X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander
    Mam nadzieję że te opuchlizna to jednak od ciąży, najważniejsze że dajecie radę i wszystko jak dotąd jest okej, już ostatnia prosta trzymam kciuki żeby do samego końca było wszystko dobrze ✊✊✊✊✊

Izka
    Może wróciły ci objawy z 1 trymestru :) ja w dzień nie robię żadnych drzemkę bo noc bym miała z głowy no A że synek że mną w domu to tymbardziej ehhh zazdro że możesz bezkarnie spać :P

Ja raczej powtarzać nie będę badań tych chorób w żadnej ciąży mi lekarz tego nie zlecal, ale u nas w szpitalu przy przyjęciu i tak te wsyzyskwi badania zalecają żeby były aktualne więc szkoda kasy wydawać ale.nie wiem jak w innych szpitalach jest

Oleander, Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza37 To aż się zastanawiam co mój Pan gin ze mną ma :-P , to moja 6 ciąża a 5 poród i zawsze na każdej wizycie mam do niego litanię , na USG o wszystko go się pytam o jazdy szczegół a czy to serce , jak tam przepływy itp itd pewnie uważa mnie za "histeryczkę " ale wolę mieć tą 10000 pewność że o wszystko się dokładnie wypytałam , i to co najważniejsze wiem .

Izka37 lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera najważniejsze że rośnie i wszystko ok, gratulacje! :)
    u mnie malutka też 2kg, ale lekarz mówił że ok i do 3 kg powinna dobić :)

Szczęśliwa Mamusia, Nistera, Rudzik1, Milka1991 lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Iza37 To aż się zastanawiam co mój Pan gin ze mną ma :-P , to moja 6 ciąża a 5 poród i zawsze na każdej wizycie mam do niego litanię , na USG o wszystko go się pytam o jazdy szczegół a czy to serce , jak tam przepływy itp itd pewnie uważa mnie za "histeryczkę " ale wolę mieć tą 10000 pewność że o wszystko się dokładnie wypytałam , i to co najważniejsze wiem .

Jakbym siebie widziała:) choć nie wiem jakbym się zachowała w 6 ciązy, pewnie wzięłabym od niego głowice i sama zrobiła usg:)żartuje oczywiście.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz powiedział że najwidoczniej taka jego uroda i będzie trochę mniejszy , ważne że waga nie stoi w miejscu tylko przyrasta systematycznie.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera-gratulacje-2 kilo to juz kawał chłopaka i jak sobie człowiek zwizualizuje ile to jest to normalnie szok.
    15 kwietnia ściągają szew, czyli kochana już coraz bliżej...:).

Nistera, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera

Tylko ? Przecież masz dopiero 33+5 to chyba ma czas żeby przytyć? A może jest z Tych drobniejszych , nie martw się napewno urosnie :) ja będę mieć wizytę 33+1 zobaczę dla porównania jaką waga wyliczy mój doktorek bo ostatnio miał 1546 gram A to wtedy bylo 30+1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 09:43

Nistera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chodzi o ubranka do szpitala to jak kompletujecie zestaw? Każdy oczywiście inaczej mi radzi i już zgłupiałam.

Pajac + body ?
    Śpiochy + kaftanik + body ??
    Sam pajac ?

Jak to zestawić ze sobą żeby miało ręce i nogi?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul ja osobiscie bede sie w kwestii ubranka zastanawiac w maju. Maje bywaja rozne. W tamtym roku juz w kwietniu bylo 30st a potem zrobilo sie zimno.

Asiul lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Dziewczyny jeżeli chodzi o ubranka do szpitala to jak kompletujecie zestaw? Każdy oczywiście inaczej mi radzi i już zgłupiałam.

Pajac + body ?
    Śpiochy + kaftanik + body ??
    Sam pajac ?

Jak to zestawić ze sobą żeby miało ręce i nogi?

Jak na wyjście to np body plus pajac welurowy i czapeczka,
    możesz mieć w zanadrzu jak coś taki kombinezony wiosenny nikt tam nie przewidzi jaka pogoda będzie .

Zależy też od szpitala co tam wymagają , ja wiem co już mam na szykować mam 5 kaftanikow, body z krótkim i długim rękawem i śpiochy od razu na wyjście sobie spakowałam ciuszki

Asiul lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul, ja dla dzidzia na po porodzie do szpitala biorę body + pajac + cienka czapeczka. :)

Też mam co wizytę fotel (ale nie zawsze z wziernikiem, czasem tylko palpacyjnie sprawdza czy szyjka twarda), potem mierzy sondą przezpochwową szyjkę i potem usg przez brzuch i tak na kazdej wizycie, czyli co 2 tyg. Niestety do kilku ginów chodzilam na NFZ (w tym w ciąży, którą poroniłam) i nie mam nic dobrego o nich do powiedzenia... Natomiast tu faktycznie mocno odczuwam hajs (200 + badania, czyli srednio 250 co 2 tyg) ale czuję, że ani grosz z tego nie idzie na marne, bo to naprawdę drobiazgowe badania.

Dzis mam pracowity dzien bo tescie wpadają na pozny obiad, sprzątanie, gotowanie - mam dzis 31 uro. I tak to jest - mąż w pracy, dziecko biega, brzuch wielki i jeszcze we wlasne urodziny trza przy garach stac ;)

Asiul, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Rudzik1, Chusy lubią tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wezmę body z krótkim i pajaca i kocyk.

Ja też dziś bez siły jestem. Poszłam do labo i z powrotem i znowu do labo, bo zapomniałam zapłacić hahah. Tylko 100m w jedną stronę, a leżę teraz i mam zadyszke... Niskie ciśnienie czy coś, ale jestem dzisiaj totalnym flakiem...

Asiul, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo nadrobiłam i chyba zapomniałam co czytałam haha :D No to widzę, że nie tylko moje dziecię lubi mnie tam smyrać. Wczoraj to nawet sobie wyobrażałam jak łapkami łapie za jajowody i podciąga się jak na drążku, dlatego główka uderza w stronę wyjścia :D Na pewno tak robi :D :D Trochę ją odsunęłam nogami w górze od wyjścia i w końcu dała zasnąć, ona u mnie jest wszędzie, najczęściej w górnych partiach, ale zdarza jej się zawędrować na dół, a wczoraj to już przeginała :D

Nistera powyżej 2 kg to chyba dobra waga, wydaje mi się, że do 3kg spokojnie dobije i najważniejsze, że przybiera :)

Ja dzisiaj wstałam przed 9 :D Zaspałam na badania, muszę iść w poniedziałek :D Jakaś ospała teraz jestem, nic mi się nie chce hehe :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda w brzuchu też ospala :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera, jak już powyżej 2 kg to już taka fajna waga. Twój Kawaler będzie po prostu drobniutki:)
    Ja mam dzisiaj dzień z tych lepszych i latam ze ściereczką. Niby dwoje dorosłych, a potrafimy nabrudzić jak drużyna piłkarska. Jak jeszcze do tego dzieci dojdą, to chyba nie będę mogła spać, tylko sprzątać..
    Pani Moł, wszystkiego dobrego z okazji urodzin!:)

Pani Moł lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina, to chyba zależy od placówki i lekarza. Też prowadzę ciążę w luxmedzie i nie mam zastrzeżeń. O mojego lekarza się zabijają więc z terminami masakra, jedynie to jest problemem. Usg jest w gabinecie i nie ma problemu żeby go zrobić, czasem nie robiliśmy jak byłam świeżo po prenatalnych czy po ip haha :D badania też zlecane na bieżąco, dostęp do wszystkiego na portalu, posiew zrobiony na miejscu, no nie mam się czego przyczepić :D

Iwwk, hahaha :D mogłabym uwierzyć w Twoja teorie gdyby nie to że sa dzieci zamknięte w pęcherzu płodowym :D wczoraj tak mnie bolał jajnik ze na bank go mały meczył :D

Nistera 2kg to 16centyl? Przecież w tym tygodniu taka waga to spokojnie do 3kg dobije, kompletnie się nie łapie w tych wyznacznikach od lekarzy :D a poprzednie pomiary jakie miałaś?

gann3e3k0unlohxb.png

• Veri Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Ja mam gmeranie w wyższych partiach.Czasami takie uczucie jakby coś chciało wyskoczyć:).Jak spie to nie wiem czy sie tam układa w brzuchu czy jej nie wygodnie bo co zmieniam bok to chwile mnie tam coś szura.
    Z siłami słabo. Dobrze że poprane mam już większość a teraz tylko niedobitki. Prasuje już na raty:).Nie wiem czy tez tak macie ale ja muszę drzemać w południe . Normalnie 3 godziny mnie nie ma.
    Zaczęłam się naprawdę oszczędzać. Co spadnie na podłogę to "nie istnieje" Moja Swietłana czytaj mąż, sprząta. Ja używam tylko mięsień managera czyli wskazujący palec:). Osobiście wolę sama ale power słabiutki. Zostało mi gotowanie i drapanie futrzaków.
    Mi też doktorek zapowiedział pobranie GBS na kolejnej wizycie. Do tego trzeba zrobić te wszystkie kiły i hivy.
    Co do lekarza- to ja chyba czasami go za bardzo cisnę , bo co gdzieś wyczytam to mu karze sprawdzać. I taki ze mnie niewierny Tomasz że jak nie zobaczę to nie uwierzę. Nie wiem czy to kwestia charakteru czy przeżyć. Wolałabym ten tryb wyłączyć no ale co poradzić.

No i tak wogóle zaczął się 32 tydzień.

Izka, Twoja Swietłana made my day :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:33

Izka37 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Puszku pytałam w lab czy mogę odebrać wynik, to powiedziała babka że nie, bo wynik trafia do lekarza, lab mam w szpitalu i lekarza też w tym samym szpitalu.
    wszystkie moje wyniki zazwyczaj odczytuje online właśnie, ale tym razem wynik nie został opublikowany, ale jest info że już wynik jest, tylko nie mam do niego wglądu :< boże jakby to była tajemnica rządowa xd
    To dziwne, masz prawo do wyniku, gdybyś rodzila gdzie indziej to konieczny jest oryginał wyniku, bo jak lekarz wpisze w kartę ciąży to nam to nic nie daje

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na bank coś rozkłada. Byłam odebrać zamówienie z Gemini to zajechalam do przychodni. Koleżanka chciała mi zrobić usg :) znowu 3d nam nie wyszło, ale taki profil mamy:) Kornelia pozdrawia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/341ff303e895.jpg

iwwk, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, MaMaMi83, Ciasteczko777, kama2784, Glendolina, Izka37, Szczęśliwa Mamusia, aktyde85, Milka1991, Rudzik1, Veri, 4me, PatkaPP, slodka100, ago91, Chusy lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiecha się Kornelia :D

puszek369 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ