Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOstatnio mówiłam że już do wanny nie wlaze żeby leżeć ale dziś ostatnia kąpiel w wannie zazywam przed porodem A jutro wizyta u lekarza to wiadomo się trzeba ogarnąć co by nie wyglądać jak ostatnie 7 nieszczęść i doktorka nie wystraszyc i innych pacjentek
slodka100 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pani Moł wrote:Oo też nawet jak na autopilocie w studenckich czasach do chaty wracalam to twarz szorowałam posciel to jedno, ale po nocy w mejkapie mialabym nazajutrz na twarzy przynajmniej kilka przykrych niespodzianek. strasznie mam wrażliwą skórę, podkladów mogę używać tylko aptecznych typu La Roche Possay - ostatnio w przyplywie impulsu kupilam sobie Loreala i po może 3h juz coś mi się poprzytykało w porach i tym sposobem podklad za ponad 60pln oddałam kumpeli bo mi szkodzi. Taki ryj problematyczny
Ja już nie uznaję tych aptecznych produktów, stosowałam chyba większość typu vichy, lrp, bioderma, svr itp , skład tragiczny.
Są naturalne kremy i podkłady bez szkodliwych silikonów, PEGów, parafiny, parabenów, które ładnie współgrają ze skórą
Sorki, ja się stałam freakiem naturalnej pielęgnacji parę lat temu mogę wydać każdą sumę na te naprawdę dobre i naturalne (sylveco, vianek raczej do naturalnych nie zaliczam)
-
MaryJane wrote:Fikus, jaka szyjka jest teraz ze lekarz tak straszy? ja to w sumie nie mam pojęcia w jakim stanie jest moja ale waga dziecka już super, jak donosisz do końca to będziesz miała co rodzić
Szyjka skróciła się do 16 mm mimo brania luteiny. Trochę gin nas wystraszyła, że 2 tyg damy radę, a potem jak na bombie. Ale gbs już pobrała i w przyszłym tygodniu pierwsze ktg. -
nick nieaktualnyJa z podkładów używam tylko właśnie Loreal True Match A w kamieniu to znów pasuje mi Maybelina,pomadki to znów uwielbiam te w płynie z Golden Rose-mam swój ulubiony kolor taki a'la braz , A z racji że mam byle jakie rzęsy to tylko Colossal Volume Express jest w stanie sprawić że mam piękne rzęsy
-
nick nieaktualnyPantera wrote:Pani Mol a niby to ta sama firma - LRP to Loreal
Ja już nie uznaję tych aptecznych produktów, stosowałam chyba większość typu vichy, lrp, bioderma, svr itp , skład tragiczny.
Są naturalne kremy i podkłady bez szkodliwych silikonów, PEGów, parafiny, parabenów, które ładnie współgrają ze skórą
Sorki, ja się stałam freakiem naturalnej pielęgnacji parę lat temu mogę wydać każdą sumę na te naprawdę dobre i naturalne (sylveco, vianek raczej do naturalnych nie zaliczam) -
nick nieaktualny
-
Czyli w sumie okazuje się że dobrze że niby na wszelki wypadek mam ten krążek założony, ja w 26 tygodniu miałam koło 2cm, a luteine miałam ciągle
Spokojnie, nawet jeśli to byłyby 2 tygodnie to wszystko już będzie ok ja oczywiście też bym chciała wytrwac gdzieś do tego 37 ale szczerze mówiąc już jestem w miarę spokojna
-
Tak to moja pierwsza ciąża, tydzień temu szyjka była ponad 2 cm. No nic będziemy wypoczywać i zobaczymy co z tego wyjdzie. Najważniejsze, że synek się pięknie rozwija i jest taki już duży, dlatego też gin powiedziała, że o niego już się nie martwi
-
iwwk wrote:Dziewczyny jaka maść w ciąży jest dozwolona na hemoroidy? W niedzielę problem z wypróżnieniem i mi dzisiaj wyszedł dziad... Nie jest jakoś uciążliwe, ale nie chce żeby problem się pogłębiał
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Fikus ja się trzymam do dzis z szyjka zmierzona 1,5mc temu na 13mm, co prawda większość leżąc, więc różnie to bywa widać. W przyszły wtorek wizyta,jestem ciekawa bardzo co tam się dzieje na dole. Jedno co to nie czuje naporu główki a w poprzedniej ciąży był dużo wcześniej na pewno ten nacisk.
Jak możesz to dużo lez i odpoczywaj -
Iwwk
Niestety współczuje, tez mam ten problem i próbowałam wszystkiego:
Maść z kory dębu
Czopki wszystkie możliwe
Tabletki cyclo 3 coś tam- one są niby dobre, może po ciąży skuteczniej pomogą
Olej kokosowy
Ocet jabłkowy...
Maście
Laximama - błonnik
I może jakbym w ogole się nie wypróżniala to by ten problem minął. Moze jakbym mega regularnie do tego wszystkiego używała codziennie czopków glicerynowych to moze tez chociaż nie wiem uporałabym się z tym
Ale nie...i jest coraz gorzej po załatwianiu się
-
nick nieaktualnyU mnie co wizytę lekarz szyjke bada ręcznie i sonda przezpochwowo długość mierzy ,mówił mi że stosuje taka praktykę bo nic to to badanie go nie kosztuje A w prowadzeniu ciąży bardzo dużo pomaga i można za wczasu reagować jak coś się dzieje i ja jestem bardzo spokojna jak co wizytę mam to skontrolowane. Ja dodatkowo cała ciążę mam podwójne usg dołem i góra bo mam kontrolowany stan blizny po cc
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Iwwk, u mnie już niestety też coraz gorzej, wcześniej już był problem mimo regularnego załatwiania a od czasu jak zaczęły się zaparcia to jest w ogóle koszmar, nic nie pomaga
Bibs, a Ty w pierwszej ciąży wcześniej rodziłas? Wybacz, nie pamiętam wszystkich historii.. U mnie napierał bardzo główka już parę tygodni temu ale wydawało mi się że pessar podniósł wszystko ładnie do góry, ostatnio chyba znowu się obniżyło
-
Bibs wrote:Fikus ja się trzymam do dzis z szyjka zmierzona 1,5mc temu na 13mm, co prawda większość leżąc, więc różnie to bywa widać. W przyszły wtorek wizyta,jestem ciekawa bardzo co tam się dzieje na dole. Jedno co to nie czuje naporu główki a w poprzedniej ciąży był dużo wcześniej na pewno ten nacisk.
Jak możesz to dużo lez i odpoczywaj
O kurcze to u Ciebie też dużo nie zostało, trzymaj się! U mnie śmieje się, że to ironia bo jak chodziłam do pracy to szyjka się bardzo delikatnie skracala a dokładnie od tyg jestem na L4, dużo leżę i odpoczywam i akurat teraz tak poleciała. No nic musimy wytrzymać jak najdłużej