Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nigdy nie sprawdzałam tych siatek, ale dla mojej kruszynki brakuje skali 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 19:59
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Dziewczyny jak coś w ten weekend będą targi akpol baby w Gdyni, jednak w całej Pl, po za Poznaniem będą promocje takie same. Na ich stronie napisali jakie firmy mają zniżkę, ja jadę po materac do łóżeczka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 20:54
Ciasteczko777, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MaryJane wrote:4me haha, już też się zaplatałam ale spróbuję jeszcze wyjaśnić na przykładzie ostatnich prenatalnych
Miałam badanie w 30t2d ciąży, ważył wtedy 1563 gramy i według usg był na 51 centylu wtedy. Teoretycznie to był już 31 tydzień ale spójrz na tabelkę, w niej waga 1559 gram na 50 centylu jest w 30 tygodniu a to mi mówi ze ta tabelka pokazuje skończone tygodniewięc jak teraz masz 32i4 to w tej tabeli powinnaś patrzeć jeszcze na 32 tydzień
pewnie ze to nie wyznacznik bo pewnie między pierwszym a ostatnim dniem tygodnia dziecko wazy do 200 gram więcej ale jakby się już nia sugerowac to wydaje mi się że jest jak pisze
Jesli jest tak jak piszesz to moje dziecko bedzie gigantem jak brat i grozi mi porod 4200 znowuz 😅 aaaaaa.
To znaczy, ze przeplywy nie robią na nim wrażenia i na tylko dwoch sprawnych przez pl ciazy (lewa strona i pepowinowy) tez mozna wychodowac giganta.
Mógłby jednak byc ciut mniejszy nic brat. Nie dogodzisz 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 21:53
-
nick nieaktualnyMatko dopiero Was skonczylam czytać i już zapomnialam co komu napisac. Takze szacun Dziewcyny, ze Wy jeszcze jakies egzaminy zdajecie, uczycie sie, bo u mnie z pamięcią dramat. Super, ze wszystko dobrze dzis na wizytach. Dzieciaczki rosna, przeplywy sie poprawiaja, szyjki wydluzaja. Tak trzymac!
Agata najwazniejsze, ze jesteś pod opieka lekarzy. Mysl o tym, ze nawet jesli trzebs zostac w szpitalu to juz naprawde nieduzo czasu zostalo!
Ja dzis miałam pogrzeb w rodzinie. Potem stypa. Wrocilam padnięta do domu.Agata :) lubi tę wiadomość
-
Alicja-33 wrote:Dziewczyny
Czy macie wiedzę kiedy odstawia się luteinę przed porodem ?
Ja sie nawet zastanawiam czy pozniej po tak dlugim braniu luteiny to nie spowalnia porodu tzn szyjka mocniej nie trzyma??? Ja przenosilam mlodego, mialam juz miec porod wywolywany wiec juz zaczelam sie zastanawiac, czy to moze miec jakis zwiazek. Pamietam, ze bylam chyba jedyna z poprzedniego forum, ktora tak dlugo brala luteine.
Ktos jeszcze bierze dziewczyny?
-
4me wydaje mi się, ze może mieć związek. Nigdy niczego takiego nie przeczytałam wprost ale coś chyba w tym jest. Chociaż tez gdzieś mi sie obiło, że od któregoś tygodnia niby luteina nie wpływa już na nic.
Badanie naukowe czytałam, ze dobrze wpływa na krótkie szyjki, krótkie to chyba były takie koło 1,5- 2 cm..ale czy to ma związek z sama kwestia porodu to nie wiem.
Czyli kurcze już powinnam odstawić...u mnie CC wiec nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie
Samari taaaak)) jeszcze 9-10 dni, Pani Mol widzę, ze będzie pierwsza
)
Łóżeczko wszystko jest. Torba do szpitala 5 razy pakowana, rozpakowywania, pakowana ponownie (trochę mam tego za duzo) Właśnie mi przyszły organizery do szafy na ciuszki, jutro będę układać. Dzisiaj byłam u fryzjera, jutro na paznokcie u stóp i będę sexi mama
Byłam tez na KTG, stwierdzam, ze mnie to badanie stresuje
Dzisiaj po normalnym obiedzie pierwszy raz w życiu cukier mój wynosił 200 i się załamałamzaczynam się trochę martwić, na szczęście mały się co jakiś czas ruszy i wtedy się uspokajam. Reasumując chyba jednak bym wolała, żeby ten ostatni tydzien szybko zleciał.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do luteiny to ja dostałam od ubiegłego tygodnia ta podjezykowa 50 g 3x1 tabletce i mam brać do samego porodu ,A wy pewnie bierzecie ta doppchwowa,ale pewnie tak samo jest z odstawieniem jak od tej co ja biorę mi lekarz dał doustna przez to zeby nie grzebać w tej szyjce już jak ona jest w marnym stanie.
-
nick nieaktualny
-
Zdrówka, oby leki szybko zadziałały.
Ja dalej nie śpię, właśnie robię herbatkę. Może ciepły napój mnie zmorzy.
A tak swoją drogą to ciekawe czy jest coś prawdy w tym że jak w ciąży masz bezsenne noce to maluszek też tak będzie wstawał. Czy coś w tym rodzaju słyszałam kiedyś. Któraś z dziewczyn potwierdzi?
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualnyAlicja-33 wrote:Dziewczyny
Czy macie wiedzę kiedy odstawia się luteinę przed porodem ?
Lekarz powiedział że do 36 tygodnia muszę brać.
Właśnie jak Wam się śpi dziewczynki? Bałam się bezsenności A śpię jak "niemowlę" (doprawdy nie wiem skąd to powiedzenie, przecież niemowlę nie śpi tylko budzi się co chwilę i płacze i chce jeść)
W każdym razie śpię bardzo dobrze, od razu zasypiam i budzę się wypoczęta, a jak u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 06:28