Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alicja-33 wrote:Dziewczyny a wiecie jak to jest z właśnie pobytem w szpitalu?
Jak byłam poszłam w poniedziałek a wyszłam w czwartek ( 3 nocki) to mi się coś jak jestem ubezpieczona należy ?
-
Ago ślicznie wyglądasz!
Samari pytałaś czemu szpital pryw - mam taką możliwośc by tam mieć poród za darmo, rozważałam 2 inne publ szpitale, ale jednak zdecyduje się na pryw, mają super ekipę z najlepszego szpitala w stolicy i wiadomo, nie będą męczyć psn na siłę 15h tylko decyzję o cc podejmą prawdopodobnie w porę, jesli taka potrzeba zajdzie. To mnie przekonujeago91, Samari0702 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA my sie zalapiemy na becikowe raczej. Dzieki za info na ten temat.
Wrocilismy nie dawno z działki. Pogoda byla piekna. Mega relaks przy grillu. Dziecko mi padlo po kapieli ze zmęczenia, maz tez spi po piwku, a ja odpalam film na laptopie. Zjadlam chyba 5kielbasek a teraz zabieram sie za lody. Chwilo trwaj:-)4me, Oleander lubią tę wiadomość
-
Dobra jestem w domu. W koncu! Zaliczylam dzis market budowlany i dwa razy centrum handlowe. Zrobilam 5km i wydałam kupe kasy. Od razu humor lepszy
poza ta kasą
Stwierdzilam, ze nie bede miec sily jezdzic po porodzie i kupowac sobie na lato dłuższych rzeczy by zakryć ten cellulit a ze ja pewnie rodze w czerwcu to ten sezon letni w habicie na plażęmusialam sie zabezpieczyc- kupilam sobie dwie sukienki do kolan, spodnice i jeszcze sweter na otarcie lez
to samo ze starszakiem-narazie co roku potrzeba nowych ciuchów. Mam juz dla niego prawie wszystko i spokoj, bo tez nie widze latania za jego potrzebami po sklepach z pelnymi cyckami jako matka zombie bez snu:D
Balkon tez dostanie dwa nowe dywaniki z juty
A polowe z tego z moim dzieckiem, ktore dzis bylo aniolkiem! I wez go rozgryz!
Ide teraz sie walnac na kanapę i spedzic jakos milo wieczor z mezemkama2784 lubi tę wiadomość
-
Co do ubezpieczen prywatnych- wszystko zalezy od opcji jakie macie u siebie. Kazdy zakład moze miec inne warunki wynegocjowane na rozne pakiety. Niestety nie zawsze jest urodzenie dziecka, nie zawsze jest hospitalizacja. A pobyt w szpitalu z powodu urodzenia dziecka sie raczej nigdy nie kwalifikuje do wypłaty - ja sie przynajmniej nie spotkalam przez tyle lat z taka opcja.
-
nick nieaktualnyAla
Tak to już w naszym kraju jest , właściwie rodziny 2+1 mają najmniej jakichlolwiek świadczeń bo praktycznie do tak niskich progów to zawsze przekroczy, wystarczy że np. We dwoje z mężem w sumie zarobicie 6 tysięcy na rękę na mieisac to juz nie dostaniecie becikowego jeśli wszystko macie na papierze bez sensu...
A osoby które nie pracuja to dostaną 1000 zł kosiniakowego 500 plus,rodzinne na dodatek becikowe A jak ktoś ma niskie dochody to dostanie ejscze becikowe 1000 zł z mopsu i może starać się o 1000 zł z miasta jeśli miasto ma budżet na to A z reguły ma , czyli widzisz jak opłaca się pracować w naszym kraju... ostatnio z kuzynka się smialysmy życie w myśl zasady "nic nie robić nie mieć zmartwień chłodne piwko w cieniu pic"....
Już przestałam się przejmować że nigdy sprawiedliwie nie będzie....Alicja-33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me - ja w PZU w naszej opcji ubezpieczenia chyba po porodzie od 4.doby mialam już jakąś kasę za hospitalizację - czyli może jak się przedluza z jakichś przyczyn zdrowotnych to wtedy. Zlożylam jeszcze wniosek za cesarskie cięcie jako zabieg operacyjny ale zgodnie z przewidywaniem odrzucili, bo wykluczal się z wyplatą z tytulu ur.dziecka. My z mężem jestesmy tez ubezpieczeni na najwyższą skladkę, jakby mnie spotkal wypadek komunikacyjny w drodze.to pracy to mężowi by to mocno oslodzilo żałobę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 22:28
4me lubi tę wiadomość
-
O widzisz to czasem w lepszych pakietach jest pewnie od dluzszego pobytu. Wlasnie tak jak oiszesz nie moze sie pokrywac z tytulem urodzenia dziecka.
Ja przy pierwszym mialam za slaby pakiet z PZU a teraz chyba mam lepszy... Chyba... Musze sprawdzici musze tez ogarnac czy jakas kasa za ten ostatni pobyt w szpitalu sie nalezy ale pewnie bedzie za krotki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 22:36
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dziś też cała noc przewracalam się z boku na bok przez ten katar nie mogłam oddychac .. na kaszel w końcu wzięłam drosetux bo inaczej chyba z tego przeziębienia się nigdy nie wygrzebie, młody przez to moje kręcenie się też był cała noc aktywny .. w dodatku syn koło 4 sobie do nas przyszedł położył się przytulił i spał 😂😂😂 po 5 przypomniał sobie że nie jest w swoim lozku i oburzony powędrował do pokoju 🙄🙄 A za 2 tygodnie poród muszę siły zbierać A nie teraz chorować... dodatkowo mam.wrazenie że ta torbiel jest jakaś większa albo tak mnie to martwi że sobie wkrecam..
A jak u was ? Jakie plany na weekend ? Miłego dnia -
nick nieaktualnyMy od rańca lecimy kupić Mlodej buty wiosenne, zanim jeszcze wszystkie powiaty ościenne zaczną szturmować centrum handlowe.
Wlasnie zjedlismy mega sniadanie - tosty podpieczone na maselku ze szpinakiem i serem a do tego jajko. Mm!! Ale się pozytywnie najadlam! A do tego kolejny dzien ze sloneczkiem
Milego, dziewczyny! -
nick nieaktualny
-
My dziś idziemy na urodziny do znajomych. Musimy jeszcze jakie prezent dla nich ogarnąć. Posprzątać chatę i wygląda na to że w ten weekend zdecydować, które mieszkanie kupujemy.
Zasnęłam jeszcze i przez sen czułam okropne kopanie po bokach brzucha małej, ale takie szarpanie się bolesne i teraz nie wiem czy to serio czy to sen był 😜 -
Ja zaczelam dzień od badan i wlasnie stoje w mega kolejce
ale nic to pogoda piękna, wracam zaraz na sniadanie i gdzies wybywamy.
Przy czym pogoda piekna to i tak nad morzem co najwyzej slonce ale spodziewam sie wiatrów i jakos nie moge sie tej za melje kurtki pozbyc