X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Hej!
    Ja mogę szczerze powiedzieć że teraz mam najlepszy okres z całej ciąży, czuję się super oprócz jakichś tam pierdołek do przeżycia, maluszek już bezpieczny w razie czego, a do porodu już nie długo i czas mi leci jak szalony :) w ogóle jestem w szoku jak mocno na mnie pogoda wpływa, drugi dzień mamy słońce a mnie to raduje jak wygrana w totka :D
    Ja w stopach robię zawsze czerwone, to tak elegancko wygląda, a na dłoniach różnie, czasem nude a czasem zaszaleję z neonem :D
    Jadę później do nefrologa na kontrolę, trzymajcie kciuki :)

Ja też w teraz czuję się super :) Nawet mogłabym wrócić do pracy, bo chłopak na moje zastępstwo nie dał rady ;)

Puszek, nie musisz tłumaczyć się. Tak jak w każdym zawodzie, są porządni ludzi i Ci, co zrobią wszystko by się nie przepracować a zarobić.

Oleander, puszek369, Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka A gdzie tam ja tam nie prasowałam ręcznika , tylko włożyłam i tak leży 😋.

Skarb Ja bym i do dyrekcji nawet poszła , co za lekarze tam pracują 😤 trzymam mocno kciuki walcz o swoje .

Trzymam mocno kciuki ✊✊✊, za dzisiejsze wasze wizyty.

Matko tyle napisałam i mi się wszystko skasowało 🙈🙉🙊 , moja siostra ta co jest w pierwszej ciąży miała mieć ostatnio USG i wyobraźcie sobie że na 2 godziny przed ,
    dzwonią i mówią że nie ma 🙈🙉🙊 , a się zdenerwowana a musi do 13 tc zrobić to USG u nich już 12 tc ❤❤, a w ten Piątek ma wizytę udało jakoś jej się załatwić USG , prywatnie koszt 200 zł 😱😱 ale przynajmniej już ma zaklepane 😁 . Dziś synek pisze egzaminy ósmoklasisty tym razem z matematyki , trochę kiepsko mu idzie z matmy ale wiem że da radę 💪💪💪 . Nom i zaczynamy 36 tc 😱😱😱😱❤❤ nie dowierzam normalnie , ogólnie samopoczucie oki wiadomo jak to na końcówce tu boli tam strzyga 😜 . Może mi sie tak ydsje ale nadal czuje małego po tej stronę co nie trzeba 😕 , wiem że ma jeszcze czas dzieci czasem i tuż przed porodem potrafią się przekręcić 😊 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 10:30

Oleander, puszek369, Veri, Agata :), MaryJane, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje jutro na 11.15 to może o 13 wejdę haha 😂😂😂 ,

U nas równo 7 dni do poznania się z malenstwem,♥️ ogarnia mnie stresik...

Teściowa przyjechała pilnować syna i się wzięła za mycie okien żebym miała czyste 😃😃😃

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Milka1991, slodka100 lubią tę wiadomość

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro wizyta o 9.00 a dziś endokrynolog o 16. Piękny dzień, aż chce się coś robić... Mam w planie sadzenie cebulek kwiatów w ogrodzie i nawożenie azalii, ale jakby ktoś mi powiedział że w 9 miesiącu będę takie rzeczy robić to bym go wysmiala...

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Agata :), slodka100 lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakas faze ostatnio na wsciekly roz. A raczej mialam bo juz przestalam malowac :P Puszku a mozna bezbarwnym przeciagnac czy nie bardzo?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Ja wizytuje jutro na 11.15 to może o 13 wejdę haha 😂😂😂 ,

U nas równo 7 dni do poznania się z malenstwem,♥️ ogarnia mnie stresik...

Teściowa przyjechała pilnować syna i się wzięła za mycie okien żebym miała czyste 😃😃😃

Ale moja droga Ci zazdroszczę tak pozytywnie oczywiście 😁, u mnie to jeszcze nic nie wiadomo a Wy juz za tydzień powitacie synka ❤❤❤.

Ja zawsze na 8 rano sue zapisuje ostatnio byliśmy tam u mojego Pana gina na 8.20 a gdzue tam wejdę jeszcze trzy Panie były jedna z 7.20 , druga z 7.30, 7.40 jak weszłam było grubo po 9.00 🙊🙉🙈.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 10:31

Samari0702 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Ja mam jakas faze ostatnio na wsciekly roz. A raczej mialam bo juz przestalam malowac :P Puszku a mozna bezbarwnym przeciagnac czy nie bardzo?
    Bezbarwny tak :) cytuje z artykułu:

„Jak to jest z paznokciami do porodu? Czy mogą być pomalowane?

Zacznijmy od tego, że mowa tyczy się paznokci u rąk. Paznokcie u stóp możecie mieć pomalowane jak tylko chcecie.

Jeżeli chodzi o paznokcie u rąk to jest jeden mały problem – tym problemem jest urządzenie o nazwie pulsoksymetr – jest to taka jakby nakładka na palec, która informuje lekarzy o Waszym pulsie oraz o utlenowaniu krwi tętniczej. Pulsoksymetr działa poprzez ocenę „koloru” krwi przez płytkę paznokcia. Jeżeli macie pomalowane paznokcie – czy to zwykłym lakierem czy hybrydą – to pulsoksymetr może albo w ogóle nie działać albo może dawać zafałszowane wyniki. (Sprawdzałam ostatnio przez lakier hybrydowy – w ogóle nie było odczytu)

Nie przy każdym porodzie pulsoksymetr jest konieczny – jednak zawsze przy cięciu cesarskim oraz zawsze kiedy kobieta decyduje się na znieczulenie porodu, pulsoksymetr będzie wykorzystany żeby monitorować jej stan.

Pulsoksymetr bez problemu działa przez lakier przeźroczysty (odżywka do paznokci) oraz uwaga uwaga… bo ostatnio to z mojego brata żoną przetestowałyśmy, działa także przez bezbarwną hybrydę(czyli basa i top bez koloru między nimi).”

Veri lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super : ) Dzieki za info Ciacho <3

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Bezbarwny/odżywka tak :) kolor może nie złapać pulsoksymetr, po za tym trzeba pamiętać, że mimo sprzętu ważna jest obserwacja pacjenta, a wiadomo, że najpierw kolor płytek paznokci się zmienia :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • lipiec 2018 Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) dzis mi juz troche lepiej, moj maz mna wczoraj potrzasnal odrobine i nie szukam juz informacji na internecie:) i poczekam cierpliwie do czwartku, zobaczymy co lekarz powie. wczoraj posprzatalam troche a dzis mam w planach pedicure i prasowanie:)
    Noc jak zawsze nieprzespana- z 6 razy na siku sie budzilam, plus bol bioder. ale teraz jest ok:)
    pogoda niestety nie zacheca na spacery, wiec by zostac w pozytywnym nastroju ogladam sobie Przyjaciol( chyba juz z 10 raz).

Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

malaKsiezniczka 20.05.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my teraz siedzimy u fryzjera :) zaraz padnę od zapachu tych farb :)
    Izka - też umylam autko - ręcznie z woskiem :) aż miło prowadzić, po zimie był bleee.. :) a że niestety muszę wszędzie sama jeździć (nawet trasy po 100 km)..
    Dziewczyny zazdro, że macie taki power - ja miałam do 35 tc .. teraz zgon i wyssana z życia. Ale chyba w 38 tc mam prawo tak się czuć?
    a my tez wizytujemy przez te 2 dni .. nie chce mi się już jeździć - do każdego lek to po 20-50 km ech

• Veri Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to chyba dzisiaj dzień mani. Też idę. Ostatni raz robię kolor, bo w Święta mamy chrzciny w rodzinie, a potem już tylko bezbarwna hybryda :( Stopy mam neonowy róż - dobre i to :)

Dziewczyny, czy Wy też macie taki problem z butami? Jestem lekko spuchnieta, ale wydawałoby się, że nie na tyle żeby nie mieć w czym chodzić. Tymczasem 90% butów na mnie nie pasuje:(

Ciasteczko777, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawiałam z położną z naszego szpitala. Nie zwracają raczej uwagi na paznokcie. Można mieć pomalowane, tylko na jasny kolor i by były krótkie ;) Cc nie planuje, znieczulenia też nie, w razie co, tak jak pisałam, będę mieć ze sobą pilniczek, więc 3 minuty i po problemie :) paznokcie muszę mieć zrobione bo mam swoje nieładne...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Ja rozmawiałam z położną z naszego szpitala. Nie zwracają raczej uwagi na paznokcie. Można mieć pomalowane, tylko na jasny kolor i by były krótkie ;) Cc nie planuje, znieczulenia też nie, w razie co, tak jak pisałam, będę mieć ze sobą pilniczek, więc 3 minuty i po problemie :) paznokcie muszę mieć zrobione bo mam swoje nieładne...
    Tylko jak jest szybko cc to nie ma czasu na to, dlatego ja za wczasu proszę o zdjęcie biżuterii, też odpuszczam w razie czego te paznokcie, jednak to serio jest ważne, żebysmy mogli zaobserwować pierwsze objawy niedotlenienia po płytce, nie zawsze można zaufać maszynie, obserwacja jest bardzo ważna. A może bezbarwnym zrób? Czy cos? Chociaż tak jak mówię cześć się nie przyczepi, a część tak

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri - ja tego nie mam - wgl nie puchne / pierścionki, buty wszystko No problem - ale chyba lekkie obrzęki są normalne .. lepiej powiedz lekarzowi niech obejrzy (moja diab zawsze oglądała mi kostki) .. a jakie buty nosisz?
    Bezbarwne hybrydy to polecam odżywkę z Indigo :) ja hybry robię w domu, ale teraz bez sensu bo przecież po porodzie nie znajdę pewnie czasu na poprawki XD i tak przez 3 msc !?? Za to ten japoński jest super! Też mam w domu zestaw i zawsze mi ratował płytkę po żelach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Tylko jak jest szybko cc to nie ma czasu na to, dlatego ja za wczasu proszę o zdjęcie biżuterii, też odpuszczam w razie czego te paznokcie, jednak to serio jest ważne, żebysmy mogli zaobserwować pierwsze objawy niedotlenienia po płytce, nie zawsze można zaufać maszynie, obserwacja jest bardzo ważna. A może bezbarwnym zrób? Czy cos? Chociaż tak jak mówię cześć się nie przyczepi, a część tak
    Dokładnie :) jejku - po co ryzykować? Dla kolorowych paznokci XD ?

Pani Moł lubi tę wiadomość

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do fryzjera na czwartek a w piątek mam sesję ciążowa w plenerze 😁 któraś z Was też sobie robi taką pamiątkę z brzuszkiem?

Ciasteczko777, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, slodka100 lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka my będziemy robić w plenerze sesję, ale czekamy aż się bardziej zazieleni las blisko domu :) a zdjęcia będzie nam robić kuzynka naszą cyfrówką, zobaczymy co wyjdzie :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dokładnie :) jejku - po co ryzykować? Dla kolorowych paznokci XD ?
    Ja z pkt widzenia opieki nad pacjentka i moich uprawnień położnej anestezjologicznej, nie stanę do znieczulenia do porodu z takimi paznokciami, wiadomo szybkie cc to nie ma czasu, jednak potem dojdzie do powikłań, bo ten pulsacz będzie błędnie czytał, a ja nie zauwaze koloru płytki i to ja będę miała konsekwencje, bo to ja pilnuje potem pacjentki po zopie.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Zapisałam się do fryzjera na czwartek a w piątek mam sesję ciążowa w plenerze 😁 któraś z Was też sobie robi taką pamiątkę z brzuszkiem?
    Cudnie :) !! Zazdroooooo!!!!! Też bym chciała :) ale .... Ja nie mam co fotografować / tzn brzuch M się nadaje :)

Puszku - zgadzam się z Tobą w 100% sama byłam świadkiem jak sąsiadce na ortopedii odmówili zabiegu planowego do czasu usunięcia kolorowego żelu z dłoni .. co było oczywiście zasadne .. a biedulka musiała piłować pazurki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 10:31

‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ