X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb15 wrote:
    Nie mam sily dziewczyny placze caly dzien z bolu .. nie wiem ile mam jeszcze cierpiec . Powiedzcie mi co mam sie zapytac ordynatora zeby mialo to rece i nogi bo ja to naprawde nie mam sily nawet myslec :(

Myślę że najrozsadniejszym pytaniem będzie to na kiedy planują rozwiązanie ciąży bądź jakie kroki będą podejmować w celu przyspieszenia porodu ?

No i czy ta zakrzepica jest wskazaniem do własnej wcześniejszego rozwiązania porodu i ile będzie trwać ta antybiotykoterapia i niech udziela ci rzeczowej informacji co i jak powiedz że się stresujesz,niepokoisz z bólu nie wytrzymujesz A nikt z Tobą nie rozmawia.

Przecież ich zasranym obowiązkiem jest udzielić ci informacji i rozwiać wszelkie wątpliwości bo przecież to jest chore żeby pacjent nie wiedział jaki jest jego plan leczenia....

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wyślij męża do ordynatora niech porozmawia jeśli ty nie jesteś na siłach. Kontaktowalas się że swoim lekarzem prowadzącym ,on pracuje w szpitalu ? Może zadzwoń do niego niech coś zaradzi,przecież lekarze siebie znają nawzajem i mają kontakty gdzie potrzeba.

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb musisz zapytać/porozmawiać:
    1. dlaczego Cie to wciąż boli? dlaczego ból nie odchodzi?
    2. że dodatkowy stres źle wpływa na Twoją kondycję i oczekujesz konkretnego planu
    3. poproś o konkrety-konkretny plan, najlepiej przy świadkach
    4.zapytaj co planują skoro nic nie jest lepiej?
    5. niech da Ci gwarancje że zwlekanie nie wpływa na Twoją kondycje zdrowotną

Musisz troszkę "go postraszyć" coś w stylu że tego tak nie zostawisz.
    Bidaku nie możesz sie tak męczyć:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 19:49

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb, to jest jakaś nienormalna sytuacja. Strasznie mi Ciebie szkoda :(
    Chyba czas na zrobienie dymu w tym szpitalu. Nie może być tak, że Ty nic nie wiesz i będziesz tak czekać do usra**j śmierci.
    Aż się wkurzyłam :/

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb, wszyscy mają rację, pora zrobić wielką awanturę w tym szpitalu, chyba żarty sobie robią :/ ja wiem że oni uwielbiają czekać na rozwój sytuacji ale to jest chore już, spytaj przede wszystkim na co czekacie, dlaczego nie rozwiązują ciąży, resztę już chyba wcześniej napisały dziewczyny

Veri, super, gratuluje dobrych wieści :) a ja też jestem taka wrażliwa i byle co mi tam sprawdza to zaraz boli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:09

Veri lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Pantera Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb
    Ja bym spytała:
    1. Jaki jest najbezpieczniejszy sposób i czas rozwiązania porodu w związku z zakrzepicą ciężarnej?
    2. Czy istnieją przeciwwskazania lub wskazania do indukcji?
    3. Jaka jest leczenie zakrzepicy w ciąży i ryzyka?

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytania Pantery są takie konkretne i dadzą obraz całości i ja bym jeszcze dopytala czy w związku z wystąpieniem zakrzepicy nie powinni przekazać Cię do szpitala i 3 st ref?

Pantera, Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy macie też tak wygiety kręgosłup który boli i to takie wrażenie jak by w samym środku ktoś normalnie jakimś gwoździem przybil ? Auc....normalnie nie mogę ustac 2 minuty taki ból....

W dodatku blizna po cc boli i szarpie że chwilę dłużej posiedzę to się zes×ac z bólu można :/

Ludzie dajcie mi siły żebym ten tydzień wytrzymała.... dziękuję Bogu że za tydzień skończy się to moje ciążowe cierpienie,po operacji też ból jak cholera ale to juz co innego bo synuś będzie obok i swoją obecnością będzie pokrzepial moje serce i usmierzal bol

• Pantera Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Samari nie wiem czy to Cię jakoś podniesie na duchu, ale Ty przynajmniej będziesz mogła tulić malca i skończyć z ciążowymi dolegliwościami 3 tyg przed terminem, a my tu będziemy pewnie narzekać do samego końca czyli ok 40 tc :)
    Twoje maleństwo będzie mialo miesiac a ny nadal będziemy narzekać :P

Samari0702 lubi tę wiadomość

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis przyszły kolejne zdobycze z Aliexpress. Czekałam na nie 14 dni 😁

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ba6a3f2ce87.jpg

puszek369, Pantera, Kruszynka91, Oleander, 4me, kama2784, Paula_071, Nistera, Veri, PatkaPP, Milka1991, slodka100, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Pewnie ma swoje rejony i albo akceptuje odległość i przyjmuje pacjentkę, albo nie, niestety za paliwo nikt nie płaci, czy za parking ;/ jak ma bezpośredni kontrakt z nfz, a jak jest przez przychodnię to zależy na ile jej dyrekcja pozwala (do ilu km). Niestety za patronaż jest stała kwota i nfz nie zapłaci więcej jak położna będzie miała super opinie, nikogo to nie obchodzi, że siedze u pacjentki 2-3 h i oceniam akt karmienia i dojadę do niej 30 km, nfz płaci te same 26 zł co takiej położnej co wejdzie na 5 min i da jakieś bzdury na kartce ;( Dlatego trzeba wybrać taką, która nam odpowiada. Myślę ,że Wrocław jest na tyle dużym miastem, że wśród położnych jest spora konkurencja, gorzej jest na wsiach, gdzie nie ma wyjścia.

Moja wybraną położna ma 32zl, tak mi się wyświetla gdy loguje się w ZIPie NFZtu. Co więcej, pokazuje mi, że odbylysmy już 6 wizyt z edukacji przedporodowej, a nie było żadnej.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb, dziewczyny dobrze mówią, to jest przegięcie! Też bym zapytała na kiedy i w jaki sposób przewidują rozwiązanie ciąży bo po prostu cierpisz! Kosmos jakiś, strasznie Ci współczuję.

Menka - ładne rzeczy! mam coś podobnego z Ali dla córki - taki a'la strój plazowy :) jeszcze była w zestawie wiązana opaska na głowę też z pomponikami :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Moja wybraną położna ma 32zl, tak mi się wyświetla gdy loguje się w ZIPie NFZtu. Co więcej, pokazuje mi, że odbylysmy już 6 wizyt z edukacji przedporodowej, a nie było żadnej.
    Edukacja jest za 32, patronaz za 26. Nie powinna tak wpisywać... Możesz spytać, o co chodzi. Powinnas mieć podpisane papiery na edukację, bo to dla mnie podstawa. I jeszcze na patronaz nie chce przyjść do domu? O.oWlasnie o tym mówię, przez takie położne śród cierpi cała grupa :(ale serio są też cudowne.

A uczęszczasz na szkole rodzenia w ramach nfz? Bo one też są na zasadzie opłacania przez edukację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 22:09

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula

To u mnie też miałam wpisana edukację przedporodowa 6 wizyt A nie miałam żadnej haha ale poniekąd rozumiem czemu tak robią,płace położnych są jakie są każdy kombinuje jak może. A właściwie to nie robiłam z tego afery bo żadnej krzywdy mi to nie wyrządzilo że sobie kobitka zarobiła - A naprawdę była na każde moje "pierdniecie" nawet o 22 mogłam dzwonić mimo że położne dyżury na dla pacjentek do 18 o ile dobrze pamiętam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 22:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera

Powiem ci że to co napisałaś bylo pocieszające :) I mimo że czuje się jak wrak to masz rację że tydzień i będzie po wszystkim A za miesiąc jak reszta będzie rodzić to ja już będę (daj Boże) śmigać jak mały samochodzik :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Paula

To u mnie też miałam wpisana edukację przedporodowa 6 wizyt A nie miałam żadnej haha ale poniekąd rozumiem czemu tak robią,płace położnych są jakie są każdy kombinuje jak może. A właściwie to nie robiłam z tego afery bo żadnej krzywdy mi to nie wyrządzilo że sobie kobitka zarobiła - A naprawdę była na każde moje "pierdniecie" nawet o 22 mogłam dzwonić mimo że położne dyżury na dla pacjentek do 18 o ile dobrze pamiętam
    Serio? To jest jak kradziez.
    Skoro malo zarabia i chcialaby wiecej mogla naprawde na te pieniadze zarobic i zrobic takie wizyty! Korzysc byłaby obu stronna i byloby uczciwie.

Nie wiem jak mozna to popierac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 22:45

Rudzik1, Paula_071, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie o Paryżu? Nie dane było mi zobaczyć katedry na żywo:(

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak! Od 2h przezywam :( od sredniowiecza stała katedra a tu jakiś niedopalek na rusztiwaniu albo inne zawarcie i kupa gruzu zostanie :(

• Nistera Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie śpię od 2.30, wstałam no pies mi cały przedpokój zarzygał i teraz nie mogę zasnąć. Ehhh....

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś super noc. Wyspałam się pomimo, że już nie śpię. Zbieram się do labo przed czwartkowa wizyta.

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ