X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Super informacja, czyli skierowali mnie w najlepsze rece. Mam nadzieje ze sie niw rozczaruje.
    Mam wizyte u niego 8 kwietnia.
    Mamami a gdzie ten Wjechać przyjmuje?

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie orientuje się ktoś może na temat tego czy jeśli dziecko urodze w innym mieście to mój mąż będzie mógł go zarejestrować w USC dla naszego miejsca zamieszkania czy w USC tam gdzie się urodził ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 14:18

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Mamami a gdzie ten Wjechać przyjmuje?

Ja mam umowiona wizyte na Kopernika w poradni patologio ciąży na nfz

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari teraz USC ma nowy system i wszystkie sprawy można załatwić w każdym USC w Polsce. Podejrzewam że z rejestracją będzie podobnie

Ciasteczko u mnie te okresowe bóle pojawiają się właśnie okresowo :) często w nocy

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Samari teraz USC ma nowy system i wszystkie sprawy można załatwić w każdym USC w Polsce. Podejrzewam że z rejestracją będzie podobnie

Ciasteczko u mnie te okresowe bóle pojawiają się właśnie okresowo :) często w nocy

No bo się właśnie zastanawiam teraz nad tym, bo wcześniej nie było.takiej potrzeby bo dwójka nasza przyszła na świat tutaj w miejscu naszego zamieszkania i to było oczywiste ale wolę się upewnić co by to maz nie hasal.od urzędu do.urzedu ;).

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:43

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho też bóle okresowe mam, najczęściej wieczorem, mówiłam o tym mojej ginekolog, ale jakoś się tym nie przejęła. Jednak tak czy tak warto to zgłaszać u swojego prowadzącego.

A gdzie podziała się 4me?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki które zamierzają rodzic SN, czy chcecie wziąć ZZO? Czy wolicie bez?

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:44

• Nistera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie na fb urodziła się chyba pierwsza wcześniejsza Majoweczka. 32+4tc 1615g. Taka kruszynka.

Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Asiul ja bym chciała, ale podobno nie wszędzie chcą dawać.

W większości szpitali to poprostu brak odpowiedniej ilości anestezjologow anizeli brak checi do podania zzo,A ciekawa jestem jak by trzeba było robić cc nagle A kobieta ma zzo to wtedy co narkoza czy kluja drugi raz ? 🤔🤔🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz kurczę!! Mnie nie ma grupie na fb, więc nie widzialam, samoistnie się akcja po prostu zaczęła czy byly wskazania jakies do szybszego konczenia ciąży?? Wszystko dobrze tam z dzidziutkiem i mamą??

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Widzialyscie na fb urodziła się chyba pierwsza wcześniejsza Majoweczka. 32+4tc 1615g. Taka kruszynka.

Od nas z majowek?
    1600 ale drobinka.
    Mam nadzieje ze wszystko dobrze.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera ktoś od Nas? Powiedz coś wiecej, jak dzieciątko, wszystko ok? Co się stało, ze tak wcześnie?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to poszlam się zdrzemnąć razem z moją Młodą i odpadlyśmy obie na 3h :O od 11 do 14. niezly numer, jutro znowu tak sprobujemy :D trochę żaluję, że nic nie zrobilam w chacie, nic nie poczytalam czy chociazby nie pogralam na konsoli, ale bylo warto :) a po 16 juz będzie mężu po pracy <3

• Nistera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie od nas z forum , ja jestem po prostu na grupie Majówek na fb , myślałam że niektóre z Was też tam są. Mamie saczyly się wody przez co dostała skurczy których nie można już było powstrzymać lekami. Malutka leży z tlenem ale chyba wszystko ok z nimi bo nic nie było napisane żeby jakieś komplikacje.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn usnal 10 minut temu jak strażaka sama oglądaliśmy tylko czemu tak.pozno ja się pytam ?? 🤔 jak za 10 minut reszta ekipy mąż z córka wrócą do domu 😃👩‍👧‍👦🙄

• puszek369 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A właśnie orientuje się ktoś może na temat tego czy jeśli dziecko urodze w innym mieście to mój mąż będzie mógł go zarejestrować w USC dla naszego miejsca zamieszkania czy w USC tam gdzie się urodził ?
    W miejscu gdzie dziecko się urodziło, zawsze szpital wysyła metryczkę do urzędu miasta w którym się znajduje.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera

To najważniejsze że wszystko okej,napewno z maluchem będzie dobrze zajmą się jak należy, ale faktycznie malutkie,ale da radę :) ja teraz odliczam dni do wizyty to będzie po 35 tc to już nie będę się stresować, teraz niech siedzi tam w spokoju i rośnie przez ten czas :) mimo że młody główka ułożony w dół to mam wrażenie że w szyjce mi grzebie taki dyskomfort ...

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Dziewczynki które zamierzają rodzic SN, czy chcecie wziąć ZZO? Czy wolicie bez?
    Jak uda mi się bez to bez (ewentualnie entonox, prysznic, itp.) jednak są sytuacje, gdzie to znieczulenie pomaga z rozwarciem itp, więc zdam się na koleżanki co mi podpowiedzą na dany moment.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ