Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem ogólnie miastowa, urodzona o wychowana w mieście, więc posiadanie domu z własnym ogrodem to było zawsze moje marzenie nawet jeśli ten dom będzie tylko na weekendy i tylko w lecie. Ja już tysiące programów o obejrzałam pt. jak założyć pierwszy przy domowy warzywniak. 😂😂😂 Myślę właśnie że to koszenie trawy też będzie mega zabawa 😂
Oleander, Szczęśliwa Mamusia, iwwk lubią tę wiadomość
-
kama2784 wrote:Dziewczyny co do gazow to tragedia to jest po porodzie. Masakraaaaaa ja nie moglam ich utrzymac w szpitalu. Szok co sie działo. Teraz tez mam problem ale to pikus w porownaniu z tym co bylo po porodzie hehe
Kama-polubiłam bo niestety sobie zwizualizowałam, masakra:)kama2784 lubi tę wiadomość
-
Nistera też jestem miastowa, ale dziadków miałam na wsi i wakacje z dzieciństwa stamtąd wspominam super, zwłaszcza, że oni mieszkali w miejscu, gdzie był tylko ich dom i pradziadków, a dookoła lasy, cudowna dzicz
Planujemy z mężem postawić taki domek na wypady weekendowe, wakacyjne, żeby mieć coś takiego swojego, ale niekoniecznie wynosić się z miasta tam mieszkać
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny. Przepraszam za zniknięcie, ale trochę mnie wirus wymęczył, do tego doszły bóle brzucha i pleców jak na @, bóle głowy i tona spraw do załatwienia.. a ja sił nie mam ustać. Schudłam kolejne 2 kg wiec lipa, boje sie teraz o przyrost a dziś mam wizytę i zobaczymy czy urosła kruszynka moja
Gratuluje Dziewczyny udanych wizyt i dobrych wyników - i tak dużych dzieci!
Nistera i Chusy gratuluje- za nowy dom i rocznice!
Samari - współczuje takiego potraktowania i serio olej ten szpital..
Puszku - śliczny torcik i fajnie że bsh udane, a teraz zdrowiej szybko i oby przeszło.
Skarb- kciuki za Was!!!
Przepraszam Was, nie nadążam za wszystkim
Mam głupie pytanie ale jestem żółtodziób - strerylizacja butelek, laktatora itp - kupujecie sterylizatory czy tradycyjnie - jeżeli tak to jak to robicie (ja sie poparzyłam i szczerze mam ochotę kupić elektr).Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość
-
No piękna waga mamami to prawda że lepiej żeby dziecko było większe niż za male
No to muszę się pochwalić w końcu zamówiłam wózek ach... Ale czas oczekiwania ok 10dni roboczych więc troszkę poczekam ale ważne że zaklepany
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7920370908Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Izka37, MaMaMi83, Milka1991, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Ale te Wasze maluszki już duże
moja córa urodzona w terminie ważyła 3kg to Wasze niedługo osiągną tę wagę
Samari wszystkie zaczynamy już z grozą mysleć o porodzie, jak byłam w szpitalu w weekend i zobaczyłam fotel do rodzenia to do mnie dotarło co tam się będzie działo...
Nawet nie boję się cc ale boję się sn, bo jakoś mam wrażenie, że przy cc pacjentka i lekarze mają większą kontrolę nad akcją.
Bedę rodzić w szpitalu, gdzie mam wybór cc vs sn, ale narazie skłaniam się ku sn i mam pewnosć, że w tym szpitalu jesli sn nie bedzie postępował to od razu zrobią cc. Nie tak jak to zwykle ma miejsce, że meczą kobietę 11h i albo jest za późno na cc albo robią gdy tętno wariuje. U mnie przy sn nawet jak wariowało tętno to i tak zrobili vaccum -
Ciacho ja wyparzalam wrzątkiem i tak mam zamiar robić teraz. Nie chciałam syna wychować na wysterylizowanego człowieka więc porządnie wygotowalam tylko 1 raz po nowości A potem do miski i tylko wrzątkiem zalałam i i tak tylko chyba do 5 albo 6 mc tak robiłam.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiacho
Kurczę okropnie.przechodzisz ta ciaza chyba gorzej jak ja... Ale już nie długo i mały będzie przy tobie
Ja butelki mylam płynem dla dzieci do butelek gotowałam gorącą wodę w garnku i wrzucalam.i.wyciagalam po kilku minutachCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Ciacho nie kupuje sterylizatora, można klasycznie wypazyc, dla mnie bez sensu wydatek, ale w porównaniu z tym do mikrofali chyba lepiej taki do prądu, też pacjentka w szpitalu laktator w mikrofali spaliła, a zrobiła wszystko zgodnie z instrukcją, znaczy stopil się plastik
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sterylizatora nie kupowałam nie używałam i moje dzieci też plesniawek nie miały ,mylam zawsze płynem do butelek przelewalam wrzątkiem bez problemu
A co do porodu to masz rację ,że im.blizej tym człowiek bardziej nerwowy, jescze nie dawno temat.porodow cesarek.to był tak odległy że hej..ma teraz suwaki.nieublaganie suna do przodu
A swoją drogą w piątek mam wypłatę to ten tydzień niech szybko leci hahaha 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:56
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyslodka100 wrote:Jakiej strony używacie do wstawiania zdjęć? Mi już nie działa ta co kiedyś wstawialam a w piątek po wizycie chciałam dać zdjęcie małej i brzuszka mojego
Wejdź na zapodaj net ja od lat tam wchodzę , wybierasz że chcesz na forum zdjęcie umieścić i ze swojej w tel galerii zdjęć wybierasz i już masz gotowy link z [url 😊 .
Ciasteczko Ja też wyparzam normalnie , w gorącej i przygotowanej wodzie .
Pantera Nie masz czego się bać , ja 4 razy urodziłam SN i sobie poradziłam w tym rok po roku więc i Ty sobie poradzisz , mnie jako wieloródkę też że tak powiem te obawy do sięgają , czy dam radę itp kobiety kiedyś przy akuszerkach rodziły i dawały rade więc i My damy 😉 .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:59
Pantera, Ciasteczko777, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Chusy, gratuluję rocznicy
Mój maż należy do tych co zawsze pamiętają o wszelkich wydarzeniach wiec imieniny urodziny czy rocznice zawsze pamięta żeby kupić prezent lub kwiaty.
Nistera, super że udało się kupić domek, gratuluję i trochę zazdroszczęteż bym tak chciała, bo całe życie mieszkam w bloku.
Ja 2 h temu byłam na wizycie, synek juz waży 1,9 kggłówkę tez ma dość duża, ja jestem drobna, wiec lekko mnie przeraża, że jest taki duży, bo ja się całą ciąże nastawia na SN. Niestety szyjka się skróciła do 2 cm więc dostałam luteine i kontrola za 2 tygodnie. Póki co pani dr mówi, że nie muszę leżeć więc jeszcze L4 nie brałam, zobaczymy co i jak za te 2 tyg.
Co do przeziebień to u mnie chyba coś mąż do domu przyniósł, bo oboje sie cis słabo czujemy i lezymyOleander, Chusy, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, puszek369, Milka1991, Pani Moł, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tam jedno co się cieszę to to że wyprawkę mam już gotowa, chociaż w tym aspekcie się nie martwię. Za 2 tygodnie jak ustale z moim lekarzem termin cc to wtedy spakuje już sobie torbę do szpitala,w razie jak moc mnie opuści to nie będę tym.sie martwić, A tydzień przed pójściem do szpitala rozlozymy wózek i łóżeczko faktycznie żeby ten zapach "nowosci" wywietrzal
-
nick nieaktualnyOK
to przemyśle temat- po prostu mam poparzona rękę po wczorajszym i lekki uraz
Oj meczy mnie niestety (Chusy biedulko Ty aż kroplówki zaliczyłaś), do wymiotów juz przywykłam, ale te bóle to juz chyba tak do porodu bo to ponoć wczesny objaw .. a chciałabym wytrzymać do 39-40 tyg.. w ogóle młody ma teraz często czkawkę -
Ciacho sterylizator nie jest niezbedny, mozna zagotowac wode w garnku i wrzucic butelki i smoczki za pierwszym razem, a potem tylko przelewac zagotowana woda z czajnika. Steryliaztor bylby ostatni na mojej liscie wyprawkowej i tylko wtedy jakbym naprawde nie wiedziala na co pieniadze wydac
wygodniejsze niz gotowanie pewnie ale wydaje mi sie ze zbedne.
Tym razem za to kupilam sobie podgrzewacz do butelek i jestem z tego niezmiernie zadowolona
Nistera gratuluje zakupu!Mnie sie marzy taki dom z bali drewnianych..ach. Cos jak miala Judyta w "Nigdy w zyciu"
Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko Mój to często ma czkawki , dzień w dzień po nocach nie wiem ile i jak śpię na lewy bok się przekręcam źle , na drugi nie dobrze na plecach nie zasnę bo zaraz mnie bolą , także ten ciekawe mam noce dobrze że chociaż Ania tfu tfu daje mi spać .
Chusy Ale piękny ❤❤,
my jako jedyni na naszej ulicy , mamy drewniany dom przynajmniej się wyróżniamy 😝.
Dążąc marzeniami kiedyś w TV był taki program jak budowali przecudne domy z bali Boże jakie cuda robili nawet orły , niedźwiedzie wyrzeźbione to jest firma z Kanady Pioneer budują cuda nie domy o ile dobrze napisałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 12:42
Szczesliwa ledwo zywa, Chusy lubią tę wiadomość