aaaaa no to absolutnie to rzecz niezbędna ! Zwłaszcza że Ania jest przecież malutka ilez to dwuletnie dziecko wydrepcze niewiele 🙄🙄
A masz już jakiś model upatrzony ??Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Pani Moł najlepsze życzenia urodzinowe dla Ciebie. Samych cudowności
W moim szpitalu dzieci ubierają położne po kapieli w szpitalne kaftaniki(których nie cierpię) i sama pielucha, plus owiniete dwoma otulaczami czy czymś w tym stylu, tak było jak rodziłam w połowie lutego. Teraz się okaże. Tam nie wskazane ubierać w swoje ciuchy bo zgarną do szpitalnej pralni i jeszcze ich nie zobaczysz. Więc nie muszę się tym martwić, tylko co na samo wyjście... albo body z krótkim i polspiochy i na to grubszy pajac plus kocyk w opcji a jak będzie chłodniej to wezmę jeszcze body z dł. i cienkiego pajaca i coś się wykombinuje.Pani Moł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBibs
U mnie w szpitalu jest dokładnie tak samo, ubierają w szpitalne ubranka A za wszystko co ubierzesz dziecku i sobie nie przypilnujesz nikt nie odpowiada, dlatego jeśli tak to dla mnie spoko nie będę za ubraniami biegac bez przesady to tylko kilka dni i w dodatku to szpital nie wakacje na teneryfie żeby aż taka wagę do tego przywiązywać -
Ale, ze bedziecie autobusem wracac???
Serio dziewczyny nie ma co tak rozkminiac tego ubrania- jak bedziecie zimno to pajac welurowy czy jakis inny puchaty. Kocyk na fotelik i do auta. Jak ktos sie obawia, mozna chwile wczesniej auto nagrzac.
Tak czy siak ubranie na wyjście to na serio bedzie nasz najmniejszy problemniestety
Codzienne wyjscia na spacer tez beda wyzwaniem
Dobra, dobra juz sie zamykamja tam chyba sie za bardzo wyluzowalam orzez te zakupy
Ide opracowywac plan co robic sam na sam z dzieckiem przez ponad tydzien by zadne z nas nie oszalalo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 13:13
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość