X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho a bierzesz probiotyk? Powinnas brac codziennie przez miesiac conajmniej. Ja lapalam często wirusy, albo często bolal mnie zoladek i probiotyk dobry pomogl. Ale bralam miesisc albo i dluzej.dzien w dzien.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko tak mi Ciebie szkoda, całą ciąże się tak męczysz masakra :( ale tak jak dziewczyny mówią może jelita już masz tak wymęczone przez te wirusy, dodatkowo hormony ciążowe i masz..

• ago91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciła Samari wróciły spiny :)

MaMaMi83, kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w 29tc zrobiła dr usg szyjki, bo w badaniu jej się nie widziała, a na tym etapie głupio tak żeby był porod, była miękka i jakby otwarta, ale w usg oki, więc spoko. Mówiła, żeby tylko do tej wizyty do wtorku wytrzymać i już będzie Oki na tym etapie :) ja też inaczej podchodzę, bo pracuje w 3 ref szpitalu, więc dla mnie takie duże wczesniaki to już serio spoko. Cała ciaze myślałam 24-mozna cokolwiek ratować, 28 już całkiem spoko 95%sukcesu, 32 już luz :) tak trochę spaczona jestem 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 09:56

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę zaraz na wizytę się pomierzyć. Ciekawe ile waże

Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago powodzenia, czekamy na relacje ty juz 37tc alez juz jestes blisko

ago91, Izka37 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde podoba mi się ta myśl, że jak brzuch nisko to dzieć lepiej wyjdzie :D będę się tego trzymać i innych opcji nie biorę pod uwagę :D

ago kciuki :)

ago91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba tak - chyba nic poważnego to nie jest bo by w morfo wyszło (pasożyty, wir i bakt)- coś byłoby ni tak w niej.
    Możliwe, że to takie oczyszczanie co kilka tyg - skoro miewam raczej problemy (kochane żelazo) to co jakiś czas mnie przeczyści ? Albo jak moja mama twierdzi za mało jem i nieruglarnie i organizm potem wariuje .. probiotyk brałam tylko przy biegunce - kurde lekarz mi nie zalecił :( a pytałam .. ja biorę cały czas tylko Prenatal duo, wit D, magnez. Jestem wymęczona .. takich biegunek nie miałam nigdy w życiu .. może taki urok ciąży? Smecta chyba trochę pomaga bo już mi tak nie jeździ .. oby przeszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Może idź do lekarza jeśli się niepokoisz ? 3mam za Ciebie kciuki żeby było wszystko dobrze 😘

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander, a skąd jesteś? W Jaworznie jest park Gródek i obok Ekosfra, park coś pięknego, mieliśmy tam sesje ślubną, wszyscy myśleli ze to gdzieś w Chorwacji haha :D

Oleander, kama2784 lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Pantera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho ja po podobnej infekcji wirusowej żoładkowej z gorączką, ktorą Ty miałaś, przez ok następny miesiac po wyzdrowieniu trzymała mnie biegunka ze skurczem jelit bolesnym

Jeśli chodzi o oczyszczanie organizmu to się dzieje na 1 dzueń przed poridem

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Mi w 29tc zrobiła dr usg szyjki, bo w badaniu jej się nie widziała, a na tym etapie głupio tak żeby był porod, była miękka i jakby otwarta, ale w usg oki, więc spoko. Mówiła, żeby tylko do tej wizyty do wtorku wytrzymać i już będzie Oki na tym etapie :) ja też inaczej podchodzę, bo pracuje w 3 ref szpitalu, więc dla mnie takie duże wczesniaki to już serio spoko. Cała ciaze myślałam 24-mozna cokolwiek ratować, 28 już całkiem spoko 95%sukcesu, 32 już luz :) tak trochę spaczona jestem 🤣
    Ja po moich doświadczeniach dokładnie tak samo podchodzę do tematu. Najpierw czekałam 24 bo jest już szansa potem 28 bo już jest baaardzo duża szansa A jak przekroczyłam magiczne 30 to już taki trochę luz i już tak nie reagowałam panika na każde kłucie, bol czy coś innego.
    A teraz to już czekam tylko do 37 tc żeby okna umyć bo już na nie patrzeć nie mogę 🤣🤣🤣🤣

puszek369, kama2784, Izka37 lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane napisalam wiad.

Ciacho kurcze stradznie Ci współczuję ale to juz końcówka ciazy jeszcze chwilke i mam nadzieje odpoczniesz, i twój organizm odpocznie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane o to ładne oszustwa haha :D mieszkam w Jastrzębiu, faktycznie tam pięknie dzięki :)

• Nistera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho biegunki mogą być też po magnezie tak mi w każdym razie mówiła ginekolog.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lek sie nie wbije bo nie przyjmują, a rodzinny guzik mi pomoże;
    nie mam sił wyjsc z domu :( idę spać.. wezmę probiotyki (dicoflor mam) i bede brać teraz..
    Tylko niepotrzebnie sie nakręciłam że to zwiastun porodu - oby nie!
    Chusy Ty chyba tez miewasz tak często te problemy jak ja???
    Aktyde - a jak Ty sie czujesz??
    Pantera - dziękuje za info - to mnie nie trzyma cały czas - po wirusie miałam raz epizod i teraz to a tak to mam zatw. A Ty miałaś też tak czy właśnie cały czas?

Nistera - kciuki za wizytę :) o ktorej masz??
    Ago - rownież - kciukasy :) !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 10:12

ago91 lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i czekam na usg , Gabriel się dziś obijał do przedszkola i przez to byłam później trochę bo po 8.30 więc teraz będę siedzieć nie wiadomo ile....

Ehhh Nie jestem rasistka naprawdę, ale jak widzę te wszystkie chusteczkowe to mnie normalnie trzęsie... Żeby to się zachować jeszcze umiało..... A to gorzej jak na jarmarku, jak wołają to człowiek nawet swojego nazwiska nie słyszy.🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 10:15

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Izka37, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera również kciukasy :)

Zaczynam dostawać pytania od rodziny/znajomych, co by się nam przydało dla maleństwa. Ubranka i całą podstawę mam więc nie wiem sama, a chciałabym coś odpowiedzieć bo ja też lubię jak ktoś mi powie co chce dostać w prezencie ;) macie pomysły o co fajnego można poprosić? Jakieś zabawki, gadżety?

• Nistera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander , mata edukacyjna , leżaczek bujaczek, stolik edukacyjny , pchacz to są rzeczy które się u mnie sprawdziły i będę w nie na pewno inwestować 😋

Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Nistera również kciukasy :)

Zaczynam dostawać pytania od rodziny/znajomych, co by się nam przydało dla maleństwa. Ubranka i całą podstawę mam więc nie wiem sama, a chciałabym coś odpowiedzieć bo ja też lubię jak ktoś mi powie co chce dostać w prezencie ;) macie pomysły o co fajnego można poprosić? Jakieś zabawki, gadżety?
    noo :) to szumiś, mata edukacyjna, bujaczek, zabawki, podgrzewacz ;) Fajno masz- mnie niestety nikt nie pytał i nie zapyta i nawet nie liczę na nic bo widzę jakie zainteresowanie jest - żadne - a sporo osob nie wie nawet ze jestem w ciąży ..jakoś to ukrywamy i nie chcemy zapeszyć czy sciągnąć zle myśli ..
    Nistera - a to masz tam wesoło - u nas to tak gwarno jak sie dwie babcie dorwą i lecą ploteczki ..

Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ