X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mówiłam że już do wanny nie wlaze żeby leżeć ale dziś ostatnia kąpiel w wannie zazywam przed porodem :) A jutro wizyta u lekarza to wiadomo się trzeba ogarnąć co by nie wyglądać jak ostatnie 7 nieszczęść i doktorka nie wystraszyc i innych pacjentek

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, ja też się właśnie poszlam ogarnąc przed jutrzejszą wizytą ;) kurde, teraz to już sport ekstremalny tam wszędzie dosięgnąć, zwlaszcza nic nie widząc :D

Samari0702 lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Oo też nawet jak na autopilocie w studenckich czasach do chaty wracalam to twarz szorowałam :D posciel to jedno, ale po nocy w mejkapie mialabym nazajutrz na twarzy przynajmniej kilka przykrych niespodzianek. :( strasznie mam wrażliwą skórę, podkladów mogę używać tylko aptecznych typu La Roche Possay - ostatnio w przyplywie impulsu kupilam sobie Loreala i po może 3h juz coś mi się poprzytykało w porach i tym sposobem podklad za ponad 60pln oddałam kumpeli bo mi szkodzi. Taki ryj problematyczny ;)
    Pani Mol a niby to ta sama firma - LRP to Loreal :)

Ja już nie uznaję tych aptecznych produktów, stosowałam chyba większość typu vichy, lrp, bioderma, svr itp , skład tragiczny.
    Są naturalne kremy i podkłady bez szkodliwych silikonów, PEGów, parafiny, parabenów, które ładnie współgrają ze skórą

Sorki, ja się stałam freakiem naturalnej pielęgnacji parę lat temu :) mogę wydać każdą sumę na te naprawdę dobre i naturalne (sylveco, vianek raczej do naturalnych nie zaliczam)

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus, jaka szyjka jest teraz ze lekarz tak straszy? :D ja to w sumie nie mam pojęcia w jakim stanie jest moja :D ale waga dziecka już super, jak donosisz do końca to będziesz miała co rodzić :P

gann3e3k0unlohxb.png

• Fikus Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Fikus, jaka szyjka jest teraz ze lekarz tak straszy? :D ja to w sumie nie mam pojęcia w jakim stanie jest moja :D ale waga dziecka już super, jak donosisz do końca to będziesz miała co rodzić :P

Szyjka skróciła się do 16 mm mimo brania luteiny. Trochę gin nas wystraszyła, że 2 tyg damy radę, a potem jak na bombie. Ale gbs już pobrała i w przyszłym tygodniu pierwsze ktg.

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z podkładów używam tylko właśnie Loreal True Match A w kamieniu to znów pasuje mi Maybelina,pomadki to znów uwielbiam te w płynie z Golden Rose-mam swój ulubiony kolor taki a'la braz , A z racji że mam byle jakie rzęsy to tylko Colossal Volume Express jest w stanie sprawić że mam piękne rzęsy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Pani Mol a niby to ta sama firma - LRP to Loreal :)

Ja już nie uznaję tych aptecznych produktów, stosowałam chyba większość typu vichy, lrp, bioderma, svr itp , skład tragiczny.
    Są naturalne kremy i podkłady bez szkodliwych silikonów, PEGów, parafiny, parabenów, które ładnie współgrają ze skórą

Sorki, ja się stałam freakiem naturalnej pielęgnacji parę lat temu :) mogę wydać każdą sumę na te naprawdę dobre i naturalne (sylveco, vianek raczej do naturalnych nie zaliczam)
    Czaję, jasne że za dobre kosmetyki mozna dać więcej :) mi LRP wlasnie krzywdy nie robi, ewentualnie jeszcze ujdzie Pharmaceris. Ale loreal drogeryjny to jest pogrom dla mojej skóry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus

O to faktycznie szyjki niewiele zostało,ale jak będziesz dużo lezec i odpoczywac to powinno być okej ,A to ejst twoja pierwsza ciąża ?

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w sumie okazuje się że dobrze że niby na wszelki wypadek mam ten krążek założony, ja w 26 tygodniu miałam koło 2cm, a luteine miałam ciągle :D
    Spokojnie, nawet jeśli to byłyby 2 tygodnie to wszystko już będzie ok :) ja oczywiście też bym chciała wytrwac gdzieś do tego 37 ale szczerze mówiąc już jestem w miarę spokojna :)

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka maść w ciąży jest dozwolona na hemoroidy? W niedzielę problem z wypróżnieniem i mi dzisiaj wyszedł dziad... Nie jest jakoś uciążliwe, ale nie chce żeby problem się pogłębiał :(

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to moja pierwsza ciąża, tydzień temu szyjka była ponad 2 cm. No nic będziemy wypoczywać i zobaczymy co z tego wyjdzie. Najważniejsze, że synek się pięknie rozwija i jest taki już duży, dlatego też gin powiedziała, że o niego już się nie martwi :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Dziewczyny jaka maść w ciąży jest dozwolona na hemoroidy? W niedzielę problem z wypróżnieniem i mi dzisiaj wyszedł dziad... Nie jest jakoś uciążliwe, ale nie chce żeby problem się pogłębiał :(
    Procto glyvenol

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus ja się trzymam do dzis z szyjka zmierzona 1,5mc temu na 13mm, co prawda większość leżąc, więc różnie to bywa widać. W przyszły wtorek wizyta,jestem ciekawa bardzo co tam się dzieje na dole. Jedno co to nie czuje naporu główki a w poprzedniej ciąży był dużo wcześniej na pewno ten nacisk.
    Jak możesz to dużo lez i odpoczywaj :)

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk
    Niestety współczuje, tez mam ten problem i próbowałam wszystkiego:
    Maść z kory dębu
    Czopki wszystkie możliwe
    Tabletki cyclo 3 coś tam- one są niby dobre, może po ciąży skuteczniej pomogą
    Olej kokosowy
    Ocet jabłkowy...;)
    Maście
    Laximama - błonnik
    I może jakbym w ogole się nie wypróżniala to by ten problem minął. Moze jakbym mega regularnie do tego wszystkiego używała codziennie czopków glicerynowych to moze tez chociaż nie wiem uporałabym się z tym
    Ale nie...i jest coraz gorzej po załatwianiu się

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk procto glyvenol lub procto hemolan

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zazdroszcze ze wam badaja te szyjki i mowia ile co i jak. U mnie ginka w ogole szyjki nie tyka :<

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, podejdę jutro do apetki. Całą ciąże miałam spokój i teraz coś się zaczęło dziać, ale pewnie po porodzie będzie gorzej, w sensie zaraz po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 22:13

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co wizytę lekarz szyjke bada ręcznie i sonda przezpochwowo długość mierzy ,mówił mi że stosuje taka praktykę bo nic to to badanie go nie kosztuje A w prowadzeniu ciąży bardzo dużo pomaga i można za wczasu reagować jak coś się dzieje i ja jestem bardzo spokojna jak co wizytę mam to skontrolowane. Ja dodatkowo cała ciążę mam podwójne usg dołem i góra bo mam kontrolowany stan blizny po cc :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk, u mnie już niestety też coraz gorzej, wcześniej już był problem mimo regularnego załatwiania a od czasu jak zaczęły się zaparcia to jest w ogóle koszmar, nic nie pomaga :/

Bibs, a Ty w pierwszej ciąży wcześniej rodziłas? Wybacz, nie pamiętam wszystkich historii.. U mnie napierał bardzo główka już parę tygodni temu ale wydawało mi się że pessar podniósł wszystko ładnie do góry, ostatnio chyba znowu się obniżyło :D

gann3e3k0unlohxb.png

• Fikus Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Fikus ja się trzymam do dzis z szyjka zmierzona 1,5mc temu na 13mm, co prawda większość leżąc, więc różnie to bywa widać. W przyszły wtorek wizyta,jestem ciekawa bardzo co tam się dzieje na dole. Jedno co to nie czuje naporu główki a w poprzedniej ciąży był dużo wcześniej na pewno ten nacisk.
    Jak możesz to dużo lez i odpoczywaj :)

O kurcze to u Ciebie też dużo nie zostało, trzymaj się! U mnie śmieje się, że to ironia bo jak chodziłam do pracy to szyjka się bardzo delikatnie skracala a dokładnie od tyg jestem na L4, dużo leżę i odpoczywam i akurat teraz tak poleciała. No nic musimy wytrzymać jak najdłużej ;)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ