X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    W miejscu gdzie dziecko się urodziło, zawsze szpital wysyła metryczkę do urzędu miasta w którym się znajduje.

A po jakim czasie że szpitala.jest wysylana ta metryczka? Bo szczerze to ja nie pamiętam po ile czasu mąż młodego szedł rejestrować 🤔🤔🤔

Ciekawa jestem też czemu u nas w szpitalu jeśli się nic nie dzieje to po cc wypuszczają po 2 dniach do domu A w szpitalu tym drugim na stronie piszą że 4-5 dni trzymają bez sensu ja nie chce tyle siedzieć w szpitalu 😰😰😰 bo jak bym miała cc to napewno we wtorek któryś bo mój doktorek we wtorki zawsze ma dyżury i robi cięcia, no to może przed weekendem bym się wygrzebla do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 15:29

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    W większości szpitali to poprostu brak odpowiedniej ilości anestezjologow anizeli brak checi do podania zzo,A ciekawa jestem jak by trzeba było robić cc nagle A kobieta ma zzo to wtedy co narkoza czy kluja drugi raz ? 🤔🤔🤔
    Dlatego do znieczulenia jest osobny anestezjolog i piel anestezjologiczna, dopiero jak kobieta urodzi łżysko/skończy cc to mogą znieczulić następną. U nas jest anestezjolog właśnie do znieczuleń i drugi do CC, ale to tak samo z ilością ginekologów na dyżurze (w nocy, weekendy i święta jest ich 3, więc też czeka się do końca cc z następnym znieczuleniem, bo po znieczuleniu zdarza się, że tętno dziecka zwalnia, robi się bradykardia/ albo mamy i może być konieczność zrobienia nagłego cc). Znieczulenie wyjmują wówczas na sali operacyjnej zop i zakładają pop, chyba że to cc jest na cito to tak jak w przypadku pacjentki, która nie była znieczulonona robi się ogólne.

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A po jakim czasie że szpitala.jest wysylana ta metryczka? Bo szczerze to ja nie pamiętam po ile czasu mąż młodego szedł rejestrować 🤔🤔🤔
    codziennie szpital wysyła metryczki (wiadomo w weekendy sekretariat jest nieczynny, ogólnie to jak dziecko urodzi się w pon to już zazwyczaj śr/czwartek można rejestrować. Jak urodzi się w piątek popołudniu to wyślą w poniedziałek.

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się postaram bez zzo ale nie nie mówię, że na pewno nie zachcę w trakcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    codziennie szpital wysyła metryczki (wiadomo w weekendy sekretariat jest nieczynny, ogólnie to jak dziecko urodzi się w pon to już zazwyczaj śr/czwartek można rejestrować. Jak urodzi się w piątek popołudniu to wyślą w poniedziałek.

A to czyli jak urodze we wtorek, to pewnie w piątek będzie można zarejestrować młodego czyli to by pasowało za jednym pobytem bo w sumie pewnie w piątek by mnie dopiero wypisal do domu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja takie bóle i skurcze miałam podczas plamień.. a potem przeszło i był spokój. Czytałam że to zwiastun i stad sobie wkręciłam :)

Jesteśmy po wizycie :( szyjka długa i wszystko Ok, Synek drobny -2003 gram .. nie mam mieć wcześniej indukcji.

Oleander, MaMaMi83, Izka37, iwwk, slodka100, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, Szczęśliwa Mamusia, Nistera, PatkaPP, Rudzik1, kama2784, Milka1991, Pani Moł, Agata :), Chusy, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    No ja takie bóle i skurcze miałam podczas plamień.. a potem przeszło i był spokój. Czytałam że to zwiastun i stad sobie wkręciłam :)

Jesteśmy po wizycie :( szyjka długa i wszystko Ok, Synek drobny -2003 gram .. nie mam mieć wcześniej indukcji.

Ciacho nie czytaj internetow bo tam samoe pierdoły sobą i nawkrecasz, ja się wyzbyalm zwyczaju doszukiwania się wszystkiego w goglach i jestem zdrowsza chociaż nie mówię że nie panikuje ,ale wolę zapytać lekarza czy was :)

Gratulacje najważniejsze że wszystko okej :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Dziewczynki które zamierzają rodzic SN, czy chcecie wziąć ZZO? Czy wolicie bez?

Chciałabym jeśli znowu będą bóle krzyżowe, ale marne szanse na zzo. Teraz w tych nowych standardach to już w ogóle. Moją położna twierdzi, że z bólami krzyżówki dobrze poradzi sobie tens. Przypuszczam, że tak, ale pod warunkiem, że nie będą podkręcane przez sztuczną oxy.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Jak uda mi się bez to bez (ewentualnie entonox, prysznic, itp.) jednak są sytuacje, gdzie to znieczulenie pomaga z rozwarciem itp, więc zdam się na koleżanki co mi podpowiedzą na dany moment.

Mi pomogło. Cała ta chora sytuacja w szpitalu mnie tak poblokowalo, że nie było szans żeby się rozwarcie robiło, a po zzo poszło. Obstawiam, że Ty się będziesz lepiej czuć w szpitalu niż ja ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cztery lata temu na majowkach też pierwsze majowkowe dziecię urodziło się 26.03 ;) tylko tamta grubo ponad 2 kg ważyła, chyba nawet bliżej 3.taki wczesniak haha z resztą nadal jest dużą dziewczynką.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Widzialyscie na fb urodziła się chyba pierwsza wcześniejsza Majoweczka. 32+4tc 1615g. Taka kruszynka.

Nie no ja Cię kręcę ale kruszynka ❤ niech zdrowo rośnie. Muszę jak coś szybciej torbę spakować 😁. Nie mówię że o zaraz urodzę , ale musimy jak coś być gotowe w razie czego.

Asiul Ja rodziłam bez żadnych znieczuleń , jedynie tam miałam ochronę krocza , przy Ani w książeczce zdrowia mam właśnie napisane złagodzenie bólu porodowego e .... coś tam , oksy i jeszcze dożylnie mi leki dali gdyż miałam katar na sam koniec ciąży byłam chora 😎 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 16:40

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas z forum jeszcze nikt nie urodził :D ale słuchajcie, dziewczyny z naszej grupy pisały ze na innej grupie majowkowej już urodziło się kilkoro dzieci. Jedno w 28 tygodniu już, i kilka między 31 a 33 tygodniem :D nie jestem na tych grupach więc nic nie wiem, dziewczyny tylko pisały ze maluszki świetnie sobie radza :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe kto u nas będzie pierwszy:P oczywiście nie wcześniej niż po 36 tc!

Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, PatkaPP, Pani Moł lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jaki maluszek <3 oby wszystko było dobrze z nim i mamusią :)

• ago91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek ślub, zamiast szukać sukienki to cpykam sobie focie z nudów :)

366f1202dbd24a5bmed.jpg

Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Izka37, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, kama2784, PatkaPP, puszek369, Pantera, Chusy, Veri lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jak sie dzis dowiedzialam ze 8 kwietnia bede miala kwalifikacje do cc to zrobilo sie powaznie. Do tej pory lajtowo, wy tu listy, kurierzy, zakupy a ja mialam jeszcze czas.
    Dzis juz stwierdzilam ze musze nabrac rozpedu.
    Od poniedzialku dzialam na maxa.

Izka37, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago, ale Ty masz fajny ten brzuszek taki okrągły 😍

ago91 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agao Pięknie moja droga wyglądasz ❤❤. A to ślub cywilny macie jeśli tak to zwykłą wieczorowa może być , jakaś luźniejsza na jedno ramię plus bolerko i git 😊.

Ciasteczko Super wieści❤❤, gratuluję udanych wizyt ❤❤.

Szczęśliwa ledwo żywa Pierwsza to chyba będzie agao 😉 , u niej już prawie 37 tc a potem kto wie 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 17:05

ago91, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepsko się dziś czuję. Jeszcze ciuchy Karo porzadkowalam, dużo schylania i mnie skurcze zaczęły łapać. To teraz leżę, o. Karo daje popalić, a jutro mąż wyjeżdża na 3 dni :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91ea69c97725.jpg
    Ago ja byłam ubrana tak;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 17:07

Milka1991, Samari0702, Oleander, ago91, kama2784, puszek369, Chusy, Veri lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ