Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula
Hehe z taka waga to nawet bym.nie zwracała uwagi ile.przytyje 😂😂😂 ja waże 93.3 kg od początku ciąży przytylam ponad 15 kg..standardowo w każdej ciąży tyle przybralam...dobrze że kończę ciążę szybciej bo nie chce.myslec ile bym mogła ważyć jak bym chodziła do 40.tygodnialiczę na szybki spadek kg po ciąży tak jak z synem
-
MaryJane wrote:4me, u mnie w szpitalu od 2 doby życia w szpitalu kąpią codziennie
na własne oczy widziałam
ale u nas się nie bierze ani ręczników, ani ubranek ani w sumie nic dla dzieci
Puszek, gratulacje, chyba już ostatnie nasze kruszynki do 2kg dobijaja
-
nick nieaktualnyJa też nie biorę recznika, mam nadzieję że szybko wyjdziemy a w razie czego mąż może dowieźć. Zresztą nie ma ręcznika na liście od położnej to tymbardziej nie biorę
U mnie dziś 77kg.. Ale widzę że mam dużo wody
A właśnie takie pytanie do doświadczonych, ile Wam zeszło kilogramow po porodzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 12:16
-
Mamami, kawałek tortu możesz zamrozić dla siebie 😉
Dziś nad tymi ręcznikami się zastanawiałam, bo chowałam ręczniki z prania i wybrałam które wezmę do szpitala, a drugi komplet aby mąż dowiózł później. I zdecydowałam że dla maluszka nie biorę.
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
A co do kg, to u mnie już +13kg. Znowu w 2 tyg plus 2kg. Ale też wróciłam do chodzenia od szafki do kanapy przez lodówkę. Muszę znów zaostrzyć pewne jedzonko..
Dołączam do pytania Oleander..
A tak w ogóle co robicie dziś na obiad?
Właśnie skończyłam smażyć racuchy z jabłkami. Mąż na 13 do pracy to obiad szybciutko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 12:21
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualnyPatkaPP wrote:A co do kg, to u mnie już +13kg. Znowu w 2 tyg plus 2kg. Ale też wróciłam do chodzenia od szafki do kanapy przez lodówkę. Muszę znów zaostrzyć pewne jedzonko..
Dołączam do pytania Oleander..
A tak w ogóle co robicie dziś na obiad?
Właśnie skończyłam smażyć racuchy z jabłkami. Mąż na 13 do pracy to obiad szybciutko.
Ja leżę w łóżku żeby się wyleczyć,wzięłam ten antybiotyk i.jestsm u teściowej z małym. Ona robi dziś zupę warzywną A na danie schabowe i filety z kurczaka, i pewnie jakaś fasolka do tego albo buraczkiSzczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA po porodzie, to z synem jak szłam do porodu wazylam.96 kg, jak.wrocilam do domu to wazylam 89,A mniej więcej po około 2 miesiącach karmić piersią wazylam mniej niż przed ciąża bo 75-76 kg , także ekspresem u mnie to poleciało, liczę że teraz tak samo zleca te kg, ale muszę też mini zapas zostawić na operację tarczycy bo po niej też napewno się schudnie na początku jak jeść nie będzie można....
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOleander wrote:Ja też nie biorę recznika, mam nadzieję że szybko wyjdziemy a w razie czego mąż może dowieźć. Zresztą nie ma ręcznika na liście od położnej to tymbardziej nie biorę
A właśnie takie pytanie do doświadczonych, ile Wam zeszło kilogramow po porodzie?
Nie wiem ale szybko wróciłam do figury po moich ciążach rok po roku, byłam bardzo szczupła nie to ze kosciotrup czy jak ta Anja Rubik . Po moim ostatnim porodzie to miałam długo tzw ciążowy brzuszek , Ania miała rok a ja wyglądałam jakbym była w 3 msc ciąży 🙈🙉🙊 .
Ja na obiad mam schabowe do mizzeri, i sosu pieczarkowego 😁😁😁 .Samari0702, Oleander lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW związku z tym że wiosna/lato niebawem nadejdą to czy myslalyscie o zakupie roletek do samochodu żeby mała dzidzie słońce nie świeciło ?? Bo ja dla moich dzieci miałam i teraz też mam zamiar kupić bo to przydatny wynalazek
https://allegro.pl/oferta/roleta-zaluzja-przeciwsloneczna-samochodowa-2x55-
7205433800?snapshot=MjAxOS0wMy0xNVQxNzoyOTo1N
i4zMjBaO2J1eWVyOzhlM2QzODI1MDM4YzU0Y2QwN2M1ZjViZDJjZGM1ZDRlZTA4ZThhZWMwMThhMzIwN2E
zYzZjZWI3NWVjNzU2YTE%3D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 12:39
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Samari0702 wrote:Ja przy żadnym dziecku nie brałam ,tym razem też nie biorę.bo ogółem w szpitalach już teraz dzieci nie kapia ,A nawet jeśli była by taka konieczność to mają czym dzieciątko wytrzeć do sucha
We Wrocławiu we wszystkich szpitalach kąpią. Skąd info, że niby jest inaczej?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
U mnie w szpitalu kąpią na drugi dzień, chyba że ktoś nie chce. Wycierają jakimiś swoimi pieluchami więc ręcznik niepotrzebny
Oleander u mnie tylko 6kg. 2900g ważyła młodaAle w 3msc zeszło pozostałe 10kg
Jeju jeszcze 2h do wizyty
Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oleander wrote:Ja też nie biorę recznika, mam nadzieję że szybko wyjdziemy a w razie czego mąż może dowieźć. Zresztą nie ma ręcznika na liście od położnej to tymbardziej nie biorę
A właśnie takie pytanie do doświadczonych, ile Wam zeszło kilogramow po porodzie?
Oby i tym razem natura była tak laskawa! Choc lata juz nie to wiec pewnie nie bedzie tak pieknie...Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Standard opieki okoloporodowej zakłada, że przez min 24 h nie kąpię się dzieci, chyba że są wskazania medyczne, np dziecko matki z HIV, czasem przy mocno zielonych wodach, się to nie koniecznie. Potem na życzenie matki, przed foto i po foto kąpiemy, czasem matka zgody nie wyrazi to informujemy lekarza i podłączamy. Ja wezmę tetre i najwyżej w to wytra, jednak nie chce kąpać
Samari0702 lubi tę wiadomość