X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Pobyczylam się dzis z rana, pospalam, jem i zabieram się za robote, zeby za bardzo nie zblazowac...

Co do dbania o siebie to ja mam w poopie presje spoleczenstwa! Wlosy robie od zawsze, maluje sie tez zawsze (chyba, ze sa wakacje i jestem opalona) paznokcie tez robie zawsze na lato-u stóp. Dlaczego miałabym z tego rezygnowac teraz? Chodzenie zaniedbanym po porodzie tez nie rozumiem... Tzn dresy, brak makijazu-tak. Ide na spacer do lasu a nie do restauracji ale to nieznaczy, ze lubie isc z tlustymi włosami i rozczochrana, w dresie, ktory wisi na dupie..
    Ja dbam o siebie dla siebie przede wszystkim. Nawet nie dla meza, chociaz jesli dla kogoś w ogole to wlasnie dla niego. Takie zadbanie o siebie powoduje wlasnie, ze czlowiek nie gnusnieje w tym stanie ;)

Daleko mi do czucia sie sexy ale zdecydowanie zadbane kobiety w ciąży to jest to.

Dlatego przede mna jeszcze fryzjer i pedicure tym razem juz kolorowy bo idzie wiosna :D paznokcie u rak od lat niemalowane bo nie mam cierpliwości- wytrzymuja jeden dzien. Zmienilo sie po pierwszym dziecku :D ale zawsze zadbane! ;)

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, puszek369, Oleander, Nistera, Paula_071, kama2784 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha a ja właśnie po SPA porannym, twarz, włosy, paznokcie, wszystko zrobione :D
    od razu mi lepiej :D

4me, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Milka1991, Oleander, Nistera lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Veri - ja tego nie mam - wgl nie puchne / pierścionki, buty wszystko No problem - ale chyba lekkie obrzęki są normalne .. lepiej powiedz lekarzowi niech obejrzy (moja diab zawsze oglądała mi kostki) .. a jakie buty nosisz?
    Bezbarwne hybrydy to polecam odżywkę z Indigo :) ja hybry robię w domu, ale teraz bez sensu bo przecież po porodzie nie znajdę pewnie czasu na poprawki XD i tak przez 3 msc !?? Za to ten japoński jest super! Też mam w domu zestaw i zawsze mi ratował płytkę po żelach :)

O widzisz, to chociaż takie "przyjemności" Cię omijają. Ja swojego zaręczynowego to już ze 2 tyg nie mogę wcisnąć :(

Co do butów, to ja jestem mocno obcasowa i płaskich mam mało, ale teraz to już mam tylko jedne botki co mnie nie cisną i ewentualnie typowo sportowe. Masakra.
    Lekarz uciskał wczoraj nogi i powiedział, że jest ok, nie ma mocnych obrzęków (kostki jeszcze widzę :D ), ciśnienie też mam dobre.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to leżę w łóżku bo okropnie boli mnie znowu brzuch :/ ostatnio pisałam że nie mam parcia na odbyt no to właśnie mam... dobrze że jutro wizyta u ginekologa to zobaczymy co się dzieje.... oby wsyztsko było dobrze i żeby wytrzymać do wtorku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri

A to Cię pociesze bo ja obrączki już 3 tygodnie nie noszę bo mam palce jak serdelki opuchnięte.... zła jestem bo lubię nosić obrączkę

• Veri Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Nie wiem czy jest presja, to znaczy moze jest ze strony mediow ale jak ktos chce to ma na to wyrabane. Maluje sie bo mi to humor poprawia : ) Wlosy tez chce zrobic bo wydaje mi sie ze jesli czlowiek zewnetrznie zle wyglada to automatycznie sie to tez na wnetrzu odbija :) A kiedy jesli nie teraz potrzebujemy najwiecej powera i pozytywnych mysli. Hormony nam daja w dupe, a po porodzie bedzie jeszcze gorzej bo brzuch obwisniety, cycki cieknace etc etc, kazda tam ma jakis problem. Wiec chociaz sie trzeba podpicowac przed :D

Veri ja kosmicznie puchne, tez mam problem z butami wszystkimi. Najlepiej w klapenach basenowych smigac. I do skarpety zeby sie lansowac :D

Haha klapersony dobry motyw, tylko na chrzciny trochę kicha w takich iść :D :D A pantofle żadne nie wchodzą, nawet te co za duże były i z wkładką nosiłam heh

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D a ja po farbowaniu i podcięciu :) ach - jestem gotowa !! Odpicowana ;)
    Synek - możesz wychodzić :) matka zdążyła ;) ha ha .. żartuje ;)
    Kurczaki - najgorsze dla mnie teraz są siwe klaki- coraz więcej ich i tak mnie wkurzają .. chyba wrócę do blondu.. na ciemnych bardzo widać.. ja farbuje od lat Goldwellem - nawet sama w domu robię odrost to tylko tymi farbami, ale niestety te paskudny białe szybko wychodzą i szlag mnie trafia .. niestety - starzeje się :( 40 już czuję na karku ..

Szczęśliwa Mamusia, Agata :), Oleander, Glendolina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Ja za to leżę w łóżku bo okropnie boli mnie znowu brzuch :/ ostatnio pisałam że nie mam parcia na odbyt no to właśnie mam... dobrze że jutro wizyta u ginekologa to zobaczymy co się dzieje.... oby wsyztsko było dobrze i żeby wytrzymać do wtorku...

A bardzo to odczuwasz może do gina zadzwoń ,
    lepiej dmuchać na zimne 😊 .

Ja to nie cierpię wręcz nie znoszę botów na obcasie , raz w życiu założyłam , i powiedziałam nigdy więcej wolę o stokroć baleriny teraz mam takie a'la jakby tenisówki na grubej podeszwie z kokardą uwielbiam buty na płaskim obcasie .

Ciasteczko Ja tam siwymi włosami się nie przejmuję , mam prawie 32 lata i mam więcej chyba siwych włosów niż mój tata po 60 , u mnie to chyba jakieś genetyczne gdyż moje siostry co mają po 31 i 28 lat też mają już siwe włosy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 12:39

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Rossmann odebrać pieluszki za 1gr i zawołała mnie pani do kasy :) bo była kolejka sami młodzi tam byli, dziwnie się patrzyli, a miałam tylko ciastka dla psa:)

Szczesliwa ledwo zywa, Agata :), Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Oleander, Glendolina, Nistera, kama2784 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei nie rozumiem jednego. To znaczy dbanie o siebie mowie o podstawowych zabiegach pielegnacyjnych to sie rozumie samo przez sie. Ale chodzenie po domu w podziurawionych, brudnych gaciach, tlustych wlosach i z plamami na bluzce i maz ma mnie taka ogladac dzien w dzien to to juz jest niezrozumiale dla mnie. Za to wypad do Biedronki w full makijazu zeby pan Zbyszek mogl se rzucic okiem to jest ok. o.O
    Jestem przede wszystkim za tym zeby prezentowac sie dobrze dla malza a on dla mnie. Jasne ze w ciazy troche to kuleje (chociaz hej, wszystko jest takie obcisle teraz i seksy :D) ale mowie ogolnie.
    Teraz sie zrobilo tak ze babki wygladaja jak by sie wychowaly w buszu we wlasnym domu, walki na glowie, stary powyciagany dres, a wychodza do spozywczaka odmalowane i w butach na obcasach. Ja jestem za tym zeby troche o zwiazki zadbac i niech sie maz/partner nacieszy a nie wioche odstawiac w domu :P

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Agata :), Oleander, Glendolina, 4me lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku u nas rossmann pod tym względem też jest super, przynajmniej u nas zawsze zwracają uwagę i wołają :)

pierścionków też już od dawna nie noszę, buty tylko jedne ciapki sobie kupiłam, rozlazłe są strasznie to się mieszczę, w żadne swoje stare już nie :< jak jest chłodniej to nie mam co założyć :D siedzę w domu

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym, żeby wszystkie kobiety, które jadą do porodu chociaz się umyly mydłem przed przyjazdem, faceci też :) i życie byłoby piękne:)

Agata :), Ciasteczko777, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Glendolina, 4me, Pantera, Alicja-33, Nistera, Paula_071, Veri, kama2784 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Ja miałam na myśli dokładnie to co wspominałaś normalne dbanie o siebie w ciąży i stawienie na naturalność alurat w tym okresie nie jest niczym złym ( chyba ktoś nie wpadł na pomysł że moze mi chodzić o brudne szpony,dziurawy dres i busz między nogami )

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek ahahahah, może obowiązkowy prysznic przy przyjęciu byłby dobrym rozwiązaniem 😂

Ja po kontroli, wyniki dobre juhuuu!!!! kolejna wizyta dopiero po połogu :)
    Jedynie jakaś infekcja układu moczowego mi się przyplątała i dostałam antybiotyk na tydzień

Ciasteczko777, puszek369, 4me, Szczęśliwa Mamusia, Samari0702, Nistera, slodka100, Agata :), Milka1991, Veri, kama2784 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił mój doktorek do mnie z wiesciami wprost z oddziału że nie muszę iść do szpitala na święta hurraaaa , na sterydy będę miała.przyjechac w czwartek i piątek A do szpitala w poniedziałek na wieczór dopiero:)

A on zestresowany dzwoni się pytać czy ja już urodziłam że mnie na wizycie nie bylo😂😂😂 bo cała ciążę wizyty miałam w poniedziałek A tym razem kazał przyjść w środę i sam.sie zmartwil 😁😂😂😂

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, slodka100, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Dzwonił mój doktorek do mnie z wiesciami wprost z oddziału że nie muszę iść do szpitala na święta hurraaaa , na sterydy będę miała.przyjechac w czwartek i piątek A do szpitala w poniedziałek na wieczór dopiero:)

A on zestresowany dzwoni się pytać czy ja już urodziłam że mnie na wizycie nie bylo😂😂😂 bo cała ciążę wizyty miałam w poniedziałek A tym razem kazał przyjść w środę i sam.sie zmartwil 😁😂😂😂

Super wieści ❤❤❤❤.

Samari0702 lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ale chodzi o podłączenie tego czegoś na palec- pulsoksymetr :) będziesz mieć podłączony do stopy ?
    https://mamaginekolog.pl/paznokcie-do-porodu/
    Chodzi chyba o to że patrzy się na paznokieć w razie czego czy nie zolknie nie pamiętam poprostu położna mówiła że któreś muszą być nie pomalowane a do nas należy wybór które
    Ja to lubie też różne kolory ale teraz tak do porodu i małego dziecka to takie delikatne naturalne nude albo jasniutki róż

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Co do paznokci to u rąk nie robię, żeby nie było problemu przy porodzie, włosy zrobione, paznokcie u stop tez, moja kosmetyczka chciała mi zrobić czerwone ale zdecydowałam się na szare gdyż już mi dźwięczy komentarz jakichś wrednych położnych typu paznokcie to miała czas robić a do cycka nie wie jak dziecko przystawić hehe ;)

Wczoraj miałam wieczorem kryzys, bardzo mnie bolała szyjka, mały ruszał się nisko i myslalam, ze zaraz urodzę, dzisiaj tez nie jest jakoś super ale lepiej niż wczoraj. Mam nadzieje, ze jakoś wytrzymam te 2 dni, rano mam jeszcze ostatnie Ktg ale nie wiem czy dam radę się wybrać.

Mam pytanie do dziewczyn co miały CC, jak to jest z jedzeniem? Mam coś wziąć ze sobą ? W dniu operacji jest się na czczo a później jak to wyglada ? Będą święta sklepy zamknięte wiec muszę się jakoś przygotować
    Jak jest z lewatywą przy CC? Muszę mieć swoją ? Mam jedną ale chciałabym ją zrobić w dzień wcześniej wieczorem w domu jak dam radę. Mam olbrzymi problem z zaparciami od chyba 3 miesięcy :(

Do posiadaczek Baby hug, macie do tego materacyka jakieś prześcieradełko ? Czy zwyczajnie kocyk, poduszeczka, kocyk. I kurcze zastanawiam się nad tymi pasami co są czy można je jakoś odpiąć bo dziecko będzie teraz w tym leżeć a nie siedzieć

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

Ja brałam tylko biszkopty i wodęaha i jescze jabłko i banana A w sumie po cc nie mialam checi nic jeść i jadłam tylko to co dawali w szpitalu ,wszystko mnie bolało o jedzeniu nie myślałam ale każdy jest inny ..

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari super święta w domu
    Ja to bardzo się cieszę że rzęsy sobie zrobiłam bo poprostu wtedy nie muszę ich malować a mam jasne i mam fiola na punkcie rzęs żeby były chociaż widoczne nie tam nie wiem co a buzi to wogole nie muszę malować a po porodzie poprostu nie będę mieć siły na takie rzeczy ani chęci a przynajmniej jak mnie ktoś odwiedzi to będę się czuć lepiej bo nie lubię bez make upu pokazywać się wszystkim i tyle a paznokcie to jak nie będę mieć pomalowanych to będę mi ciągle się lamac a tak to spokój na miesiąc
    Ja np. poprostu robię to dla siebie żeby się dobrze czuć a nie dla kogoś i tyle

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ