X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja moje grupowe to obejmuje, nie wiem czy to standard?
    Musiałam dołączyć ksero wypisu do wniosku i dostawałam osobno za np. zabieg i osobno za pobyt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 20:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje grupowe w pracy nie obejmuje .. gdzie składka to 180 zł ..drugie tyle płace prv!! .. na becikowe i za ten rok się nie załapiemy ;) Ago - ale fajny masz brzuszek, ale Ty chudzinka jesteś :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Dziewczyny a wiecie jak to jest z właśnie pobytem w szpitalu?
    Jak byłam poszłam w poniedziałek a wyszłam w czwartek ( 3 nocki) to mi się coś jak jestem ubezpieczona należy ?
    Zależy co masz w umowie u mnie za każda dobę hospitalizacji mam $ i za kartę szpitalna, ale ja mam największą składkę, a mój pracodawca dużo osób zatrudnia, warto sprawdzić. Jednak po wypadku nie dostałam żadnej szkody, myślałam, że przejdzie chociaż 1% uszczerbku zniesienie lordozy.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago ślicznie wyglądasz!

Samari pytałaś czemu szpital pryw - mam taką możliwośc by tam mieć poród za darmo, rozważałam 2 inne publ szpitale, ale jednak zdecyduje się na pryw, mają super ekipę z najlepszego szpitala w stolicy i wiadomo, nie będą męczyć psn na siłę 15h tylko decyzję o cc podejmą prawdopodobnie w porę, jesli taka potrzeba zajdzie. To mnie przekonuje

ago91, Samari0702 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my sie zalapiemy na becikowe raczej. Dzieki za info na ten temat.
    Wrocilismy nie dawno z działki. Pogoda byla piekna. Mega relaks przy grillu. Dziecko mi padlo po kapieli ze zmęczenia, maz tez spi po piwku, a ja odpalam film na laptopie. Zjadlam chyba 5kielbasek a teraz zabieram sie za lody. Chwilo trwaj:-)

4me, Oleander lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jestem w domu. W koncu! Zaliczylam dzis market budowlany i dwa razy centrum handlowe. Zrobilam 5km i wydałam kupe kasy. Od razu humor lepszy :D poza ta kasą ;)

Stwierdzilam, ze nie bede miec sily jezdzic po porodzie i kupowac sobie na lato dłuższych rzeczy by zakryć ten cellulit a ze ja pewnie rodze w czerwcu to ten sezon letni w habicie na plażę :/ musialam sie zabezpieczyc- kupilam sobie dwie sukienki do kolan, spodnice i jeszcze sweter na otarcie lez :)
    to samo ze starszakiem-narazie co roku potrzeba nowych ciuchów. Mam juz dla niego prawie wszystko i spokoj, bo tez nie widze latania za jego potrzebami po sklepach z pelnymi cyckami jako matka zombie bez snu:D

Balkon tez dostanie dwa nowe dywaniki z juty :D

A polowe z tego z moim dzieckiem, ktore dzis bylo aniolkiem! I wez go rozgryz!

Ide teraz sie walnac na kanapę i spedzic jakos milo wieczor z mezem :)

kama2784 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubezpieczen prywatnych- wszystko zalezy od opcji jakie macie u siebie. Kazdy zakład moze miec inne warunki wynegocjowane na rozne pakiety. Niestety nie zawsze jest urodzenie dziecka, nie zawsze jest hospitalizacja. A pobyt w szpitalu z powodu urodzenia dziecka sie raczej nigdy nie kwalifikuje do wypłaty - ja sie przynajmniej nie spotkalam przez tyle lat z taka opcja.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

Tak to już w naszym kraju jest , właściwie rodziny 2+1 mają najmniej jakichlolwiek świadczeń bo praktycznie do tak niskich progów to zawsze przekroczy, wystarczy że np. We dwoje z mężem w sumie zarobicie 6 tysięcy na rękę na mieisac to juz nie dostaniecie becikowego jeśli wszystko macie na papierze bez sensu...

A osoby które nie pracuja to dostaną 1000 zł kosiniakowego 500 plus,rodzinne na dodatek becikowe A jak ktoś ma niskie dochody to dostanie ejscze becikowe 1000 zł z mopsu i może starać się o 1000 zł z miasta jeśli miasto ma budżet na to A z reguły ma , czyli widzisz jak opłaca się pracować w naszym kraju... ostatnio z kuzynka się smialysmy życie w myśl zasady "nic nie robić nie mieć zmartwień chłodne piwko w cieniu pic"....

Już przestałam się przejmować że nigdy sprawiedliwie nie będzie....

Alicja-33 lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się śmieje że jedyny zasiłek na który się kiedyś zalapie to pogrzebowy:D

Oleander, Ciasteczko777, Pani Moł lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - ja w PZU w naszej opcji ubezpieczenia chyba po porodzie od 4.doby mialam już jakąś kasę za hospitalizację - czyli może jak się przedluza z jakichś przyczyn zdrowotnych to wtedy. Zlożylam jeszcze wniosek za cesarskie cięcie jako zabieg operacyjny ale zgodnie z przewidywaniem odrzucili, bo wykluczal się z wyplatą z tytulu ur.dziecka. My z mężem jestesmy tez ubezpieczeni na najwyższą skladkę, jakby mnie spotkal wypadek komunikacyjny w drodze.to pracy to mężowi by to mocno oslodzilo żałobę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 22:28

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz to czasem w lepszych pakietach jest pewnie od dluzszego pobytu. Wlasnie tak jak oiszesz nie moze sie pokrywac z tytulem urodzenia dziecka.

Ja przy pierwszym mialam za slaby pakiet z PZU a teraz chyba mam lepszy... Chyba... Musze sprawdzic ;) i musze tez ogarnac czy jakas kasa za ten ostatni pobyt w szpitalu sie nalezy ale pewnie bedzie za krotki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 22:36

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś nie spi? Ja próbuje się wymeczyc na maksa żeby paść. Właśnie skończyłam prasowanie i układanie, byłam z psem na długim spacerze czuje już zmęczenie ale wiem że jak się położę to nie usne:( na dodatek oparzylam się zelazkiem 😭

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpie :D ale ja próbuję nie zasnąć hehe, czekam aż mąż wróci z pracy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie spię. :) czytam opowiadania grozy Grabinskiego :D

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam o 22,obudziłam się po 3 i tyle ze spania

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też cała noc przewracalam się z boku na bok przez ten katar nie mogłam oddychac .. na kaszel w końcu wzięłam drosetux bo inaczej chyba z tego przeziębienia się nigdy nie wygrzebie, młody przez to moje kręcenie się też był cała noc aktywny .. w dodatku syn koło 4 sobie do nas przyszedł położył się przytulił i spał 😂😂😂 po 5 przypomniał sobie że nie jest w swoim lozku i oburzony powędrował do pokoju 🙄🙄 A za 2 tygodnie poród muszę siły zbierać A nie teraz chorować... dodatkowo mam.wrazenie że ta torbiel jest jakaś większa albo tak mnie to martwi że sobie wkrecam.. :/

A jak u was ? Jakie plany na weekend ? Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od rańca lecimy kupić Mlodej buty wiosenne, zanim jeszcze wszystkie powiaty ościenne zaczną szturmować centrum handlowe. ;)
    Wlasnie zjedlismy mega sniadanie - tosty podpieczone na maselku ze szpinakiem i serem a do tego jajko. Mm!! Ale się pozytywnie najadlam! A do tego kolejny dzien ze sloneczkiem <3
    Milego, dziewczyny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) miłego dnia i weekendu!

Czy któraś z Was odczuwa bóle brzuszka na dole, jak na @? Ale takie napięcie, jakby cały czas?

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś idziemy na urodziny do znajomych. Musimy jeszcze jakie prezent dla nich ogarnąć. Posprzątać chatę i wygląda na to że w ten weekend zdecydować, które mieszkanie kupujemy.
    Zasnęłam jeszcze i przez sen czułam okropne kopanie po bokach brzucha małej, ale takie szarpanie się bolesne i teraz nie wiem czy to serio czy to sen był 😜

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam dzień od badan i wlasnie stoje w mega kolejce :) ale nic to pogoda piękna, wracam zaraz na sniadanie i gdzies wybywamy.

Przy czym pogoda piekna to i tak nad morzem co najwyzej slonce ale spodziewam sie wiatrów i jakos nie moge sie tej za melje kurtki pozbyc :( ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ