X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja moje grupowe to obejmuje, nie wiem czy to standard?
    Musiałam dołączyć ksero wypisu do wniosku i dostawałam osobno za np. zabieg i osobno za pobyt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 20:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje grupowe w pracy nie obejmuje .. gdzie składka to 180 zł ..drugie tyle płace prv!! .. na becikowe i za ten rok się nie załapiemy ;) Ago - ale fajny masz brzuszek, ale Ty chudzinka jesteś :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Dziewczyny a wiecie jak to jest z właśnie pobytem w szpitalu?
    Jak byłam poszłam w poniedziałek a wyszłam w czwartek ( 3 nocki) to mi się coś jak jestem ubezpieczona należy ?
    Zależy co masz w umowie u mnie za każda dobę hospitalizacji mam $ i za kartę szpitalna, ale ja mam największą składkę, a mój pracodawca dużo osób zatrudnia, warto sprawdzić. Jednak po wypadku nie dostałam żadnej szkody, myślałam, że przejdzie chociaż 1% uszczerbku zniesienie lordozy.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago ślicznie wyglądasz!

Samari pytałaś czemu szpital pryw - mam taką możliwośc by tam mieć poród za darmo, rozważałam 2 inne publ szpitale, ale jednak zdecyduje się na pryw, mają super ekipę z najlepszego szpitala w stolicy i wiadomo, nie będą męczyć psn na siłę 15h tylko decyzję o cc podejmą prawdopodobnie w porę, jesli taka potrzeba zajdzie. To mnie przekonuje

ago91, Samari0702 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my sie zalapiemy na becikowe raczej. Dzieki za info na ten temat.
    Wrocilismy nie dawno z działki. Pogoda byla piekna. Mega relaks przy grillu. Dziecko mi padlo po kapieli ze zmęczenia, maz tez spi po piwku, a ja odpalam film na laptopie. Zjadlam chyba 5kielbasek a teraz zabieram sie za lody. Chwilo trwaj:-)

4me, Oleander lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jestem w domu. W koncu! Zaliczylam dzis market budowlany i dwa razy centrum handlowe. Zrobilam 5km i wydałam kupe kasy. Od razu humor lepszy :D poza ta kasą ;)

Stwierdzilam, ze nie bede miec sily jezdzic po porodzie i kupowac sobie na lato dłuższych rzeczy by zakryć ten cellulit a ze ja pewnie rodze w czerwcu to ten sezon letni w habicie na plażę :/ musialam sie zabezpieczyc- kupilam sobie dwie sukienki do kolan, spodnice i jeszcze sweter na otarcie lez :)
    to samo ze starszakiem-narazie co roku potrzeba nowych ciuchów. Mam juz dla niego prawie wszystko i spokoj, bo tez nie widze latania za jego potrzebami po sklepach z pelnymi cyckami jako matka zombie bez snu:D

Balkon tez dostanie dwa nowe dywaniki z juty :D

A polowe z tego z moim dzieckiem, ktore dzis bylo aniolkiem! I wez go rozgryz!

Ide teraz sie walnac na kanapę i spedzic jakos milo wieczor z mezem :)

kama2784 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubezpieczen prywatnych- wszystko zalezy od opcji jakie macie u siebie. Kazdy zakład moze miec inne warunki wynegocjowane na rozne pakiety. Niestety nie zawsze jest urodzenie dziecka, nie zawsze jest hospitalizacja. A pobyt w szpitalu z powodu urodzenia dziecka sie raczej nigdy nie kwalifikuje do wypłaty - ja sie przynajmniej nie spotkalam przez tyle lat z taka opcja.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

Tak to już w naszym kraju jest , właściwie rodziny 2+1 mają najmniej jakichlolwiek świadczeń bo praktycznie do tak niskich progów to zawsze przekroczy, wystarczy że np. We dwoje z mężem w sumie zarobicie 6 tysięcy na rękę na mieisac to juz nie dostaniecie becikowego jeśli wszystko macie na papierze bez sensu...

A osoby które nie pracuja to dostaną 1000 zł kosiniakowego 500 plus,rodzinne na dodatek becikowe A jak ktoś ma niskie dochody to dostanie ejscze becikowe 1000 zł z mopsu i może starać się o 1000 zł z miasta jeśli miasto ma budżet na to A z reguły ma , czyli widzisz jak opłaca się pracować w naszym kraju... ostatnio z kuzynka się smialysmy życie w myśl zasady "nic nie robić nie mieć zmartwień chłodne piwko w cieniu pic"....

Już przestałam się przejmować że nigdy sprawiedliwie nie będzie....

Alicja-33 lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się śmieje że jedyny zasiłek na który się kiedyś zalapie to pogrzebowy:D

Oleander, Ciasteczko777, Pani Moł lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - ja w PZU w naszej opcji ubezpieczenia chyba po porodzie od 4.doby mialam już jakąś kasę za hospitalizację - czyli może jak się przedluza z jakichś przyczyn zdrowotnych to wtedy. Zlożylam jeszcze wniosek za cesarskie cięcie jako zabieg operacyjny ale zgodnie z przewidywaniem odrzucili, bo wykluczal się z wyplatą z tytulu ur.dziecka. My z mężem jestesmy tez ubezpieczeni na najwyższą skladkę, jakby mnie spotkal wypadek komunikacyjny w drodze.to pracy to mężowi by to mocno oslodzilo żałobę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 22:28

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz to czasem w lepszych pakietach jest pewnie od dluzszego pobytu. Wlasnie tak jak oiszesz nie moze sie pokrywac z tytulem urodzenia dziecka.

Ja przy pierwszym mialam za slaby pakiet z PZU a teraz chyba mam lepszy... Chyba... Musze sprawdzic ;) i musze tez ogarnac czy jakas kasa za ten ostatni pobyt w szpitalu sie nalezy ale pewnie bedzie za krotki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 22:36

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś nie spi? Ja próbuje się wymeczyc na maksa żeby paść. Właśnie skończyłam prasowanie i układanie, byłam z psem na długim spacerze czuje już zmęczenie ale wiem że jak się położę to nie usne:( na dodatek oparzylam się zelazkiem 😭

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpie :D ale ja próbuję nie zasnąć hehe, czekam aż mąż wróci z pracy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie spię. :) czytam opowiadania grozy Grabinskiego :D

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam o 22,obudziłam się po 3 i tyle ze spania

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też cała noc przewracalam się z boku na bok przez ten katar nie mogłam oddychac .. na kaszel w końcu wzięłam drosetux bo inaczej chyba z tego przeziębienia się nigdy nie wygrzebie, młody przez to moje kręcenie się też był cała noc aktywny .. w dodatku syn koło 4 sobie do nas przyszedł położył się przytulił i spał 😂😂😂 po 5 przypomniał sobie że nie jest w swoim lozku i oburzony powędrował do pokoju 🙄🙄 A za 2 tygodnie poród muszę siły zbierać A nie teraz chorować... dodatkowo mam.wrazenie że ta torbiel jest jakaś większa albo tak mnie to martwi że sobie wkrecam.. :/

A jak u was ? Jakie plany na weekend ? Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od rańca lecimy kupić Mlodej buty wiosenne, zanim jeszcze wszystkie powiaty ościenne zaczną szturmować centrum handlowe. ;)
    Wlasnie zjedlismy mega sniadanie - tosty podpieczone na maselku ze szpinakiem i serem a do tego jajko. Mm!! Ale się pozytywnie najadlam! A do tego kolejny dzien ze sloneczkiem <3
    Milego, dziewczyny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) miłego dnia i weekendu!

Czy któraś z Was odczuwa bóle brzuszka na dole, jak na @? Ale takie napięcie, jakby cały czas?

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś idziemy na urodziny do znajomych. Musimy jeszcze jakie prezent dla nich ogarnąć. Posprzątać chatę i wygląda na to że w ten weekend zdecydować, które mieszkanie kupujemy.
    Zasnęłam jeszcze i przez sen czułam okropne kopanie po bokach brzucha małej, ale takie szarpanie się bolesne i teraz nie wiem czy to serio czy to sen był 😜

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam dzień od badan i wlasnie stoje w mega kolejce :) ale nic to pogoda piękna, wracam zaraz na sniadanie i gdzies wybywamy.

Przy czym pogoda piekna to i tak nad morzem co najwyzej slonce ale spodziewam sie wiatrów i jakos nie moge sie tej za melje kurtki pozbyc :( ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ