Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oleander wrote:Czy to jest normalne że wydzielina (siara?) leci mi tylko z jednej piersi? Później druga dołączy do produkcji hehe czy mam się martwić?
Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJezusmaria, powoli mnie czarny nastrój opuszcza, bo się przejaśniaaaa od polnocy, widzę błękitność i trochę slonca i od razu lepiej!
Chusy, u nas też się szakszuka popularna robi, dzięki za przepis, w sobotę będę testować jak dorwę ładne pomidorki
A tymczasem usmażyłam sobie i corce placuszki jogurtowe z bananem, najadlysmy się jak bąki i git
MaMaMi, to fakt - mi tez sporadycznie cukier się poza normę wymknie, a dzidz też do przodu w masie. Tylko kosc udowa zgodnienz wiekiem, co ciekawe z corką bylo tak samo (bez cukrzycy) - wszystkie parametry do przodu, a kosc udowa 2-3 tyg w tyl. Mimo to na szczescie ma proporcjonalne nozkiSzczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość
-
Samari0702 wrote:A przy cukrzycy ciążowej to nie jest tak że te dzieci są poprostu większe i wyprzedzają waga rówieśników ? ( pytam z ciekawości nie znam się na tym ale już nie raz słyszałam że słodkie bobasy ss często większe ale ile w tym prawdy 🤔🤔🤔🤔)
Tak jak napisała Mamami-kontrolowana cukrzyca nie ma wpływu na wage. Teraz mi sie wydaje wychodza predyspozycje genetyczne, jeden jest większy a drugi miejszy. Przy cukrzycy ważne aby brzuszek nie wyprzedził główki.
Samari0702 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOleander wrote:Czy to jest normalne że wydzielina (siara?) leci mi tylko z jednej piersi? Później druga dołączy do produkcji hehe czy mam się martwić?
Mi wcale nic nie leci i jakoś tym się nie przejmuję.
Chusy Do naszej rocznicy masę czasu dopiero w Lipcub, w Maju mam urodziny i imieniny zawsze jakoś wspomniam np miesiąc juz z dużym wyprzedzeniem że np będziemy mieć rocznice i jest jak co roku .
Życzę Wam wszystkiego najlepszego dużo miłości, zdrowia na dalsze wspólne życie ❤❤.
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja wam powiem że z jednej strony mam stres jak sobie O cc myślę , A z drugiej strony cieszę się że to jescze 3-4 tygodnie i mam.koniec ciąży , będę mieć syna przy sobie i będę po operacji i nie będzie mi to spędzali snu z powiek,A jak będzie mi robił mój lekarz to już w ogóle będzie za*ebiscie ,chociaż i tak pewnie bez środków na uspokojenie przed szyciem się nie obejdzie 😂😂😂 zwłaszcza że przy 3 cc to pewno z godzinę będę musiała leżeć
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
aktyde85 wrote:Puszek pociesz mnie, że dam radę tą dużą głowę urodzić. Wczorajszą reakcja lekarki "głowa zawsze taka duża wychodziła?" nie napawa mnie optymizmem
a jak się zaklinuje czy coś? Znowu kleszcze?
-
nick nieaktualny
-
Chusy wszystkiego dobrego z okazji rocznicy, dużo miłości!!!
Mamami faktycznie spory jest ale więcej niż 4kg nie będzie miał? Mówił lekarz coś o tym?
W ostatnich tygodniach dzieci przybierają więcej czy tak jak wcześniej około 200 g na tydzień? Bo jak tak samo to mój skrzat po odliczeniu średniej będzie coś około 2600 🤦♀️ Nie obrazilabym się jakby cosik więcej przybrał. Gabryś miał 3i pół kg i taka kruszynka się wydawała.....
Z dobrych wiadomości, mąż kupił dom 😁
Klucze dostaniemy 21 kwietnia. Czyli już w te wakacje będziemy się byczyć z dziećmi na własnym ogrodzie 😁😁
Tylko kurczę się zastanawiam kto te 1800m2 będzie kosił 🤔
Tak smakowicie ten przepis od Chusy wygląda że może jutro na kolację zrobię, bo dziś planuje gołąbki w sosie pomidorowym to nie bede dublowac, same pomidory 😁😁
Mój mąż raczej pamięta o urodzinach , rocznicach itd. To ja jestem ta strona zapominalska 😁 Co Prawda nie robimy sobie prezentów ani na urodziny ani na święta, taki mamy po prostu zwyczaj , tylko dziecia.
Oleander, iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Izka37, puszek369, Chusy lubią tę wiadomość
-
MaMaMi mi ten lekarz obił się o uszy. Jest jednym z najlepszych ultrasonografistów w Polsce
Rok temu mój lekarz wysyłał mnie właśnie do niego, do Krakowa na konsultację i mówił, że to jego dobry kolega i bardzo spoko lekarz.
https://www.dobreusg.pl/o-nas/ Tutaj możesz coś więcej poczytać o nim.
Kama no to teraz nastraszyłaś hahaSamego porodu tak się nie boję jak późniejszych jelitowych rewolucji
MaMaMi83, kama2784 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAktyde
Nie martw się napewno wszystko się wyrówna , nie bierz przykładu że mnie i nie martw się na zapas, będzie dobrzeA najlepsze jest to że każdego potrafię pocieszyć wierzyć że będzie ekstra tylko sama na siebie coś słabo działam 🙄🙄👩👧👦
Nistera
O to ekstra , gratulacje i oby zakup okazał się udanyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczęśliwa Mamusia wrote:Samari Już niedługo każda z nas będzie tu opisywać porody itp itd , najpierw testy beta itp i patrz jeszcze trochę i powitamy dzieci na tym świecie ❤❤❤.
Ps Będzie dobrze moja znajoma miała 5 CC więc I Ty dasz radę 😉.
A wiesz co ci powiem że ja jestem taka głupia że się boję że czasami coś w lampkę zobaczę i zemdleje ba tej sali haha 😂😂 ja okropnie boję się takich widoków , krwi jakiś wnętrzności no nic nie poradzę że tak reaguje i bardziej chyba to mnie przeraża wiesz xD
I przyznam się szczerze że dlatego chciałam rodzic tutaj bo "znam" ta salę do cc i wiem że tam nic nie widać A kuzynka męża nastraszyla mnie że w szpitalu u mojego doktorka wszystko się w lampie odbija i stąd schizowac zaczęłam, i dlatego omijalam to rozwiązanie ... najwyżej zapodam sobie jakąś maseczke na oczy i się zdrzemnę xDWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:31
-
iwwk wrote:MaMaMi mi ten lekarz obił się o uszy. Jest jednym z najlepszych ultrasonografistów w Polsce
Rok temu mój lekarz wysyłał mnie właśnie do niego, do Krakowa na konsultację i mówił, że to jego dobry kolega i bardzo spoko lekarz.
https://www.dobreusg.pl/o-nas/ Tutaj możesz coś więcej poczytać o nim.
Kama no to teraz nastraszyłaś hahaSamego porodu tak się nie boję jak późniejszych jelitowych rewolucji
Ooo to super.
Dzis wlasnie na wizycie w poradni patologii ciazy umówili mnie do tego docenta na usg i on ma mnie kwalifikowac do cięcia.
Wiec mysle ze papier od niego bedzie nie do podwazenia.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc