X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    To w sumie walizka :) fakt nie mam tam kubka sztućców etiudy itp, ale to w plecak, jak coś się skończy to mąż przywiezie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dadc822c9f77.jpg

Kurcze spora. Mi mąż znalazł jakąś spoko torbę w decathlonie. Ale ja ubranek dla dziecka nie biorę wcale, bo u nas w szpitalach odradzaja, na wyjście to mi mąż przywiezie dla małej i dla mnie, przygotuję mu. Więc tylko to co stricte do szpitala plus laktator. W ogóle, bierzecie suszarkę do włosów? I w plecak osobno spakuje y tylko to co na sam poród.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm czyli pakowac laktator do szpitala? Wlasnie nie wiedzialam czy brac czy nie.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę suszarki, w domu też nie używam, nie biorę laktatora, najwyżej mąż dowiezie, albo skorzystam że, szpitalnego
    , to jest najmniejsza jaka miałam w domu, rozmiar kabinowki, może ciut większą, się z tych małych

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ostatnio leżałam po cc 9 dni to mąż rano przyszedl z suszarką ze 3x na moją prosbe, a poten zaboeral do chaty zeby nie miec az tyle gratow tam. Laktator tym razem wezmę, bo ostatnio o szpitalny dożebrałam się po ponad 2 dobach jak juz mi cycki rozsadzalo, a na neonatologii karmili Mlodą mm. I na leżąco na plecach zawsze latwiej będzie podpompować pierwszą siarę dla dzidzi, ostatnio tez mi polozna jeden sutek wykręcila przez 3 sekundy, stwierdzila ze nic nie leci i poszla. Nie dostala siary po porodzie tyn sposobem corka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator przygotuję mezowi w domu i dowiezie. Ostatnio mi byl potrzebny dopiero w 3 dzien po porodzie. Skoro Puszek juz spakowana to mysle, ze juz wszystkie powinnysmy byc gotowe :) Ja juz swoje rzeczy mam spakowane. Malego jeszczr musze dopakować i dla siebie tylko sztucce i prowiant. U mnie szpitalu nie ma problemu ze sztuccami. Daja jak sie nie ma ale wiadomo lepiej miec swoje.

Synka picia z kubka zaczelam uczyc jakos jak mial 13miesiecy. Jak skonczylam karmic to odrazu przeszłam na picie z kubków zwyklych. Nie chciałam juz na butelki przechodzic. Odpieluchowanie jak mial 2 lata i 4m dokladnie. Szybko się udalo bo po 2 tygodniach przestał sikac w majty i w dzien i w nocy. Uwazam, ze 2 lata to najwczesniej kiedy jest sens zaczac.

Taa pojadlam na kolacje kanapki z cebula, popilam sokiem pomarańczowym i teraz zamiast spać to zione. Idiotka normalnie idiotka hehe

Bylam w aptece dzis i rosmanie i panie mnie poprosily do kasy bez kolejki. Pierwszy raz w tej ciazy wiec chyba mi brzuszek urósł bardzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 03:44

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wczoraj bylam padnieta 21 spalam, musialam budzik ustawiac na insuline.
    Puszku jaka wielka walizka.
    O kurcze chyba bede musiala spakowac pol domu jak faktycznie bede musiala rodzic w Krakowie. Bo nikt na szybko nie dowiezie mi nic.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Pare dni się nie odzywałam, bo głowy do tego nie miałam. Ale już wracam.
    W nocy z soboty na niedzielę trafiłam do szpitala z ciśnieniem 150/100, puls 135.
    Cały wieczór obserwowałam u siebie wyższe ciśnienie, 140/100 lub 150/100. Było to dla mnie bardzo dziwne, bo mierzę ciśnienie kilka razy dziennie od początku ciąży i zawsze było dobre. Od 2 tygodni miałam takie 120/90 / 125/90 i jeszcze we wtorek pytałam swojej gin czy ok, to powiedziała, że ok, że ważne u mnie by te górne nie było >140. A w sobotę wieczorem tak te ciśnienie mi właśnie wywaliło :(
    Na oddziale wdrożyli mi Dopegyt 1 tabl. co 8 godzin, z początku ciśnienie słabo zbijał, zadziałał dopiero w poniedziałek. Miałam robione badania z krwi i moczu pod kątem stanu przedrzucawkowego, czy nie ma powtórki z pierwszej ciąży. 2 razy dziennie ktg. Wszystkie badania dobre i ciśnienie już też się uspokoiło, dzisiaj mnie wypisują :-) ale zostaję już na Dopegycie do końca ciąży. Planowe cc w 38 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 06:33

Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Pestka, to Ci się trafiło! Dobrze ze sytuacja opanowana :) a cc masz z jakiego powodu?

Ja się mądrze na paznokcie jeszcze zapisałam i muszę jechać na 9, nie mam na to w ogóle ochoty, ale zapomniałam odwołać. Na dodatek auta dalej nie mam więc muszę cisnąć busem, powrót na pewno już będzie uberem bo mój brzuch i kręgosłup nie wytrzymają tego :/

Pestkkaa lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka to sobie stracha napedzilas.
    A ciesze sie ze juz lepiej.
    Odpoczywaj.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Oj, Pestka, to Ci się trafiło! Dobrze ze sytuacja opanowana :) a cc masz z jakiego powodu?

Ja się mądrze na paznokcie jeszcze zapisałam i muszę jechać na 9, nie mam na to w ogóle ochoty, ale zapomniałam odwołać. Na dodatek auta dalej nie mam więc muszę cisnąć busem, powrót na pewno już będzie uberem bo mój brzuch i kręgosłup nie wytrzymają tego :/
    Jestem już po jednym cięciu i doktor spytała, jak tym razem chcę rodzić, powiedziałam że jestem nastawiona na drugą cesarkę, odpowiedziała, że jak tak to będzie cesarka i nie bedziemy w takim razie nawet pobierać GBS-u, bo bez sensu żebym płaciła za te badanie skoro ma być cięcie. Do szpitala kładę się w 38 tc i wtedy też będzie cięcie.

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy u nas sztuccami je od kilku miesięcy, sama. Jasne że czasem nabrudzi ale mi to nie przeszkadza. Z kubka otwartego daję Jej tylko wodę bo czasem za mocno przechyli i jest cała mokra. Tak to pije głównie z niekapka i bidonu. A nocnik to masakra. Wczoraj siedziała pół godziny i nic, a zsikała się w spodnie jak z niego zeszła i wielki płacz...no nie ogarnia tego jeszcze. Trochę nam jeszcze zejdzie z tym tematem...

Pestka to witaj w klubie dopegyt. Ja brałam 2x dziennie ale odkąd się ciśnienie ustabilizowalo to wskoczylam na 1 tabletkę i jest ok. Kontroluje co jakiś czas i już nie przekracza 125/85.

U mnie dziś dalszy ciąg prasowania. No muszę to w końcu ogarnąć i poukładać w szafce :)

Pestkkaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jak to zacząć dzień od zesikania się w łóżko od kaszlu... Dzień dobry :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas noc dziś średnie bo o ile siusiu tylko raz i to nad ranem to ból nog był niemożliwy, mąż zabrał młoda do przedszkola.i wciągnął mi pończochy zaraz bo chyba bym nie dała rady chodzić:/😟😟😟

Ja nie biorę takich wielkich walizek,ale to wiadomo zależy ile kto ma do szpitala, ja nawet te 25 km to biorę to co bym brała u nas jedynie Zgrzewke wody i paczkę pampersow więcej muszę wziąć A to maz w rękę weźmie. Nie biorę suszarki ani laktatora do szpitala, jedynie a razie konieczności mąż dowiezie. No i w sumie odwlekam pakowanie torby jak nie znam jescze terminu bo po co ma się kurzyc i mnie stresować że już stoi i się patrzy haha 🙄😂😂😂

Pestka
    Kurczę współczuję sytuacji z Cisnieniem, mam nadzieję że wszystko wróci do normy. Mój ginek też mówił że do cc i tak się antybiotyk podaje i bez sensu gbs pobierać bo tak czy tak będzie podany 🤔🤔 A teraz się zmieniły przepisy co do cc i pierwsza cc nie jest wskazaniem do drugiej jesteś pewna że lekarz na oddziale nie podważy skierowania twojej gin ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka trzymam kciuki żeby już było tylko lepiej z ciśnieniem! <3
    A ja witam się z poczekalni :) zaraz wizyta u gin prowadzącej a wieczorem USG III trymestru :) także dzisiaj pooglądamy malutką z każdej strony :)

slodka100, Fikus, Chusy, Milka1991, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Pestka trzymam kciuki żeby już było tylko lepiej z ciśnieniem! <3
    A ja witam się z poczekalni :) zaraz wizyta u gin prowadzącej a wieczorem USG III trymestru :) także dzisiaj pooglądamy malutką z każdej strony :)

Kciuki za wizytę ✊✊✊✊ daj znać co u was 😊😊😊

Do mnie jutro tatuś przyjeżdża,ale się cieszę w końcu w domu będzie posprzątane i ugotowane do rzeczy haha no i będzie z kim pogadać, bo tak to w koło sama z młodym siedzę 😟 tata obiecał że ugotuje mi bigos mniammmm

Oleander lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po odprowadzeniu córki do przedszkola. Z powodu wycieczek dziś mieli śniadanie 8:15 a jutro 7:30 :) oj jutro to będzie wczesny poranek :)

Po tej niesprzespanej nocy, co rozkminiałam ubranka dla Małego, wczoraj wszystkie 0-6mcy poprałam i od razu poprasowałam na mokro. W 2-3 godzinki temat załatwiony. Brakuje mi tylko śpiochów, czyli najważniejszego :)
    U mnie jeszcze 2mce do terminu, więc czas jest.

Zastanawiam się, czy nie wykorzystać tego czasu na naukę i zrobić jeszcze jeden certyfikat... potem juz czasu nie bedzie gdy dzidziuś się urodzi

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Hm czyli pakowac laktator do szpitala? Wlasnie nie wiedzialam czy brac czy nie.

Lepiej mieć niż nie mieć ja na drugi dzień miałam taki nawał, że aż z piersi mi leciało a położne miały tylko jeden mój mąż chyba 3 apteki przemieżył i kupił mi i przywiózł .

Suszarki także nie biorę nawet nie mam jej w domu :-P wezmę dwa ręczniki jeden duży drugi mały .

puszek Ja też mam taką walizkę w danym szpitalu co zamierzam rodzić , na prawdę nie wiele potrzeba gdyż wszystko mają i beciki kaftaniki itp itd ,
    wystarczy tylko parę tam rzeczy zabrać dla maleństwa na wyjście swoje tam kosmetyki i przybory itp itd .

Trzymam mocno kciuki ,
    za dzisiejsze wizyty 😊.

Ale wczoraj jakieś anomalie pogodowe były i grad, a nawet śnieg 😱 padal i była u nas burza 😱. Nic dodać nic ująć zamiast wiosny mamy zimę kupiłam dziecią buty na wiosnę i kurtki i ani razu nie założyły tych wiosennych kurtek , gdyż ciągle jest zimno , dziś to normalnie jak na Syberii aż szaliki i rękawiczki wyjęłam. Jutro kierunek dentystka no , i na targ zlecił dzień nie wiadomo kiedy 😊.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 09:40

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkkaa wrote:
    Jestem już po jednym cięciu i doktor spytała, jak tym razem chcę rodzić, powiedziałam że jestem nastawiona na drugą cesarkę, odpowiedziała, że jak tak to będzie cesarka i nie bedziemy w takim razie nawet pobierać GBS-u, bo bez sensu żebym płaciła za te badanie skoro ma być cięcie. Do szpitala kładę się w 38 tc i wtedy też będzie cięcie.
    U nas do cc planowanego też dają profilaktykę gbs, czytam właśnie, że w różnych szpitalach jest różnie. Dobrze, że sprawdzili wszystko i będziesz spokojna, lepiej dmuchać na zimne :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zapakowalam wyparzony laktator, smoczki butelke

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle to muszę laktator umyć,wyparzyc i go poskładać niech leży przygotowany jak wrócimy do domu, A w razie jak by mi był w szpitalu potrzebny to żeby mąż nie był w panice co i gdzie haha 😂😂😂

‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ