X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla mi wkladka i materacyk i poduszeczka do wozka. Jestem mega zadowolona. Wozek uzywany nabral nowego blasku

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b5b11cb89be.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 13:03

PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, ago91, Veri, Nistera, Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, 4me, slodka100, Pani Moł, puszek369, Agata :), Kruszynka91, Milka1991 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczko Kciuki ✊✊✊✊.

Samari Ja nie raz myślałam aby kupić taka roletę lub , są takie przeciwsłoneczne jakby samoprzylepne maty / osłonki z Kubusiem Puchatkiem itp , ale nie kupiłam mamy przyciemniane szyby w obu samochodach uważam że to zbędny zakup niech dziecko się przyzwyczaja do słońca 😊 , ja nawet parasola nie miałam przeciwsłonecznego przy wózkach , wszak trochę razi Anię słońce ale niech opala buzię smarujemy się kremem takim dla dzieci z filtrem UV , jak sądzisz że będzie to Ci potrzebne to czemu nie 😉 .

MaMaMi Ale pięknie to wygląda 😍😍.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 13:16

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• Veri Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne to :)
    Mamami, zdradź gdzie kupowałaś.

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku :) No to Extra ! Będzie Sn :) gratuluje wizyty :)
    Izka - nie robię bo mnie to boli .. serio .. trudno - niech mnie nacinają
    miałam ciężka noc - skurcze znowu i znowu te obawy czy to już .. i nie dałam rady iść na bad.
    Samari - biedulko - zdrowiej i niech antyb pomoże !!
    Mamami - świetna ta wkładka i cały zestaw.

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia, puszek369, MaMaMi83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia

No ja przez wzgląd na to że jak jeżdżę do rodziny to w często jesteśmy w trasie albo do mamy gdzie mamy 300 km albo do taty gdzie mamy 430 km, o wiesz nie raz lato cała drogę słońce i dzieciaczek zaśnie to wtedy zbyt gorąco mu , A ja klimatyzacji nie używam że względu na moje chore zatoki ,więc akurat u mnie to zakup na plus :) jak ktoś jeździ mało lub sporadycznie to pewnie że słońce nikomu nie zaszkodziło wręcz przeciwnie 😉😉😉

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Współczuję Ci co chwila tych straszakow,ale jescze chwila i będzie po wszystkim :)

A powiedz jak twój apetyt ?? Poprawiło się coś, dajesz radę coś przelknac żeby mieć siłę ? 😘

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    W związku z tym że wiosna/lato niebawem nadejdą to czy myslalyscie o zakupie roletek do samochodu żeby mała dzidzie słońce nie świeciło ?? Bo ja dla moich dzieci miałam i teraz też mam zamiar kupić bo to przydatny wynalazek

https://allegro.pl/oferta/roleta-zaluzja-przeciwsloneczna-samochodowa-2x55-
    7205433800?snapshot=MjAxOS0wMy0xNVQxNzoyOTo1N
    i4zMjBaO2J1eWVyOzhlM2QzODI1MDM4YzU0Y2QwN2M1ZjViZDJjZGM1ZDRlZTA4ZThhZWMwMThhMzIwN2E
    zYzZjZWI3NWVjNzU2YTE%3D
    Ja mam takie już wmontowane z tyłu, chowają się w drzwi i na tylną szybę też to mam

Samari0702 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek

Ja nie mam niestety takich rolet wbudowanych A przynajmniej nie widziałam żeby były,jedynie co to roleta mam zkarywajaca bagażnik żeby nikt nie kukał :) A tylne szyby też były już przyciemniane ale tak delikatnie

• Nistera Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po porodzie zeszło od razu 10kg no ale ja przytyłam 30kg . Teraz liczę po cichu że też tyle zejdzie 😋🤦‍♀️ albo choć 7kg też bym się nie obraziła. 😁
    U nas kąpali dzieci w 2 dobie. Pamiętam że byłam pod wrażeniem bo tak wywijała tym dzieckiem że ja to bym się bała że coś mu zrobię. Wsumie zaczęłam sama kąpać dopiero od 3 mc wcześniej mąż to robił, strasznie się bałam że zrobię małemu krzywdę. 🤦‍♀️😁

Oleander lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu kąpią tylko jeśli ktoś chce.

Oleander z jakiej wagi startowałaś? Ja nie wiem skąd mi ta waga podskoczyła w ciągu 2 tyg do góry, ale chyba mam 2 kg więcej, zobaczę co pokaże za tydzień przed wizytą, a po mnie tego nie widać w ogóle, tzn. jak patrze na gołe nogi to trochę żal, bo cellulit, ale tragedii nie ma więc już mam w dupie te kg, waga kłamie :D

Wyszłam z domu na bardzooo długi spacer, dotarłam do miasta, ode mnie to jakieś 7km, trochę tam połaziłam, ale do planowanego hebe na promocje nie dotarłam, ani do smyka po prześcieradełka jak zakładałam haha :D Prawie 2 godziny spacerku, do domu już autobusem wracałam, bo mnie dziecko zaczęło po szyjce bić :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Zazdroszcze sil i kondycji,bo ja najdalej pójdę do wc i lodówki i jak muszę to do lekarza, już nie mogę się doczekać aż będę spacerować z dzieciakami 🤩🤩🤩

A najbardziej to mi brakuje jeżdżenia samochodem...aż żal mi patrzeć jak auto stoi na podwórku i się na mnie patrzy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 13:40

• iwwk Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łaaa dostałam maila z rossmana z pieluszkami za 1 grosz <3

puszek369 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Iwwk- ja bym padła !! Zresztą mam takiego lenia i brak sił od jakiś 2 tyg - wcześniej było lepiej.
    Samari - jem dalej w kratkę - śniadanie z reg ok 10-12 bo rano wymiotuje, potem koło 19-20 obiadokolacja i tyle .. musze sie zmuszać, bo apetytu ciagle brak. Właśnie musze cos wykombinować na ten obiad :( Ojoj .. a te skurcze straszaki to tylko sie przez nie boje .. i spac nie dają .. położna mówi brać No spa - Puszek czy to nie zaszkodzi ???

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie też zależy od tego jakie to kilogramy :D Jak ktoś ma stricte ciążowe to pewnie szybko traci a u mnie to połowa będzie na własne życzenie złożona z tony słodyczy, tony węglowodanow i jedzenia późnymi wieczorami :D także już zazdroszczę, bo wiem że czeka mnie potem walka, liczę od to że chociaż część spadnie od razu :D

Iwwk, też mi przyszedł dzisiaj :D w sam raz do szpitala będzie na wszelki wypadek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 13:52

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Matko Iwwk- ja bym padła !! Zresztą mam takiego lenia i brak sił od jakiś 2 tyg - wcześniej było lepiej.
    Samari - jem dalej w kratkę - śniadanie z reg ok 10-12 bo rano wymiotuje, potem koło 19-20 obiadokolacja i tyle .. musze sie zmuszać, bo apetytu ciagle brak. Właśnie musze cos wykombinować na ten obiad :( Ojoj .. a te skurcze straszaki to tylko sie przez nie boje .. i spac nie dają .. położna mówi brać No spa - Puszek czy to nie zaszkodzi ???

Kochana nospa napewno ci nie zaszkodzi,bo mi wczoraj lekarz dokładnie kazał brać to samo ale regularnie 3x1 nospe max 80.mg , do samego porodu mam ja już brać, bo też dostaje takie skurcze i bóle brzucha.takze spokojnie to potwierdzone info z gabinetu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 13:53

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja korzystam póki siły mam, bo czasem przyjdzie dzień, że do drugiego pokoju ciężko zajść haha :D A czasami, tak jak dziś to bym mogła góry przenosić, tylko to nieszczęsne uwieranie na szyjkę dzidziucha daje popalić :P

Mary pójdzie w cycki :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk startowałam z 63kg, mam 170cm wzrostu. Przed ciążą miałam trochę problemów i przestałam ćwiczyć, najlepiej się czuję z wagą 60kg i będę do takiej dążyć :D
    Właśnie poza cellulitem i opuchlizną to też jak patrzę w lustro to nie widzę tych kilogramów za bardzo :D może mój mózg wypiera rzeczywistość haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 14:10

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy mam zmienione terminy wizyt :) wszystkie tamte nieaktualne. Moje aktualne to: 30.04,14.05,23.05:)

Samari0702, ago91 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam progres, spakowałam kosmetyki do turystycznej kosmetyczki yeeee brawo ja 😋😁🤦‍♀️
    Tyle że ta kosmetyczka na pralce leży i wypoczywa 😂
    Może jutro będę miała dzień to wyciągnę torbę 🤔😁😂

4me lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie dostałam tego maila z pampersami a zarejestrowalam nowa kartę z 2 miesiące temu

Odebrałam wynik gbs niestety mam bakterie
    Musiałam dopłacić 15zl za to że opisali jakim antybiotykiem leczyc ma mnie lekarz hmmm...

Puszek możesz zerknąć chodzi mi o to czy ja normalnie mogę czekać do wizyty za 2tyg z tym wynikiem bo to przed porodem antybiotyk czy już teraz muszę być leczona?
    mt6nblr0hm2q_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 14:28

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ