X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Zostaniemy tu tylko my 🤣
    Ja na stówe! Czuje, ze znow bedzie przenoszony, czyli czerwiec ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja

No to korzystaj z tego dnia wolności bo potem się nie wyśpisz do 18-nastki haha optymistycznie rzecz biorąc 😂😂 nie no tak źle nie będzie, fajnie masz że się lada dzień poznacie,otworzysz worek majówek ! Będziemy tu czekać niecierpliwością na info (proszę nie trzymaj za za długo w napięciu wiesz że w ciąży stres się udziela haha)

Powodzenia ! 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek

Haha ale pociesze Cię myślą że na czerwcowych będziesz pierwsza,A tam wsyztsko będą z brzuchem :) A kto wie może młoda fiknie koziołka i wyjdzie wcześniej ?? Eeejjjj będziecie mieć miesiąc wolnego dłużej jak my to nie fair 😂😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja też jeszcze nie rodzę :D i też czuję nosem czerwiec :D
    no własnie czekam na paczkę i info: nieudana próba doręczenia. No tak, bo droga zamknięta to jak mają doręczyć.. No nic, uroki życia na wsi :D

slodka mi przyszedł email o pieluchach jak skończyłam 34 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w donoszonej ciazy;)
    Jeszcze 3 tygodnie, Max 4 I będzie koniec tego blogoslawionego stanu;) niby tak mało, ale wydaje się cała wieczność. A do tego dojdzie wyczekiwanie znaków, że to już wkrotce;D wczoraj się nasluchalam, że brzuch wysooooko, będę biegać tak do połowy maja najmniej, bo to widać. Ahh te stare baby;)
    Skarb, powodzenia!

Oleander, Milka1991, Veri, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, puszek369, Fikus lubią tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja planowo też mam jeszcze 6 tygodni :D pojęcia nie mam czy wydarzy się coś samo czy mimo tylu kompilacji będę chodzić do końca :D wbrew pozorom więcej nas tu jest na końcówkę maja :P

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano wlasnie ja też tak mam, że podałam pierwsze dziecko już wczesniej i teraz nie wiedzialam jak zrobic z tymi pieluszkami za 1gr. No trudno, ominie mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wizytujemy na 11.15 u doktorka,ostatnia nasza wizyta w ciąży szok !😹🙈🙉🙊👶👶👶👶 ♥️
    Trzymajcie kciuki za same dobre wieści ! 😁😁

Szczęśliwa Mamusia, puszek369, slodka100, Fikus lubią tę wiadomość

• lipiec 2018 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc:) mi planowo zostalo 4 tygodnie, ale jak lekarz potwierdzi jutro to 1,5 tyg;/ jutro sie wszystko wyjasni:)
    Dzis mam w planach zrobienie golabkow:) naszla mnie straszna ochota! a wczoraj zrobilkam mielone z mizeria i mlodymi ziemniaczkami- Ktoras z Was wczesniej robila i narobila mi takiego smaka, ze ho ho:)
    dzis tez ide do poloznej- 1,5 godzinny spacerek. dobrze mi to zrobi i fizycznie i psychicznie:)

Nie wiem jak ogarniacie to wszystko majac jeszcze male dzieci. serio. ja tez budze sie w nocy po 6 razy, ale tylko na siku i wracam spac! a Wy, nie dosc, ze sie zajmujecie w nocy to jeszcze w dzien.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

malaKsiezniczka 20.05.2019
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami gdzie sie podziałaś?

Ja dziś jakoś słabo spałam. No nic nadrobię popołudniową drzemką. Co do ruchów-ja nie wiem co to dziecko w tym brzuchu robi:)czy to jakieś skrobanie, drapanie,przeciąganie czy co. I ta głupia myśl że może daje mi znac że ja gniotę;). To chyba nie jest możliwe?

Oleander-ale masz z tą drogą. Oby ją szybko skończyli.

4me-plan ambitny na dziś.

Skarb-dziś musisz być bardziej stanowcza! Trzymam kciuki aby w końcu przedstawili Ci jakiś plan!

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja właśnie leżę na ostatnim KTG w szkole rodzenia. Położna mówi, ze dzidzia nisko, skurcze z tego co widzę się jakieś specjalne nie piszą. Mały nie rusza się jakoś specjalnie ale chyba w normie.
    Dzisiaj ostatnie przygotowania- trzeba się ogolić porzadnie, wczoraj ogoliłam nogi i dalej mi się już nie chciało ;)
    Niewyspana jestem, umówiłam się trochę na zbyt wczesna godzinę ale
    Ostatni dzień „wolności” trzeba wykorzystać ;))

Kochana to już tak blisko ❤❤❤ . Trzymam mocno kciuki informuje jak coś nas na bierząco 😁 .

Skarb Ale Cię tam wymeczą , a nie masz możliwości aby np wypisać się na własne życzenie i udać się do innego szpitala , ja jeszcze bym skargę napisała że kobiecie w ciąży nie potrafią pomóc .

Samari i inne dziewczyny , co dziś maja wizyty mocne kciuki ✊✊✊✊✊✊✊✊ .

4me Ja rodziłam 4 razy SN , wszak termin porodu według ostatniej @ mam na 21 maja, a mi mój Pan gin powiedział że już praktycznie za nie cały tydzień ciąża będzie donoszona , ja żadne z dzieci nie urodziłam o terminie ostatni mój poród był po terminie wcześniej przed , potem znów po i znowu przed , więc nie wiadomo jak to teraz będzie , jedynie o co się teraz modlę we dnie i noce , to żeby mały się przekręcił niestety nadal go czuje że źle leży .

Wreszcie mój mąż po trzech tygodniach 😤😤dostał wypłatę , ja tego nie rozumiem dlaczego nie umie upomnieć się o swoje , kiedyś to nawet i miesiąc czekał, a jego boże się pracodawca był zza granicą 😱😱🙈🙉🙊😤. I to nie w celach służbowych na wycieczki to ma kasę ażeby zadbać o bezpieczeństwo pracowników to zawsze głupie wymówki , a bieda , a to kryzys itp itd 🙊🙉🙈. Byłam dzus z Anią na bilansie niestety uraz nadal na co do lekarzy i chyba jej to prędko nie minie ja to nie wiem hak będzie to wyglądać jak będzie duza może jest nadzieja ze z tego wyrośnie, jak tylko posxlismy z Panią pielęgniarka aby sie zaważyć i zmierzyć to juz uciekała do drzwi z płaczem 😞😞😞, jak posxlismy do naszej pediatry to tez chociaż siedziała mi na kolanach płakała i marudziła biedna moja . Dziś synek pisze ostatnie egzaminy ósmoklasisty z j.angielskiego , oj ciężki kawałek chleba wczoraj z matematyki pisał i mi powiedział ,
    że na chybił trafił rozwiązywał te zadania , a dwóch nie zdążył zrobic mieli 21 kart pracy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 09:46

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb bidulo Ty, trzymam mocno kciuki za rozwiązanie i szybko dochdz do siebie, jak to czytam to też nie dowierzam co się tam dzieje u Ciebie :(

A my dzisiaj znowu pospały do 9.
    Dziewczyny z tą apka Rossmannowa możecie odejść/ zrezygnować z tego rossnnę a następnie przyłączyć się ponownie i zarejestrować datę porodu dzidziusia od nowa w tej samej apce. (pod warunkiem że jeszcze nie odebralyscie niczego faktycznie) i od 1-3 dni przyjdzie mail o pieluszkach. :)

U nas ruchy to też takie wypychanie, najbardziej dupki i małych nóżek <3 uwielbiam to :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 09:26

Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy u was istnieje takie coś jak współżycie ??? Kurde my od 10 tygodni mamy zakaz i dziś to już mi się po nocach sni haha A kolejne 6 tygodni i tak nic z tego bo poród i połóg👶👶👶👶👶,może przez to jestem taka nerwowa ?? 🤔🤔🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istnieje i jest super :D Samari ale chyba nie macie zakazu na wszystko?

• lipiec 2018 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy u was istnieje takie coś jak współżycie ??? Kurde my od 10 tygodni mamy zakaz i dziś to już mi się po nocach sni haha A kolejne 6 tygodni i tak nic z tego bo poród i połóg👶👶👶👶👶,może przez to jestem taka nerwowa ?? 🤔🤔🤔

Mi nie zabronili ale nie mam totalnie ochoty. jestem senna, opuchnieta i zmieta caly czas. Mam nadzieje, ze po porodzie i pologu wroci mi ochota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 09:37

malaKsiezniczka 20.05.2019
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, wszystko pozamykane, od początku ciąży przybyło mnie 8,5kg 😁 ginekolog nie kazała mi robić KTG wcześniej.
    Samari u mnie też już nie ma seksu chyba z miesiąc temu był ostatni a następny to pewnie w połowie czerwca hehe nie wiem jak te chłopy dadzą radę 😉

Skarb jesteśmy z Tobą, up0minaj się o swoje prawa i informuj nas

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Glendolina, Veri, Milka1991, Agata :), kama2784, Nistera lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Istnieje i jest super :D Samari ale chyba nie macie zakazu na wszystko?

Na wszystko nie,ale nie mogę się podniecać bo macica mi się bardzo stawia i mam okropny ból brzucha także i tak źle i tak nie dobrze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no jak tak to faktycznie kicha :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale pocieszam się myślą że mój synek będzie super grzecznym aniolkiem połóg szybko się skończy i będzie można się przytulać haha

To jest najbardziej optymistyczna wersja 😂😂😂😂

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka

A jak dzidziuś ? Ile już waży napisz coś więcej A nie wsyztsko pozamykane hahaha 😁😁😁

‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ