X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    W miejscu gdzie dziecko się urodziło, zawsze szpital wysyła metryczkę do urzędu miasta w którym się znajduje.

A po jakim czasie że szpitala.jest wysylana ta metryczka? Bo szczerze to ja nie pamiętam po ile czasu mąż młodego szedł rejestrować 🤔🤔🤔

Ciekawa jestem też czemu u nas w szpitalu jeśli się nic nie dzieje to po cc wypuszczają po 2 dniach do domu A w szpitalu tym drugim na stronie piszą że 4-5 dni trzymają bez sensu ja nie chce tyle siedzieć w szpitalu 😰😰😰 bo jak bym miała cc to napewno we wtorek któryś bo mój doktorek we wtorki zawsze ma dyżury i robi cięcia, no to może przed weekendem bym się wygrzebla do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 15:29

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    W większości szpitali to poprostu brak odpowiedniej ilości anestezjologow anizeli brak checi do podania zzo,A ciekawa jestem jak by trzeba było robić cc nagle A kobieta ma zzo to wtedy co narkoza czy kluja drugi raz ? 🤔🤔🤔
    Dlatego do znieczulenia jest osobny anestezjolog i piel anestezjologiczna, dopiero jak kobieta urodzi łżysko/skończy cc to mogą znieczulić następną. U nas jest anestezjolog właśnie do znieczuleń i drugi do CC, ale to tak samo z ilością ginekologów na dyżurze (w nocy, weekendy i święta jest ich 3, więc też czeka się do końca cc z następnym znieczuleniem, bo po znieczuleniu zdarza się, że tętno dziecka zwalnia, robi się bradykardia/ albo mamy i może być konieczność zrobienia nagłego cc). Znieczulenie wyjmują wówczas na sali operacyjnej zop i zakładają pop, chyba że to cc jest na cito to tak jak w przypadku pacjentki, która nie była znieczulonona robi się ogólne.

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A po jakim czasie że szpitala.jest wysylana ta metryczka? Bo szczerze to ja nie pamiętam po ile czasu mąż młodego szedł rejestrować 🤔🤔🤔
    codziennie szpital wysyła metryczki (wiadomo w weekendy sekretariat jest nieczynny, ogólnie to jak dziecko urodzi się w pon to już zazwyczaj śr/czwartek można rejestrować. Jak urodzi się w piątek popołudniu to wyślą w poniedziałek.

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się postaram bez zzo ale nie nie mówię, że na pewno nie zachcę w trakcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    codziennie szpital wysyła metryczki (wiadomo w weekendy sekretariat jest nieczynny, ogólnie to jak dziecko urodzi się w pon to już zazwyczaj śr/czwartek można rejestrować. Jak urodzi się w piątek popołudniu to wyślą w poniedziałek.

A to czyli jak urodze we wtorek, to pewnie w piątek będzie można zarejestrować młodego czyli to by pasowało za jednym pobytem bo w sumie pewnie w piątek by mnie dopiero wypisal do domu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja takie bóle i skurcze miałam podczas plamień.. a potem przeszło i był spokój. Czytałam że to zwiastun i stad sobie wkręciłam :)

Jesteśmy po wizycie :( szyjka długa i wszystko Ok, Synek drobny -2003 gram .. nie mam mieć wcześniej indukcji.

Oleander, MaMaMi83, Izka37, iwwk, slodka100, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, Szczęśliwa Mamusia, Nistera, PatkaPP, Rudzik1, kama2784, Milka1991, Pani Moł, Agata :), Chusy, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    No ja takie bóle i skurcze miałam podczas plamień.. a potem przeszło i był spokój. Czytałam że to zwiastun i stad sobie wkręciłam :)

Jesteśmy po wizycie :( szyjka długa i wszystko Ok, Synek drobny -2003 gram .. nie mam mieć wcześniej indukcji.

Ciacho nie czytaj internetow bo tam samoe pierdoły sobą i nawkrecasz, ja się wyzbyalm zwyczaju doszukiwania się wszystkiego w goglach i jestem zdrowsza chociaż nie mówię że nie panikuje ,ale wolę zapytać lekarza czy was :)

Gratulacje najważniejsze że wszystko okej :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Dziewczynki które zamierzają rodzic SN, czy chcecie wziąć ZZO? Czy wolicie bez?

Chciałabym jeśli znowu będą bóle krzyżowe, ale marne szanse na zzo. Teraz w tych nowych standardach to już w ogóle. Moją położna twierdzi, że z bólami krzyżówki dobrze poradzi sobie tens. Przypuszczam, że tak, ale pod warunkiem, że nie będą podkręcane przez sztuczną oxy.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Jak uda mi się bez to bez (ewentualnie entonox, prysznic, itp.) jednak są sytuacje, gdzie to znieczulenie pomaga z rozwarciem itp, więc zdam się na koleżanki co mi podpowiedzą na dany moment.

Mi pomogło. Cała ta chora sytuacja w szpitalu mnie tak poblokowalo, że nie było szans żeby się rozwarcie robiło, a po zzo poszło. Obstawiam, że Ty się będziesz lepiej czuć w szpitalu niż ja ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cztery lata temu na majowkach też pierwsze majowkowe dziecię urodziło się 26.03 ;) tylko tamta grubo ponad 2 kg ważyła, chyba nawet bliżej 3.taki wczesniak haha z resztą nadal jest dużą dziewczynką.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Widzialyscie na fb urodziła się chyba pierwsza wcześniejsza Majoweczka. 32+4tc 1615g. Taka kruszynka.

Nie no ja Cię kręcę ale kruszynka ❤ niech zdrowo rośnie. Muszę jak coś szybciej torbę spakować 😁. Nie mówię że o zaraz urodzę , ale musimy jak coś być gotowe w razie czego.

Asiul Ja rodziłam bez żadnych znieczuleń , jedynie tam miałam ochronę krocza , przy Ani w książeczce zdrowia mam właśnie napisane złagodzenie bólu porodowego e .... coś tam , oksy i jeszcze dożylnie mi leki dali gdyż miałam katar na sam koniec ciąży byłam chora 😎 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 16:40

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas z forum jeszcze nikt nie urodził :D ale słuchajcie, dziewczyny z naszej grupy pisały ze na innej grupie majowkowej już urodziło się kilkoro dzieci. Jedno w 28 tygodniu już, i kilka między 31 a 33 tygodniem :D nie jestem na tych grupach więc nic nie wiem, dziewczyny tylko pisały ze maluszki świetnie sobie radza :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe kto u nas będzie pierwszy:P oczywiście nie wcześniej niż po 36 tc!

Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, PatkaPP, Pani Moł lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jaki maluszek <3 oby wszystko było dobrze z nim i mamusią :)

• ago91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek ślub, zamiast szukać sukienki to cpykam sobie focie z nudów :)

366f1202dbd24a5bmed.jpg

Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Izka37, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, kama2784, PatkaPP, puszek369, Pantera, Chusy, Veri lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jak sie dzis dowiedzialam ze 8 kwietnia bede miala kwalifikacje do cc to zrobilo sie powaznie. Do tej pory lajtowo, wy tu listy, kurierzy, zakupy a ja mialam jeszcze czas.
    Dzis juz stwierdzilam ze musze nabrac rozpedu.
    Od poniedzialku dzialam na maxa.

Izka37, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago, ale Ty masz fajny ten brzuszek taki okrągły 😍

ago91 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agao Pięknie moja droga wyglądasz ❤❤. A to ślub cywilny macie jeśli tak to zwykłą wieczorowa może być , jakaś luźniejsza na jedno ramię plus bolerko i git 😊.

Ciasteczko Super wieści❤❤, gratuluję udanych wizyt ❤❤.

Szczęśliwa ledwo żywa Pierwsza to chyba będzie agao 😉 , u niej już prawie 37 tc a potem kto wie 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 17:05

ago91, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepsko się dziś czuję. Jeszcze ciuchy Karo porzadkowalam, dużo schylania i mnie skurcze zaczęły łapać. To teraz leżę, o. Karo daje popalić, a jutro mąż wyjeżdża na 3 dni :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91ea69c97725.jpg
    Ago ja byłam ubrana tak;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 17:07

Milka1991, Samari0702, Oleander, ago91, kama2784, puszek369, Chusy, Veri lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ