Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Pobyczylam się dzis z rana, pospalam, jem i zabieram się za robote, zeby za bardzo nie zblazowac...

Co do dbania o siebie to ja mam w poopie presje spoleczenstwa! Wlosy robie od zawsze, maluje sie tez zawsze (chyba, ze sa wakacje i jestem opalona) paznokcie tez robie zawsze na lato-u stóp. Dlaczego miałabym z tego rezygnowac teraz? Chodzenie zaniedbanym po porodzie tez nie rozumiem... Tzn dresy, brak makijazu-tak. Ide na spacer do lasu a nie do restauracji ale to nieznaczy, ze lubie isc z tlustymi włosami i rozczochrana, w dresie, ktory wisi na dupie..
    Ja dbam o siebie dla siebie przede wszystkim. Nawet nie dla meza, chociaz jesli dla kogoś w ogole to wlasnie dla niego. Takie zadbanie o siebie powoduje wlasnie, ze czlowiek nie gnusnieje w tym stanie ;)

Daleko mi do czucia sie sexy ale zdecydowanie zadbane kobiety w ciąży to jest to.

Dlatego przede mna jeszcze fryzjer i pedicure tym razem juz kolorowy bo idzie wiosna :D paznokcie u rak od lat niemalowane bo nie mam cierpliwości- wytrzymuja jeden dzien. Zmienilo sie po pierwszym dziecku :D ale zawsze zadbane! ;)

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, puszek369, Oleander, Nistera, Paula_071, kama2784 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha a ja właśnie po SPA porannym, twarz, włosy, paznokcie, wszystko zrobione :D
    od razu mi lepiej :D

4me, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Milka1991, Oleander, Nistera lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Veri - ja tego nie mam - wgl nie puchne / pierścionki, buty wszystko No problem - ale chyba lekkie obrzęki są normalne .. lepiej powiedz lekarzowi niech obejrzy (moja diab zawsze oglądała mi kostki) .. a jakie buty nosisz?
    Bezbarwne hybrydy to polecam odżywkę z Indigo :) ja hybry robię w domu, ale teraz bez sensu bo przecież po porodzie nie znajdę pewnie czasu na poprawki XD i tak przez 3 msc !?? Za to ten japoński jest super! Też mam w domu zestaw i zawsze mi ratował płytkę po żelach :)

O widzisz, to chociaż takie "przyjemności" Cię omijają. Ja swojego zaręczynowego to już ze 2 tyg nie mogę wcisnąć :(

Co do butów, to ja jestem mocno obcasowa i płaskich mam mało, ale teraz to już mam tylko jedne botki co mnie nie cisną i ewentualnie typowo sportowe. Masakra.
    Lekarz uciskał wczoraj nogi i powiedział, że jest ok, nie ma mocnych obrzęków (kostki jeszcze widzę :D ), ciśnienie też mam dobre.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to leżę w łóżku bo okropnie boli mnie znowu brzuch :/ ostatnio pisałam że nie mam parcia na odbyt no to właśnie mam... dobrze że jutro wizyta u ginekologa to zobaczymy co się dzieje.... oby wsyztsko było dobrze i żeby wytrzymać do wtorku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri

A to Cię pociesze bo ja obrączki już 3 tygodnie nie noszę bo mam palce jak serdelki opuchnięte.... zła jestem bo lubię nosić obrączkę

• Veri Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Nie wiem czy jest presja, to znaczy moze jest ze strony mediow ale jak ktos chce to ma na to wyrabane. Maluje sie bo mi to humor poprawia : ) Wlosy tez chce zrobic bo wydaje mi sie ze jesli czlowiek zewnetrznie zle wyglada to automatycznie sie to tez na wnetrzu odbija :) A kiedy jesli nie teraz potrzebujemy najwiecej powera i pozytywnych mysli. Hormony nam daja w dupe, a po porodzie bedzie jeszcze gorzej bo brzuch obwisniety, cycki cieknace etc etc, kazda tam ma jakis problem. Wiec chociaz sie trzeba podpicowac przed :D

Veri ja kosmicznie puchne, tez mam problem z butami wszystkimi. Najlepiej w klapenach basenowych smigac. I do skarpety zeby sie lansowac :D

Haha klapersony dobry motyw, tylko na chrzciny trochę kicha w takich iść :D :D A pantofle żadne nie wchodzą, nawet te co za duże były i z wkładką nosiłam heh

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D a ja po farbowaniu i podcięciu :) ach - jestem gotowa !! Odpicowana ;)
    Synek - możesz wychodzić :) matka zdążyła ;) ha ha .. żartuje ;)
    Kurczaki - najgorsze dla mnie teraz są siwe klaki- coraz więcej ich i tak mnie wkurzają .. chyba wrócę do blondu.. na ciemnych bardzo widać.. ja farbuje od lat Goldwellem - nawet sama w domu robię odrost to tylko tymi farbami, ale niestety te paskudny białe szybko wychodzą i szlag mnie trafia .. niestety - starzeje się :( 40 już czuję na karku ..

Szczęśliwa Mamusia, Agata :), Oleander, Glendolina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Ja za to leżę w łóżku bo okropnie boli mnie znowu brzuch :/ ostatnio pisałam że nie mam parcia na odbyt no to właśnie mam... dobrze że jutro wizyta u ginekologa to zobaczymy co się dzieje.... oby wsyztsko było dobrze i żeby wytrzymać do wtorku...

A bardzo to odczuwasz może do gina zadzwoń ,
    lepiej dmuchać na zimne 😊 .

Ja to nie cierpię wręcz nie znoszę botów na obcasie , raz w życiu założyłam , i powiedziałam nigdy więcej wolę o stokroć baleriny teraz mam takie a'la jakby tenisówki na grubej podeszwie z kokardą uwielbiam buty na płaskim obcasie .

Ciasteczko Ja tam siwymi włosami się nie przejmuję , mam prawie 32 lata i mam więcej chyba siwych włosów niż mój tata po 60 , u mnie to chyba jakieś genetyczne gdyż moje siostry co mają po 31 i 28 lat też mają już siwe włosy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 12:39

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Rossmann odebrać pieluszki za 1gr i zawołała mnie pani do kasy :) bo była kolejka sami młodzi tam byli, dziwnie się patrzyli, a miałam tylko ciastka dla psa:)

Szczesliwa ledwo zywa, Agata :), Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Oleander, Glendolina, Nistera, kama2784 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei nie rozumiem jednego. To znaczy dbanie o siebie mowie o podstawowych zabiegach pielegnacyjnych to sie rozumie samo przez sie. Ale chodzenie po domu w podziurawionych, brudnych gaciach, tlustych wlosach i z plamami na bluzce i maz ma mnie taka ogladac dzien w dzien to to juz jest niezrozumiale dla mnie. Za to wypad do Biedronki w full makijazu zeby pan Zbyszek mogl se rzucic okiem to jest ok. o.O
    Jestem przede wszystkim za tym zeby prezentowac sie dobrze dla malza a on dla mnie. Jasne ze w ciazy troche to kuleje (chociaz hej, wszystko jest takie obcisle teraz i seksy :D) ale mowie ogolnie.
    Teraz sie zrobilo tak ze babki wygladaja jak by sie wychowaly w buszu we wlasnym domu, walki na glowie, stary powyciagany dres, a wychodza do spozywczaka odmalowane i w butach na obcasach. Ja jestem za tym zeby troche o zwiazki zadbac i niech sie maz/partner nacieszy a nie wioche odstawiac w domu :P

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Agata :), Oleander, Glendolina, 4me lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku u nas rossmann pod tym względem też jest super, przynajmniej u nas zawsze zwracają uwagę i wołają :)

pierścionków też już od dawna nie noszę, buty tylko jedne ciapki sobie kupiłam, rozlazłe są strasznie to się mieszczę, w żadne swoje stare już nie :< jak jest chłodniej to nie mam co założyć :D siedzę w domu

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym, żeby wszystkie kobiety, które jadą do porodu chociaz się umyly mydłem przed przyjazdem, faceci też :) i życie byłoby piękne:)

Agata :), Ciasteczko777, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Glendolina, 4me, Pantera, Alicja-33, Nistera, Paula_071, Veri, kama2784 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Ja miałam na myśli dokładnie to co wspominałaś normalne dbanie o siebie w ciąży i stawienie na naturalność alurat w tym okresie nie jest niczym złym ( chyba ktoś nie wpadł na pomysł że moze mi chodzić o brudne szpony,dziurawy dres i busz między nogami )

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek ahahahah, może obowiązkowy prysznic przy przyjęciu byłby dobrym rozwiązaniem 😂

Ja po kontroli, wyniki dobre juhuuu!!!! kolejna wizyta dopiero po połogu :)
    Jedynie jakaś infekcja układu moczowego mi się przyplątała i dostałam antybiotyk na tydzień

Ciasteczko777, puszek369, 4me, Szczęśliwa Mamusia, Samari0702, Nistera, slodka100, Agata :), Milka1991, Veri, kama2784 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił mój doktorek do mnie z wiesciami wprost z oddziału że nie muszę iść do szpitala na święta hurraaaa , na sterydy będę miała.przyjechac w czwartek i piątek A do szpitala w poniedziałek na wieczór dopiero:)

A on zestresowany dzwoni się pytać czy ja już urodziłam że mnie na wizycie nie bylo😂😂😂 bo cała ciążę wizyty miałam w poniedziałek A tym razem kazał przyjść w środę i sam.sie zmartwil 😁😂😂😂

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, slodka100, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Dzwonił mój doktorek do mnie z wiesciami wprost z oddziału że nie muszę iść do szpitala na święta hurraaaa , na sterydy będę miała.przyjechac w czwartek i piątek A do szpitala w poniedziałek na wieczór dopiero:)

A on zestresowany dzwoni się pytać czy ja już urodziłam że mnie na wizycie nie bylo😂😂😂 bo cała ciążę wizyty miałam w poniedziałek A tym razem kazał przyjść w środę i sam.sie zmartwil 😁😂😂😂

Super wieści ❤❤❤❤.

Samari0702 lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ale chodzi o podłączenie tego czegoś na palec- pulsoksymetr :) będziesz mieć podłączony do stopy ?
    https://mamaginekolog.pl/paznokcie-do-porodu/
    Chodzi chyba o to że patrzy się na paznokieć w razie czego czy nie zolknie nie pamiętam poprostu położna mówiła że któreś muszą być nie pomalowane a do nas należy wybór które
    Ja to lubie też różne kolory ale teraz tak do porodu i małego dziecka to takie delikatne naturalne nude albo jasniutki róż

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Co do paznokci to u rąk nie robię, żeby nie było problemu przy porodzie, włosy zrobione, paznokcie u stop tez, moja kosmetyczka chciała mi zrobić czerwone ale zdecydowałam się na szare gdyż już mi dźwięczy komentarz jakichś wrednych położnych typu paznokcie to miała czas robić a do cycka nie wie jak dziecko przystawić hehe ;)

Wczoraj miałam wieczorem kryzys, bardzo mnie bolała szyjka, mały ruszał się nisko i myslalam, ze zaraz urodzę, dzisiaj tez nie jest jakoś super ale lepiej niż wczoraj. Mam nadzieje, ze jakoś wytrzymam te 2 dni, rano mam jeszcze ostatnie Ktg ale nie wiem czy dam radę się wybrać.

Mam pytanie do dziewczyn co miały CC, jak to jest z jedzeniem? Mam coś wziąć ze sobą ? W dniu operacji jest się na czczo a później jak to wyglada ? Będą święta sklepy zamknięte wiec muszę się jakoś przygotować
    Jak jest z lewatywą przy CC? Muszę mieć swoją ? Mam jedną ale chciałabym ją zrobić w dzień wcześniej wieczorem w domu jak dam radę. Mam olbrzymi problem z zaparciami od chyba 3 miesięcy :(

Do posiadaczek Baby hug, macie do tego materacyka jakieś prześcieradełko ? Czy zwyczajnie kocyk, poduszeczka, kocyk. I kurcze zastanawiam się nad tymi pasami co są czy można je jakoś odpiąć bo dziecko będzie teraz w tym leżeć a nie siedzieć

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

Ja brałam tylko biszkopty i wodęaha i jescze jabłko i banana A w sumie po cc nie mialam checi nic jeść i jadłam tylko to co dawali w szpitalu ,wszystko mnie bolało o jedzeniu nie myślałam ale każdy jest inny ..

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari super święta w domu
    Ja to bardzo się cieszę że rzęsy sobie zrobiłam bo poprostu wtedy nie muszę ich malować a mam jasne i mam fiola na punkcie rzęs żeby były chociaż widoczne nie tam nie wiem co a buzi to wogole nie muszę malować a po porodzie poprostu nie będę mieć siły na takie rzeczy ani chęci a przynajmniej jak mnie ktoś odwiedzi to będę się czuć lepiej bo nie lubię bez make upu pokazywać się wszystkim i tyle a paznokcie to jak nie będę mieć pomalowanych to będę mi ciągle się lamac a tak to spokój na miesiąc
    Ja np. poprostu robię to dla siebie żeby się dobrze czuć a nie dla kogoś i tyle

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ