Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
4me, no rozumiem Cię, Ale według tych tabelek ja mam teraz 33 tydzień a nie 34. Na ostatnich prenatalnych mały był w 50 centylu dokładnie, badanie w 30t2d, według tej tabelki i jego wagi 50 centyl wypadał w 30 tygodniu a nie 31
wiem że to nie ma aż takiego znaczenia, rozkminiam sobie po prostu ile teraz może ważyć i moje obserwacje wskazują na tym że ta tabelka pokazuje skończone juz tygodnie haha
-
nick nieaktualny
-
I po wizycie. Wszystko ok. Młody ułożony główkowo. Wody w normie. Łożysko 2 stopnia. Waga 2300g. No kolos nie będzie. W pomiarach tydzień młodszy. Następna wizyta za równe 2tyg. Wtedy trochę badań przed: krew, mocz, gbs, hiv, hcv
Ciasteczko777, puszek369, MaMaMi83, iwwk, Pestkkaa, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Veri, Fikus, PatkaPP, ago91, Rudzik1, Paula_071, Agata :), slodka100 lubią tę wiadomość
-
Patrzcie jaka okazja promocja jedynie 300 zł za kołyskę z kartonu i to bez materaca
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/157467/s/quaranta-settimane-eco-lozeczko-z-tektury/Ciasteczko777, iwwk, Szczęśliwa Mamusia, 4me, Agata :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Puszek, biere !
Ja mam takie duże pakowane pudło, po meblach balkonowych, jak przemaluje to może opchnę za 500 zł i podpiszę, że to ekologiczny kojecWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 17:01
Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
iwwk wrote:Puszek, biere !
Ja mam takie duże pakowane pudło, po meblach balkonowych, jak przemaluje to może opchnę za 500 zł i podpiszę, że to ekologiczny kojechttps://www.empik.com/lulaby-baby-box-finskie-pudelko-do-spania-lulaby,p1203757166,zabawki-p?gclid=EAIaIQobChMI9Mu63aPD4QIVlaiaCh3f0AYPEAYYAiABEgIR4fD_BwE&gclsrc=aw.ds
jak dziecko będzie za głośno to można je zakryć wieczkiem;DWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 17:03
iwwk, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Alicja-33, Asiul lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hahahaha Puszek ja teraz naprawdę to zaczynam rozważać !
Moje jest takie pakowane, że nawet ja tam się zmieszczę, zrobię przegródki i może jako pudełko na trojaczki będzie
- swoją drogą to na pewno ktoś by to kupił
Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MaryJane wrote:4me, no rozumiem Cię, Ale według tych tabelek ja mam teraz 33 tydzień a nie 34. Na ostatnich prenatalnych mały był w 50 centylu dokładnie, badanie w 30t2d, według tej tabelki i jego wagi 50 centyl wypadał w 30 tygodniu a nie 31
wiem że to nie ma aż takiego znaczenia, rozkminiam sobie po prostu ile teraz może ważyć i moje obserwacje wskazują na tym że ta tabelka pokazuje skończone juz tygodnie haha
Czyli Ty jestes w 34 tygodniu i szukasz wagi dziecka i widzisz w jakich widelkach centylowych jestes a nie na odwrot, ze wychodzisz od wagi i patrzysz na tygodnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 17:31
-
4me haha, już też się zaplatałam ale spróbuję jeszcze wyjaśnić na przykładzie ostatnich prenatalnych
Miałam badanie w 30t2d ciąży, ważył wtedy 1563 gramy i według usg był na 51 centylu wtedy. Teoretycznie to był już 31 tydzień ale spójrz na tabelkę, w niej waga 1559 gram na 50 centylu jest w 30 tygodniu a to mi mówi ze ta tabelka pokazuje skończone tygodniewięc jak teraz masz 32i4 to w tej tabeli powinnaś patrzeć jeszcze na 32 tydzień
pewnie ze to nie wyznacznik bo pewnie między pierwszym a ostatnim dniem tygodnia dziecko wazy do 200 gram więcej ale jakby się już nia sugerowac to wydaje mi się że jest jak pisze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 17:52
-
My dzisiaj już po konsultacji anestezjologicznej a później w szpitalu jeszcze posprawdzali wszystko, zrobili ktg wszystko ok przepływy na szczęście wyszły prawidłowo. Według ich pomiarów młody ma około 2800g a według mojego lekarza 3kg więc myślę że młody urodzi się w tych okolicach wagowych. Powiedzieli zgodnie jak mój lekarz że mogę już spokojnie odstawić heparyne wiedz dzisiaj będzie pierwszy dzień bez klucia
Coraz bardziej się boję to już tylko tydzień w środę stawiamy się do szpitala a w czwartek zobaczymy już naszego szkraba
Samari, mi czasami po zastrzyku takie jakby guzki się robiły nic z tym nie robiłam i zazwyczaj po max 2 dniach znikały.
Pani Moł, PatkaPP, Alicja-33, MaMaMi83, Ciasteczko777, Oleander, Paula_071, Veri, Agata :) lubią tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Cześć dziewczynki
Dopiero mam chwilę by napisać, uczyłam się i zdałam miedzynarodowy certyfikat!ostatnie ambitne zadanie zaliczone
Gratuluję udanych wizyt
Puszek, może to głupie pytanie, ale to widać na usg włosy dziecka?Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, Ciasteczko777, Oleander, iwwk, 4me, Veri, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pantera wrote:Cześć dziewczynki
Dopiero mam chwilę by napisać, uczyłam się i zdałam miedzynarodowy certyfikat!ostatnie ambitne zadanie zaliczone
Gratuluję udanych wizyt
Puszek, może to głupie pytanie, ale to widać na usg włosy dziecka?Pantera lubi tę wiadomość