X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze do gin i zobaczę co zaleci bo moja rodzinna to ehmmm lepiej nie, a kal na cos zbadać trzeba; a też nie mam tych biegunek non stop i każdego dnia- ostatnia była ze 2 tyg temu - serio gin nie przejęli sie jak im to mówiłam- może to dla nich normalne i niepotrzebnie panikuje. Prawda że mam słabe menu, bo mam problemy z jedzeniem i cały czas mam jadłowstręt. Dicoflor dla dorosłych :D mam tez Sanprobi.. zaraz wypije kefir i trochę dołożymy bakterii.. i idę spać. W ogóle zobacz ja cały czas mam problem - to wymiotuje, mdłości, zgaga - moj układ trawienny jest mega wymęczony może też jest to ważne ?
    A może serio to objawy przed porodem ;)

Co do ktg dr mi teraz odpisał, że pogadamy o tym za 2 tyg (!!!) na wizycie czyli mi nie zalecił od teraz :( druga gin tez nie.. ja nie kumam .. może ich zdaniem mój poród jest dalekoooo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 11:05

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po usg wszystko ok, młody dalej skrzacik 2364g , spadł na 14 pc. No ale nadal rośnie to najważniejsze. Czekam na wizytę u lekarza dowiemy się co z tym szwem dalej.

Oleander, ago91, Ciasteczko777, slodka100, Szczęśliwa Mamusia, Glendolina, Veri, Samari0702, MaMaMi83, kama2784, Agata :), Milka1991, PatkaPP, Pani Moł lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegunka biegunką ale jak skurcze dochodzą to nie wiem. Pytanie czy te skurcze to nie były raczej takie jelitowe. U Ciebie Ciacho już tez skończony zaraz będzie 36 tydzień, nie ma żartów ;););)
    A co do lekrzy to oni się mam wrażenie niczym nie przejmują. Pytam się mojej doktorki co jak zacznę szybciej rodzic niż ustalony temin CC a ona do mnie : „ nie zacznie Pani rodzic wcześniej” ciężko wejść w dyskusje z takiego kalibru ripostami hehe

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany ile nadrabiania ! Prawie jakbym książkę przeczytala:P miałam tak fatalna noc że szkoda gadać. Wstałam przed 4zamknac okno bo zasnelismy przy otwartym na osciez...gasilam lampkę byłam soku zrobiłam sobie kanapkę z masłem serem żółtym dżemem porzeczkowym i ...majonezem:D położyłam się no i za gorąco i zgaga i tak do 6 . Gdy przysypialam zaryczal budzik mojego mena zaczęłam się drzec że wyrzuca mu telefon przez okno haha biedny wstał ubrał się i wyszedł bez śniadania. Czasem nie wiem jak on że mną wytrzymuje. Ja chyba mam bunt 24 latki haha
    Ciacho napewno masz zaburzona flora bakteryjna żołądka i jelit tym bardziej złapiesz wszystko. Dużo napojów politycznych , coś typu osłona przy antybiotyku no i staraj się nie nakręca bo to też może powodować biegunke.

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Glendolina lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho jak mi zaczęły dawno temu twardnienia brzucha to moja kazała mi zrobić KTG żeby zobaczyć co to za skurcze. Oczywiście skwitowała, ze pewnie żadne ale dla pewności trzeba było sprawdzić. Na ta chwile od jakichś 2 tygodni nic mi nie twardnieje i na KTG chodzę żeby ocenić jak to fachowo się nazywa Dobrostan płodu- już tak typowo przedporodowo.
    Jednak w przypadku kiedy miałabym jakieś faktycznie skurcze to poleciałabym sprawdzić, położne się znają i powiedzą czy wszystko ok
    Tak mi się wydaje najrozsądniej ale oczywiście mogę nie mieć racji tu prędzej Puszek pomoże :)

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Biegunka biegunką ale jak skurcze dochodzą to nie wiem. Pytanie czy te skurcze to nie były raczej takie jelitowe. U Ciebie Ciacho już tez skończony zaraz będzie 36 tydzień, nie ma żartów ;););)
    A co do lekrzy to oni się mam wrażenie niczym nie przejmują. Pytam się mojej doktorki co jak zacznę szybciej rodzic niż ustalony temin CC a ona do mnie : „ nie zacznie Pani rodzic wcześniej” ciężko wejść w dyskusje z takiego kalibru ripostami hehe
    Obstawiam ze jelitowe :) bo po nich ze mnie poleciało .. a dr w środę tez mi mówił ze nie wyglada żebym miała zacząć rodzic / szyjka 3.4 zamkn twarda .. ale nigdy nie wiadomo, nie?

Nistera - No to jest taki jak moj :) ważne że rosną, nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 11:24

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko- a sprawdzasz w miarę regularnie ketony z moczu. Przy tej naszej cukrzycy to tez może na to wszystko wpływać np. na wymioty czy biegunki. Warto mieć te paski i z rana zrobić sobie pomiar, zwłaszcza że mówisz że mniej jesz bidaku.

Tak jeszcze myślę co by Ci mogło pomóc...może jak radzi Alicja zrób KTG, w najbliższym gabinecie w sumie to już czas kiedy powinno sie zacząc robić (znów)przy tej naszje cukrzycy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 11:23

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Nistera -ja w temacie mam pytanko-taki maluszek od kiedy zaczyna sie tym wszystkim bawić? Może nie na raz:)ale kiedy najwcześniej coś zaczyna ruszać?

Iza tak po prawdzie to już nie pamiętam kiedy zaczęło to być przydatne, na pewno leżaczek to chyba tak już od początku. Ja zaproponowałam co mogę najbliżsi zakupić i co u mnie się przydało na przestrzeni roku. Bo wiadomo że taki pchacz to dopiero jak dzieciątko zaczyna pomału chodzić.

Izka37 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie takie poduszki to fotelika? Zastanawiam się właśnie czy kupować...

v1e16t4qr8yo_t.jpg

W końcu udało mi się wstawić fotę. Dziękkije już nie pamiętam komu kto mi podesłał tego linka do fotek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 11:26

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka ja mam bo był w zestawie z kocykiem :) a myślałam że to do wózka jako amortyzacja główki??

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spr- ketonów nie ma- paski mam, z moczu badań tez czysto.
    Cukry w normie - wczoraj dr kazała juz przyjść 3 msc po porodzie po obciążeniu.
    Co do ktg to nie wiem / mogę spróbować.

• Nistera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho no kolos jakiś wielki nie jest ale ważne że rośnie i waga nie stoi w miejscu, taka jego natura na to wychodzi 😋

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Ciacho no kolos jakiś wielki nie jest ale ważne że rośnie i waga nie stoi w miejscu, taka jego natura na to wychodzi 😋
    Idziemy równo - chyba sie chłopaki zgadali :) ważne, że rosną !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Czekam na lekarza, ciekawe jak długo, ostatnio się spóźnił godzinę prawie. A położnej dzisiaj nie ma bo tak to zawsze u niej sobie rajcuje

U Wróbla zawsze jest to opóźnienie 😝, raz w Niedzielę byłam to wszak mało było Pań ale i tak byla ta obsuwa .

Co do KTG ja jeździłam juz od plus minus 37 tc.

Ciasteczko To że np raz na jakiś czas masz te biegunki nie oznacza już porodu ja parę dni temu trzy dni pod rząd wiesz biegałam do WC i jakoś nie urodziłam , może tam wszystko się przygotowuje lub złapał nie daj Boże Cię jakiś wirus , ja miałam nawet jelitówkę masakra to była . Poczekaj na wiadomość od gin zawsze coś doradzi w końcu od czego oni są 😁 .

Oleander Bo tak jest ta poduszka motylek jako amortyzacja główki, ja też będę kupować u nas góry doliny na drodze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 11:38

Oleander, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj jest cudownie. Drzwi balkonowe na osciez i sobie kręcę kółeczka na piłce, A obok kawa. Słońce grzeje elegancko;) naprawdę piekna wiosna;)
    ta poduszkę motylek też zamówiłam. Powinna w pn być. Mam dość twardy wózek i może się przydać, żeby główka nie latała.
    Te biegunki to jest jakaś masakra. Ostatnio mam często, wiem co to znaczy i naprawdę Wam współczuję. Oby odpuscilo jak najszybciej!
    Mi ktg lekarz zalecił od następnego tygodnia. Mówił, żeby normalnie do szpitala na izbę iść i muszą zrobić. W luxmedzie nie ma aparatu. Ale nie wiem jak w szpitalu na to patrza. Chyba pójdę po prostu prywatnie.

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta poduszka tak to też do wózka hehe chyba zamówię droga nie jest 20 coś zł.

To i ja się wam dziś pokaże ja moje +17kg w tym moja córeczka ok 3kg
    PS. przepraszam za bałagan ale rozumiecie łazienka no i pranie

83ti47dw8gzh_t.jpg

xgcpf1pv2gyy_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 11:47

Szczęśliwa Mamusia, Glendolina, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Samari0702, Ciasteczko777, Milka1991, ago91, Veri, puszek369, puszek369, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodka Pięknie wygkadasz ❤❤.

Nie widziałaś mojej drugiej łazienki , chyba przez 5 dni pod rząd robiłam pranie aż tyle tego było .

Glendolina Zazdroszczę pogody u mnie małe słońce , i zimny wiatr i gdzie ta wiosna 😎, a miało być 17 stopni a jest 13.00.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 12:26

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera- dobrze że z małym okej najważniejsze że rośnie najwidoczniej taki jego urok i jest drobniejszy :) A jak ten szew zdejmuje to kładą wtedy do szpitala już czy się wraca jak.sie skurcze zaczną?

Ciacho- kurczę ale Cię to wszystko męczy,A masz chociaż apetyt żeby zjeść cokolwiek ? Może zamów sobie jakis obiad coś co najbardziej lubisz , ja jakiś czas przed i po 30 tc miałam biegunki że woda normalnie się lała ale po 3 dniach mi przechodzilo.

Slodka- gdzie ty masz te 17 kg ? Wcale nie widać ale pewnie przed zajściem w ciążę była A szczupła i miałaś mała wagę 😉:)

Ja jak w środę byłam u lekarza ,stanęłam na wagę A tam +15 kg 😱😱😱

slodka100 lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę szew będą ściągać na sali operacyjnej, a myślałam za normalnie podczas wizyty na fotelu. No ale stwierdzili że nie muszę zostać w szpitalu, chyba że odejdą wody podczas ściągania 😋🤔

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala - masz rację że trudno się nie martwić czy też nie bać... przecież mam.dwoje dzieci w domu które mnie potrzebują A tu same operację przede mną i w dodatku same problemy zdrowotne....po co mi nerwy i stres ,każdy jeden cel ma urodzić zdrowe piękne dzieciątko żeby wsyztsko było dobrze...A na sam koniec powinniśmy się wspierać i służyć sobie dobra rada takie ejst moje zdanie.

A powiedz jak się czujesz ? Kiedy sciagaja ci ten pesar ? A ta ginekolog chociaż powiedizala kiedy masz odstawić zastrzyki przed cc ? Bo ja mam ostatnie 9 sztuk i więcej już lekarz nie zapisuje.

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ