Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:W miejscu gdzie dziecko się urodziło, zawsze szpital wysyła metryczkę do urzędu miasta w którym się znajduje.
A po jakim czasie że szpitala.jest wysylana ta metryczka? Bo szczerze to ja nie pamiętam po ile czasu mąż młodego szedł rejestrować 🤔🤔🤔
Ciekawa jestem też czemu u nas w szpitalu jeśli się nic nie dzieje to po cc wypuszczają po 2 dniach do domu A w szpitalu tym drugim na stronie piszą że 4-5 dni trzymają bez sensu ja nie chce tyle siedzieć w szpitalu 😰😰😰 bo jak bym miała cc to napewno we wtorek któryś bo mój doktorek we wtorki zawsze ma dyżury i robi cięcia, no to może przed weekendem bym się wygrzebla do domuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 15:29
-
Samari0702 wrote:W większości szpitali to poprostu brak odpowiedniej ilości anestezjologow anizeli brak checi do podania zzo,A ciekawa jestem jak by trzeba było robić cc nagle A kobieta ma zzo to wtedy co narkoza czy kluja drugi raz ? 🤔🤔🤔
Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Samari0702 wrote:A po jakim czasie że szpitala.jest wysylana ta metryczka? Bo szczerze to ja nie pamiętam po ile czasu mąż młodego szedł rejestrować 🤔🤔🤔
Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:codziennie szpital wysyła metryczki (wiadomo w weekendy sekretariat jest nieczynny, ogólnie to jak dziecko urodzi się w pon to już zazwyczaj śr/czwartek można rejestrować. Jak urodzi się w piątek popołudniu to wyślą w poniedziałek.
A to czyli jak urodze we wtorek, to pewnie w piątek będzie można zarejestrować młodego czyli to by pasowało za jednym pobytem bo w sumie pewnie w piątek by mnie dopiero wypisal do domu:) -
nick nieaktualnyNo ja takie bóle i skurcze miałam podczas plamień.. a potem przeszło i był spokój. Czytałam że to zwiastun i stad sobie wkręciłam
Jesteśmy po wizycieszyjka długa i wszystko Ok, Synek drobny -2003 gram .. nie mam mieć wcześniej indukcji.
Oleander, MaMaMi83, Izka37, iwwk, slodka100, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, Szczęśliwa Mamusia, Nistera, PatkaPP, Rudzik1, kama2784, Milka1991, Pani Moł, Agata :), Chusy, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:No ja takie bóle i skurcze miałam podczas plamień.. a potem przeszło i był spokój. Czytałam że to zwiastun i stad sobie wkręciłam
Jesteśmy po wizycieszyjka długa i wszystko Ok, Synek drobny -2003 gram .. nie mam mieć wcześniej indukcji.
Ciacho nie czytaj internetow bo tam samoe pierdoły sobą i nawkrecasz, ja się wyzbyalm zwyczaju doszukiwania się wszystkiego w goglach i jestem zdrowsza chociaż nie mówię że nie panikuje ,ale wolę zapytać lekarza czy was
Gratulacje najważniejsze że wszystko okejCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Asiul wrote:Dziewczynki które zamierzają rodzic SN, czy chcecie wziąć ZZO? Czy wolicie bez?
Chciałabym jeśli znowu będą bóle krzyżowe, ale marne szanse na zzo. Teraz w tych nowych standardach to już w ogóle. Moją położna twierdzi, że z bólami krzyżówki dobrze poradzi sobie tens. Przypuszczam, że tak, ale pod warunkiem, że nie będą podkręcane przez sztuczną oxy. -
puszek369 wrote:Jak uda mi się bez to bez (ewentualnie entonox, prysznic, itp.) jednak są sytuacje, gdzie to znieczulenie pomaga z rozwarciem itp, więc zdam się na koleżanki co mi podpowiedzą na dany moment.
Mi pomogło. Cała ta chora sytuacja w szpitalu mnie tak poblokowalo, że nie było szans żeby się rozwarcie robiło, a po zzo poszło. Obstawiam, że Ty się będziesz lepiej czuć w szpitalu niż ja -
U nas cztery lata temu na majowkach też pierwsze majowkowe dziecię urodziło się 26.03
tylko tamta grubo ponad 2 kg ważyła, chyba nawet bliżej 3.taki wczesniak haha z resztą nadal jest dużą dziewczynką.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNistera wrote:Widzialyscie na fb urodziła się chyba pierwsza wcześniejsza Majoweczka. 32+4tc 1615g. Taka kruszynka.
Nie no ja Cię kręcę ale kruszynka ❤ niech zdrowo rośnie. Muszę jak coś szybciej torbę spakować 😁. Nie mówię że o zaraz urodzę , ale musimy jak coś być gotowe w razie czego.
Asiul Ja rodziłam bez żadnych znieczuleń , jedynie tam miałam ochronę krocza , przy Ani w książeczce zdrowia mam właśnie napisane złagodzenie bólu porodowego e .... coś tam , oksy i jeszcze dożylnie mi leki dali gdyż miałam katar na sam koniec ciąży byłam chora 😎 .Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 16:40
-
Od nas z forum jeszcze nikt nie urodził
ale słuchajcie, dziewczyny z naszej grupy pisały ze na innej grupie majowkowej już urodziło się kilkoro dzieci. Jedno w 28 tygodniu już, i kilka między 31 a 33 tygodniem
nie jestem na tych grupach więc nic nie wiem, dziewczyny tylko pisały ze maluszki świetnie sobie radza
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Izka37, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, kama2784, PatkaPP, puszek369, Pantera, Chusy, Veri lubią tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Ja to jak sie dzis dowiedzialam ze 8 kwietnia bede miala kwalifikacje do cc to zrobilo sie powaznie. Do tej pory lajtowo, wy tu listy, kurierzy, zakupy a ja mialam jeszcze czas.
Dzis juz stwierdzilam ze musze nabrac rozpedu.
Od poniedzialku dzialam na maxa.Izka37, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyagao Pięknie moja droga wyglądasz ❤❤. A to ślub cywilny macie jeśli tak to zwykłą wieczorowa może być , jakaś luźniejsza na jedno ramię plus bolerko i git 😊.
Ciasteczko Super wieści❤❤, gratuluję udanych wizyt ❤❤.
Szczęśliwa ledwo żywa Pierwsza to chyba będzie agao 😉 , u niej już prawie 37 tc a potem kto wie 😉.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 17:05
ago91, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość