Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka1991 wrote:Bibs ja też nie miałam. Zalozylam 2 lata temu fikcyjne konto, właśnie do kontaktu z dziewczynami z wątku. I tylko tam się udzielam. Bardzo się cieszę że to zrobiłam pomyśl o tym
Milka ja miałam dawno temu, ale usunęłam, to był dla mnie zbyt wielki pozeracz czasu, a poza tym denerwowalo mnie to ogromne przechwalstwo wszystkim wtedy, no i nie będę już wracać do fb.
Mam nadzieję, że będziecie się odzywać bo ja tu zostanęOleander, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Ja nie chce sie wcale przenosić. Mam prawdziwe konto, niefikcyjne i jednak mam ograniczone zaufanie do fB, w sensie, ze w ogole do internetu. Zycie pokazuje na kazdym kroku, ze mam racje- chocby tak jak tu...
Ale tu chyba nigdy nie bedzie juz milo. Dopiero zaczna sie wszystkie pytania i porady, ktorych bedzie miliony i nie sadze, zeby sie mialo poprawic.
Ale ok poobserwuje z wielka ciekawoscia...Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa zostaję ale apeluję o nie dokarmianie trola i będzie dobrze
Bibs myśleliśmy o Chorwacji ale to jednak daleko samochodem z takim maluszkiem, zobaczymy jeśli we wrześniu trafi się pogoda to pojedziemy gdzieś nad polskie morze a jak nie pojedziemy to strój też się przyda, tutaj mamy w okolicy piękne plaże i czystą wodę w Dąbrowie Górniczej na przykład, często tam jeździmy na cały dzień latem te czarne bikini to takie typowe miękkie trójkąciki haha wydaje mi się, że na mały biust będzie też ok, a jaki masz rozmiar? Ja przed ciążą B w porywach do C przed okresem i takie nosiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 09:57
MaMaMi83, 4me, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Czy po porodzie będziecie brać dalej witaminy ciążowe? Na opakowaniu pisze że do końca karmienia piersią...
A co do wagi, macie dużo wód plodowych? Ja znalazłam ostatnio na badaniu że AFI u mnie 9, myślę że to dlatego nie mam tego brzuszka takiego bardzo dużego, i przyrost masy tylko 8,5kg
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Podobnie jak 4me na FB mam prawdziwe konto od wielu lat, z dużą ilością zdjęć i priv informacji. Średnio mi się widzi przenoszenie tam.
Wkurzające jest to, że dajemy się całą grupą zapędzić w kozi róg jednej osobieSzczęśliwa Mamusia, Izka37, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Ja zostaję na BBF, też nie mam zaufania do FB i generalnie staram się chronić swoją prywatność w sieci.
Kruszynka, co do AFI nie powiem Ci ile dokładnie miałam we wtorek na wizycie, ale na pewno było w normie, a brzuszek też mam nie duży i tylko +9 kg.
Byłam rano na pobraniu krwi i siedziały dwie ciężarne na krzywej, miały brzuszki jak ja abo może nawet większe
Później jeszcze wizyta u okulisty, wszystko w porządku, brak przeciwwskazań do PSN4me, Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość
-
Oleander super ten pierwszy strój, znalazłam taki sam na allegro, 10zl drożej, chyba zamówię, z Ali nigdy nie zamawialam i trochę się obawiam. Mam taki sam biust, przed ciążą B/C a teraz D i mówisz że rozmiar L jest idealny na biust D?
Fikus a u okulisty robili ci badanie dna oka?
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualny
-
Ale my tam prawie wszystkie mamy prawdziwe konta dziewczyny, spoko, nikt Was nie namawia na fb, tu większość też zostaje, 4me Tobie napisałam co i jak
Mi lekarz wód nie mierzy, kiedyś spytałam to powiedział że jest ich bardzo dużo i to tyle
Oleander, znam ta plażę, na rowerach tam często ciśniemy, to myślę 15-20km ode mnie o ile o Pogorii mowa haha
I tez marzy Mi się Chorwacja, co roku prawie jeździłam no ale tym razem odpada, może za rokSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Oleander wrote:Ja zostaję ale apeluję o nie dokarmianie trola i będzie dobrze
Bibs myśleliśmy o Chorwacji ale to jednak daleko samochodem z takim maluszkiem, zobaczymy jeśli we wrześniu trafi się pogoda to pojedziemy gdzieś nad polskie morze a jak nie pojedziemy to strój też się przyda, tutaj mamy w okolicy piękne plaże i czystą wodę w Dąbrowie Górniczej na przykład, często tam jeździmy na cały dzień latem te czarne bikini to takie typowe miękkie trójkąciki haha wydaje mi się, że na mały biust będzie też ok, a jaki masz rozmiar? Ja przed ciążą B w porywach do C przed okresem i takie nosiłam
Ooo Chorwacja to by było piękne, no ale fakt ta podróż to zmora. Wszystko zależy od dziecka, czy lubi w aucie jeździć... Córka jak miała 6mc to w drodze do Wrocławia nam zrobiła taka akcje wrzasku, że musiałam ja szybko wyjmowac z fotelika w drodze i na rękach musiałam trzymać bo nie było gdzie się zatrzymać. Innym razem było już ok.
Wiesz co ja doszłam do wniosku, że im mniejsze dziecko, takie śpiące, leżące to lepiej. Mi też się marzy nasze morze, ale to może w przyszłym roku bo w tym mamy budowę domu na głowie.
Mam malutkie piersi, małe B nawet powiedziała bym A, teraz w ciąży to mam te B i ja muszę miec push-upa bo się lepiej czuje.
A z tymi wypchanymi to z kolei problem z kupnem przez neta bo często są sztywne jakby były z tektury, dlatego ja muszę na żywo pomacac
Kruszynka ja teraz nie biorę, ale mam zamiar właśnie brać podczas karmienia i potem może nawet też
Która pisała kiedyś o odglosach pstrykania/klikania w brzuchu? Macie? Bo ja tak, ostatnio często to słyszę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 10:29
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBibs wrote:Milka ja miałam dawno temu, ale usunęłam, to był dla mnie zbyt wielki pozeracz czasu, a poza tym denerwowalo mnie to ogromne przechwalstwo wszystkim wtedy, no i nie będę już wracać do fb.
Mam nadzieję, że będziecie się odzywać bo ja tu zostanę
Ja jak coś też będę 😁😁.
Kruszynka Co do witamin po ciąży ja nic nie brałam tak jak przez całą moją ciążę ,
tylko magnez , kwas foliowy i tyle a i żelazo łykam . Nasze mleko dla dzieci jest na tyle wartościowe , że nic im więcej nie potrzeba . -
Chorwacja byliśmy rok temu, w tym roku może nasze polskie morze albo Mazury? Rozmarzylam się
Ja to do sierpnia mam nadzieję że zrzuce chociaż 3/4 wagi to będę szczęśliwa. Mama i siostra pocieszają że jak karmily to waga leciała ostro w dół.
U mnie plus 18kg przy 161, deprecha max
Wczoraj na wizycie położna była w szoku bo ostatni miesiąc to plus 6kg ale podkreśliłam jej ze przecież puchne jak paczek hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 10:26
Izka37 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam po przerwie w donoszonej ciąży. Aż nie mogę w to uwierzyć 😊
Czy u którejś z Was wyszedł dodatni gbs? U mnie niestety tak. Jestem w szoku bo podczas pobytu w szpitalu był ujemny. Ehh. Ciągle coś. Ogarnęłam wątrobę to gbs teraz... Wiem że wcześniej dają antybiotyk. Z tego szoku zapomniałam zapytać lekarke kiedy mam jechać do szpitala jakby coś sie zaczęło dziać. Wiecie może coś na ten temat?Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Agata :), Pani Moł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitamin ciazowych też nie biorę. Lykam tran, magnez i zakwas z burakow. Wyniki ok, samopoczucie też. A po porodzie słyszałam o lecacych włosach, więc może coś będzie trzeba dorzucić.
Co do wagi, to olejmy cyferki. To nie ma znaczenia. Dużo zejdzie przy porodzie. Też nie wiemy, ile z tego to woda. A potem całodniowe wędrówki z wózkami. I kp też sciagnie. Będziemy jeszcze piękne i zgrabne;) może lato 2019 nie do końca będzie nasze, ale za rok będzie forma!Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Biała Azlia wrote:Witam po przerwie w donoszonej ciąży. Aż nie mogę w to uwierzyć 😊
Czy u którejś z Was wyszedł dodatni gbs? U mnie niestety tak. Jestem w szoku bo podczas pobytu w szpitalu był ujemny. Ehh. Ciągle coś. Ogarnęłam wątrobę to gbs teraz... Wiem że wcześniej dają antybiotyk. Z tego szoku zapomniałam zapytać lekarke kiedy mam jechać do szpitala jakby coś sie zaczęło dziać. Wiecie może coś na ten temat?Glendolina, Biała Azlia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kruszynka, tak miałam badanie dna oka. Dobrze, że mąż ze mną pojechał, bo zupełnie nie pomyślałam, o tym że będę mieć rozszerzane źrenice a chciałam sama autem pojechać hahaha...
Co do wyjazdów to ja kocham Chorwacje, ale też myślę że to mogłoby być trochę teraz za daleko. Ja męża namawiam na wyjazd nad morze na początku września, już może nie będzie aż tak gorąco i zawsze mniej ludzi -
Ja tu też zostaje
Gratuluję pozostałym mamusiom ale wczoraj urodzajny dzien
Tylko ja dziś wizytuje? Ale mam stracha żeby mała nie miała już 4kg przypadkiem bo w kwietniu to rodzic nie chce hehe
No nic trzeba się trochę ogarnąć pozmywac i na spacerek z dziecmi do sklepu ostatnie małe zakupki przed swietami
Miłego dnia dziewczynki