Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie rozmawiam jeszcze z brzuszkiem, ale nawet z moja mala corcia nie rozmawiam ostatnio za duzo a to dlatego ze nie mam sily i jak otwieram usta jest mi bardziej niedobrze. Czuje sie przez to okropnie ze jej mniej czasu poswiecam i mniej ja biore na rece, spacery sa krotsze ale nie dam rady. Musze odczekac az przejdzie to koszmarne zmeczenie i mdlosci.
A wlasnie mam pytanie do mam roczniakow - gotujecie teraz swoim maluchom? Ja ostatnio i na to nie mam sily.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:20
-
Ps. na grupie na facebooku powstały albumy , jeżeli chcecie wstawiać swoje zdjecia usg zaraz powstaną na brzuszki Ja zostaje i tu i tu
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Dzien dobry dzien jak codzien na musa zjadlam maly jogurt troche winogrona 1 marchewke. Ale pije duzo .. wypilam ok 1 l w sumie musem kiedy braly mnie najwieksze dusznosci teraz to leze bo sprzatakac kuchnie myslalam ze zejde ... nic mnie tak nie meczy jak te mdlosci
-
Mi przy pierwszej ciąży kazał oznaczyć przeciwciała, a później immunoglobuline miałam sobie podać. To miałam ale nie musiałam bo przy porodzie podają żeby przy drugiej ciąży nie bylo problemu. Koszt zastrzyku coś ok 600 albo 800 zł. Ja podawałam dla spokojnosci
-
nick nieaktualnyChusy wrote:Nie rozmawiam jeszcze z brzuszkiem, ale nawet z moja mala corcia nie rozmawiam ostatnio za duzo a to dlatego ze nie mam sily i jak otwieram usta jest mi bardziej niedobrze. Czuje sie przez to okropnie ze jej mniej czasu poswiecam i mniej ja biore na rece, spacery sa krotsze ale nie dam rady. Musze odczekac az przejdzie to koszmarne zmeczenie i mdlosci.
A wlasnie mam pytanie do mam roczniakow - gotujecie teraz swoim maluchom? Ja ostatnio i na to nie mam sily.
Ja też nie mam na to sił codziennie coś wymyślać i gotować . Ania ma już rok i 5 miesięcy je wszystko to co my czy kanapkę jak jej pokroję , zupkę jej daję czy trochę ziemniaków z kotletem na takie małe kawałki kroję, dziś ugotowałam cały garnek zupy pomidorowej Ania bardzo lubi zupy szczególnie z kluskami . -
nick nieaktualny
-
KasiaH wrote:Mi przy pierwszej ciąży kazał oznaczyć przeciwciała, a później immunoglobuline miałam sobie podać. To miałam ale nie musiałam bo przy porodzie podają żeby przy drugiej ciąży nie bylo problemu. Koszt zastrzyku coś ok 600 albo 800 zł. Ja podawałam dla spokojnosci
Placilas za immunoglobuline? Ja dostalam normalnie w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:41
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Chusy gotowanie to koszmar, większość rzeczy mnie obrzydza, zwłaszcza surowe mięso. Zmuszam się do gotowania, bo nie mam innego wyboru. Dodatkowo od wczoraj nie mogę patrzeć ma masło, a moje dziecko bardzo lubi. Nawet jak teraz o tym piszę to mi niedobrze.https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
Synek 11.05.2017
Aniołek 2016 12 tc -
Jak wracam z pracy to mam ochotę odpocząć a moje dziecko ma ochotę na zabawę i noszenie I na dodatek dalej w nocy się budzi kilka razy A ma już 17 miesięcy. Więc chodzę pół przytomnna.https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
Synek 11.05.2017
Aniołek 2016 12 tc -
Didi jak coś mój lekarz z okolic Wrocławia ma certyfikaty z Londynu. Sąsiadka mi go polecała, ja prowadzę u niego teraz ciążę po raz pierwszy, bo wcześniej mieszkałam w innym mieście. Ja robię badania bo mam obciążenia genetyczne i przy każdej ciąży robiłam PAPPA.
Chusy ja się nie spinam z jedzeniem. U mnie obie córki jedzą wszystko co i my,a młodsza ma już sporo zębów. Czasami robię jakieś szybkie i proste dania.
-
Podziwiam Was, bo ja miałam takie mdłości przez pewien okres, że wracałam z pracy i tylko spanie mnie ratowało.
Do kuchni do tej pory boję się wejść... nawet po szklankę wody.26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
No wlasnie u mnei tez mala je to co my ale problem jest taki ze ja wcale nie gotuje ostatnio bo nie moge za bardzo mnie muli od zapachow, wiec przez ostatni tydzien karmie mala kanapkami i kaszkami i jakimis przecierami owocowymi. Czasem zrobie zupe tak jak mnie wczoraj naszlo na barszcz i to tyle.
Martek ja tez mam totalny wstret przed miesem w kazdej postaci!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:10
-
KarmeLoVe wrote:Dlaczego napisałam, że z drugiej ręki? A no dlatego, że wczoraj już kminilam, że może ta szafa coś złego widziała u poprzednich i przywiezlismy to do siebie
Teraz jest cisza
PS. MALUJECIE WŁOSY? WIEM, ŻE MOŻNA, ALE... trochę się obawiam. Mam toner, bez amoniaku w domu, fryzjerka mówi, że bezpieczne i mogę, ale się coś dygam. A już wstyd głowę do ludzi wystawić.
Ja w ciazy z synem malowalam ,syn rudy nie jest i w obecnej ciazy tez maluje szczesliwa mama to szczesliwe dziecko . Czulabym sie brzydka z odrostamigrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Jak mam konflikt - jestem RH- a mój jest + to co trzeba zrobić i kiedy??grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Chusy wrote:Nie rozmawiam jeszcze z brzuszkiem, ale nawet z moja mala corcia nie rozmawiam ostatnio za duzo a to dlatego ze nie mam sily i jak otwieram usta jest mi bardziej niedobrze. Czuje sie przez to okropnie ze jej mniej czasu poswiecam i mniej ja biore na rece, spacery sa krotsze ale nie dam rady. Musze odczekac az przejdzie to koszmarne zmeczenie i mdlosci.
A wlasnie mam pytanie do mam roczniakow - gotujecie teraz swoim maluchom? Ja ostatnio i na to nie mam sily.
Zależy od dnia ... staram się by codziennie na sniadanko jadl cos innego i jeden cieply obiad. Kiedy mnie mdlilo mialam na.tyle dobrze ,ze na gorze tesciowa mieszka i robila mu jakies placuszki na sniadanie i zawsze ten obiadek mial ,jak nie ode mnie to od tesciowej zawsze cos uskubalam dla malego . Z reszta staram sie miec zawsze sloiczek wrazie w . A jak juz serio zle sie czuje to smaze mu jajecznice. Oby mial jeden posilek chociaz cieplygrudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Chusy wrote:Nie rozmawiam jeszcze z brzuszkiem, ale nawet z moja mala corcia nie rozmawiam ostatnio za duzo a to dlatego ze nie mam sily i jak otwieram usta jest mi bardziej niedobrze. Czuje sie przez to okropnie ze jej mniej czasu poswiecam i mniej ja biore na rece, spacery sa krotsze ale nie dam rady. Musze odczekac az przejdzie to koszmarne zmeczenie i mdlosci.
Ja gotuję, ale jak mam lepszy dzień i wtedy robię np. 2 rodzaje obiadków i przekładam do wielu słoiczków i potem wekuję w piekarniku. Dzięki temu mogą stać w lodowce kilka tygodni i nic im się nie dzieje
Co do płci, to czuję się podobnie jak w poprzedniej ciąży, smaki mam na kwaśne i konkrety, cera lepsza niż przed ciążą, więc czuję, że będzie kolejny chłopiec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:45