X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do domków, ja całe życie mieszkałam na wsi od 8 lat mieszkam w mieście w meiskznaiu ale to katastrofa haha nie umiem się przystosować, mamy działkę 5 km od miasta i tam stanie nasz wymarzony dom, wstępnie projekt wybraliśmy ale napewno będziemy robić w nim przeróbki w środku dostosowując.pod nas 😍😍😍

https://m.projekty.muratordom.pl//
    projekt_rodzimy,3125,0,0.htm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 12:49

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami, moja kumpela w 40 tygodniu urodziła lżejsza córeczkę haha :D

Ja akurat sterylizator mam bo siostra Mi dała, tak pewnie bym też nie kupowała :D

A poza tym to tyle napisałyscie ze już nie pamiętam komu co chciałam odpisać :D

Izka37 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) ja dziś taką senna że zdążyłam zaliczyć już drzemkę od 10 do 12 masakra! I zgaga od rana i pić się chce wypiłam już cala butelkę 1,5 l z cytryną. Ogólnie zima idzie:P
    Teraz robię obiad naszło mnie na chińską mieszankę dorzucam do tego krewetki w ziołach z masłem i posmaze na podwójnym ogniu z ryżem i takie dobre będzie zapueczone:)
    Zawsze marzył mi się dom na jakimś przysłowiowym zadupiu. Całe życie duża miasto korki spaliny tłoki jak byłam mała wylazilam w piżamie na balkon a tam tyle ludzi po od strony ulicy wtedy to jeszcze spoko potem to pomalowana nie wychodziłam tam nawet haha
    A teraz jeszcze gorzej bo blok cienkie ściany nawet jak pierdnie się to słychać u sąsiadów. I właśnie marzy mi się dom na wsi koniecznie drewniany z dużym tarasem i ogródkiem w którym będzie oczko wodne mostek i skalniak;) wogole chciałam mieć takie coś jak pensjonat i na lato letnikow. W sumie jestem po hotelarstwie i w sumie tylko tak widzę wykorzystać ta wiedze:P

Szczęśliwa Mamusia, Samari0702, PatkaPP lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robicie dziś na obiad ? Ja z racji kijowego samopoczucia zrobiłam super ekstra pyszne spagetti z proszku 😂😂😂 szczyt moich możliwości kulinarnych na dziś hahah

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja znów wieśniak od urodzenia :D nie odnajduję się w mieście, fajnie czasem pozwiedzać ale po czasie chce już wracać na ten nasz koniec świata :)
    U nas barszcz czerwony i krokiety do tego
    Krokiety kupne, nie żebym robiła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:02

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę ogarnęłam dom, pomyłam lustra, posprzątałam w kuchni, jeszcze muszę odkurzyć, ale kompletnie nie mam sił, strasznie senna jestem, położyłam się na 20 minut to mnie pęcherz obudził, zjem coś i spróbuję się dalej zdrzemnąć. Chyba pogoda tak działa.

Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki - macie bóle jak na @?? Czy tylko mnie to meczy ?? Czy to znaczy ze mogę zacząć rodzić!??? Ja nawet gbs nie mam pobranego ... masakra. Ja musze pociągnąć do końca.
    Na obiad - polędwica z indyka z brokułem i czosnkiem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja mam takie bóle od jakiegoś miesiąca, czasem nawet bardziej intensywne :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari Ja to czasami kupuje takie gotowe sosy do spaghetti, np z Łowicza są bardzo dobre do mięsa mielonego dorzucam makaron i git , ja nie wiem co zrobię na obiad kartofli nie ma , zup nie chce mi się ciągle gotować , mój mąż ostatnio wybrzydza i mięso by ciągle jadł 😝mam wszak mięso mielone tylko jajek brak 😎 może kotlety sama nie wiem .

Piękny projekt ❤❤.

Jak byłam mała to tata mój zbudował własnymi rękami dom , bardzo ładny z cegły niestety tak się stało że mama mojej mamy zaczęła piekło i musieli z własnego domu uciekać , to sobie wyobraźcie jak musiałoby tam być źle żeby z własnego domu uciec, potem mieszkaliśmy w tzw szeregówce , i z PGR-u tata mój otrzymał na własność mieszkanie w bloku , ciągłe kłótnie sąsiadów nigdzie wyjść ani się po bawić jak w więzieniu , zawsze marzyłam o zamieszkaniu w domu i moje marzenie się spełniło mam tu wszystko pod nosem czy lekarza sklepy przedszkole szkoła itp itd , zazdroszczę trochę tym co nie mają np sąsiadów w okół siebie same wiecie jak to z sąsiadami jest , my na szczęście mamy sąsiada po rodzinie , obok naszego pola leży działka jakieś tam Pani ona na niej nie mieszka tylko do niej należy i nic z nią nie robi, ta Pani ma taki mały domek letniskowy i przyjeżdża tu raz na jakiś czas , więc nie jest tak źle żyjemy sobie spokojnie co najważniejsze ☺ . Moja siostra cioteczna to ma fajnie dom w około pełno sadów , i lasów sąsiadów widzi dopiero na wiosnę lub na jesieni , mieszka z dala od miasta to też ma taki swój i urok dobrze że ma prawo jazdy , bo u nich na wsi to nawet autobusów nie ma ani osiedlowego małego spożywczego sklepu .

Ciasteczko Ja nie mam takich bóli, ale jak sama wiesz u każdej z nas jest inaczej jak bardzo często Ci te bóle się pojawiają , to najlepiej jak coś z położną porozmawiaj czy nawet do gina zadzwoń dla świętego spokoju .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

A u was w szkole dzieciaki mają wyzywienie w sensie stołówkę że mogą jeść obiad ? Ja zapisałam córkę do szkoły od września gdzie wpalslnie mają kuchnię i stołówkę będę płacić neich chodzi na obiady , ona jest przyzwyczajona bo od małego chodzi do żłobka teraz jescze do przedszkola więc uznałam że to dobry pomysł i mniej roboty w domu :) I od.wrzesnia syn idzie do przedszkola to obiad też tam je to już całkiem będę mieć luz jak będę z młodym zanim do pracy wrócę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:18

• Nistera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gołąbki w sosie pomidorowym i już mi ślinka cieknie.

Ooo taki domek z bali też mi się marzy no ale n8estety jeszcze nas nie stać 😂
    Narazie zadowole się zwykłym wiejskim murowanym z czego zrobione są 2 pomieszczenia i 2 jeszcze do zaadoptowania po jakimś warsztacie i stajni 😂😂 No ale mąż jest budowlancem więc wszystko zrobi sam. Dom jest fajnie zrobiony już kuchnia na taki stary styl w rogu stoi wielki piec chlebowy z wędzarnia, na suficie deski i krokwie ,sl8cznie AAAA no i wyobraźcie sobie że nie ma łazienki 😂 na zewnątrz stoi wychodek 😂😂😂 ale nie przeraża nas to w tym roku miasto ma podłączyć kanalizację więc myślę że już na następne lato mąż zrobi nam łazienkę że stajni 😁😁😁😁
    Dobrze że będą 3 chłopy to mogą pod drzewkiem sikać 😂

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, PatkaPP lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Mamusia

A u was w szkole dzieciaki mają wyzywienie w sensie stołówkę że mogą jeść obiad ? Ja zapisałam córkę do szkoły od września gdzie wpalslnie mają kuchnię i stołówkę będę płacić neich chodzi na obiady , ona jest przyzwyczajona bo od małego chodzi do żłobka teraz jescze do przedszkola więc uznałam że to dobry pomysł i mniej roboty w domu :) I od.wrzesnia syn idzie do przedszkola to obiad też tam je to już całkiem będę mieć luz jak będę z młodym zanim do pracy wrócę :)

Gabrysia w przedszkolu ma śniadanie , obiad i podwieczorek Marysia ma tylko obiady dzieci są zapisane na obiady jak przychodzę to zawsze się pytają czy coś mam, daje synkowi pieniazki aby np sam sobie i Marysi kupił np bułkę lub kanapkę lub jakiś sok maja tam w szkole taki sklepik wszak sprzedają tam kanapki , i bułki ze wszelkim nadzieniem i jest masa słodyczy typu cipsy , batony , napoje gazowane itp itd .

Ja w domu jak jestem z Anią to też cos zjeść trzeba , a Ania nic tylko by jadła nie wiem gdzie ona to mieści , no dobrze niech je na zdrowie 😊 jak przychodzę do domu jest po 15.00 i zaraz chcą dzieci jeść, potem synek przychodzi ze szkoły .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

A no to faktycznie , moja córka jak z przedszkola wróci to z reguły nie ma już chec i na obiad chyba że jest to spagetti które mogła by jeść ciągle albo potarta marchew z cytryną i cukrem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Ciasteczko ja mam takie bóle od jakiegoś miesiąca, czasem nawet bardziej intensywne :)
    Pocieszylas mnie, bo już sie bałam, że zaraz urodzę ;) te bóle są czasem takie mocne-aż mnie momentami zgina a ja serio dobrze znoszę ból, dlatego mam obawy czy nie pęknę przed czasem? Czy wyznacznikiem terminu porodu jest tylko szyjka??
    mam zaraz wizytę to podpytam ile tam ma.. możliwe, że młody tak naciska na nerwy?

• Chusy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech u mnie dziecko ma jakis kryzys spaniowo/zywieniowy.. Kiedys odkladanie ja do spania trwalo 5 minut, teraz nieraz z 45 minut bo wyje ledwo ja wlozymy do lozeczka. Jesc tez nie chce, kobitka co w zlobku pracuje mowi ze sie musi niezle nameczyc zeby cos dziubnela. Jak przychodzi do domu to moge jej gotowac potrawy wymslne, a nawet i nie wymyslne, nawet nie chce na lyzeczke popatrzec. Za to suchy chleb i owszem. Albo jak juz jestem zdesperowana to chleb z maslem czekoladowym.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Ech u mnie dziecko ma jakis kryzys spaniowo/zywieniowy.. Kiedys odkladanie ja do spania trwalo 5 minut, teraz nieraz z 45 minut bo wyje ledwo ja wlozymy do lozeczka. Jesc tez nie chce, kobitka co w zlobku pracuje mowi ze sie musi niezle nameczyc zeby cos dziubnela. Jak przychodzi do domu to moge jej gotowac potrawy wymslne, a nawet i nie wymyslne, nawet nie chce na lyzeczke popatrzec. Za to suchy chleb i owszem. Albo jak juz jestem zdesperowana to chleb z maslem czekoladowym.

Chusy może dopadł ja jakis skok rozwojowy albo zeby ?? Dzieci mają ich pełno od narodzin i co chwila A ona jescze 2 latek nie ma, moje dzieci też mają fazy -lekarka raz mi powiedziała że dziecko sobie krzywdy nie ds zrobić i jak będzie głodne to samo będzie wołać A wciskaniem na siłę uzyska się efekt odwrotny do zamierzonego może to i jakąś racja ? Mój syn np. Stałe wymyśla i nie chce ziemniaków jeść które wcześniej ciągle jadł ale nie chce to nie wcale nie zwracam na to uwagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Pocieszylas mnie, bo już sie bałam, że zaraz urodzę ;) te bóle są czasem takie mocne-aż mnie momentami zgina a ja serio dobrze znoszę ból, dlatego mam obawy czy nie pęknę przed czasem? Czy wyznacznikiem terminu porodu jest tylko szyjka??
    mam zaraz wizytę to podpytam ile tam ma.. możliwe, że młody tak naciska na nerwy?

Ciacho bóle do porodu w niczym nie przypominają tych okresowych ,naprawdę ja miałam dwie cesarki ale doskonale znam przebieg porodu sn bo odbyłam to aż do boli partych zakończonych cc na cito, wszelkie bóle warto skonsultować z lekarzem ale te okresowe w ciąży są normalne bo więzadła macica i wszystko w środku rośnie i rozciąga.sie ja takie bóle mam od samego początku po dziś dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 13:50

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, ja takie bóle mam praktycznie większość ciąży, z krótkimi przerwami, czasem słabiej, czasem mega mocno :)

gann3e3k0unlohxb.png

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:43

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Ten lekarz uchodzi w Krakowie za guru od usg. Daj znać po wizycie.

Super informacja, czyli skierowali mnie w najlepsze rece. Mam nadzieje ze sie niw rozczaruje.
    Mam wizyte u niego 8 kwietnia.

Szczesliwa ledwo zywa, Rudzik1, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ