Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNistera wrote:Samari ponoć mam wrócić normalnie do domu i czekać na akcje , no chyba że coś się zacznie dziać podczas ściągania.
O kurczę to brzmi całkiem poważnie 🙄🙄 no ale napewno wszystko będzie dobrze ty już zaraz masz skończony 36 tydzieńbędziemy trzymać kciuki zeby wszystko bylo.okej ✊✊✊
Nistera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi już wsumie wszystko jedno , będę ściągać w 37+1 więc ciąża donoszą. Wiadomo że lepiej jak najdłużej w brzuszku ale w razie w nie ma już tragedi.
A Ty to 3 dni po będziesz już maluszka tulić, kurczę jak to zleciało. A niedawno jeszcze dopiero połówkowe wszystkie robiliśmy.Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamari - No i tu jest problem, ja nie mam apetytu i mi staje jedzenie w gardle
dziś zjem lekko (ryż) musze wmusić ..
czyli też miałaś problemy / to i Mamusia też miewa / u mnie właśnie leci woda., okropneale jak widzę to jednak częste wiec zakładam że to nie jest patologiczne.
Umówiłam ktg (!!) oczywiście szkoły rodzenia nie odb, przechodnie ni ma teraz, to przyjedzie mi ktg do domu!!
Położna odebrała i mówi że to moze byc albo jelita i taka reakcja macicy albo juz faktycznie przepowiadające? Zaleciła No spa.
Nistera - oj aż na sali ??biedulko
Szczęśliwa Mamusia, Alicja-33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamari0702 wrote:Szczęśliwa Mamusia
A jak tam temat wózka ?? 😉 mąż dał się przekonać na ten co chciałaś ?
U nas nadal to temat tabu oj mam się z tym moim uparciuchem 😝 , tak jak w kwestii ewentualnie chrzestnego ja przedwczoraj mu mówię a dlaczego tego K nie wezmiesz przecież to Twój brat cioteczny ,
jak coś to pogadacie itp itd to czemu nie chcesz go wybrać, a on żebym go nie denerwowała i dała mu spokój , i od co taka z nim rozmowa ciężki przypadek mi się trafił większego uparciucha chyba nie ma na tym świecie .
-
nick nieaktualnyMamusia
Hehe ja też mam męża z cechami oslego uporu , nie raz go przekonać do czegoś to graniczy z cudem na szczęście prędzej czy później i tak dostanę co chce haha 😂😂😂
To mu powiedz że jeśli nie chce gadać to nie będziesz to pytać o zdanie tylko kupisz to co uznasz za stosowne i koniec ciekawe co wtedy będzie gadaćSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyApropo chrzestnych my też mamy z tym mega problem... moja rodzina 400 km dalej A u męża kuzynostwo dużo starsze większość 40+... moja siostra miała być chrzestna ale.ona jest młoda ma.18 lat jest nieodpowiedzialna i lekkomyslna już nie będę opowiadać historii o co chodzi bo szkoda na nią słów, A mąż ma dwóch braci z czego jeden jest chrzestnym u córki A drugi jest niepełnosprawny i mieszka przy rodzicach więc też odpada... I totalnie nie mam pomysłu kogo nawet poprosić...
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamari0702 wrote:Mamusia
Hehe ja też mam męża z cechami oslego uporu , nie raz go przekonać do czegoś to graniczy z cudem na szczęście prędzej czy później i tak dostanę co chce haha 😂😂😂
To mu powiedz że jeśli nie chce gadać to nie będziesz to pytać o zdanie tylko kupisz to co uznasz za stosowne i koniec ciekawe co wtedy będzie gadać
Że pewnie wydam pieniądze nie potrzebnie , ech Ci mężczyźni z nimi źle bez nich jeszcze gorzej 😝 .
Ja mam podobną sytuację już wybrałam taką chrzestną dla Ani że nic tylko o tyłek za przeproszeniem wytrzeć , a to moja własna siostra a nawet nie zadzwoni do mnie czy do reszty sióstr , a do taty to już mało co się odzywa nikt nie wie co się z nią dzieje , a w odwiedziny przyjeżdża jak za karę , ale no kogo miałam wybrać myślałam że może to ją zmieni , taka odpowiedzialność jak widać grubo się mylilam 😎 . Chrzestnego też nie mam gdzie szukać przecież nie będę brać po ileś tam razy mężów moich sióstr , już jeden mąż mojej siostry został tylko chrzestnym ze wzgledu że nie miałam żadnego wyboru , a mój mąż idzie w zaparte to samo było jak szukałam chrzestnych dla Marysi i Gabryni każdy się odwracał , a ponoć dziecku się nie odmawia 🙊🙉🙈 . Miałam takiego kandydata na chrzestnego dla Dominika , ale też prosić się nie zamierzam jest to mąż mojej takiej siostry ciotecznej , ona zawsze mówi że jest stary ( ma 45 lat ) że choruje na plecy , przepuklinę ma itp itd nie to nie nic na siłę i o widzisz nie ma to jak rodzina 😎 .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 13:18
-
nick nieaktualnyMamusia
Haha wg facetów to my zawsze wydajemy pieniądze nie potrzebnie, zakupy też robimy za duże bo przecież wszystko w domu jest xD A po co komu kremy buty,torebki skoro ma się po 5 w szafie , mój mąż nigdy nie rozumie po co mi kolejne szpilki czy torebka A ja zawsze mówię a po to żebyś miał się o co pytać i temat się kończy 😂😂😂Szczęśliwa Mamusia, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Wyniki w porządku, waże 62 kg, szyjka zamknięta, brzuch nie opadł daleko do porodu
doktor mi badal brzuch główka cały czas na dole kręgosłup po prawej, tętno mierzył Szymuś się trochę zestresowal Pana doktora bo miał tętno ponad 160 ale po chwili się unormowalo
następną wizytę mam 26 kwietnia i jeszcze skierowanie na mocz tsh i morfo więc jeśli dotrwam to będzie to ostatnia wizyta raczej
Ciasteczko777, MaMaMi83, Alicja-33, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, slodka100, Milka1991, Nistera, Izka37, iwwk, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, kama2784, Chusy lubią tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Dziękuję za miłe słowa. No fakt przed ciąża byłam szczupla bo dużo sportu uprawialam i w miarę zdrowo się odzywialam ale poszlo teraz nie tylko w brzuszek a i w biodra i w pupę no co się dziwić jak sobie niczego w ciążach nie odmawiam heh do 20kg mam jeszcze czas więc sądzę że mogę do tylu dobić z chłopakami też tak koło 19 czy 20kg na plusie miałam. Potem po połogu będziemy się martwić i ogarniać.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oleander u mnie już leży podkład w razie w. Mam fajny materac i szkoda mi go.
Ba obiad mam rybkę z młodymi ziemniaczkami z parownika i do tego mizeria. 😋
Lecę po syna do przedszkola A tak mi się spać chce 🤦♀️Samari0702, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Właśnie dzisiaj z położną rozmawiałam o tych poduszeczkach do wózka, motylkach itd. Ja go kupować nie będę, utwierdziła mnie w przekonaniu, że jest to rzecz zbędna dla takiego maluszka i nie powinno się na początku pod główkę nic podkładać, nawet jako amortyzacje do wózka, bo materacyk w wózku kompletnie wystarczy, dodatkowo wózki są teraz dobrze zabezpieczone. Jeżeli już koniecznie ktoś ma potrzebę mieć taką podusię dla dziecka to tylko płaską. Jednak wiadomo każdy robi jak uważa, tak tylko chciałam przedstawić opinię położnej
U nas jest tak gorąco, chyba z 20 stopni, piękne słoneczko, wracałam kawał drogi do domu i prosto pod prysznicZjadłam właśnie pierogi ruskie i idę leżeć, przejadłam się
Z tym podkładem na materac to super pomysł, nawet na to nie wpadłam, a później byłby płacz, że materac zalanyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 14:51
Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba nawet w aptekach czy na allegro można kupić specjalny chłonny podkład na łóżko taki właśnie, jak ktoś jeździ jescze samochodem to do auta też warto kupić bo o ile materac się wywietrzy czy wypierze pokrowiec o tyle z fotelem może być gorsza sprawa
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie już leży ceratka pod prześcieradłem. Mam nadzieję, że poród nie zacznie się wodami, ale w razie co chcę materac zabezpieczyć, bo go uwielbiam.
W Gdańsku też myślę, że do 20 st dochodzi, bo po spacerze wróciłam mokra jak szczur, od razu prysznic. Cudowny czas na chodzenie z wózeczkiem.
A na obiad grillowane ziemniaki i sznycle z szynki plus jakieś zielsko z resztek z lodówki;)Oleander lubi tę wiadomość