X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Zostaniemy tu tylko my 🤣
    Ja na stówe! Czuje, ze znow bedzie przenoszony, czyli czerwiec ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja

No to korzystaj z tego dnia wolności bo potem się nie wyśpisz do 18-nastki haha optymistycznie rzecz biorąc 😂😂 nie no tak źle nie będzie, fajnie masz że się lada dzień poznacie,otworzysz worek majówek ! Będziemy tu czekać niecierpliwością na info (proszę nie trzymaj za za długo w napięciu wiesz że w ciąży stres się udziela haha)

Powodzenia ! 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek

Haha ale pociesze Cię myślą że na czerwcowych będziesz pierwsza,A tam wsyztsko będą z brzuchem :) A kto wie może młoda fiknie koziołka i wyjdzie wcześniej ?? Eeejjjj będziecie mieć miesiąc wolnego dłużej jak my to nie fair 😂😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja też jeszcze nie rodzę :D i też czuję nosem czerwiec :D
    no własnie czekam na paczkę i info: nieudana próba doręczenia. No tak, bo droga zamknięta to jak mają doręczyć.. No nic, uroki życia na wsi :D

slodka mi przyszedł email o pieluchach jak skończyłam 34 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w donoszonej ciazy;)
    Jeszcze 3 tygodnie, Max 4 I będzie koniec tego blogoslawionego stanu;) niby tak mało, ale wydaje się cała wieczność. A do tego dojdzie wyczekiwanie znaków, że to już wkrotce;D wczoraj się nasluchalam, że brzuch wysooooko, będę biegać tak do połowy maja najmniej, bo to widać. Ahh te stare baby;)
    Skarb, powodzenia!

Oleander, Milka1991, Veri, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, puszek369, Fikus lubią tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja planowo też mam jeszcze 6 tygodni :D pojęcia nie mam czy wydarzy się coś samo czy mimo tylu kompilacji będę chodzić do końca :D wbrew pozorom więcej nas tu jest na końcówkę maja :P

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano wlasnie ja też tak mam, że podałam pierwsze dziecko już wczesniej i teraz nie wiedzialam jak zrobic z tymi pieluszkami za 1gr. No trudno, ominie mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wizytujemy na 11.15 u doktorka,ostatnia nasza wizyta w ciąży szok !😹🙈🙉🙊👶👶👶👶 ♥️
    Trzymajcie kciuki za same dobre wieści ! 😁😁

Szczęśliwa Mamusia, puszek369, slodka100, Fikus lubią tę wiadomość

• lipiec 2018 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc:) mi planowo zostalo 4 tygodnie, ale jak lekarz potwierdzi jutro to 1,5 tyg;/ jutro sie wszystko wyjasni:)
    Dzis mam w planach zrobienie golabkow:) naszla mnie straszna ochota! a wczoraj zrobilkam mielone z mizeria i mlodymi ziemniaczkami- Ktoras z Was wczesniej robila i narobila mi takiego smaka, ze ho ho:)
    dzis tez ide do poloznej- 1,5 godzinny spacerek. dobrze mi to zrobi i fizycznie i psychicznie:)

Nie wiem jak ogarniacie to wszystko majac jeszcze male dzieci. serio. ja tez budze sie w nocy po 6 razy, ale tylko na siku i wracam spac! a Wy, nie dosc, ze sie zajmujecie w nocy to jeszcze w dzien.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

malaKsiezniczka 20.05.2019
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami gdzie sie podziałaś?

Ja dziś jakoś słabo spałam. No nic nadrobię popołudniową drzemką. Co do ruchów-ja nie wiem co to dziecko w tym brzuchu robi:)czy to jakieś skrobanie, drapanie,przeciąganie czy co. I ta głupia myśl że może daje mi znac że ja gniotę;). To chyba nie jest możliwe?

Oleander-ale masz z tą drogą. Oby ją szybko skończyli.

4me-plan ambitny na dziś.

Skarb-dziś musisz być bardziej stanowcza! Trzymam kciuki aby w końcu przedstawili Ci jakiś plan!

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja właśnie leżę na ostatnim KTG w szkole rodzenia. Położna mówi, ze dzidzia nisko, skurcze z tego co widzę się jakieś specjalne nie piszą. Mały nie rusza się jakoś specjalnie ale chyba w normie.
    Dzisiaj ostatnie przygotowania- trzeba się ogolić porzadnie, wczoraj ogoliłam nogi i dalej mi się już nie chciało ;)
    Niewyspana jestem, umówiłam się trochę na zbyt wczesna godzinę ale
    Ostatni dzień „wolności” trzeba wykorzystać ;))

Kochana to już tak blisko ❤❤❤ . Trzymam mocno kciuki informuje jak coś nas na bierząco 😁 .

Skarb Ale Cię tam wymeczą , a nie masz możliwości aby np wypisać się na własne życzenie i udać się do innego szpitala , ja jeszcze bym skargę napisała że kobiecie w ciąży nie potrafią pomóc .

Samari i inne dziewczyny , co dziś maja wizyty mocne kciuki ✊✊✊✊✊✊✊✊ .

4me Ja rodziłam 4 razy SN , wszak termin porodu według ostatniej @ mam na 21 maja, a mi mój Pan gin powiedział że już praktycznie za nie cały tydzień ciąża będzie donoszona , ja żadne z dzieci nie urodziłam o terminie ostatni mój poród był po terminie wcześniej przed , potem znów po i znowu przed , więc nie wiadomo jak to teraz będzie , jedynie o co się teraz modlę we dnie i noce , to żeby mały się przekręcił niestety nadal go czuje że źle leży .

Wreszcie mój mąż po trzech tygodniach 😤😤dostał wypłatę , ja tego nie rozumiem dlaczego nie umie upomnieć się o swoje , kiedyś to nawet i miesiąc czekał, a jego boże się pracodawca był zza granicą 😱😱🙈🙉🙊😤. I to nie w celach służbowych na wycieczki to ma kasę ażeby zadbać o bezpieczeństwo pracowników to zawsze głupie wymówki , a bieda , a to kryzys itp itd 🙊🙉🙈. Byłam dzus z Anią na bilansie niestety uraz nadal na co do lekarzy i chyba jej to prędko nie minie ja to nie wiem hak będzie to wyglądać jak będzie duza może jest nadzieja ze z tego wyrośnie, jak tylko posxlismy z Panią pielęgniarka aby sie zaważyć i zmierzyć to juz uciekała do drzwi z płaczem 😞😞😞, jak posxlismy do naszej pediatry to tez chociaż siedziała mi na kolanach płakała i marudziła biedna moja . Dziś synek pisze ostatnie egzaminy ósmoklasisty z j.angielskiego , oj ciężki kawałek chleba wczoraj z matematyki pisał i mi powiedział ,
    że na chybił trafił rozwiązywał te zadania , a dwóch nie zdążył zrobic mieli 21 kart pracy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 09:46

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb bidulo Ty, trzymam mocno kciuki za rozwiązanie i szybko dochdz do siebie, jak to czytam to też nie dowierzam co się tam dzieje u Ciebie :(

A my dzisiaj znowu pospały do 9.
    Dziewczyny z tą apka Rossmannowa możecie odejść/ zrezygnować z tego rossnnę a następnie przyłączyć się ponownie i zarejestrować datę porodu dzidziusia od nowa w tej samej apce. (pod warunkiem że jeszcze nie odebralyscie niczego faktycznie) i od 1-3 dni przyjdzie mail o pieluszkach. :)

U nas ruchy to też takie wypychanie, najbardziej dupki i małych nóżek <3 uwielbiam to :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 09:26

Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy u was istnieje takie coś jak współżycie ??? Kurde my od 10 tygodni mamy zakaz i dziś to już mi się po nocach sni haha A kolejne 6 tygodni i tak nic z tego bo poród i połóg👶👶👶👶👶,może przez to jestem taka nerwowa ?? 🤔🤔🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istnieje i jest super :D Samari ale chyba nie macie zakazu na wszystko?

• lipiec 2018 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy u was istnieje takie coś jak współżycie ??? Kurde my od 10 tygodni mamy zakaz i dziś to już mi się po nocach sni haha A kolejne 6 tygodni i tak nic z tego bo poród i połóg👶👶👶👶👶,może przez to jestem taka nerwowa ?? 🤔🤔🤔

Mi nie zabronili ale nie mam totalnie ochoty. jestem senna, opuchnieta i zmieta caly czas. Mam nadzieje, ze po porodzie i pologu wroci mi ochota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 09:37

malaKsiezniczka 20.05.2019
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, wszystko pozamykane, od początku ciąży przybyło mnie 8,5kg 😁 ginekolog nie kazała mi robić KTG wcześniej.
    Samari u mnie też już nie ma seksu chyba z miesiąc temu był ostatni a następny to pewnie w połowie czerwca hehe nie wiem jak te chłopy dadzą radę 😉

Skarb jesteśmy z Tobą, up0minaj się o swoje prawa i informuj nas

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Glendolina, Veri, Milka1991, Agata :), kama2784, Nistera lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Istnieje i jest super :D Samari ale chyba nie macie zakazu na wszystko?

Na wszystko nie,ale nie mogę się podniecać bo macica mi się bardzo stawia i mam okropny ból brzucha także i tak źle i tak nie dobrze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no jak tak to faktycznie kicha :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale pocieszam się myślą że mój synek będzie super grzecznym aniolkiem połóg szybko się skończy i będzie można się przytulać haha

To jest najbardziej optymistyczna wersja 😂😂😂😂

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka

A jak dzidziuś ? Ile już waży napisz coś więcej A nie wsyztsko pozamykane hahaha 😁😁😁

‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ