X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Bibs ja też nie miałam. Zalozylam 2 lata temu fikcyjne konto, właśnie do kontaktu z dziewczynami z wątku. I tylko tam się udzielam. Bardzo się cieszę że to zrobiłam :D pomyśl o tym

Milka ja miałam dawno temu, ale usunęłam, to był dla mnie zbyt wielki pozeracz czasu, a poza tym denerwowalo mnie to ogromne przechwalstwo wszystkim wtedy, no i nie będę już wracać do fb.

Mam nadzieję, że będziecie się odzywać bo ja tu zostanę :)

Oleander, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce sie wcale przenosić. Mam prawdziwe konto, niefikcyjne i jednak mam ograniczone zaufanie do fB, w sensie, ze w ogole do internetu. Zycie pokazuje na kazdym kroku, ze mam racje- chocby tak jak tu...
    Ale tu chyba nigdy nie bedzie juz milo. Dopiero zaczna sie wszystkie pytania i porady, ktorych bedzie miliony i nie sadze, zeby sie mialo poprawic.

Ale ok poobserwuje z wielka ciekawoscia...

Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostaję ale apeluję o nie dokarmianie trola :D i będzie dobrze

Bibs myśleliśmy o Chorwacji ale to jednak daleko samochodem z takim maluszkiem, zobaczymy jeśli we wrześniu trafi się pogoda to pojedziemy gdzieś nad polskie morze :) a jak nie pojedziemy to strój też się przyda, tutaj mamy w okolicy piękne plaże i czystą wodę w Dąbrowie Górniczej na przykład, często tam jeździmy na cały dzień latem :) te czarne bikini to takie typowe miękkie trójkąciki haha wydaje mi się, że na mały biust będzie też ok, a jaki masz rozmiar? Ja przed ciążą B w porywach do C przed okresem i takie nosiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 09:57

MaMaMi83, 4me, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po porodzie będziecie brać dalej witaminy ciążowe? Na opakowaniu pisze że do końca karmienia piersią...

A co do wagi, macie dużo wód plodowych? Ja znalazłam ostatnio na badaniu że AFI u mnie 9, myślę że to dlatego nie mam tego brzuszka takiego bardzo dużego, i przyrost masy tylko 8,5kg

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Veri Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnie jak 4me na FB mam prawdziwe konto od wielu lat, z dużą ilością zdjęć i priv informacji. Średnio mi się widzi przenoszenie tam.
    Wkurzające jest to, że dajemy się całą grupą zapędzić w kozi róg jednej osobie :/

Szczęśliwa Mamusia, Izka37, Pani Moł lubią tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostaję na BBF, też nie mam zaufania do FB i generalnie staram się chronić swoją prywatność w sieci.

Kruszynka, co do AFI nie powiem Ci ile dokładnie miałam we wtorek na wizycie, ale na pewno było w normie, a brzuszek też mam nie duży i tylko +9 kg.

Byłam rano na pobraniu krwi i siedziały dwie ciężarne na krzywej, miały brzuszki jak ja abo może nawet większe :P

Później jeszcze wizyta u okulisty, wszystko w porządku, brak przeciwwskazań do PSN :)

4me, Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander super ten pierwszy strój, znalazłam taki sam na allegro, 10zl drożej, chyba zamówię, z Ali nigdy nie zamawialam i trochę się obawiam. Mam taki sam biust, przed ciążą B/C a teraz D i mówisz że rozmiar L jest idealny na biust D?

Fikus a u okulisty robili ci badanie dna oka?

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka jest dopasowany ale mi to nie przeszkadza, wiesz w tych miękkich bikini jedne dziewczyny lubią więcej pokazać a inne mniej, więc to zależy.. ale na pewno jest wygodny, nic mi nie wypływa :)

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale my tam prawie wszystkie mamy prawdziwe konta :D dziewczyny, spoko, nikt Was nie namawia na fb, tu większość też zostaje, 4me Tobie napisałam co i jak :P

Mi lekarz wód nie mierzy, kiedyś spytałam to powiedział że jest ich bardzo dużo i to tyle :D
    Oleander, znam ta plażę, na rowerach tam często ciśniemy, to myślę 15-20km ode mnie :D o ile o Pogorii mowa haha :D
    I tez marzy Mi się Chorwacja, co roku prawie jeździłam no ale tym razem odpada, może za rok :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Ja zostaję ale apeluję o nie dokarmianie trola :D i będzie dobrze

Bibs myśleliśmy o Chorwacji ale to jednak daleko samochodem z takim maluszkiem, zobaczymy jeśli we wrześniu trafi się pogoda to pojedziemy gdzieś nad polskie morze :) a jak nie pojedziemy to strój też się przyda, tutaj mamy w okolicy piękne plaże i czystą wodę w Dąbrowie Górniczej na przykład, często tam jeździmy na cały dzień latem :) te czarne bikini to takie typowe miękkie trójkąciki haha wydaje mi się, że na mały biust będzie też ok, a jaki masz rozmiar? Ja przed ciążą B w porywach do C przed okresem i takie nosiłam

Ooo Chorwacja to by było piękne, no ale fakt ta podróż to zmora. Wszystko zależy od dziecka, czy lubi w aucie jeździć... Córka jak miała 6mc to w drodze do Wrocławia nam zrobiła taka akcje wrzasku, że musiałam ja szybko wyjmowac z fotelika w drodze i na rękach musiałam trzymać bo nie było gdzie się zatrzymać. Innym razem było już ok.
    Wiesz co ja doszłam do wniosku, że im mniejsze dziecko, takie śpiące, leżące to lepiej. Mi też się marzy nasze morze, ale to może w przyszłym roku bo w tym mamy budowę domu na głowie.
    Mam malutkie piersi, małe B nawet powiedziała bym A, teraz w ciąży to mam te B i ja muszę miec push-upa bo się lepiej czuje.
    A z tymi wypchanymi to z kolei problem z kupnem przez neta bo często są sztywne jakby były z tektury, dlatego ja muszę na żywo pomacac ;)

Kruszynka ja teraz nie biorę, ale mam zamiar właśnie brać podczas karmienia i potem może nawet też :)

Która pisała kiedyś o odglosach pstrykania/klikania w brzuchu? Macie? Bo ja tak, ostatnio często to słyszę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 10:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 35 tc miałam afi 14. Brzuch mały, za to dupa i uda;D hoho;D dlatego że strojem się wstrzymam. A na ali są swietne. Myślę, że miesiąc po porodzie się na coś zdecyduje, to akurat na lipiec powinno przyjść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Milka ja miałam dawno temu, ale usunęłam, to był dla mnie zbyt wielki pozeracz czasu, a poza tym denerwowalo mnie to ogromne przechwalstwo wszystkim wtedy, no i nie będę już wracać do fb.

Mam nadzieję, że będziecie się odzywać bo ja tu zostanę :)

Ja jak coś też będę 😁😁.

Kruszynka Co do witamin po ciąży ja nic nie brałam tak jak przez całą moją ciążę ,
    tylko magnez , kwas foliowy i tyle a i żelazo łykam . Nasze mleko dla dzieci jest na tyle wartościowe , że nic im więcej nie potrzeba .

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorwacja <3 byliśmy rok temu, w tym roku może nasze polskie morze albo Mazury? Rozmarzylam się :)

Ja to do sierpnia mam nadzieję że zrzuce chociaż 3/4 wagi to będę szczęśliwa. Mama i siostra pocieszają że jak karmily to waga leciała ostro w dół.
    U mnie plus 18kg przy 161, deprecha max :O
    Wczoraj na wizycie położna była w szoku bo ostatni miesiąc to plus 6kg :D ale podkreśliłam jej ze przecież puchne jak paczek :D haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 10:26

Izka37 lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po przerwie w donoszonej ciąży. Aż nie mogę w to uwierzyć 😊
    Czy u którejś z Was wyszedł dodatni gbs? U mnie niestety tak. Jestem w szoku bo podczas pobytu w szpitalu był ujemny. Ehh. Ciągle coś. Ogarnęłam wątrobę to gbs teraz... Wiem że wcześniej dają antybiotyk. Z tego szoku zapomniałam zapytać lekarke kiedy mam jechać do szpitala jakby coś sie zaczęło dziać. Wiecie może coś na ten temat?

Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Agata :), Pani Moł lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamin ciazowych też nie biorę. Lykam tran, magnez i zakwas z burakow. Wyniki ok, samopoczucie też. A po porodzie słyszałam o lecacych włosach, więc może coś będzie trzeba dorzucić.
    Co do wagi, to olejmy cyferki. To nie ma znaczenia. Dużo zejdzie przy porodzie. Też nie wiemy, ile z tego to woda. A potem całodniowe wędrówki z wózkami. I kp też sciagnie. Będziemy jeszcze piękne i zgrabne;) może lato 2019 nie do końca będzie nasze, ale za rok będzie forma!

Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia, mi gbs też niestety wyszedł+. Zapytam lekarza w środę o ta jazdę do szpitala. Czy nie trzeba szybciej. Ale ja to i tak do tych regularnych skurczy co 3-5 min nie doczekam;D już dawno będę w szpitalu;D

Biała Azlia lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia wrote:
    Witam po przerwie w donoszonej ciąży. Aż nie mogę w to uwierzyć 😊
    Czy u którejś z Was wyszedł dodatni gbs? U mnie niestety tak. Jestem w szoku bo podczas pobytu w szpitalu był ujemny. Ehh. Ciągle coś. Ogarnęłam wątrobę to gbs teraz... Wiem że wcześniej dają antybiotyk. Z tego szoku zapomniałam zapytać lekarke kiedy mam jechać do szpitala jakby coś sie zaczęło dziać. Wiecie może coś na ten temat?
    Jedziesz normalnie, jak wody odejdą, albo regularne skurcze u pierwiastki co ok 5 kin u wielorodki co 10min. W szpitalu podają ampicyline najpierw 2g potem co 4h 0o 1 g aż do porodu. Jeżeli urodzisz wcześniej niż przed podaniem drugiej dawki do dziecku zrobia krew na crp

Glendolina, Biała Azlia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane taak Pogoria! <3 od nas jest dalej ale jak jedziemy na cały dzień to to nie ma znaczenia

Bibs aa no jak tak to chyba nie ma co zamawiać w ciemno

Ja będę po porodzie będę dalej brać Prenatal Duo, mam już zapas nawet

• Fikus Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka, tak miałam badanie dna oka. Dobrze, że mąż ze mną pojechał, bo zupełnie nie pomyślałam, o tym że będę mieć rozszerzane źrenice :P a chciałam sama autem pojechać hahaha...

Co do wyjazdów to ja kocham Chorwacje, ale też myślę że to mogłoby być trochę teraz za daleko. Ja męża namawiam na wyjazd nad morze na początku września, już może nie będzie aż tak gorąco i zawsze mniej ludzi :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu też zostaje
    Gratuluję pozostałym mamusiom ale wczoraj urodzajny dzien

Tylko ja dziś wizytuje? Ale mam stracha żeby mała nie miała już 4kg przypadkiem bo w kwietniu to rodzic nie chce hehe

No nic trzeba się trochę ogarnąć pozmywac i na spacerek z dziecmi do sklepu ostatnie małe zakupki przed swietami
    Miłego dnia dziewczynki

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ