X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja to się boję że wy już wszystkie urodzicie i będziecie zapatrzone w maluszki, a ja zostanę tu sama z wielkim brzuchem i zgagą :D

Ciasteczko ja też mam te bóle okresowe ;)

Mamami ja robiłam taką selekcję parę miesięcy temu, prawie nic nie kupiłam od tego czasu, a znów jest pełna garderoba ja nie wiem jak to się dzieje 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 09:51

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia

Nie dziwię się że jesteś zła bo o wózek dla.dziecka mąż ma jakieś sapy ale koledze pożyczać to już jest okej ??🤔🤔🤔🤔 nigdy nie zrozumiem logiki facetów,dobrze że mam swoją kasę mimo wspólnego gospodarstwa nie muszę się męża o nic prosić. Mam nadzieję że o ty niebawem będziesz mogła odchowac dzieciątko i pójść do pracy jak kiedyś wspominałaś że byś bardzo chciała :) trzymam kciuki ✊✊✊✊

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander to sie nazywa cudowne rozmnozenie 😂

Oleander lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Wizytę mam 17.04 , myślę że skoro i tak mam cesarke to nic mi nie grozi z tym spojeniem, co myślisz Puszku? Bo nawet jeśli to nic i tak wcześniej nie da się zrobić
    Tak jak masz mieć cc to i tak nie istotne, gdyby było rozejscie to jest poprostu wskazanie do CC

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander ja zostanę z Tobą :D Wcześniej miałam przeczucie, że moje młode to będzie dość szybko chciało wyjść i terminu nie doczekam, ale teraz mam na odwrót, myślę, że będzie specjalnie przeciągać haha :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pierwsze ktg :) wszystko Ok - synuś Ok i skurczy nie ma, tylko faktycznie napięta macica ale pani położna mówiła że wysoko macica i synek. Ale ulga!!
    Mamami - z ta szafa to trafione :) oj cieżko było sie pożegnać z ciuchami których nie miałam na sobie chyba i z 10 lat ;) ha ha
    Miłej i owocnej pracy ;) u nas dzis okna i lodówka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 10:09

Veri, iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, MaMaMi83, Glendolina, Samari0702, Milka1991, Chusy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Szczęśliwa Mamusia

Nie dziwię się że jesteś zła bo o wózek dla.dziecka mąż ma jakieś sapy ale koledze pożyczać to już jest okej ??🤔🤔🤔🤔 nigdy nie zrozumiem logiki facetów,dobrze że mam swoją kasę mimo wspólnego gospodarstwa nie muszę się męża o nic prosić. Mam nadzieję że o ty niebawem będziesz mogła odchowac dzieciątko i pójść do pracy jak kiedyś wspominałaś że byś bardzo chciała :) trzymam kciuki ✊✊✊✊

Na razie muszę parę lat poczekać aby pójść do pracy , bardzo chciałabym pracować jako przedszkolanka mam wszak inny zawód kucharz-kelner nie mam matury , a niestety nauka idzie mi teraz średnio ledwo co bierzmowanie zaliczyłam , a za nim odchowam Anię i Dominika to trochę ładnych lat minie , ile ja też będę mieć lat a teraz ciężko jest na rynku pracy patrza tylko na doswiadczenie mozesz i np z 10 szkół ukończyć i co z tego , jak młodzi po studiach nie mogą pracy znaleźć, moja siostra za pomocą dopiero swojej koleżanki czy tam przyszłej teściowej znalazła pracę , bo tak to szukanie graniczyło z cudem i pracuje nie we swoim zawodzie , a ma wykształcenie jako cukiernik nie wiem po co ona na ten kierunek szła jak nawet ciast nie umie piec .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia

Poswiecilas mnóstwo lat na wychowanie dzieci- które jest o wiele trudniejsze niż nie jedna praca, dałaś cała siebie swój rozwój karierę żeby dzieci miały należytą opiekę
    Nie martw się mojej mamy siostra ma 4 dzieci aktualnie ma 44 lata i odkąd dzieci zaczęły być na etapie 13-14 lat dwie córki już na studiach zaczęła realizować swoje plany poszła na kurs tańca-została instruktorka zumby prowadzi swoje zajęcia,dodatkowo udziela się w sprawach gminnych zrobiła prawo jazdy :)

Wszystko przed Tobą !!! Mocno ci kibicuje żeby spełniły się twoje marzenia A na naukę nigdy nie jest za późno, A bral matury czy posiadanie zawodu nie jest niczym złym ani gorszym od ludzi po studiach.

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Veri, Chusy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho

No widzisz to ekstra wieści !!! Więc.teraz nie masz.sie czym martwić i możesz spokojnie odpoczywać i się nie denerwować

A jak brzuch ? Lepiej? Jadłaś coś ?

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa mamusia nie wiem jak u Was, ale u nas są organizowane przez Urząd Pracy różne kursy, staże dla kobiet powyżej jakiegoś wieku, często z gwarancją zatrudnienia, właśnie aby pomóc kobietom, które wiele lat nie pracowały zawodowo wrócić na rynek pracy :)

iwwk właśnie ja też mam takie przeczucie że się mojemu okruszkowi nie będzie spieszyć :D

omg jak mi niedobrze.. ledwo kromki z dżemem weszły.. blee..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 10:29

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Szcześliwa mamusia nie wiem jak u Was, ale u nas są organizowane przez Urząd Pracy różne kursy, staże dla kobiet powyżej jakiegoś wieku, często z gwarancją zatrudnienia, właśnie aby pomóc kobietom, które wiele lat nie pracowały zawodowo wrócić na rynek pracy :)

iwwk właśnie ja też mam takie przeczucie że się mojemu okruszkowi nie będzie spieszyć :D

omg jak mi niedobrze.. ledwo kromki z dżemem weszły.. blee..

No jest tez i u nas cis takiego chyba 😊.

Samari Dziękuje ❤❤❤❤❤❤❤❤.

Samari0702 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Cicho

No widzisz to ekstra wieści !!! Więc.teraz nie masz.sie czym martwić i możesz spokojnie odpoczywać i się nie denerwować

A jak brzuch ? Lepiej? Jadłaś coś ?
    :) ulżyło że z synkiem Ok i że skurczy nie pisze, to napięcie i bóle okresowe są więc normalne i nie zwiastują porodu :)
    Dziękuje że pytasz ❤️ Jelita lepiej - tera mam blokadę ;) ha ha No ale grunt, że przeszło!
    A Tobie trochę przechodzi to przeziębienie i ból gardła ? Mam nadzieje, że w końcu zupełnie, bo takie długie chorowanie jest męczące szczególnie w ciąży. Dużo zdrówka !!!

Mamusiu - kibicuje Ci mocno - obyś w życiu osiągnęła to o czym tylko marzysz, dla mnie jesteś wielka bo wychować taką „gromadkę” i tak sie poświecić rodzinie to sztuka i bardzo to podziwiam! :) ja jestem za duży egoistyczny leń ..

Szczęśliwa Mamusia, Samari0702 lubią tę wiadomość

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk, Puszek dzięki za odpowiedzi. Właśnie leżę bo tak nagle dostałam chyba wysokiego ciśnienia, mam tylko pulsometr i wyszło 122... A nic nie robiłam tylko siedziałam z laptopem.

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu na przedszkolanke to powinni Cię od razu zatrudnić, kto jak kto ale Ty masz doświadczenie 🙂

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam moje drogie to bardzo miłe ❤❤❤😘.

Ciasteczko777, Samari0702 lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Kruszynka zgłoś lekarzowi, może dostaniesz skier do ortopedy na usg spojenia, bo może pod wpływem hormonów się trochę rozchodzi.
    U nas zaraz zaczną się porody, a ja pewnie w czerwcu urodze 😜depresja mnie dopadnie 🤣
    Ja mam te same obawy ;) ja myślę, ze przenosze jak przy pierwszej ciąży.

Dziewczyny moze moja probka statystyczna nie jest reprezentatywna ale serio ze wszystkich kolezanek, ktore mam i ze wszystkich ciaz tylko jedna byla przed terminem a cała reszta na okolo terminu.
    Ja to zaluje, ze nie mam terminu na początku maja to bym sie jeszcze przed czerwcem ogarnela karmiac i biegajac do dwojki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 11:44

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zapowiada cały dzień w łóżku.. śniadanie się nie przyjęło, a jakich skurczy przy tym dostałam.. boli mnie cały brzuch, siedze i płacze bo na myśl o jedzeniu mnie trzęsie, a jak nic nie zjem to zaraz będzie powtórka :(

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander mi też kilka razy dziennie niedobrze. Wieczory mam przesrane, bez zadnej przyjemnosci bo ciagle nudnosci... Dzis rano po sniadaniu to samo.
    Jednak u mnie chęć jedzenia zwycięża zawsze...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Łącze się z Wami dalej w mdlosciach i wymiotach. Wczoraj zamowilosmy sobie jedzonko na pyszne.pl i tak mi smakowało że wyprzedziłam męża w jedzeniu zjadłam pierwsza i przesadziłam poprostu w żołądku mi się nie pomieści i wszystko zwróciłam:( byłam zła wymeczona no i głodna po chwili. Mam zamiar dziś podejść na oddział obczaić i popytać o parę rzeczy obym się wyrobiła

o148o7es5xrrd9s8.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek mozna miec hybryde na stopach jak na paznokciach u rak nic nie będę miec?

Musze sobie jakos pomoc bo czuje sie jak gnom jakis. Jeszcze bym sie opalila z checia... Natryskowe bezpieczne w ciazy? Nigdy tego nie robilam, ktos ma doświadczenie z tym, w sensie, ze robil?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ