WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari dokładnie im mniej na głowie tym lepiej...
    ehh moce mnie opadły nie mam co ze sobą zrobić

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

Ja też jestem zdania że im mniej zbędnych rzeczy człowiek sobie do głowy bierze tym jest zdrowszy. Po porodzie nikt nie będzie wyglądał jak miss A po cesarce to już w ogóle się będzie Bogu dziękować że można się z łóżka zwlec-bo to będzie wyczyn, A to jak się będzie wyglądać to najmniejszy problem na bycie pięknym przyjdzie czas,tak samo na strojenie dzieci są ważniejsze rzeczy :)

Racja że trzeba wyluzować :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Aaaaa no to absolutnie to rzecz niezbędna ! Zwłaszcza że Ania jest przecież malutka ilez to dwuletnie dziecko wydrepcze niewiele 🙄🙄
    A masz już jakiś model upatrzony ??

Właściwie to nie mam szukam tak właśnie na oko spodobał mi sie ABC Design Zoom , ale nie wiem czy da radę jak na nasze kochane zniszczone drogib, plus chodzenie po śniegu do drogi mamy ścieżkę taką zwykłą, potem jest trochę betonu myślimy aby kamienie tam wyspać na razie na myśleniu się kończy. Ten wózek nawet używany kosztuje około 1000 zł więc cena mnie zniechęca, na razie wytrwale szukam może w końcu znajdę taki co Mi będzie najbardziej odpowiadał :-) .

4me Święta prawda :-) , tak mi się teraz przypomniało jak ja w mojej trzeciej ciąży ,
    po porodzie po 3 dniach wyszłam ze szpitala , to na przystanku autobusowym widziałam właśnie kobietę z nosidełkiem tam maleństwo ubrane przykryte i tak stała i czekała na ten autobus wraz z dzieckiem i walizką .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 13:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Właściwie to nie mam szukam tak właśnie na oko spodobał mi sie ABC Design Zoom ale nie wiem czy da Rae jak na nasze kochane zniszczone drogi plus chodzenie po śniegu do drogi mamy ścieżkę taka zwykła potem jest trochę betonu myślimy aby kamienie tam wyspać na razie na myśleniu się kończy.

Ładny wozeczek szary ładnie wygląda :)na olx widzę że ludzie nawet tanio je odsprzedaja chyba że chcecie nowke żeby dłużej posmigal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 13:53

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu nie jesteś jedyną bez wozka:P ja mam wybrany na oku ale jeszcze nawet na żywo go niewidzialam

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Mamusiu nie jesteś jedyną bez wozka:P ja mam wybrany na oku ale jeszcze nawet na żywo go niewidzialam

To witaj w klubie nie zdecydowanych 😉.

Samari Ja właśnie na używane patrzę aby była spacerówka i gondola ,
    niby nic a ciężko taki znaleźć no i przede wszystkim w rozsądnej cenie , i żeby był sprawny mniejsza np o jakieś małe uszkodzenia zadrapania itp byleby nie był popruty czy jakiś zasyfiony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 18:05

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dalej się na wózek nie zdecydowałam, dalej między czterema się zastanawiam, każdy ma jakieś plusy i minusy niestety i tak się miotam :D

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nowy chce kupować to też warto patrzeć na terminy realizacji bo nie raz się czeka 6-8 tygodni żeby zonka nie było :)

Ja kupiłam w lutym ten który mi się od początku podobał innych nie rozwazalam nie szukałam wybrałam Tako i kupiłam i mam z głowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh, z tym grzaniem auta to moze się w maju okazać, że odwrotnie i chlodzić będzie trzeba ;) w zeszlym roku w sumie w kwietniu tu na zachodzie juz bylo naprawdę bardzo cieplo a w maju to patelnia ;) moze na wyjscie wystarczy zwykly pajac i ewentualnie wlasnie lekki kocyk juz na nosidelko, ale tez myślę, że nie ma takiej rozkminy jak np.w styczniu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam 2 miski pomidorowej z makaronem ludzie ale miałam chęć na ta zupę-normalnie jak rarytas Haha 😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ale, ze bedziecie autobusem wracac??? ;)
    Serio dziewczyny nie ma co tak rozkminiac tego ubrania

Wiesz co ja to jednak rozkminiam bo nie jestem taka oblatana w tych ciuszkach, nawet za bardzo nie wiem co to jest pajac... :( to znaczy już mniej więcej się nauczyłam ale nie mam pojęcia z czym to się nosi.

Z tego co dziewczyny piszecie albo pajac + body, albo śpiochy + kaftanik + body. Dobrze rozumiem? Czy same śpiochy + body?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari u mnie tez dzis pomidorowa. Skonczylam pozadki. Teraz kawka i pierniczki. Okno w jednym pokoju tez w tym tygodniu umyłam. Reszte planuje za 5 tygodni. Wtedy to ostre pozadki planuje. Jak syn wyzdrowieje to musze wózek wyprac i fotelik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie body plus pajac to za dużo rozbierania zapinania. Ja albo sam pajac albo body i spodnie. Kaftaniki tylko w szpitalu bo najłatwiej i najszybciej rozebrac.

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul, Jak pajac to tylko pajac, przypuszczam że u mnie będą robić po prostu za coś do spania :D W ciągu dnia body i spodenki czy tam połspiochy :) nie lubię ani zapisanych pajacow do góry ani kaftanikow których w ogóle nie cierpię :D ale to też moje pierwsze dziecko więc wyjdzie w praniu :D

A do szpitala nic nie biorę z ciuszków, u nas dzieci sa w rzeczy szpitalne ubieranie a na wyjście okaże się w dniu wyjścia haha, bo ani nie wiem kiedy urodzę ani jaka będzie pogoda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 15:03

Asiul, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Jak dla mnie body plus pajac to za dużo rozbierania zapinania. Ja albo sam pajac albo body i spodnie. Kaftaniki tylko w szpitalu bo najłatwiej i najszybciej rozebrac.
    Tak samo uważam, body plus pajac dajemy dla wczesniaczkow, albo takich kruszyn do 2500. Bo zazwyczaj jak się wychlodza to zaczynają stekac, trochę gorzej się adaptuja.

kama2784, Asiul, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs mam negatywny na szczęście:) pomiary miednicy mam na granicy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 15:14

puszek369, Milka1991, Szczesliwa ledwo zywa, Izka37, Szczęśliwa Mamusia, slodka100 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie albo samo body+polspiochy albo sam pajac, albo kaftaniki+spiochy do wyboru do koloru co kto lubi :) A body dla takich malutkich dzieci to też polecam zdecydowanie kopertowe te ściągane przez głowę są koszmarne na początku, takie mam kupione ale rozmiary 68 i 74 bo przy dziecku już trochę "sztywniejszym" nie ma.problemu z ich ubieraniem :)

Milka1991, Asiul, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Gbs mam negatywny na szczęście:) pomiary miednicy mam na granicy...
    A jakie wyszły? Jaka sprzezna?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnialam ciuszki po corce dla mlodszej kuzynki. 6 kartonow. I zasnelam na siedzaco hahahahahah

puszek369, iwwk, 4me, Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami dzis chyba taki dzien. Ja teraz tez walczę ze snem. Oczy mi sie kleja, a tu nie ma szans na sen, bo synek chce sie bawić. Maz jeszcze w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 16:17

‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ