X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oł jeny...kurde albo ja mam za mało albo Mary Jane za dużo:) Dysponuje tylko dwoma sztukami i jedną zimowa(kupiłam bo mi się podobała).

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałyście tyle że trudno was nadgonić:) Ja to byłam pochłonięta troszkę zadaniami nie związanymi z maluszkiem. Czas mi tak szybko myknął że nie wiem kiedy te dwa tygodnie mineły.
    W sumie wyprawka ogarnięta. Ciekawa jestem ile z zakupionych rzeczy się sprawdzi a ile to niewypał. No nic, jak nie zobaczę to się nie dowiem.
    Nawet mam torbę przygotowana(tzn 3 sztuki:poród ja, poród mała i jedna na później) , gorzej będzie chyba jak się okaże że będę musiała sie wcześniej położyć(padła ostatnio taka sugestia) bo takiego wariantu nie mam przygotowanego a raczej z trzema walizkami to ja sie nie udam do szpitala:).

Ogólnie łażenie po schodach to normalnie wspinaczka na K2. A że mieszkam w domu to te schody to dla mnie prawdziwy odjazd bo je pokonuje kilka jak nie naście razy dziennie.
    Cukry jakos sie stabilizuja. Nawet sobie pozwoliłam na lodzika w te ciepłe dni. Zresztą ja ich nie ogarniam, to po czym cukry powinny skakać nic sie nie dzieje a tam gdzie niby człowiek je według wytycznych może sie zaskoczyć wynikiem.
    Także Mamami-masz rozgrzeszenie moje za tego obwarzanka:).

Agata-oby Ci się tam sytuacja ustabilizowała z tym cisnieniem!

Powodzonka na wizytach!

Ja odebrałam własnie te wszytskie kiły, itp.

Mamami-plus cukrzycy taki że po porodzie wbijasz sie w kostium i będziesz wymiatać na plaży:). Ale pewnie sałate to na długo usuniesz z jadłospisu:). Doskonale to rozumiem... ja juz mam plan co zjem i wypije:) i nie koniecznie będa to warzywka.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapominam jeszcze zapytać: czy ktoś zaczął może masaż wiadomej części? Wiem że Ciacho to rozważała. Robisz cos w tym temacie?

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka moj maz ma powiedziane ze bez 7daysa i coca coli w szpitalu nawet niech sie nie pokazuje. Ewentualnie jeszcze moze przyjsc z pączkiem z nadzieniem różanym, bulka pszenna z dżemem truskawkowym, czekolada truskawkowa wedla, moze byc jeszcze mirinda i kanapka z serem zoltym ketchupem i majonezem. 😂😂😂

Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Pani Moł lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami no świetnie robisz smaka a ja coli nie mam w domu i co teraz 😭 rozumiem że to odwet za te lody! Hihi
    Zamówiłam staniki z esotiq, ogolnie są świetne ale nie zmierzyłam się pod biustem, a okazało się że mi tam przybyło centymetrów ehh muszę kupić ten "przedłużacz" do staników

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 11:08

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander moja lista jest duzo dluzsza.
    A najbardziej mi szkoda ze nie zjem tortu komunijnego mojej corki 😥😥😥😥

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za wsparcie i miłe słowa! :*

Co do konkretów to jest podejrzenie gestozy, mam dużo białka w moczu, teraz zbieram mocz przez całą dobę żeby dowiedzieć się ile dokładnie wydalam bialka w ciągu doby. Decyzję będą po badaniach, do tego anemia max i ogólnie zła morfologia.

Kurde ledwie na l4 wskoczylam, myślałam że spędzę ostatnie chwile w ogródku na słoneczko a tu taki zonk :p grrrrr

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj mialam smaka na agrest 😂😂

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • slodka100 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari państwowe no kurcze co zrobić mam nadzieję że chociaż jakiś dzień bedzie już normalnie funkcjonowało.

Dziewczyny jak pierzecie te ewentualne podusie płaskie do wózka albo te motylki
    Bo tak się zastanawiam czy włożyć do pralki i nastawić na ręczne pranie? Bo nie mam ściąganej poszewki ani metki jak prac

Puszek jak mam takie brudzenia na wkładce w kolorze brzoskwiniowym to coś oznacza? Nie mam infekcji bo nic mnie nie swędzi nie mam jakiś uplawow mocnych no i brałam clotrimazolum dopochwowo jakoś tydzień temu. Poprostu takiego koloru jeszcze nie miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 11:15

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Zapominam jeszcze zapytać: czy ktoś zaczął może masaż wiadomej części? Wiem że Ciacho to rozważała. Robisz cos w tym temacie?

Ja czapeczki co do rozmiarów to różne mam a nie na wszystkich jest napisane , mam takie małe nie wiązane do szpitala i takich trochę większych podostawałam dużo tych czapeczek są od 0 do 3 msc a nawet mam tego więcej , cudne są te małe ciuszki ❤❤❤❤❤ .

Izka37 Co do masażu tych intymnych części pewnie każda z nas robi jak uważa , ja np nie zamierzam nic z tym robić w poprzednich ciążach też nic takiego nie robiłam.

Ja taką poduszkę motylek , to z praniem normalnie prałam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 11:18

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie mam.szczescie że przyplatalo się zapalenie górnych dróg oddechowych i na sam koniec dostałam jescze antybiotyk .... Bioracef 2x1 na tydzień. Ja się pytam co jescze kuzwa w tej ciąży przez dwa tygodnie o
    sie przydarzy ...jestem już załamana i nerwowo i psychicznie mam.dosyc :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Takie mam.szczescie że przyplatalo się zapalenie górnych dróg oddechowych i na sam koniec dostałam jescze antybiotyk .... Bioracef 2x1 na tydzień. Ja się pytam co jescze kuzwa w tej ciąży przez dwa tygodnie o
    sie przydarzy ...jestem już załamana i nerwowo i psychicznie mam.dosyc :/

Ja też jestem jeszcze chora juz w ciągu tego roku byłam więcej chora niż moje dzieci, a i witaminę C biorę raz dziennie , i syrop z cebuli itp itd , takie " babcine sposoby " czasami szybko mi przejdzie , a raz mnie to trzyma raz byłam przyziębilam to katar chyba z miesiąc miałam 😎 . Ja też nie wiem mam jakiegoś pecha czy co , a to stopa mnie boli już 3 dzień , plecy od miesięcy mnie bolą stopa mnie boli gdyż drzwiczki od szafki mi upadły , a to teraz przeziębienie , źle spałam to cała prawa ręka mnie boli ledwo co się dziś ubrałam jak pech to pech .

Życzę Ci aby to szybko minęło , i to co złe już Cię / Was omijało 😘 .

Samari0702 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko u nas Oki :) głowa w dół :) 1973 :) ma dużo włosów

Paula_071, ago91, slodka100, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Samari0702, Pestkkaa, Agata :), Szczesliwa ledwo zywa, 4me, Ciasteczko777, PatkaPP, Milka1991, Veri, iwwk, Nistera, Pani Moł, Pantera, kama2784 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Dzięki kochane za wsparcie i miłe słowa! :*

Co do konkretów to jest podejrzenie gestozy, mam dużo białka w moczu, teraz zbieram mocz przez całą dobę żeby dowiedzieć się ile dokładnie wydalam bialka w ciągu doby. Decyzję będą po badaniach, do tego anemia max i ogólnie zła morfologia.

Kurde ledwie na l4 wskoczylam, myślałam że spędzę ostatnie chwile w ogródku na słoneczko a tu taki zonk :p grrrrr
    Biedna :* trzymam kciuki aby wyniki były dobre i żeby szybciutko wróciła do domku zdrowa:*

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już na liczniku 60,3kg. Ciekawe do ilu dobiję.

Ja mam taką lampkę do kontaktu, przy młodym super się sprawdziła.
    https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70349860/?gclid=CjwKCAjwhbHlBRAMEiwAoDA343C3CojoT6NEq4Bgjp9jjB4mCIvkis7lNYcHWID5iwoMcXCjxNFJ_xoC9fQQAvD_BwE

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy bierzecie dla maluchów do szpitala recznik kąpielowy?

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Wszystko u nas Oki :) głowa w dół :) 1973 :) ma dużo włosów

No widzisz czyli twoja córka też nastawia się na sn tak samo jak ty :) gratulacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:

Ja przy żadnym dziecku nie brałam ,tym razem też nie biorę.bo ogółem w szpitalach już teraz dzieci nie kapia ,A nawet jeśli była by taka konieczność to mają czym dzieciątko wytrzeć do sucha :)

Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 Ja jak sie ostatnio u gina wazyłam to było 80 kg pewnie plus Dominik nie wiem ile obecnie wazę a przed ciąża tez nie wiem ile ważyłam.

puszek Super wieści ❤❤ ale fajna waga prawie jak rocznik w którym mój mąż się urodził 1978, a wasze szczęście ma 1973 😁😁.

Ja kiedyś miałam lampkę i to był nie potrzebny zakup, gdyż mało co ją używałam a mamy takie przygaszane światło jest takie pokrędło okrągłe tzw ściemniacz 😝 czy jakoś tak 😝 i jak chcesz tak sobie światło świecisz 😁.

agao Ja nie biorę żadnego rzeczniczka chociaż mam taki z kapturem , już nie pamiętam czy był potrzebny ale przy Ani to nie miałam ręczniczka w szpitalu tylko tak pod kranem obmyli posmarowali oliwką , w kaftanik pępek oczyszcili pampers , i dawali nam dzieci i tak było praktycznie co dwa dni jak tak dzieci myły a codzienmie ważyły .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 12:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Ja nie biorę ręcznika dla maluszka, w razie czego dam po prostu tetrę.

ago91 lubi tę wiadomość

‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ