X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb ręce opadają jak czytam co tam się z Tobą dzieje. Szok co za szpital. Mąż albo ktoś z rodzinny powinien konkretnie z lekarzami rozmawiać. Strasznie Ci współczuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 3 wstawalam bo syn chory i temperaturę mu mierze to miał 38.8 gorączki biedny :( udał i mi się usnąć A teraz coś mu się orzysnilo i z wielkim płaczem mnie obudził,aż żal mi patrzeć jak to to gardło boli i tak kaszle :(

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie nocka też całkiem ok. Po siku nawet normalnie zasnęłam więc sukces.
    Skarb, trzymam kciuki za rozmowę z lekarzem. Może uda się w końcu coś dowiedzieć.
    Przykro mi że tak cierpisz.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb przykro mi mam nadzieję że czegoś się dowiesz
    Samari współczuję chorego synka
    Dziś jakieś wizyty?
    Ja dziś hybryda u rąk i będę całkiem ready do porodu no jeszcze henna brwi pod koniec tygodnia hehe
    Powiem wam że ja to mam jakieś fatum w tej ciąży bo wczoraj już drugi raz w całej ciąży miałam upadek
    Może z miesiąc temu łokieć sobie zdarlam w domu a wczoraj kolano. Poslizgnelam się jak wieszalam pranie bo suszarka mi się wypiela na tarasie tak poleciałam po kostce brukowej na dol na trawę że normalnie jak jakaś pokraka haha najważniejsze że jakoś te upadki tak robię umiejętnie że nie narażam brzuszka. PS. Suszarka wygięta haha bo się na nią trochę uwiesilam
    No z przedszkolem dalej lipa i wygląda że do świąt będzie zamknięte więc łączę się z wami w bólu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 07:44

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ile bym dała żeby tak po śniadaniu iść jeszcze raz do spania eh... Jak mój synek mnie budzi min 3 razy w nocy to co się dziwic i jeszcze przez to ta głowa mnie boli prawie codziennie rano eh... Tez musze czasem ponarzekac

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Edukacja jest za 32, patronaz za 26. Nie powinna tak wpisywać... Możesz spytać, o co chodzi. Powinnas mieć podpisane papiery na edukację, bo to dla mnie podstawa. I jeszcze na patronaz nie chce przyjść do domu? O.oWlasnie o tym mówię, przez takie położne śród cierpi cała grupa :(ale serio są też cudowne.

A uczęszczasz na szkole rodzenia w ramach nfz? Bo one też są na zasadzie opłacania przez edukację

Nie, nie chodzę. Chodziłam 4 lata temu przed pierwszym dzieckiem.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka ja też dziś idę picować pazurki przed porodem :D oby mi później nikt nie kazał piłować...na wszelki wypadek wezmę pilnik do szpitala ;)

slodka100, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie, nie chodzę. Chodziłam 4 lata temu przed pierwszym dzieckiem.
    Rozumiem, że te edukacje są rozpisane teraz z datami z tej ciąży? Możesz do niej zadzwonić, bo nie fajne, że nie chce przyjść na wizyty domowe.
    Raz miałam pacjentke i jeździłam do niej na wizyty (moja deklaracja była najnowsz), a położna od jej gina w między czasie też wpisywala, że robiła edukację i dzwoni do niej, że przeciez jej mierzyla ciśnienie i ma załatwić ze mną anulacje edukacji, na szczęście moje pacjentki czują się zaopiekowane i stoją za mną murem i mówi do niej, że przeciez edukację były że mną, potem ja szantazowala, że nie wyda recepty od gina... Powiedziałam tylko, żeby powiedziała tej kobiecie, że zadzwoni do nfz wyjaśnić i ta od razu powiedziała, że nie trzeba i sama odkręci, też mi się takie nieczyste zagrania nie podobają i nie ma na to wytłumaczenia...

Ciasteczko777, Paula_071, 4me lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka to się zgralysmy haha u mnie położna mówiła że ważne by jedne były na zero czyli niby jak lato to panie maja stopy zrobione a zimą dłonie haha ja to dłonie lubię mieć zawsze a stopy sobie sama maluję bo lakier dłużej tam trzyma niż na rękach więc będę mieć u stóp pazurki naturalne

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc dzisiaj bardzo dobra mimo, ze chyba z 3 razy wstawałam do toalety, na szczęście za każdym razem udało się potem zasnąć.

Ja mam dzisiaj wizytę o 15:30, więc może do 17 uda mi się wejść :)

Milka1991, Agata :), Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podziwiam że wy macie w ogóle siłę na myślenie o paznokciach 😂😂😂 ja też lubię dbać o siebie ale ta ciąża mi dała tak popalić że nie mam siły myśleć nawet o takich rzeczach modlę się żeby szczesliwie urodzić A siebie pedi i mani ogarnę po porodzie jak dojdę do siebie :) ale rozumiem że nie każdy się czuje jak ja 😜

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ręczników chyba nie prasujecie co? Hah

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    A ręczników chyba nie prasujecie co? Hah

Słodka, prasowałam dopóki nie poczytałam że to źle wpływa na szorstkość i chłonność ręcznika. TeraZ tylko strzepuje przed powieszeniem i po ściągnięciu z wieszania.
    Ale kuchenne prasuje 😉

slodka100 lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Milka to się zgralysmy haha u mnie położna mówiła że ważne by jedne były na zero czyli niby jak lato to panie maja stopy zrobione a zimą dłonie haha ja to dłonie lubię mieć zawsze a stopy sobie sama maluję bo lakier dłużej tam trzyma niż na rękach więc będę mieć u stóp pazurki naturalne
    Ale chodzi o podłączenie tego czegoś na palec- pulsoksymetr :) będziesz mieć podłączony do stopy ?
    https://mamaginekolog.pl/paznokcie-do-porodu/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 08:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja mogę szczerze powiedzieć że teraz mam najlepszy okres z całej ciąży, czuję się super oprócz jakichś tam pierdołek do przeżycia, maluszek już bezpieczny w razie czego, a do porodu już nie długo i czas mi leci jak szalony :) w ogóle jestem w szoku jak mocno na mnie pogoda wpływa, drugi dzień mamy słońce a mnie to raduje jak wygrana w totka :D
    Ja w stopach robię zawsze czerwone, to tak elegancko wygląda, a na dłoniach różnie, czasem nude a czasem zaszaleję z neonem :D
    Jadę później do nefrologa na kontrolę, trzymajcie kciuki :)

Szczęśliwa Mamusia, Izka37, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ręczniki po pierwszym praniu przeprasowałam, później już nie będę :)
    A dziś mała mnie obudziła czkawką o 5, akurat mąż wstawał do pracy to córeczka go przywitała czkawką i kopniakami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię najbardziej czarne i czerwone paznokcie :D a latem morskie i turkusy, ale to dopiero po porodzie, mam swoje filmy nt.malowania paznokci w ciąży.

Oleander, też wlasnie moja jakość życia na max zależy od slonca :D w ponury dzień to moglabym się spod kołdry nie wychylać, a w takie sloneczne dni jak dziś to mogę wszystko :D nooo prawie.. Bo już ciężko, córa nie ułatwia i mam trochę nauczkę - w niedzielę się chyba przeforsowalam a potem zdychałam. Wczoraj jakies dusznosci plus wysokie (z pupy zupelnie) cukry wieczorne, eeech! Mijajcie tygodnie ostatnie szyyybciej ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam w ładne dni, nosi mnie :D Już mam masę planów na cały dzień, ale zobaczymy na ile brzuszkowy lokator pozwoli :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam podobnie-słońce działa na mnie jak akumulatorek. Ale czy słońce czy deszcz ja muszę w ciągu dnia się zdrzemnąć.

Dziś troszkę ogarnę dom. Przejrzę czego jeszcze można się pozbyć. Ciesze się jak dziecko że mam czyste auto-mimo że jeżdżę już tylko raz w tygodniu. Jakos moje skupienie na drodze jest słabawe więc wolę nie ryzykować.

Skarb-trzymam kciuki abyś dziś przycisnęła ich tam!!!

Ja siebie ogarnę po porodzie. Juz ustaliłam z M. wychodne:)zobaczymy jak wyjdzie to w praniu. Mam śmieszną datę w pasku 1 miesiąc, 1 tydzień i 1 dzień:)do porodu. Coraz bliżej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 09:19

Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały czas żele zrobione, co prawda od 2 miesięcy na wszelki wypadek bezbarwne ale bez czuję się nago :D właśnie teraz sobie terminu nie ustaliłam i muszę się gdzieś wbić :D

Taaak, pogoda piękna, ja jeszcze czekam do wizyty czwartkowej z rozruchem :D Jak się okaże ze wszystko gra to zaczynam wreszcie powoli ruszać się z domu :D trochę problem w tym że nie mam w czym chodzić hahah, żadnych nowych rzeczy nie kupowałam bo nie było sensu leżąc w domu a w stare już dawno nie wchodzę :P

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ