Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPowiem wam że w mniejszych miastach chyba nie ma.takich kwalifikacji do cc, u mnie w szpitalu normalnie się przychodzi że skierowaniem i ordynator ustala termin na podstawie skierowania od ginekologa i karty ciąży,mnie nawet nie badal- w sumie druga sprawa że mnie wkurzyli i nie mam.zmaiaru się uzerac z nimi i zdecydowałam że urodze 20 km od domu i mój prowadzący będzie mnie operowal,jedyne co wspomniał to to że prawdopodobnie święta spedze w szpitalu bo będę musiała dostać sterydy na płuca dla malego
-
nick nieaktualny
-
puszek369 wrote:Pierwsze słyszę o takich wizytach, jedynie w prywatnych szpitalach są. Jeszcze pytali o preferencje porodu, to pewnie pryw, mam rację? Oki Pantera doczytałam, że pryw:)
Puszku ja mam taka wizyte w panstwowym szpitalu w Krakowie w 3 ref. Wiec pewnie to tez zależy od przypadku.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyŁooo ale mialam nadrabiania
MaryJane przybijam Ci piąteczke!
U mnie dziś intensywny dzien, ledwo dychamale mężuś po robocie okno w salonie umył (a jest baaardzo duuużeee) więc oslodzil mi ten męczący dzień, hihi!
Ejj ja po skonczonym 36 tc też mam zamiar wznowić pożycie malzenskie! Bo teraz ban, bo dość mocne skurcze macicy mam w takich sytuacjach.Szczęśliwa Mamusia, MaryJane lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMary Jane Ja wizyty w szpitalu co do porodu i KTG nic z tym nie robiłam ani nigdzie nie dzwoniłam , jedynie mój Pan gin powiedział do jakiego szpitala mam jeździć , że mam od tego np 37 tc na KTG jeździć tam do szpitala jak on ma dyżury, żeby jak coś o niego się pytać lub jak coś do niego zadzwonić, że np jadę na KTG itp itd ja nie mam własnej położnej a u mojego Pana gin jej nie ma , nawet sprzętu do KTG nie posiada tylko wysyła do szpitala a to stety 64 km więc sporo drogi , ale przynajmniej jestem spokojna że mnie zbadają itp itd jak coś wypisują od razu tego samego dnia i pokazać się za jakiś czas na kolejnym KTG .
-
MaMaMi83 wrote:Puszku ja mam taka wizyte w panstwowym szpitalu w Krakowie w 3 ref. Wiec pewnie to tez zależy od przypadku.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:U nas tego nie ma- w 2 szpitalach; nie wiem jak w miastach obok; zreszta nie wiem czy mnie przyjmą do danego szpit i sobie mogę planować, bo teraz często odsyłają
kwalifikacja jest w placówce prv ale tam nie moge bo to 1 stop ref
i mnie nie przyjmą i tak .. nie ma opcji wyboru szpitala przed porodem .. beznadziejnie jest u nas, serio!
Nistera - a co dr mówił Ci o wadze synka - czy to powód do niepokoju czy jakieś zalecenia- mamy przecież tak samo ? Moi lek nic kompletnie i No stress dla nich. Ja bym sie nie bała tak gdyby on ważył te prawie 3 kg a teraz jak pęknę to mamy hipo i mase problemów ..
Miałam na wizycie wsumie 3 lekarzy i rezydentkei wszyscy zgodnie mówili że z dzieckiem jest ok, martwić moglibyśmy się jakby był na 2 pc A tak to się mieści w skali i ładnie systematycznie przyrasta. Nie każde dziecko musi być duże.
Jestem pod opieką specjalistycznego szpitala który zajmuje się tylko problematycznymi ciążami , więc myślę że jakby było się czym martwić to by to na pewno mi powiedzieli. Zostało nam Ciacho jakieś 4 tc więc myślę że do około 3 kg te nasze skrzaciki dobija.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 18:08
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Tak, ale Ty masz kwalifikacje do cc, to u nas w takich sytuacjach też są konsultowane takie przypadki. Tu chyba bardziej chodzi o to, że szpitale pryw maja niższy st ref i żeby tam rodzic czyli podpisać umowe nie można być zbyt obciążonym
A Puszku co mozesz mi powiedziec o malopłytkowosci. Wyszlo mi dzis 127. Moze to byc spowodowane heparyna albo acardem? Zawsze pobranie mam robione jakies 1.5-2 h po zastrzyku i spraedzialm dzis wyniki i mam tendencje spadkowa - 220,166 i teraz 127. Erytrocyty mam 3.8 norma 3.9 hemoglobinka ladna.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Dziewczyny mam pytanko odnośnie ...zabawek
Ja na ta chwile mam przytulankę króliczka i może jedną grzechotkę.
Mam chicco baby hug i ono ma pałąk z zabawkami.
I właściwie tyle
Co jeszcze kupujecie dla takiego niemowlaczka ?
Myślę o kartach kontrastowych.
Ogólnie to nie chce kupować milion takich rzeczy bo na ta chwile nie są potrzebne -
nick nieaktualnyAlicja-33 wrote:Dziewczyny mam pytanko odnośnie ...zabawek
Ja na ta chwile mam przytulankę króliczka i może jedną grzechotkę.
Mam chicco baby hug i ono ma pałąk z zabawkami.
I właściwie tyle
Co jeszcze kupujecie dla takiego niemowlaczka ?
Myślę o kartach kontrastowych.
Ogólnie to nie chce kupować milion takich rzeczy bo na ta chwile nie są potrzebne
Ja na pierwsze 3 miesiące dla dziecka nie kupuje nic, bo moje dzieci nie były zainteresowane zabawkami na tym etapie dopiero gdzieś koło 5 miesiąca wieszalam w wózku grzechotki i pałak z zabawkami ,potem gryzaki na ząbkowanie mata edukacyjna którą też ma zabawki A potem już rzeczy dostosowane do wieku dzieckaAlicja-33 lubi tę wiadomość
-
MaMaMi83 wrote:Aaaa juz rozumiem.
A Puszku co mozesz mi powiedziec o malopłytkowosci. Wyszlo mi dzis 127. Moze to byc spowodowane heparyna albo acardem? Zawsze pobranie mam robione jakies 1.5-2 h po zastrzyku i spraedzialm dzis wyniki i mam tendencje spadkowa - 220,166 i teraz 127. Erytrocyty mam 3.8 norma 3.9 hemoglobinka ladna.MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
Alicja moja mloda najlepiej bawila sie chusteczkami higienicznymi bo szelescilo i jak juz siedziala to papierem toaletowym. Odrywala kwadracik po kwadraciku 😂😂😂😂
A tak na serio to zawsze w prezencie kupuje taka kule z otworami na palce z grzechotka fajnie sie dzieci bawia jak ucza sie chwytać. Ona jest tak dosyc miekka wiec jak dsircko upusci sobie na glowe to nie boli. Nie pamietam firmy
Edit. Znalazlam. Na allegro wrzucam ci link
Tanie a fajne
https://allegro.pl/oferta/oball-kuleczka-pileczka-grzechotka-11483-7849652546?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_pla_dziecko_zabawki_css&ev_adgr=Dla+niemowląt&gclid=CjwKCAjw-ZvlBRBbEiwANw9UWhGqhxXp3YJFiCOdyChRsUHL0-qFST8bQEka7A9BRqFYr6E0VJE43xoCzY8QAvD_BwE
Dzieki Puszku. Bede konsultowala w pon z tym docentemWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 18:37
Alicja-33, Rudzik1 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyJa tylko sensoryczne i to pare sztuk -czyli 2 biało czarne grzechotki, 2 szelesciki, pózniej mata tez biało czarna, książeczki takie
potem stopniowo będziemy wprowadzać kolorki.. ogólnie minimalizm
zabawki bezpieczne z atestami, nie byle co i full byle czego.
Dziękuje Nistera - uspokajasz mnie, bo jednak masz tam dobrych lekarzy i jak czytam super opiekęobyśmy dotrwały ! Ja po wczorajszej akcji to mam obawy...
Nistera, Alicja-33 lubią tę wiadomość
-
Ja to biegunkami się już nie przejmuje bo mam chroniczne od 6 lat A teraz w ciąży się to jeszcze bardziej nasililo , także ja latam po 8 razy dziennie ..... kwestia przyzwyczajenia 🤣🤣🤣🤣
Obiecuje sobie że po tej ciąży zrobię wszystkie badania w tym kierunku bo ileż można ale pewnie skończy się tak jak po pierwszej ciąży czyli niczym i stoperan w ekstremalnych sytuacjach 🤦♀️
-
nick nieaktualnyNistera wrote:Ja to biegunkami się już nie przejmuje bo mam chroniczne od 6 lat A teraz w ciąży się to jeszcze bardziej nasililo , także ja latam po 8 razy dziennie ..... kwestia przyzwyczajenia 🤣🤣🤣🤣
Obiecuje sobie że po tej ciąży zrobię wszystkie badania w tym kierunku bo ileż można ale pewnie skończy się tak jak po pierwszej ciąży czyli niczym i stoperan w ekstremalnych sytuacjach 🤦♀️przy tym rzniecie jelit skurcze bóle, potem osłabienie i jestem dętka .. normalnie przed żelazem nie miałam nigdy problemów
-
nick nieaktualnyJa mam kilka zabawek sensorycznych - kostkę z różnymi materialami, matę kontrastową, karty kontrastowe z CzuCzu, zabawki przy macie - grzechotkę, lusterko (takie miekkie) itp, i jeszcze takie sensoryczne materiałowe "książeczki" szeleszczące. Córka była wczesnie tym wszystkim zainteresowana, na pewno nie 5 miesięcy - nie pamiętam dokladnie, ale na dwa miechy to juz na bank - a jest przecież przedterminowa
warto juz cos jednak mieć troszkę wczesniej.
Tu foty z 17. i 18. grudnia - miala 2 miesiące i 3-4 dni.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ca0c917e7ab.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2843a1a2097e.jpg
Ciasteczko777, Oleander, ago91 lubią tę wiadomość