Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ago91 wrote:Ja nigdy nie miałam robione hybrydy dacie wiarę? Ja w ogóle nie maluje paznokci zawsze mam krótkie, nawet bezbarwnym nie chce nie lubię. Malować kiedyś się malowalam na codzień ale tylko rzęsy żadnych podkładów, od jakiegoś roku nie maluje się w ogóle, no czasem jak idę na jakąś imprezę np u moich rodziców albo jakieś święta, na ślub się umalowalam. Nie smaruje się żadnymi kremami no chyba że skóra mi schodzi z twarzy... mój mąż nie lubi jak kobieta się maluje i odpowiada mu to że jestem 'naturalna' a ja się z tego bardzo cieszę bo nie lubię się malować.
Co do ubioru też wolę ubierać się wygodnie, czyli jeansy dresiki jakieś bluza z kapturem adidaski. Zawsze wolalam taki bardziej chlopięcy styl
Ja też się raczej nie maluje , rzęsy i podkład czasami, mój mąż jest identyczny jak Twój pod tym względem. W tamtym roku mieliśmy ślub i wesele i jak wróciłam od kosmetyczki i fryzjerki to mi się kazał iść umyć 🤣🤣🤣 A naprawdę nie zrobiła mi mocnego makijażu, przyznam że zrobiło mi się mega przykro , bo człowiek szukał najlepszej kosmetyczki właśnie żeby naturalnie malowala A nie tapetę zrobiła, ale.potem jak już byłam w sukience itd wyszykowana to.przepraszał że jednak ten makijaż to nie taki straszny jest ale i tak woli bez 🤣
Nie wyobrażam sobie iść do lekarza nie umyta. Ja to mokre chusteczki że sobą noszę. Wczoraj jak mi ten szew ściągali to 3 razy z nimi byłam w wc sprawdzać czy na pewno wszystko ok 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 14:20
Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość
-
Widzę że tematy dbania o siebie na topie
Posłucham Puszka i paznokcie pomaluję bezbarwnym na poród choć w pierwszej ciąży nikt mi o tym nie wspominał ani w PL ani w UK.
Na codzień popieram że warto zadbać o wygląd dla męża/partnera nawet w domu
Mój mąż na szczęście nie jest jakimś kobieciarzem, ale sam zawsze bardzo zadbany i jak sobie pomyślę, że w pracy w korpo zawsze znajdą się różne kobiety różnie ubrane... to chociaż wolę byc dla niego zawsze atrakcyjna, także w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 14:19
puszek369, Chusy, Szczęśliwa Mamusia, kama2784 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas to nasze 3 dziecko,niejedno razem przeszliśmy i wzloty i upadki mój mąż po cc mnie myl pielęgnowal mi Blizne widzial mnie już w cewniku w kablach we krwi to wsyztsko dla normalnych facetów jest niczym zjawiskiem, i akurat ja mówię tu tylko o sobie żeby nie było w tej ciąży czuje się fatalnie wyglądam fatalnie i naprawdę nie myślę o tym co mąż myśli sobie niech myśli co chce ,chcieliśmy oboje mieć dziecko więc liczyliśmy się że może nie być różowo zwłaszcza że jestem po dwóch cesarkach , A na mega rakietę to się zrobię po porodzie wraz z kilogramami zniknie paskudne samopoczucie,paskudny wygląd i po trójce dzieci zamierzam być dumna mama
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Alicja-33 wrote:Hejka
Co do paznokci to u rąk nie robię, żeby nie było problemu przy porodzie, włosy zrobione, paznokcie u stop tez, moja kosmetyczka chciała mi zrobić czerwone ale zdecydowałam się na szare gdyż już mi dźwięczy komentarz jakichś wrednych położnych typu paznokcie to miała czas robić a do cycka nie wie jak dziecko przystawić hehe
Wczoraj miałam wieczorem kryzys, bardzo mnie bolała szyjka, mały ruszał się nisko i myslalam, ze zaraz urodzę, dzisiaj tez nie jest jakoś super ale lepiej niż wczoraj. Mam nadzieje, ze jakoś wytrzymam te 2 dni, rano mam jeszcze ostatnie Ktg ale nie wiem czy dam radę się wybrać.
Mam pytanie do dziewczyn co miały CC, jak to jest z jedzeniem? Mam coś wziąć ze sobą ? W dniu operacji jest się na czczo a później jak to wyglada ? Będą święta sklepy zamknięte wiec muszę się jakoś przygotować
Jak jest z lewatywą przy CC? Muszę mieć swoją ? Mam jedną ale chciałabym ją zrobić w dzień wcześniej wieczorem w domu jak dam radę. Mam olbrzymi problem z zaparciami od chyba 3 miesięcy
Do posiadaczek Baby hug, macie do tego materacyka jakieś prześcieradełko ? Czy zwyczajnie kocyk, poduszeczka, kocyk. I kurcze zastanawiam się nad tymi pasami co są czy można je jakoś odpiąć bo dziecko będzie teraz w tym leżeć a nie siedzieć
Po cc w znieczuleniu POP (w kręgosłup) -po 2 h można pić, więc weź wodę-najlepiej z dziubkiem, zapas, po ok 6-8 h pionizacja i jedzonko, w niektórych szpitalach jest kleik, my dajemy chleb z masłem, albo zupę (jak na obiad trafi pionizacja), warto mieć jedzonko suche ze sobą, dieta po operacji lekkostrawna, nie ze względu na latkacje, bo nie ma diety matki karmiącej, a ze względu na operację
Po ogólnym 12 h nie pijemy 24 h nie jemyAlicja-33 lubi tę wiadomość
-
Kruszynka91 wrote:Zapisałam się do fryzjera na czwartek a w piątek mam sesję ciążowa w plenerze 😁 któraś z Was też sobie robi taką pamiątkę z brzuszkiem?
Ja też mam sesję w piątek, ale chyba w domu.
Dla tych co mają aplikację powinno być już promocja w Rossmannie - 55% na kosmetyki do makijażu. Niestety działa tylko apka i zamówienia na www, jak byłam stacjonarnie to nie działało, mieli problem techniczny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 15:04
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyJa do chicco kupiłam kilka przescieradelek. Mój wózek ma takie same wymiary gondoli, więc na pewno się przydadzą. A zamówiłam zwykle białe na gumce za 13 zł z allegro. Te pasy próbowaliśmy wymontowac, ale nie szło. Mam nadzieję, że dziecku nie będzie przeszkadzać. A Mała będzie w chicco dużo siedziała, łóżeczko ma w sypialni. Chce ja przyzwyczaić do spania przy rozmowach itd. W sypialni za cicho i się boję, że będę musiała na paluszkach później chodzić.
Alicja-33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja normalnie psychicznie czuje jak totalny len śmierdzący, Teściowa umyla mi wszystkie okna w domu wyprala krzesła z salonu i kuchni pianka vanisha na dodatek zrobiła obiad pilnuje syna i ogarnia mi w domu A mi każe leżeć i się niczym nie interesować. Matko czy ktoś mnie rozumie jak mi źle ???? 😭😭😭😭😭😭
W dodatku na święta tak samo mamy do niej przyjechać i się niczym nie interesować nie chce nawet kasy na zakupy nic a nic 🙀🙀🙀🙀
Najważniejsze wg niej żebym dotrwalam bezpiecznie do cesarki A reszta mam się nie przejmować, ale jak się nie przejmować już mi głupio leżeć.....Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamari, ja Cię rozumiem, ale w sumie ja bym na coś tskiego nie pozwoliła - tzn mąż może zawsze okna umyć (no i umył w poprzedni weekend), ale to dlatego że po prostu mam z teściową inny rodzaj relacji
Co do paznokci itp to nie do końca rozumiem podział: albo się ma "zadbane" czyli lakier lub hybryda albo "zaniedbane" czyli obgryzione i brudne?? No bez jaj. Jeszcze jest kilka stopni pomiędzy mozna mieć zadbane i czyste - nawet jesli niepomalowane.Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość
-
Pani Moł zazdroszczę tym które mają tak ładne swoje paznokcie, że nie muszą ich malować i obrabiać mnie tym natura nie obdarzyła więc je maskuję
Jeju jeju to u nas zaraz pierwsze porody, wow Wow. I tak jestem w szoku że wszystkie tak długo wytrwały. Na moim poprzednim wątku było dużo niespodziewanych cc i wcześniaczków...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 15:51
Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlicja 33 Moja droga u Ciebie już bliżej niż dalej, dobrze wiem jakie to trudne to czekanie czy to rzeczywiście już 😊 .
Samari Taka teściowa to skarb ❤❤, a teraz to same wiecie jak jest z teściami a nawet własnymi rodzicami , moja jedyna babcia 86 lat ma i od dwóch lat nie utrzymuję z nią w cale kontaktu , z resztą mało mnie ona obchodzi za dużo krzywd wyrządziła nie wszystko da się wybaczyć . Ja jak coś wiem że mogę polegać na mężu , i mam w razie "W" szwagierkę do pomocy ,
jak sama z siebie zadeklarowała pomoc to czemu nie skorzystać 😊 , tylko czemu mój nadal taki uparty i nie chce wybrać na chrzestnego jej męża , a swojego brata ciotecznego jak tylko o tym wspomnę to , a daj mi spokój lub mnie nie denerwuj i ot co taka z nim rozmowa .
Mileczko Patrz jak to moja droga minęło 2 wspaniale lata ❤❤❤, ciekawa jestem jak to z naszymi porodami będzie 😁 mamy ten sam termin co za zabieg okoliczności 😁 , musiałyśmy jakoś telepatycznie się porozumieć 😜😘 .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 16:00
Milka1991, Alicja-33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój mąż też by umyl bez problemu,ale teściowa dziś z zamiarem sprzątania przyjechała i przyszła to się za robotę od razu wzięła, oczywiście ona o.wzzyatko się pyta nawet o śmietanę z lodówki czy można, nie grzebie mi w rzeczach ani nie przestawia nic po swojemu ,nawet sie pyta którą przyprawa ma mięso zrobić także jeśli chodzi o to to zupełnie luzik nie jest nachalna ani taka z tych co nosa wszędzie klada
Veri lubi tę wiadomość
-
Milka dobrze zauważyłaś, połowa kwietnia za nami a my jeszcze w dwupaku
Oprócz zaplanowanych cesarek w najbliższych dniach jeszcze niespodziewane porody się nie wydarzyły
Wydaje mi się, że na kwietniówkach było kilka porodów przedwczesnych, a na marcówkach jednak znaczna większosć 39-41tcSzczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie mam przecież żeli czy hybryd u mnie dłonie - Max to odżywka bezbarwna lub japoński - to samo stopy pazurki mega krótkie (rosną jak szalone tylko w ciąży wrrr). Skórki robię sama po kąpieli.
Teściowej też (już!!) nie mam - pozbyłam się jej podczas rozwodu jakoś nie tęsknieNistera, Alicja-33, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
-
Moje pazurki tez niestety z tych raczej paskudnych wiec jak nie mam zapuszczonych i opilowanych ladnie to wygladaja niezbyt estetycznie. Mam male dlonie i plytki i mi sie robia dlonie jak serdelki
Milka sama jestem zdziwiona ze u nas nie ma wczesniaczkow zadnych i nie bedzie mam nadzieje : ) Wszystkie donosimy jak nalezy! Patrzcie jaki mamy szczesliwy watekOleander, kama2784, Milka1991, Veri, Nistera, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa na paznokciach nie miałam nigdy hybrydy ale zawsze mam krótko obcięte, wypilowane i skórki obciete. Czym nawilżacie skórki?? Bo nie znam się totalnie a coś bym chciała używać. Mój mąż też nie lubi mocnego makijażu ale delikatny czyli w moim przypadku podkład i tusz docenia.staram się bez tego lekkiego mąkę up nie wychodzić, lepiej się czuje wtedy i miło jest usłyszeć, że wyglądam kwitnąco w ciąży a nie blada, zmarnowana. Włosy koloruje regularnie, bo siwe i odrost doprawadzaja mnie do szału.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 17:37
-
nick nieaktualnyJutro mega intensywny dzień mne czeka. Muszę korzystać, że syn będzie w przedszkolu. Mam dentyste, endokrynologa i w między czasie pewnie rejestracja auta.
Fryzjiera mam w środę po świętach. Myślę obciąć sporo no i kolor żebym wytrzymała potem do czerwca jakoś.