X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłego weekendu Wam życzę!

Zaglądam do kwietniówek systematycznie i tam te dzieciaczki już rodzą się praktycznie codziennie. Jeszcze chwila i my powitamy nasze pierwsze forumowe kwietniowo majowe maleństwo.
    Jaka jestem już ciekawa kto pierwszy , jakie duże, jak będzie wyglądało itd.
    Ahh już nie mogę się doczekać 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 08:48

Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Chusy lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, ja te bóle mam i dzisiaj mega mi dokuczaja. Dzisiaj wyjątkowo. Ale to chyba normalne na tym etapie i nie ma się co martwic;)
    Miłego weekendu;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też za oknem piękne słońce ciekawe jak odczuwalnie będzie na podwórku 🤔🤔 już nie mogę się doczekać aż urodze, bóle wszystkie związane z ciąża odejdą i w końcu będę mogła iść na spacer jak człowiek , w sumie to piękny okres mamy na rodzenie dzieci cała wiosna i lato przed nami 💕💕💕

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina wrote:
    Ciasteczko, ja te bóle mam i dzisiaj mega mi dokuczaja. Dzisiaj wyjątkowo. Ale to chyba normalne na tym etapie i nie ma się co martwic;)
    Miłego weekendu;)
    Bo właśnie nie wiem co one oznaczają - że poród lada moment czy co? :D u mnie wieczorem i w nocy najgorzej...

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, raczej porodu nie oznaczają, przynajmniej u mnie nie oznaczały :D chwilowo mam spokój, czasem się brzuch odezwie tylko, ale były regularne i mega bolesne już od połowy ciąży :)

U nas nie widać żeby miało być jakoś pięknie, ciepło ale póki co niego zachmurzone. Jeszcze 2 tygodnie nie trzeba mi pogody, potem zaczynam rozruch :D
    Ale byłam wczoraj u mamy i się podłamałam, ona ma normalne lustra całkiem, moje nogi, ręce, obwody w tułowiu powiększyły się koszmarnie, Jak słoń wyglądam! Powiem szczerze że też mam nadzieję iż max za 6 tygodni będzie po wszystkim haha i będę mogła zacząć tracić :D

Nistera, też już czekam na pierwsze porody, te donoszone oczywiście :D

Aktyde, Ty miałaś ogarnąć to grupę na fb do tego czasu? :D zrobiłabym to już ale mam problem bo do założenia grupy muszę z automatu przynajmniej jedna osobę zaprosić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 09:03

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho ja mam codziennie przed zaśnięciem taki ból raz mocniej, raz słabiej, po paru minutach puszcza. Macica się przygotowuje, ale wątpię, że to ma jakoś przyspieszyć poród, ale przy wizycie o tym wspomnij, ja chociaż już wiem, że te wszystkie bóle są normalne to i tak mówię ginekolog :D Czasami dziecko się jakoś obróci i macica może ucisnąć w jakiś nerw i te bóle są podobne do miesiączkowych, u mnie niekiedy mylne z jelitowymi, bo podczas miesiączki miałam biegunki i typowo jelitowe skurcze więc czasami też myślę, że to skurcz z macicy, a to tylko jelitka :D

Mary wysyłam zapro i wiadomość :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 09:07

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, nie rodzimy;) mamy jeszcze miesiac;) ja jestem podatna na panikę, wiec proszę mi się tu jeszcze nie nakrecac;) macica spokojnie ćwiczy albo coś się rozciaga;) tak ma byc;)

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ale sie wyspalam. Gdyby nie corka spalabym dalej.
    No i ja sie pytam gdzie to wczorajsze slonce????
    Plan na dzis - ogarnac duza szafe. (moja szafe) i tu zaczynaja sie schody.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37cc95b15fdf.jpg

Kruszynka91, Glendolina, kama2784, iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, PatkaPP, Ciasteczko777, Veri, Nistera, Chusy lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od niedzieli zaczęło pobolewac spojenie lonowe a od dwóch dni to boli prawie cały czas przy chodzeniu najgorzej... Czy to normalne?

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szafie jest 80% rzeczy "Nie założyłam tego ani razu od 4 lat ale na pewno to zaloze" hehe

km5sroeqzvrm7hel.png

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka zgłoś lekarzowi, może dostaniesz skier do ortopedy na usg spojenia, bo może pod wpływem hormonów się trochę rozchodzi.
    U nas zaraz zaczną się porody, a ja pewnie w czerwcu urodze 😜depresja mnie dopadnie 🤣

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami, jakie to prawdziwe hahah, chociaż u mnie jest połowa 'schudnę do tego' a druga połowa 'nie wyrzucę, będzie do spania' :D i takim sposobem nie mam w czym chodzić :D

Puszku, nie wiemy kiedy której co jest pisane, przynajmniej na te naturalne porody :D teoretycznie też mam na koniec maja i jak wcześniej modliłam się by dotrwać do 30 tygodnia tak niedługo będę się modlić byle nie dłużej niż 39 haha :D

puszek369, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam bierzmowanie siostrzenicy. Jestem świadkiem. Potem obiad w rodzinnym gronie.

Mamami hehehehehehe dobre z ta szafa :D

Mary Jane priv

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka zgłoś ginekologowi, mnie też bolało w tamtym tygodniu, ale podczas badania okazało się, że jest wszystko w porządku. Wyszło na to, że przeciążyłam (mycie okien, długie stanie, szpilki), bo od paru dni już nic nie czuję, a chodzę dużo :) Też się bałam rozejścia, ale na szczęście u mnie to nic groźnego. Nie miałaś ostatnio więcej ruchu? Jednak trochę dźwigamy w tych brzuszkach i tak jak pisze Puszek pod wpływem hormonów tam jest wszystko trochę poluzowane i łatwiej przeciążyć.

MaMaMi ja co roku wyrzucam trochę rzeczy, a i tak jeszcze sporo mam takich "może jeszcze założę" :D Teraz przez ciążę zdecydowanie więcej wywaliłam i oddałam te lepsze potrzebującym, bo uznałam, że koniec z tym chomikowaniem :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zjadlam sniadanie. 3...2...1.. Start ruszam z szafa.
    Przewiduje przerwe jak wszystko wyjme.
    Znaczy sie za 30 min hahahah

iwwk, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 17.04 , myślę że skoro i tak mam cesarke to nic mi nie grozi z tym spojeniem, co myślisz Puszku? Bo nawet jeśli to nic i tak wcześniej nie da się zrobić

km5sroeqzvrm7hel.png

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie trochę robiłam, dwa dni ogarnialam garderobę, byłam też w galerii i się nachodzilam. Dziś zamierzam odpocząć może mi przejdzie

km5sroeqzvrm7hel.png

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się poddaje z tym katarem, będę robić inhalacje że 3x dziennie z soli no musi mi to przejść choćby nie wiem co ... przez ten gęsty katar mam non stop zawalone gardło... :/

Porządki w szafie zrobiłam po odchudzaniu wszystkie zbędne rzeczy wyrzuciłam do kontenera Caritasu , teraz jak dojdę do siebie po tych operacjach i uzyskam wagę jaką mnie interesuje pójdę na zakupy i bez zastanowienia uzupełnię szafę :)

A za tydzień jeśli w środę na wizytach będzie w miarę okej to w sobotę mąż się zabiera za generalne porządki przed urodzeniem małego, powyciagamy łóżeczka wózek i wsyztsko będzie już czekać przygotowane A przed szpitalem dopakuje tylko torbę i będziemy gotowi :)

......odliczanie czas zacząć jeszcze 17 dni ! 😍😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek Czasami te co mają termin na koniec są pierwszymi 😁 , różnie to może być i żadna z nas nie przewidzi kiedy się zacznie , nie to że już sugeruję że zaraz będziemy rodzić 😉 ale patrzeć jak to minie .

Ale mąż mnie wkur ** że tak powiem sam teraz wie ile kasy poszło , nie tylko na dzieci , rachunki i niespodziewane wydatki same wiecie jak to jest pieniądz jest i go nie ma 😎 , a tak dziś zakupy jutro goście do nas przyjdą , a sklepy będą zamknięte ja nadal chora 😷 więc zapowiada się ciekawa Niedziela 😎 .
    Mój mąż wyobraźcie sobie pożycza " znajomemu " z pracy 1000 zł 😱😱😱😱😱 ,
    poje *** go czy co no ma mu oddać 🙊🙉🙈 , ale i tak jestem zła bo sam widzi ile teraz mamy wydatków , a to cement kupić , tu za przedszkole zapłacić,
    za okulistę u syna , zaraz trzeba badania zrobić i zleci i kierunek wizyta , no wiadomo że wypłatę dostanie tylko kiedy 🙊🙉🙈 jestem zła jak osa . Ania miała lepszą już noc i oby już tak zostało 😉 , i ja również życzę Wam wszystkim udanego weekendu 😁 . A a a pochwalę się że wczoraj kolejna moja taka znajoma z takiego forum na FB urodziła ❤❤❤ , nie no ja nie mogę same porody ostatnio w okół mnie 😁 .

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka odpoczywaj jak najwięcej, staraj się dużo leżeć, siedzenie też obciąża spojenie. Mi jeszcze gin i położna mówiły, że z tym się niestety teraz i tak nic nie robi jedynie leżenie, chociaż jeśli lekarz jakieś przesłanki zauważy to pewnie do ortopedy wyśle :)

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ