X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    To w sumie walizka :) fakt nie mam tam kubka sztućców etiudy itp, ale to w plecak, jak coś się skończy to mąż przywiezie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dadc822c9f77.jpg

Kurcze spora. Mi mąż znalazł jakąś spoko torbę w decathlonie. Ale ja ubranek dla dziecka nie biorę wcale, bo u nas w szpitalach odradzaja, na wyjście to mi mąż przywiezie dla małej i dla mnie, przygotuję mu. Więc tylko to co stricte do szpitala plus laktator. W ogóle, bierzecie suszarkę do włosów? I w plecak osobno spakuje y tylko to co na sam poród.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm czyli pakowac laktator do szpitala? Wlasnie nie wiedzialam czy brac czy nie.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę suszarki, w domu też nie używam, nie biorę laktatora, najwyżej mąż dowiezie, albo skorzystam że, szpitalnego
    , to jest najmniejsza jaka miałam w domu, rozmiar kabinowki, może ciut większą, się z tych małych

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ostatnio leżałam po cc 9 dni to mąż rano przyszedl z suszarką ze 3x na moją prosbe, a poten zaboeral do chaty zeby nie miec az tyle gratow tam. Laktator tym razem wezmę, bo ostatnio o szpitalny dożebrałam się po ponad 2 dobach jak juz mi cycki rozsadzalo, a na neonatologii karmili Mlodą mm. I na leżąco na plecach zawsze latwiej będzie podpompować pierwszą siarę dla dzidzi, ostatnio tez mi polozna jeden sutek wykręcila przez 3 sekundy, stwierdzila ze nic nie leci i poszla. Nie dostala siary po porodzie tyn sposobem corka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator przygotuję mezowi w domu i dowiezie. Ostatnio mi byl potrzebny dopiero w 3 dzien po porodzie. Skoro Puszek juz spakowana to mysle, ze juz wszystkie powinnysmy byc gotowe :) Ja juz swoje rzeczy mam spakowane. Malego jeszczr musze dopakować i dla siebie tylko sztucce i prowiant. U mnie szpitalu nie ma problemu ze sztuccami. Daja jak sie nie ma ale wiadomo lepiej miec swoje.

Synka picia z kubka zaczelam uczyc jakos jak mial 13miesiecy. Jak skonczylam karmic to odrazu przeszłam na picie z kubków zwyklych. Nie chciałam juz na butelki przechodzic. Odpieluchowanie jak mial 2 lata i 4m dokladnie. Szybko się udalo bo po 2 tygodniach przestał sikac w majty i w dzien i w nocy. Uwazam, ze 2 lata to najwczesniej kiedy jest sens zaczac.

Taa pojadlam na kolacje kanapki z cebula, popilam sokiem pomarańczowym i teraz zamiast spać to zione. Idiotka normalnie idiotka hehe

Bylam w aptece dzis i rosmanie i panie mnie poprosily do kasy bez kolejki. Pierwszy raz w tej ciazy wiec chyba mi brzuszek urósł bardzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 03:44

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wczoraj bylam padnieta 21 spalam, musialam budzik ustawiac na insuline.
    Puszku jaka wielka walizka.
    O kurcze chyba bede musiala spakowac pol domu jak faktycznie bede musiala rodzic w Krakowie. Bo nikt na szybko nie dowiezie mi nic.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Pare dni się nie odzywałam, bo głowy do tego nie miałam. Ale już wracam.
    W nocy z soboty na niedzielę trafiłam do szpitala z ciśnieniem 150/100, puls 135.
    Cały wieczór obserwowałam u siebie wyższe ciśnienie, 140/100 lub 150/100. Było to dla mnie bardzo dziwne, bo mierzę ciśnienie kilka razy dziennie od początku ciąży i zawsze było dobre. Od 2 tygodni miałam takie 120/90 / 125/90 i jeszcze we wtorek pytałam swojej gin czy ok, to powiedziała, że ok, że ważne u mnie by te górne nie było >140. A w sobotę wieczorem tak te ciśnienie mi właśnie wywaliło :(
    Na oddziale wdrożyli mi Dopegyt 1 tabl. co 8 godzin, z początku ciśnienie słabo zbijał, zadziałał dopiero w poniedziałek. Miałam robione badania z krwi i moczu pod kątem stanu przedrzucawkowego, czy nie ma powtórki z pierwszej ciąży. 2 razy dziennie ktg. Wszystkie badania dobre i ciśnienie już też się uspokoiło, dzisiaj mnie wypisują :-) ale zostaję już na Dopegycie do końca ciąży. Planowe cc w 38 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 06:33

Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Pestka, to Ci się trafiło! Dobrze ze sytuacja opanowana :) a cc masz z jakiego powodu?

Ja się mądrze na paznokcie jeszcze zapisałam i muszę jechać na 9, nie mam na to w ogóle ochoty, ale zapomniałam odwołać. Na dodatek auta dalej nie mam więc muszę cisnąć busem, powrót na pewno już będzie uberem bo mój brzuch i kręgosłup nie wytrzymają tego :/

Pestkkaa lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka to sobie stracha napedzilas.
    A ciesze sie ze juz lepiej.
    Odpoczywaj.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Oj, Pestka, to Ci się trafiło! Dobrze ze sytuacja opanowana :) a cc masz z jakiego powodu?

Ja się mądrze na paznokcie jeszcze zapisałam i muszę jechać na 9, nie mam na to w ogóle ochoty, ale zapomniałam odwołać. Na dodatek auta dalej nie mam więc muszę cisnąć busem, powrót na pewno już będzie uberem bo mój brzuch i kręgosłup nie wytrzymają tego :/
    Jestem już po jednym cięciu i doktor spytała, jak tym razem chcę rodzić, powiedziałam że jestem nastawiona na drugą cesarkę, odpowiedziała, że jak tak to będzie cesarka i nie bedziemy w takim razie nawet pobierać GBS-u, bo bez sensu żebym płaciła za te badanie skoro ma być cięcie. Do szpitala kładę się w 38 tc i wtedy też będzie cięcie.

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy u nas sztuccami je od kilku miesięcy, sama. Jasne że czasem nabrudzi ale mi to nie przeszkadza. Z kubka otwartego daję Jej tylko wodę bo czasem za mocno przechyli i jest cała mokra. Tak to pije głównie z niekapka i bidonu. A nocnik to masakra. Wczoraj siedziała pół godziny i nic, a zsikała się w spodnie jak z niego zeszła i wielki płacz...no nie ogarnia tego jeszcze. Trochę nam jeszcze zejdzie z tym tematem...

Pestka to witaj w klubie dopegyt. Ja brałam 2x dziennie ale odkąd się ciśnienie ustabilizowalo to wskoczylam na 1 tabletkę i jest ok. Kontroluje co jakiś czas i już nie przekracza 125/85.

U mnie dziś dalszy ciąg prasowania. No muszę to w końcu ogarnąć i poukładać w szafce :)

Pestkkaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jak to zacząć dzień od zesikania się w łóżko od kaszlu... Dzień dobry :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas noc dziś średnie bo o ile siusiu tylko raz i to nad ranem to ból nog był niemożliwy, mąż zabrał młoda do przedszkola.i wciągnął mi pończochy zaraz bo chyba bym nie dała rady chodzić:/😟😟😟

Ja nie biorę takich wielkich walizek,ale to wiadomo zależy ile kto ma do szpitala, ja nawet te 25 km to biorę to co bym brała u nas jedynie Zgrzewke wody i paczkę pampersow więcej muszę wziąć A to maz w rękę weźmie. Nie biorę suszarki ani laktatora do szpitala, jedynie a razie konieczności mąż dowiezie. No i w sumie odwlekam pakowanie torby jak nie znam jescze terminu bo po co ma się kurzyc i mnie stresować że już stoi i się patrzy haha 🙄😂😂😂

Pestka
    Kurczę współczuję sytuacji z Cisnieniem, mam nadzieję że wszystko wróci do normy. Mój ginek też mówił że do cc i tak się antybiotyk podaje i bez sensu gbs pobierać bo tak czy tak będzie podany 🤔🤔 A teraz się zmieniły przepisy co do cc i pierwsza cc nie jest wskazaniem do drugiej jesteś pewna że lekarz na oddziale nie podważy skierowania twojej gin ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka trzymam kciuki żeby już było tylko lepiej z ciśnieniem! <3
    A ja witam się z poczekalni :) zaraz wizyta u gin prowadzącej a wieczorem USG III trymestru :) także dzisiaj pooglądamy malutką z każdej strony :)

slodka100, Fikus, Chusy, Milka1991, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Pestka trzymam kciuki żeby już było tylko lepiej z ciśnieniem! <3
    A ja witam się z poczekalni :) zaraz wizyta u gin prowadzącej a wieczorem USG III trymestru :) także dzisiaj pooglądamy malutką z każdej strony :)

Kciuki za wizytę ✊✊✊✊ daj znać co u was 😊😊😊

Do mnie jutro tatuś przyjeżdża,ale się cieszę w końcu w domu będzie posprzątane i ugotowane do rzeczy haha no i będzie z kim pogadać, bo tak to w koło sama z młodym siedzę 😟 tata obiecał że ugotuje mi bigos mniammmm

Oleander lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po odprowadzeniu córki do przedszkola. Z powodu wycieczek dziś mieli śniadanie 8:15 a jutro 7:30 :) oj jutro to będzie wczesny poranek :)

Po tej niesprzespanej nocy, co rozkminiałam ubranka dla Małego, wczoraj wszystkie 0-6mcy poprałam i od razu poprasowałam na mokro. W 2-3 godzinki temat załatwiony. Brakuje mi tylko śpiochów, czyli najważniejszego :)
    U mnie jeszcze 2mce do terminu, więc czas jest.

Zastanawiam się, czy nie wykorzystać tego czasu na naukę i zrobić jeszcze jeden certyfikat... potem juz czasu nie bedzie gdy dzidziuś się urodzi

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Hm czyli pakowac laktator do szpitala? Wlasnie nie wiedzialam czy brac czy nie.

Lepiej mieć niż nie mieć ja na drugi dzień miałam taki nawał, że aż z piersi mi leciało a położne miały tylko jeden mój mąż chyba 3 apteki przemieżył i kupił mi i przywiózł .

Suszarki także nie biorę nawet nie mam jej w domu :-P wezmę dwa ręczniki jeden duży drugi mały .

puszek Ja też mam taką walizkę w danym szpitalu co zamierzam rodzić , na prawdę nie wiele potrzeba gdyż wszystko mają i beciki kaftaniki itp itd ,
    wystarczy tylko parę tam rzeczy zabrać dla maleństwa na wyjście swoje tam kosmetyki i przybory itp itd .

Trzymam mocno kciuki ,
    za dzisiejsze wizyty 😊.

Ale wczoraj jakieś anomalie pogodowe były i grad, a nawet śnieg 😱 padal i była u nas burza 😱. Nic dodać nic ująć zamiast wiosny mamy zimę kupiłam dziecią buty na wiosnę i kurtki i ani razu nie założyły tych wiosennych kurtek , gdyż ciągle jest zimno , dziś to normalnie jak na Syberii aż szaliki i rękawiczki wyjęłam. Jutro kierunek dentystka no , i na targ zlecił dzień nie wiadomo kiedy 😊.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 09:40

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkkaa wrote:
    Jestem już po jednym cięciu i doktor spytała, jak tym razem chcę rodzić, powiedziałam że jestem nastawiona na drugą cesarkę, odpowiedziała, że jak tak to będzie cesarka i nie bedziemy w takim razie nawet pobierać GBS-u, bo bez sensu żebym płaciła za te badanie skoro ma być cięcie. Do szpitala kładę się w 38 tc i wtedy też będzie cięcie.
    U nas do cc planowanego też dają profilaktykę gbs, czytam właśnie, że w różnych szpitalach jest różnie. Dobrze, że sprawdzili wszystko i będziesz spokojna, lepiej dmuchać na zimne :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zapakowalam wyparzony laktator, smoczki butelke

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle to muszę laktator umyć,wyparzyc i go poskładać niech leży przygotowany jak wrócimy do domu, A w razie jak by mi był w szpitalu potrzebny to żeby mąż nie był w panice co i gdzie haha 😂😂😂

‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ