Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Ja nigdy nie miałam robione hybrydy dacie wiarę? Ja w ogóle nie maluje paznokci zawsze mam krótkie, nawet bezbarwnym nie chce nie lubię. Malować kiedyś się malowalam na codzień ale tylko rzęsy żadnych podkładów, od jakiegoś roku nie maluje się w ogóle, no czasem jak idę na jakąś imprezę np u moich rodziców albo jakieś święta, na ślub się umalowalam. Nie smaruje się żadnymi kremami no chyba że skóra mi schodzi z twarzy... mój mąż nie lubi jak kobieta się maluje i odpowiada mu to że jestem 'naturalna' a ja się z tego bardzo cieszę bo nie lubię się malować. :)
    Co do ubioru też wolę ubierać się wygodnie, czyli jeansy dresiki jakieś bluza z kapturem adidaski. Zawsze wolalam taki bardziej chlopięcy styl :)

Ja też się raczej nie maluje , rzęsy i podkład czasami, mój mąż jest identyczny jak Twój pod tym względem. W tamtym roku mieliśmy ślub i wesele i jak wróciłam od kosmetyczki i fryzjerki to mi się kazał iść umyć 🤣🤣🤣 A naprawdę nie zrobiła mi mocnego makijażu, przyznam że zrobiło mi się mega przykro , bo człowiek szukał najlepszej kosmetyczki właśnie żeby naturalnie malowala A nie tapetę zrobiła, ale.potem jak już byłam w sukience itd wyszykowana to.przepraszał że jednak ten makijaż to nie taki straszny jest ale i tak woli bez 🤣

Nie wyobrażam sobie iść do lekarza nie umyta. Ja to mokre chusteczki że sobą noszę. Wczoraj jak mi ten szew ściągali to 3 razy z nimi byłam w wc sprawdzać czy na pewno wszystko ok 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 14:20

Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że tematy dbania o siebie na topie :)
    Posłucham Puszka i paznokcie pomaluję bezbarwnym na poród :) choć w pierwszej ciąży nikt mi o tym nie wspominał ani w PL ani w UK.

Na codzień popieram że warto zadbać o wygląd dla męża/partnera nawet w domu
    Mój mąż na szczęście nie jest jakimś kobieciarzem, ale sam zawsze bardzo zadbany i jak sobie pomyślę, że w pracy w korpo zawsze znajdą się różne kobiety różnie ubrane... to chociaż wolę byc dla niego zawsze atrakcyjna, także w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 14:19

puszek369, Chusy, Szczęśliwa Mamusia, kama2784 lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie henna na rzęsy musi być, często też kreska na górnej powiece, plus makijaż w 100% mineralny (nie drogeryjny) a to dlatego, że mam taką cerę (naczynkową), nawet sama dla siebie lubię nanieść na nią glinkę lub minerały

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to nasze 3 dziecko,niejedno razem przeszliśmy i wzloty i upadki mój mąż po cc mnie myl pielęgnowal mi Blizne widzial mnie już w cewniku w kablach we krwi to wsyztsko dla normalnych facetów jest niczym zjawiskiem, i akurat ja mówię tu tylko o sobie żeby nie było w tej ciąży czuje się fatalnie wyglądam fatalnie i naprawdę nie myślę o tym co mąż myśli sobie niech myśli co chce ,chcieliśmy oboje mieć dziecko więc liczyliśmy się że może nie być różowo zwłaszcza że jestem po dwóch cesarkach , A na mega rakietę to się zrobię po porodzie wraz z kilogramami zniknie paskudne samopoczucie,paskudny wygląd i po trójce dzieci zamierzam być dumna mama :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ja się zastanawiam czy nie dokupić innego materacyka do tego, trzeba spytać Mamami, ona temat ogarnia :D a pasow to po prostu póki co można nie przeciągać i zostawić pod materacem :)

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Hejka
    Co do paznokci to u rąk nie robię, żeby nie było problemu przy porodzie, włosy zrobione, paznokcie u stop tez, moja kosmetyczka chciała mi zrobić czerwone ale zdecydowałam się na szare gdyż już mi dźwięczy komentarz jakichś wrednych położnych typu paznokcie to miała czas robić a do cycka nie wie jak dziecko przystawić hehe ;)

Wczoraj miałam wieczorem kryzys, bardzo mnie bolała szyjka, mały ruszał się nisko i myslalam, ze zaraz urodzę, dzisiaj tez nie jest jakoś super ale lepiej niż wczoraj. Mam nadzieje, ze jakoś wytrzymam te 2 dni, rano mam jeszcze ostatnie Ktg ale nie wiem czy dam radę się wybrać.

Mam pytanie do dziewczyn co miały CC, jak to jest z jedzeniem? Mam coś wziąć ze sobą ? W dniu operacji jest się na czczo a później jak to wyglada ? Będą święta sklepy zamknięte wiec muszę się jakoś przygotować
    Jak jest z lewatywą przy CC? Muszę mieć swoją ? Mam jedną ale chciałabym ją zrobić w dzień wcześniej wieczorem w domu jak dam radę. Mam olbrzymi problem z zaparciami od chyba 3 miesięcy :(

Do posiadaczek Baby hug, macie do tego materacyka jakieś prześcieradełko ? Czy zwyczajnie kocyk, poduszeczka, kocyk. I kurcze zastanawiam się nad tymi pasami co są czy można je jakoś odpiąć bo dziecko będzie teraz w tym leżeć a nie siedzieć
    nie ma konieczności robienia lewatywy przed cc-dla komfortu własnego mozesz zrbić sobie w domku, albo czopek zaaplikować.
    Po cc w znieczuleniu POP (w kręgosłup) -po 2 h można pić, więc weź wodę-najlepiej z dziubkiem, zapas, po ok 6-8 h pionizacja i jedzonko, w niektórych szpitalach jest kleik, my dajemy chleb z masłem, albo zupę (jak na obiad trafi pionizacja), warto mieć jedzonko suche ze sobą, dieta po operacji lekkostrawna, nie ze względu na latkacje, bo nie ma diety matki karmiącej, a ze względu na operację ;)
    Po ogólnym 12 h nie pijemy 24 h nie jemy

Alicja-33 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Zapisałam się do fryzjera na czwartek a w piątek mam sesję ciążowa w plenerze 😁 któraś z Was też sobie robi taką pamiątkę z brzuszkiem?

Ja też mam sesję w piątek, ale chyba w domu.

Dla tych co mają aplikację powinno być już promocja w Rossmannie - 55% na kosmetyki do makijażu. Niestety działa tylko apka i zamówienia na www, jak byłam stacjonarnie to nie działało, mieli problem techniczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 15:04

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do chicco kupiłam kilka przescieradelek. Mój wózek ma takie same wymiary gondoli, więc na pewno się przydadzą. A zamówiłam zwykle białe na gumce za 13 zł z allegro. Te pasy próbowaliśmy wymontowac, ale nie szło. Mam nadzieję, że dziecku nie będzie przeszkadzać. A Mała będzie w chicco dużo siedziała, łóżeczko ma w sypialni. Chce ja przyzwyczaić do spania przy rozmowach itd. W sypialni za cicho i się boję, że będę musiała na paluszkach później chodzić.

Alicja-33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam pazurki i u rąk i nóg i od razu Lepiej;) A z tym brzuchem jaka gimnastyka, żeby pomajstrowac przy stopach. Każda mozliwa pozycję wyprobowalam;D

Milka1991, Oleander, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja normalnie psychicznie czuje jak totalny len śmierdzący, Teściowa umyla mi wszystkie okna w domu wyprala krzesła z salonu i kuchni pianka vanisha na dodatek zrobiła obiad pilnuje syna i ogarnia mi w domu A mi każe leżeć i się niczym nie interesować. Matko czy ktoś mnie rozumie jak mi źle ???? 😭😭😭😭😭😭

W dodatku na święta tak samo mamy do niej przyjechać i się niczym nie interesować nie chce nawet kasy na zakupy nic a nic 🙀🙀🙀🙀
    Najważniejsze wg niej żebym dotrwalam bezpiecznie do cesarki A reszta mam się nie przejmować, ale jak się nie przejmować już mi głupio leżeć.....

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari - ja. M umył sam wszystkie okna, lodówkę, firany.. tak samo się czułam i aż wyrzuty gryzły ..
    ale z drugiej strony to bardzo miłe, że tak o nas dbają :)

Szczęśliwa Mamusia, Samari0702 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, ja Cię rozumiem, ale w sumie ja bym na coś tskiego nie pozwoliła - tzn mąż może zawsze okna umyć (no i umył w poprzedni weekend), ale to dlatego że po prostu mam z teściową inny rodzaj relacji :)

Co do paznokci itp to nie do końca rozumiem podział: albo się ma "zadbane" czyli lakier lub hybryda albo "zaniedbane" czyli obgryzione i brudne?? No bez jaj. Jeszcze jest kilka stopni pomiędzy ;) mozna mieć zadbane i czyste - nawet jesli niepomalowane. :)

Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł zazdroszczę tym które mają tak ładne swoje paznokcie, że nie muszą ich malować i obrabiać :) mnie tym natura nie obdarzyła więc je maskuję :D

Jeju jeju to u nas zaraz pierwsze porody, wow Wow. I tak jestem w szoku że wszystkie tak długo wytrwały. Na moim poprzednim wątku było dużo niespodziewanych cc i wcześniaczków...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 15:51

Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja 33 Moja droga u Ciebie już bliżej niż dalej, dobrze wiem jakie to trudne to czekanie czy to rzeczywiście już 😊 .

Samari Taka teściowa to skarb ❤❤, a teraz to same wiecie jak jest z teściami a nawet własnymi rodzicami , moja jedyna babcia 86 lat ma i od dwóch lat nie utrzymuję z nią w cale kontaktu , z resztą mało mnie ona obchodzi za dużo krzywd wyrządziła nie wszystko da się wybaczyć . Ja jak coś wiem że mogę polegać na mężu , i mam w razie "W" szwagierkę do pomocy ,
    jak sama z siebie zadeklarowała pomoc to czemu nie skorzystać 😊 , tylko czemu mój nadal taki uparty i nie chce wybrać na chrzestnego jej męża , a swojego brata ciotecznego jak tylko o tym wspomnę to , a daj mi spokój lub mnie nie denerwuj i ot co taka z nim rozmowa .

Mileczko Patrz jak to moja droga minęło 2 wspaniale lata ❤❤❤, ciekawa jestem jak to z naszymi porodami będzie 😁 mamy ten sam termin co za zabieg okoliczności 😁 , musiałyśmy jakoś telepatycznie się porozumieć 😜😘 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 16:00

Milka1991, Alicja-33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też by umyl bez problemu,ale teściowa dziś z zamiarem sprzątania przyjechała i przyszła to się za robotę od razu wzięła, oczywiście ona o.wzzyatko się pyta nawet o śmietanę z lodówki czy można, nie grzebie mi w rzeczach ani nie przestawia nic po swojemu ,nawet sie pyta którą przyprawa ma mięso zrobić także jeśli chodzi o to to zupełnie luzik nie jest nachalna ani taka z tych co nosa wszędzie klada

Veri lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka dobrze zauważyłaś, połowa kwietnia za nami a my jeszcze w dwupaku :)
    Oprócz zaplanowanych cesarek w najbliższych dniach jeszcze niespodziewane porody się nie wydarzyły
    Wydaje mi się, że na kwietniówkach było kilka porodów przedwczesnych, a na marcówkach jednak znaczna większosć 39-41tc

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam przecież żeli czy hybryd :) u mnie dłonie - Max to odżywka bezbarwna lub japoński - to samo stopy :) pazurki mega krótkie (rosną jak szalone tylko w ciąży wrrr). Skórki robię sama po kąpieli.
    Teściowej też (już!!) nie mam - pozbyłam się jej podczas rozwodu XD jakoś nie tęsknie XD

Nistera, Alicja-33, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pazurki tez niestety z tych raczej paskudnych wiec jak nie mam zapuszczonych i opilowanych ladnie to wygladaja niezbyt estetycznie. Mam male dlonie i plytki i mi sie robia dlonie jak serdelki :P

Milka sama jestem zdziwiona ze u nas nie ma wczesniaczkow zadnych i nie bedzie mam nadzieje : ) Wszystkie donosimy jak nalezy! Patrzcie jaki mamy szczesliwy watek :D

Oleander, kama2784, Milka1991, Veri, Nistera, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na paznokciach nie miałam nigdy hybrydy ale zawsze mam krótko obcięte, wypilowane i skórki obciete. Czym nawilżacie skórki?? Bo nie znam się totalnie a coś bym chciała używać. Mój mąż też nie lubi mocnego makijażu ale delikatny czyli w moim przypadku podkład i tusz docenia.staram się bez tego lekkiego mąkę up nie wychodzić, lepiej się czuje wtedy i miło jest usłyszeć, że wyglądam kwitnąco w ciąży a nie blada, zmarnowana. Włosy koloruje regularnie, bo siwe i odrost doprawadzaja mnie do szału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 17:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mega intensywny dzień mne czeka. Muszę korzystać, że syn będzie w przedszkolu. Mam dentyste, endokrynologa i w między czasie pewnie rejestracja auta.
    Fryzjiera mam w środę po świętach. Myślę obciąć sporo no i kolor żebym wytrzymała potem do czerwca jakoś.

‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ