X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ogólnie miastowa, urodzona o wychowana w mieście, więc posiadanie domu z własnym ogrodem to było zawsze moje marzenie nawet jeśli ten dom będzie tylko na weekendy i tylko w lecie. Ja już tysiące programów o obejrzałam pt. jak założyć pierwszy przy domowy warzywniak. 😂😂😂 Myślę właśnie że to koszenie trawy też będzie mega zabawa 😂

Oleander, Szczęśliwa Mamusia, iwwk lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    Dziewczyny co do gazow to tragedia to jest po porodzie. Masakraaaaaa ja nie moglam ich utrzymac w szpitalu. Szok co sie działo. Teraz tez mam problem ale to pikus w porownaniu z tym co bylo po porodzie hehe

Kama-polubiłam bo niestety sobie zwizualizowałam, masakra:)

kama2784 lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera też jestem miastowa, ale dziadków miałam na wsi i wakacje z dzieciństwa stamtąd wspominam super, zwłaszcza, że oni mieszkali w miejscu, gdzie był tylko ich dom i pradziadków, a dookoła lasy, cudowna dzicz :) Planujemy z mężem postawić taki domek na wypady weekendowe, wakacyjne, żeby mieć coś takiego swojego, ale niekoniecznie wynosić się z miasta tam mieszkać :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kiepsko spałam, 2,5h w nocy nie mogłam spac i w głowie układałam ubranka dla Małego :)
    Własnie w ten sposób ksiażkowo rozpoczęłam 8 mc :)
    Pamiętam w 1szej ciąży było identycznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Przepraszam za zniknięcie, ale trochę mnie wirus wymęczył, do tego doszły bóle brzucha i pleców jak na @, bóle głowy i tona spraw do załatwienia.. a ja sił nie mam ustać. Schudłam kolejne 2 kg wiec lipa, boje sie teraz o przyrost a dziś mam wizytę i zobaczymy czy urosła kruszynka moja :(

Gratuluje Dziewczyny udanych wizyt i dobrych wyników - i tak dużych dzieci!
    Nistera i Chusy gratuluje- za nowy dom i rocznice!
    Samari - współczuje takiego potraktowania i serio olej ten szpital..
    Puszku - śliczny torcik i fajnie że bsh udane, a teraz zdrowiej szybko i oby przeszło.
    Skarb- kciuki za Was!!!
    Przepraszam Was, nie nadążam za wszystkim :(

Mam głupie pytanie ale jestem żółtodziób - strerylizacja butelek, laktatora itp - kupujecie sterylizatory czy tradycyjnie - jeżeli tak to jak to robicie (ja sie poparzyłam i szczerze mam ochotę kupić elektr).

Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piękna waga mamami to prawda że lepiej żeby dziecko było większe niż za male

No to muszę się pochwalić w końcu zamówiłam wózek ach... Ale czas oczekiwania ok 10dni roboczych więc troszkę poczekam ale ważne że zaklepany
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7920370908

Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Izka37, MaMaMi83, Milka1991, Pani Moł lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja wyparzam tradycyjnie wrzątkiem poprostu przelewam no ale jak coś od nowości to nawet trzeba gotować kilka minut np. smoczki tj na instrukcji napisane

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej strony używacie do wstawiania zdjęć? Mi już nie działa ta co kiedyś wstawialam a w piątek po wizycie chciałam dać zdjęcie małej i brzuszka mojego

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te Wasze maluszki już duże :) moja córa urodzona w terminie ważyła 3kg to Wasze niedługo osiągną tę wagę :)

Samari wszystkie zaczynamy już z grozą mysleć o porodzie, jak byłam w szpitalu w weekend i zobaczyłam fotel do rodzenia to do mnie dotarło co tam się będzie działo...

Nawet nie boję się cc ale boję się sn, bo jakoś mam wrażenie, że przy cc pacjentka i lekarze mają większą kontrolę nad akcją.
    Bedę rodzić w szpitalu, gdzie mam wybór cc vs sn, ale narazie skłaniam się ku sn i mam pewnosć, że w tym szpitalu jesli sn nie bedzie postępował to od razu zrobią cc. Nie tak jak to zwykle ma miejsce, że meczą kobietę 11h i albo jest za późno na cc albo robią gdy tętno wariuje. U mnie przy sn nawet jak wariowało tętno to i tak zrobili vaccum

• Nistera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho ja wyparzalam wrzątkiem i tak mam zamiar robić teraz. Nie chciałam syna wychować na wysterylizowanego człowieka więc porządnie wygotowalam tylko 1 raz po nowości A potem do miski i tylko wrzątkiem zalałam i i tak tylko chyba do 5 albo 6 mc tak robiłam.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Kurczę okropnie.przechodzisz ta ciaza chyba gorzej jak ja... Ale już nie długo i mały będzie przy tobie :)

Ja butelki mylam płynem dla dzieci do butelek gotowałam gorącą wodę w garnku i wrzucalam.i.wyciagalam po kilku minutach

• Pantera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywaliśmy sterylizatora parowego Avent zawsze na koniec dnia.
    Efekt - nie wiem co to pleśniawki u dziecka :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho nie kupuje sterylizatora, można klasycznie wypazyc, dla mnie bez sensu wydatek, ale w porównaniu z tym do mikrofali chyba lepiej taki do prądu, też pacjentka w szpitalu laktator w mikrofali spaliła, a zrobiła wszystko zgodnie z instrukcją, znaczy stopil się plastik

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sterylizatora nie kupowałam nie używałam i moje dzieci też plesniawek nie miały ,mylam zawsze płynem do butelek przelewalam wrzątkiem bez problemu :)

A co do porodu to masz rację ,że im.blizej tym człowiek bardziej nerwowy, jescze nie dawno temat.porodow cesarek.to był tak odległy że hej..ma teraz suwaki.nieublaganie suna do przodu

A swoją drogą w piątek mam wypłatę to ten tydzień niech szybko leci hahaha 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:56

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Jakiej strony używacie do wstawiania zdjęć? Mi już nie działa ta co kiedyś wstawialam a w piątek po wizycie chciałam dać zdjęcie małej i brzuszka mojego

Wejdź na zapodaj net ja od lat tam wchodzę , wybierasz że chcesz na forum zdjęcie umieścić i ze swojej w tel galerii zdjęć wybierasz i już masz gotowy link z [url 😊 .

Ciasteczko Ja też wyparzam normalnie , w gorącej i przygotowanej wodzie .

Pantera Nie masz czego się bać , ja 4 razy urodziłam SN i sobie poradziłam w tym rok po roku więc i Ty sobie poradzisz , mnie jako wieloródkę też że tak powiem te obawy do sięgają , czy dam radę itp kobiety kiedyś przy akuszerkach rodziły i dawały rade więc i My damy 😉 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:59

Pantera, Ciasteczko777, slodka100 lubią tę wiadomość

• Fikus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, gratuluję rocznicy :)

Mój maż należy do tych co zawsze pamiętają o wszelkich wydarzeniach wiec imieniny urodziny czy rocznice zawsze pamięta żeby kupić prezent lub kwiaty.

Nistera, super że udało się kupić domek, gratuluję i trochę zazdroszczę ;) też bym tak chciała, bo całe życie mieszkam w bloku.

Ja 2 h temu byłam na wizycie, synek juz waży 1,9 kg <3 główkę tez ma dość duża, ja jestem drobna, wiec lekko mnie przeraża, że jest taki duży, bo ja się całą ciąże nastawia na SN. Niestety szyjka się skróciła do 2 cm więc dostałam luteine i kontrola za 2 tygodnie. Póki co pani dr mówi, że nie muszę leżeć więc jeszcze L4 nie brałam, zobaczymy co i jak za te 2 tyg.

Co do przeziebień to u mnie chyba coś mąż do domu przyniósł, bo oboje sie cis słabo czujemy i lezymy :-/

Oleander, Chusy, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, puszek369, Milka1991, Pani Moł, Veri lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jedno co się cieszę to to że wyprawkę mam już gotowa, chociaż w tym aspekcie się nie martwię. Za 2 tygodnie jak ustale z moim lekarzem termin cc to wtedy spakuje już sobie torbę do szpitala,w razie jak moc mnie opuści to nie będę tym.sie martwić, A tydzień przed pójściem do szpitala rozlozymy wózek i łóżeczko faktycznie żeby ten zapach "nowosci" wywietrzal

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK :) to przemyśle temat- po prostu mam poparzona rękę po wczorajszym i lekki uraz ;)
    Oj meczy mnie niestety (Chusy biedulko Ty aż kroplówki zaliczyłaś), do wymiotów juz przywykłam, ale te bóle to juz chyba tak do porodu bo to ponoć wczesny objaw .. a chciałabym wytrzymać do 39-40 tyg.. w ogóle młody ma teraz często czkawkę ;)

• Chusy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho sterylizator nie jest niezbedny, mozna zagotowac wode w garnku i wrzucic butelki i smoczki za pierwszym razem, a potem tylko przelewac zagotowana woda z czajnika. Steryliaztor bylby ostatni na mojej liscie wyprawkowej i tylko wtedy jakbym naprawde nie wiedziala na co pieniadze wydac :D wygodniejsze niz gotowanie pewnie ale wydaje mi sie ze zbedne.

Tym razem za to kupilam sobie podgrzewacz do butelek i jestem z tego niezmiernie zadowolona :P

Nistera gratuluje zakupu! <3 Mnie sie marzy taki dom z bali drewnianych..ach. Cos jak miala Judyta w "Nigdy w zyciu" ;D

l60_v1_big.jpg

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko Mój to często ma czkawki , dzień w dzień po nocach nie wiem ile i jak śpię na lewy bok się przekręcam źle , na drugi nie dobrze na plecach nie zasnę bo zaraz mnie bolą , także ten ciekawe mam noce dobrze że chociaż Ania tfu tfu daje mi spać .

Chusy Ale piękny ❤❤,
    my jako jedyni na naszej ulicy , mamy drewniany dom przynajmniej się wyróżniamy 😝.

Dążąc marzeniami kiedyś w TV był taki program jak budowali przecudne domy z bali Boże jakie cuda robili nawet orły , niedźwiedzie wyrzeźbione to jest firma z Kanady Pioneer budują cuda nie domy o ile dobrze napisałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 12:42

Szczesliwa ledwo zywa, Chusy lubią tę wiadomość

‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ