Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Samari0702 wrote:4me
Zgadza się nie mówię że nie,natomiast nie ma co powielać informacji które są niesprawdozne i pochodzą ze źródła jakim jest Internet bo ktoś to weźmie serio A potem nie będzie brać bo wyczytal że to czy tamto... przede wszystkim trzeba słuchać swojego lekarza,który się na tym zna i ma.doswiadczenie bo Internet głosi pełno bzdur.
Zobacz chociażby ja ostatnio się naczytalam o.tej tarczycy i potem przezywalam i masę nerwów mnie.do kosztowało, A się okazało że torbiele to są niegroźne zmiany które się usuwa/obserwuje itd. A wg Internetu to już conajmniej rak w stadium zaawansowanym....
Ja tylko mówię w oparciu o swoje doświadczenie i obserwacje z dwóch ciąż... A u każdego wsyztsko jest kwestia indywidualna i nie widzę powodeu do jakieś sporu. Każdy ma.prawo wyrazić swoje zdanie,więc myślę że szukanie sporów na siłę jest bezcelowe
Polowa rzeczy, jak nie więcej, ktore tu piszemy to rady wynikajace z naszych doświadczeń z pierwszymi dziecmi, dziecmi kolezanek itd. Warte prawie tyle samo, co te z internetu. Nasze rady de facto to sa właśnie TE rady z interentu! Twoje również takimi sa, tak samo jak i moje.
Ja bym no spy nie brala jak cukierkow, chyba ze moj lekarz kazalby mi to wyraznie robic, bo miałby ku temu powody- wowczas na pewno tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 15:19
MaMaMi83, iwwk, Izka37, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, Pantera, kama2784 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me
Wyluzij troszeczkę i nie odbieraj wszystkiego co napiszę zbyt osobiście, po co się nakrecac? Każdemu na koniec ciąży hormony szaleją. Nie widzę nic złego w tym co ty napisałaś ani ja więc luz,każdy ma.prawo mieć swoje zdanie. Przecież nie będziemy jak.dzieci się wygadywac i sobie udowadniać nie wiadomo co.
W każdym bądź razie ja nie mam zamiaru się z nikim kłócić ani udowadniać kto ma rację bo do niczego mi to nie potrzebne na 2 tygodnie przed porodem. A słowo pisane nigdy nie będzie odebrane tak jak byś z kimś rozmawiał
I myślę że każdego rady tutaj w oparciu o doświadczenie są niezwykle.cenne i niech tak pozostanie i dokładnie każdy ma swój rozumWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 15:26
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:ogólnie w trakcie aktywności płodu (czkawka itp) mogą być akceleracje 170, więc na spokojnie
skoro ocenili jako dobry zapis
z jakeigo powodu w tym tygodniu wykonali ktg?
Chodzę do położnej która przyjmuje w tej samej przychodni co moja doktor ginekolog, jest po jakimś kursie, że może sama interpretować zapisy ktg. Wydruki z ktg odkłada do szafki z dokumentacją i lekarz też jeszcze za jakiś czas je sobie ogląda. Moja doktor wie, że chodzę i w sumie poparła ten pomysł. Jeszcze jestem na Dopegycie i Polocardzie w tej ciazy. Także ten, tak to u mnie wyglądaTaki powód
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 15:27
-
Sorry że się wtrace ale moja była prowadzącą ciążę ginekolozka zalecila mi no spe 3 razy(!!) dziennie .i to bez powodu bo na nic się nie skarzylam. I do przeważylo wszystko i dlatego zmieniłam lekarza. I też uważam że każdy lęk w ciąży powinien być brany tylko wtedy jeśli jest większa korzyść z zażywania niż skutki uboczne. I praktycznie na każdej ulotce tak pisze
Samari0702, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:Mi hormony nie szaleją 😋
Jestem dzis oaza spokoju i radości po dobrych wiesciach na wizycie.
No i bardzo mnie to cieszy, i gratuluję ci wspaniałych wieści z wizyty i oby do końca ciąży tylko takie były 😉Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
4me, lekarz Ci mówił że to 50 centyl? Bo u mnie była prawie taka sama waga dokładnie w tym samym dniu i lekarz twierdził ze to prawie 70 centyl
a mój mały jest ciągle koło 50go więc ustaliliśmy ze to błąd pomiaru i więcej niż 2kg wtedy nie miał hehe
mój lekarz po prostu sobie lubi powiększać wymiary
Izka37 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny4me wrote:Nie wiem jaka jest prawda z ta nospa... Czytalam, ale zaznaczam, ze tylko na necie, ze jej branie moze powodowac problemy z napieciem miesniowym u dzieci. Nie czytalam badan to potwierdzających wiec moze rozsiewam ploty.
Jednak to,ze jakis lekarz to przepisuje niestety nie świadczy o tym, ze cos jest bezpieczne. Lekarze musza czasami wybierac mniejsze zlo. Czasem lepiej wziac lek z jego megatywnymi konselwencjami i nie urodzic za wczesnie po prostu.
Mi przy gorszym dniu zdarza sie wziac no spe ale sporadycznie.
Ciacho a bierzezz regularnie magnez? Ja Ci powiem, ze mi sie skończyły mocniejsze skurcze, gdy tak naprawde regularnie i sumiennie zaczelam lykac aspargin 3x dziennie jedna tabletka. Aspargin to magnez plus potas-bez recepty ale na zlecenie mojego lekarza.
4me- supergratuluje wizyty No i śliczna waga!! Będzie duży Synek!
Kobitki- nie kłócić sie noooplizzz !!
Love❤️
Mamami - jak słodko ??? Co zjadłaś ???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 15:39
-
Pestkkaa wrote:Chodzę już jakiś czas sama prywatnie, na własną rękę, pierwsza ciąża zakończona w 33+2 tc, gestoza, moje pierwsze i jedyne w tamtej ciąży ktg w dniu porodu od razu wyszło złe (spadki tętna do 50 a nawet mniej,cięcie w ostatniej chwili).
Chodzę do położnej która przyjmuje w tej samej przychodni co moja doktor ginekolog, jest po jakimś kursie, że może sama interpretować zapisy ktg. Wydruki z ktg odkłada do szafki z dokumentacją i lekarz też jeszcze za jakiś czas je sobie ogląda. Moja doktor wie, że chodzę i w sumie poparła ten pomysł. Jeszcze jestem na Dopegycie i Polocardzie w tej ciazy. Także ten, tak to u mnie wyglądaTaki powód
ogólnie my jako położne nie potrzebujemy tego kursu, w celu wykonywania i interpretacji ktg, ale część go robi, ważne że ta położna zajmuje się tym na co dzień
na pewno wszystko było oki
Pestkkaa lubi tę wiadomość
-
MaryJane wrote:4me, lekarz Ci mówił że to 50 centyl? Bo u mnie była prawie taka sama waga dokładnie w tym samym dniu i lekarz twierdził ze to prawie 70 centyl
a mój mały jest ciągle koło 50go więc ustaliliśmy ze to błąd pomiaru i więcej niż 2kg wtedy nie miał hehe
mój lekarz po prostu sobie lubi powiększać wymiary
Czy moj wg niego 50 to nie wiem.
-
Ciasteczko777 wrote:Właśnie o to mi chodzi - czytałam że może powodować takie problemy- ja jestem anty tabl i chemia w ciąży stąd nie biorę praktycznie niczego poza wit i magnezem - tak, biorę magnez od początku ciąży.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:rozumiem, to faktycznie warto dla swojego spokoju
ogólnie my jako położne nie potrzebujemy tego kursu, w celu wykonywania i interpretacji ktg, ale część go robi, ważne że ta położna zajmuje się tym na co dzień
na pewno wszystko było oki
-
Byłam dzisiaj na kontroli szyjki, po luteinie się nawet minimalnie wydłużyła, więc super
No i od dzisiaj już odpoczywam w domkuCiasteczko777, 4me, Pestkkaa, Izka37, MaMaMi83, Oleander, PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa, Samari0702, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Veri, Nistera, kama2784 lubią tę wiadomość
-
Hahahah, dziewczyny
naprawdę pomyślałam o wszystkim tylko nie o tym
Aaa, ok 4me, bo już całkiem zwątpiłamale według tej tabelki to teraz masz 32 tydzień, przynajmniej tak mi się wydaje
ciągle sobie mówię że nie ma co ufać tym pomiarom a ciągle się na tym skupiam
Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
MaryJane wrote:Hahahah, dziewczyny
naprawdę pomyślałam o wszystkim tylko nie o tym
Aaa, ok 4me, bo już całkiem zwątpiłamale według tej tabelki to teraz masz 32 tydzień, przynajmniej tak mi się wydaje
ciągle sobie mówię że nie ma co ufać tym pomiarom a ciągle się na tym skupiam
Tak pi razy drzwi bo wiadomo jak jest z wagą... A moj dzis wazyl 2100-2200 w sumie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 16:31
Izka37 lubi tę wiadomość