WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander
    Mam nadzieję że te opuchlizna to jednak od ciąży, najważniejsze że dajecie radę i wszystko jak dotąd jest okej, już ostatnia prosta trzymam kciuki żeby do samego końca było wszystko dobrze ✊✊✊✊✊

Izka
    Może wróciły ci objawy z 1 trymestru :) ja w dzień nie robię żadnych drzemkę bo noc bym miała z głowy no A że synek że mną w domu to tymbardziej ehhh zazdro że możesz bezkarnie spać :P

Ja raczej powtarzać nie będę badań tych chorób w żadnej ciąży mi lekarz tego nie zlecal, ale u nas w szpitalu przy przyjęciu i tak te wsyzyskwi badania zalecają żeby były aktualne więc szkoda kasy wydawać ale.nie wiem jak w innych szpitalach jest

Oleander, Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza37 To aż się zastanawiam co mój Pan gin ze mną ma :-P , to moja 6 ciąża a 5 poród i zawsze na każdej wizycie mam do niego litanię , na USG o wszystko go się pytam o jazdy szczegół a czy to serce , jak tam przepływy itp itd pewnie uważa mnie za "histeryczkę " ale wolę mieć tą 10000 pewność że o wszystko się dokładnie wypytałam , i to co najważniejsze wiem .

Izka37 lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera najważniejsze że rośnie i wszystko ok, gratulacje! :)
    u mnie malutka też 2kg, ale lekarz mówił że ok i do 3 kg powinna dobić :)

Szczęśliwa Mamusia, Nistera, Rudzik1, Milka1991 lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Iza37 To aż się zastanawiam co mój Pan gin ze mną ma :-P , to moja 6 ciąża a 5 poród i zawsze na każdej wizycie mam do niego litanię , na USG o wszystko go się pytam o jazdy szczegół a czy to serce , jak tam przepływy itp itd pewnie uważa mnie za "histeryczkę " ale wolę mieć tą 10000 pewność że o wszystko się dokładnie wypytałam , i to co najważniejsze wiem .

Jakbym siebie widziała:) choć nie wiem jakbym się zachowała w 6 ciązy, pewnie wzięłabym od niego głowice i sama zrobiła usg:)żartuje oczywiście.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz powiedział że najwidoczniej taka jego uroda i będzie trochę mniejszy , ważne że waga nie stoi w miejscu tylko przyrasta systematycznie.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera-gratulacje-2 kilo to juz kawał chłopaka i jak sobie człowiek zwizualizuje ile to jest to normalnie szok.
    15 kwietnia ściągają szew, czyli kochana już coraz bliżej...:).

Nistera, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera

Tylko ? Przecież masz dopiero 33+5 to chyba ma czas żeby przytyć? A może jest z Tych drobniejszych , nie martw się napewno urosnie :) ja będę mieć wizytę 33+1 zobaczę dla porównania jaką waga wyliczy mój doktorek bo ostatnio miał 1546 gram A to wtedy bylo 30+1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 09:43

Nistera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chodzi o ubranka do szpitala to jak kompletujecie zestaw? Każdy oczywiście inaczej mi radzi i już zgłupiałam.

Pajac + body ?
    Śpiochy + kaftanik + body ??
    Sam pajac ?

Jak to zestawić ze sobą żeby miało ręce i nogi?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul ja osobiscie bede sie w kwestii ubranka zastanawiac w maju. Maje bywaja rozne. W tamtym roku juz w kwietniu bylo 30st a potem zrobilo sie zimno.

Asiul lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Dziewczyny jeżeli chodzi o ubranka do szpitala to jak kompletujecie zestaw? Każdy oczywiście inaczej mi radzi i już zgłupiałam.

Pajac + body ?
    Śpiochy + kaftanik + body ??
    Sam pajac ?

Jak to zestawić ze sobą żeby miało ręce i nogi?

Jak na wyjście to np body plus pajac welurowy i czapeczka,
    możesz mieć w zanadrzu jak coś taki kombinezony wiosenny nikt tam nie przewidzi jaka pogoda będzie .

Zależy też od szpitala co tam wymagają , ja wiem co już mam na szykować mam 5 kaftanikow, body z krótkim i długim rękawem i śpiochy od razu na wyjście sobie spakowałam ciuszki

Asiul lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul, ja dla dzidzia na po porodzie do szpitala biorę body + pajac + cienka czapeczka. :)

Też mam co wizytę fotel (ale nie zawsze z wziernikiem, czasem tylko palpacyjnie sprawdza czy szyjka twarda), potem mierzy sondą przezpochwową szyjkę i potem usg przez brzuch i tak na kazdej wizycie, czyli co 2 tyg. Niestety do kilku ginów chodzilam na NFZ (w tym w ciąży, którą poroniłam) i nie mam nic dobrego o nich do powiedzenia... Natomiast tu faktycznie mocno odczuwam hajs (200 + badania, czyli srednio 250 co 2 tyg) ale czuję, że ani grosz z tego nie idzie na marne, bo to naprawdę drobiazgowe badania.

Dzis mam pracowity dzien bo tescie wpadają na pozny obiad, sprzątanie, gotowanie - mam dzis 31 uro. I tak to jest - mąż w pracy, dziecko biega, brzuch wielki i jeszcze we wlasne urodziny trza przy garach stac ;)

Asiul, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Rudzik1, Chusy lubią tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wezmę body z krótkim i pajaca i kocyk.

Ja też dziś bez siły jestem. Poszłam do labo i z powrotem i znowu do labo, bo zapomniałam zapłacić hahah. Tylko 100m w jedną stronę, a leżę teraz i mam zadyszke... Niskie ciśnienie czy coś, ale jestem dzisiaj totalnym flakiem...

Asiul, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo nadrobiłam i chyba zapomniałam co czytałam haha :D No to widzę, że nie tylko moje dziecię lubi mnie tam smyrać. Wczoraj to nawet sobie wyobrażałam jak łapkami łapie za jajowody i podciąga się jak na drążku, dlatego główka uderza w stronę wyjścia :D Na pewno tak robi :D :D Trochę ją odsunęłam nogami w górze od wyjścia i w końcu dała zasnąć, ona u mnie jest wszędzie, najczęściej w górnych partiach, ale zdarza jej się zawędrować na dół, a wczoraj to już przeginała :D

Nistera powyżej 2 kg to chyba dobra waga, wydaje mi się, że do 3kg spokojnie dobije i najważniejsze, że przybiera :)

Ja dzisiaj wstałam przed 9 :D Zaspałam na badania, muszę iść w poniedziałek :D Jakaś ospała teraz jestem, nic mi się nie chce hehe :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda w brzuchu też ospala :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera, jak już powyżej 2 kg to już taka fajna waga. Twój Kawaler będzie po prostu drobniutki:)
    Ja mam dzisiaj dzień z tych lepszych i latam ze ściereczką. Niby dwoje dorosłych, a potrafimy nabrudzić jak drużyna piłkarska. Jak jeszcze do tego dzieci dojdą, to chyba nie będę mogła spać, tylko sprzątać..
    Pani Moł, wszystkiego dobrego z okazji urodzin!:)

Pani Moł lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina, to chyba zależy od placówki i lekarza. Też prowadzę ciążę w luxmedzie i nie mam zastrzeżeń. O mojego lekarza się zabijają więc z terminami masakra, jedynie to jest problemem. Usg jest w gabinecie i nie ma problemu żeby go zrobić, czasem nie robiliśmy jak byłam świeżo po prenatalnych czy po ip haha :D badania też zlecane na bieżąco, dostęp do wszystkiego na portalu, posiew zrobiony na miejscu, no nie mam się czego przyczepić :D

Iwwk, hahaha :D mogłabym uwierzyć w Twoja teorie gdyby nie to że sa dzieci zamknięte w pęcherzu płodowym :D wczoraj tak mnie bolał jajnik ze na bank go mały meczył :D

Nistera 2kg to 16centyl? Przecież w tym tygodniu taka waga to spokojnie do 3kg dobije, kompletnie się nie łapie w tych wyznacznikach od lekarzy :D a poprzednie pomiary jakie miałaś?

gann3e3k0unlohxb.png

• Veri Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Ja mam gmeranie w wyższych partiach.Czasami takie uczucie jakby coś chciało wyskoczyć:).Jak spie to nie wiem czy sie tam układa w brzuchu czy jej nie wygodnie bo co zmieniam bok to chwile mnie tam coś szura.
    Z siłami słabo. Dobrze że poprane mam już większość a teraz tylko niedobitki. Prasuje już na raty:).Nie wiem czy tez tak macie ale ja muszę drzemać w południe . Normalnie 3 godziny mnie nie ma.
    Zaczęłam się naprawdę oszczędzać. Co spadnie na podłogę to "nie istnieje" Moja Swietłana czytaj mąż, sprząta. Ja używam tylko mięsień managera czyli wskazujący palec:). Osobiście wolę sama ale power słabiutki. Zostało mi gotowanie i drapanie futrzaków.
    Mi też doktorek zapowiedział pobranie GBS na kolejnej wizycie. Do tego trzeba zrobić te wszystkie kiły i hivy.
    Co do lekarza- to ja chyba czasami go za bardzo cisnę , bo co gdzieś wyczytam to mu karze sprawdzać. I taki ze mnie niewierny Tomasz że jak nie zobaczę to nie uwierzę. Nie wiem czy to kwestia charakteru czy przeżyć. Wolałabym ten tryb wyłączyć no ale co poradzić.

No i tak wogóle zaczął się 32 tydzień.

Izka, Twoja Swietłana made my day :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 10:33

Izka37 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Puszku pytałam w lab czy mogę odebrać wynik, to powiedziała babka że nie, bo wynik trafia do lekarza, lab mam w szpitalu i lekarza też w tym samym szpitalu.
    wszystkie moje wyniki zazwyczaj odczytuje online właśnie, ale tym razem wynik nie został opublikowany, ale jest info że już wynik jest, tylko nie mam do niego wglądu :< boże jakby to była tajemnica rządowa xd
    To dziwne, masz prawo do wyniku, gdybyś rodzila gdzie indziej to konieczny jest oryginał wyniku, bo jak lekarz wpisze w kartę ciąży to nam to nic nie daje

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na bank coś rozkłada. Byłam odebrać zamówienie z Gemini to zajechalam do przychodni. Koleżanka chciała mi zrobić usg :) znowu 3d nam nie wyszło, ale taki profil mamy:) Kornelia pozdrawia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/341ff303e895.jpg

iwwk, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, MaMaMi83, Ciasteczko777, kama2784, Glendolina, Izka37, Szczęśliwa Mamusia, aktyde85, Milka1991, Rudzik1, Veri, 4me, PatkaPP, slodka100, ago91, Chusy lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiecha się Kornelia :D

puszek369 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ