Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skarb przykro mi mam nadzieję że czegoś się dowiesz
Samari współczuję chorego synka
Dziś jakieś wizyty?
Ja dziś hybryda u rąk i będę całkiem ready do porodu no jeszcze henna brwi pod koniec tygodnia hehe
Powiem wam że ja to mam jakieś fatum w tej ciąży bo wczoraj już drugi raz w całej ciąży miałam upadek
Może z miesiąc temu łokieć sobie zdarlam w domu a wczoraj kolano. Poslizgnelam się jak wieszalam pranie bo suszarka mi się wypiela na tarasie tak poleciałam po kostce brukowej na dol na trawę że normalnie jak jakaś pokraka haha najważniejsze że jakoś te upadki tak robię umiejętnie że nie narażam brzuszka. PS. Suszarka wygięta haha bo się na nią trochę uwiesilam
No z przedszkolem dalej lipa i wygląda że do świąt będzie zamknięte więc łączę się z wami w bóluWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 07:44
-
puszek369 wrote:Edukacja jest za 32, patronaz za 26. Nie powinna tak wpisywać... Możesz spytać, o co chodzi. Powinnas mieć podpisane papiery na edukację, bo to dla mnie podstawa. I jeszcze na patronaz nie chce przyjść do domu? O.oWlasnie o tym mówię, przez takie położne śród cierpi cała grupa :(ale serio są też cudowne.
A uczęszczasz na szkole rodzenia w ramach nfz? Bo one też są na zasadzie opłacania przez edukację
Nie, nie chodzę. Chodziłam 4 lata temu przed pierwszym dzieckiem.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Słodka ja też dziś idę picować pazurki przed porodem oby mi później nikt nie kazał piłować...na wszelki wypadek wezmę pilnik do szpitala
slodka100, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Nie, nie chodzę. Chodziłam 4 lata temu przed pierwszym dzieckiem.
Raz miałam pacjentke i jeździłam do niej na wizyty (moja deklaracja była najnowsz), a położna od jej gina w między czasie też wpisywala, że robiła edukację i dzwoni do niej, że przeciez jej mierzyla ciśnienie i ma załatwić ze mną anulacje edukacji, na szczęście moje pacjentki czują się zaopiekowane i stoją za mną murem i mówi do niej, że przeciez edukację były że mną, potem ja szantazowala, że nie wyda recepty od gina... Powiedziałam tylko, żeby powiedziała tej kobiecie, że zadzwoni do nfz wyjaśnić i ta od razu powiedziała, że nie trzeba i sama odkręci, też mi się takie nieczyste zagrania nie podobają i nie ma na to wytłumaczenia...Ciasteczko777, Paula_071, 4me lubią tę wiadomość
-
Milka to się zgralysmy haha u mnie położna mówiła że ważne by jedne były na zero czyli niby jak lato to panie maja stopy zrobione a zimą dłonie haha ja to dłonie lubię mieć zawsze a stopy sobie sama maluję bo lakier dłużej tam trzyma niż na rękach więc będę mieć u stóp pazurki naturalne
Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
U mnie noc dzisiaj bardzo dobra mimo, ze chyba z 3 razy wstawałam do toalety, na szczęście za każdym razem udało się potem zasnąć.
Ja mam dzisiaj wizytę o 15:30, więc może do 17 uda mi się wejśćMilka1991, Agata :), Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa was podziwiam że wy macie w ogóle siłę na myślenie o paznokciach 😂😂😂 ja też lubię dbać o siebie ale ta ciąża mi dała tak popalić że nie mam siły myśleć nawet o takich rzeczach modlę się żeby szczesliwie urodzić A siebie pedi i mani ogarnę po porodzie jak dojdę do siebie ale rozumiem że nie każdy się czuje jak ja 😜
-
slodka100 wrote:A ręczników chyba nie prasujecie co? Hah
Słodka, prasowałam dopóki nie poczytałam że to źle wpływa na szorstkość i chłonność ręcznika. TeraZ tylko strzepuje przed powieszeniem i po ściągnięciu z wieszania.
Ale kuchenne prasuje 😉slodka100 lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualnyslodka100 wrote:Milka to się zgralysmy haha u mnie położna mówiła że ważne by jedne były na zero czyli niby jak lato to panie maja stopy zrobione a zimą dłonie haha ja to dłonie lubię mieć zawsze a stopy sobie sama maluję bo lakier dłużej tam trzyma niż na rękach więc będę mieć u stóp pazurki naturalne
https://mamaginekolog.pl/paznokcie-do-porodu/Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 08:44
-
nick nieaktualnyHej!
Ja mogę szczerze powiedzieć że teraz mam najlepszy okres z całej ciąży, czuję się super oprócz jakichś tam pierdołek do przeżycia, maluszek już bezpieczny w razie czego, a do porodu już nie długo i czas mi leci jak szalony w ogóle jestem w szoku jak mocno na mnie pogoda wpływa, drugi dzień mamy słońce a mnie to raduje jak wygrana w totka
Ja w stopach robię zawsze czerwone, to tak elegancko wygląda, a na dłoniach różnie, czasem nude a czasem zaszaleję z neonem
Jadę później do nefrologa na kontrolę, trzymajcie kciukiSzczęśliwa Mamusia, Izka37, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa lubię najbardziej czarne i czerwone paznokcie a latem morskie i turkusy, ale to dopiero po porodzie, mam swoje filmy nt.malowania paznokci w ciąży.
Oleander, też wlasnie moja jakość życia na max zależy od slonca w ponury dzień to moglabym się spod kołdry nie wychylać, a w takie sloneczne dni jak dziś to mogę wszystko nooo prawie.. Bo już ciężko, córa nie ułatwia i mam trochę nauczkę - w niedzielę się chyba przeforsowalam a potem zdychałam. Wczoraj jakies dusznosci plus wysokie (z pupy zupelnie) cukry wieczorne, eeech! Mijajcie tygodnie ostatnie szyyybciejSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam podobnie-słońce działa na mnie jak akumulatorek. Ale czy słońce czy deszcz ja muszę w ciągu dnia się zdrzemnąć.
Dziś troszkę ogarnę dom. Przejrzę czego jeszcze można się pozbyć. Ciesze się jak dziecko że mam czyste auto-mimo że jeżdżę już tylko raz w tygodniu. Jakos moje skupienie na drodze jest słabawe więc wolę nie ryzykować.
Skarb-trzymam kciuki abyś dziś przycisnęła ich tam!!!
Ja siebie ogarnę po porodzie. Juz ustaliłam z M. wychodne:)zobaczymy jak wyjdzie to w praniu. Mam śmieszną datę w pasku 1 miesiąc, 1 tydzień i 1 dzień:)do porodu. Coraz bliżej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 09:19
Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
Ja mam cały czas żele zrobione, co prawda od 2 miesięcy na wszelki wypadek bezbarwne ale bez czuję się nago właśnie teraz sobie terminu nie ustaliłam i muszę się gdzieś wbić
Taaak, pogoda piękna, ja jeszcze czekam do wizyty czwartkowej z rozruchem Jak się okaże ze wszystko gra to zaczynam wreszcie powoli ruszać się z domu trochę problem w tym że nie mam w czym chodzić hahah, żadnych nowych rzeczy nie kupowałam bo nie było sensu leżąc w domu a w stare już dawno nie wchodzę