X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłam dziś jak smok tak mnie suszyło, to teraz pokutuje bo wstaje ciągle na siku ;)

Verbena super że jesteś tak zadowolona z opieki i że mimo zmęczenia humor Ci dopisuje :) a teraz malutki Filipku daj mamie odespać i troszkę odpocząć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 03:29

Pierniczkowa, kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziś taki dzień był... bo ja wypiłam 2 który wody,susza jak na kacu... W dodatku takie ilości jedzenia zjadłam że sama jestem w szoku... A teraz mam problem z zaśnięciem przed to budzenie co chwila i w dodatku burczy mi w brzuchu o.O

Dobrze że 11-12 idę stąd do domu bo już mam dość :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 03:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena
    Podziwiam twoja siłę i wytrwałość zaledwie kilkanaście godzin od cc , ja to leżałem plackiem 12 h do.czssu pionizacji, wstałam mocno w głowie się kręciło więc w powrotem leżeć poszłam,syn do pielęgniarek A ja spałam do 6 rano i dopiero co wzięłam do siebie,teraz będę mieć lepiej bo wykupuje prywatny pokój gdzie moja mama ma łóżko i będzie że mną cała dobe więc młody będzie z nami na sali A ja będę tylko to karmić i odpoczywać A resztę mama będzie ogarnąć.dopoki nie wstanę i będę na siłach.

Trzymam za Was kciuki ✊✊✊✊ mój syn jescze w brzuchu A ja cała noc nie śpię....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy położna środowiskowa podczas wizyty przed porodem może mnie zbadać? Tak jak pisałam wcześniej, wizytę mam dopiero w 39 tygodniu a w międzyczasie widzę się z położna i zastanawiam się czy mogę ją poprosić żeby zajrzała czy nie otwiera mi się przypadkiem szyjka, czy się nie skróciła?

Myślicie że można zapytać czy raczej położne nie praktykują takich badań przed porodem (wiem że po porodzie badają)?

Puszku, Tobie się zdarzało badać pacjentki przed porodem?

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena faktycznie ten szpital ma też dobre opinie ale akurat tam nie znam nikogo, nigdy nie byłam i w ogóle jakoś mi po drodze :D miło się Ciebie czyta, ciesz się maleństwem, przez Was się już też nie mogę doczekać a to jeszcze parę tygodni :D

gann3e3k0unlohxb.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dobrej nocy. W końcu bez bólu bioder i żeber. Dzisiejszy pomiar na wadze chciał mnie zabić :D 17kg+ haha. Już mam 1kg więcej niż w pierwszej ciąży. Maaatko. Ale będzie do zrzucania. Oby się skończyło na 18kg bo taki miałam limit hihi ;) ale teraz to wiem że dużo nabieram wody no i maluszek sporo przybiera na wadze. Wizyta we wtorek, więc szybciutko zlecą święta i podglądamy juniora ;)

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Matko można się wkurzyci w tym szpitalu,pęka mi głowę spać nie mogę a tutaj co 1
    5 godziny przychodzą słuchac serduszka p4zez brzuch....czy oni oszaleli do końca już... jak to 3 ciąża to nie widziałam żeby takie praktyki były stosowane....chyba że przez 3 lata się to wsyztsko tak zmieniło...

Budzą mnie co chwila ,to NiedojZ że nie mogę zasnąć,to się nie wyspie bo laza co chwilę.... jak oni cała noc przed cc tak mają mi łazić to powiem że niech dadzą mi papiery i podpisze że na swoją odpowiedzialność nie chce żeby co 1.5 godziny do mnie lazily...
    Muszą słuchać, taki standard i mama musi usłyszec i potwierdzic, że tętno jest. Jakby nie słuchali, a dziecko by zginęło, to kryminał... Kiedyś u nas co 3h - zanim poszłam na l4, nie wiem czemu tu tak często.

Samari0702 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka

Nie martw się ja przypakowalam +16 kg... nie chce myśleć ile bym wazyla jak bym chodziła do 40 tc. Widzisz to we wtorek obie poznamy maluchy ja na żywo A Ty w usg,powodzenia :)

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Dziewczyny czy położna środowiskowa podczas wizyty przed porodem może mnie zbadać? Tak jak pisałam wcześniej, wizytę mam dopiero w 39 tygodniu a w międzyczasie widzę się z położna i zastanawiam się czy mogę ją poprosić żeby zajrzała czy nie otwiera mi się przypadkiem szyjka, czy się nie skróciła?

Myślicie że można zapytać czy raczej położne nie praktykują takich badań przed porodem (wiem że po porodzie badają)?

Puszku, Tobie się zdarzało badać pacjentki przed porodem?
    Możesz spytać, ja nie miałam dużo tych kobiet, bo to moja dodatkowa praca, jak by mnie kto spytał to pewnie bym zbadala, ale ja na s por pracowałam, słuchałam tętna ktg, gbs pobieralam. Możesz spytać, ale może nie mieć doświadczenia w ten działce to wtedy pewnie nie zbada, jak nie robi tego na codzień :)

Asiul lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul

Jeśli się niepokoisz to przyspiesz sobie wizytę u lekarza, albo zamów dodatkową wizytę pomiędzy ta co masz...bo faktycznie jak na koniec ciąży to duży odstęp.. Ja miałam co 2 tygodnie

Asiul lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jak u was ? Jak się czujesz ? Postawili Cię już na nogi:)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! No i nie zasnęłam od tej 3 grr.. ale nic to, wczoraj się źle czułam i zmarnowałam cały dzień, dziś będę twarda i się nie dam, idę zaraz na kawke i zabieram się za coś do roboty :)
    No jedynie wczoraj skompletowałam dokumenty do porodu, zabiorę je jeszcze na wizytę do gin żeby sprawdziła czy wszystko mam, chyba został tylko GBS. Jeszcze wałówka i torba będzie gotowa :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤦‍♀️

4me, Menka888, Oleander, Pani Moł, Izka37, kama2784 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyszły mi stroje kąpielowe z alie. Nie wiem jak się mój brzuch zachowa po ciąży, ale jakieś fałdki to raczej w dole będą więc sobie wymyśliłam bikini z wysokim stanem :) może któraś z Was szuka

https://www.aliexpress.com/item/Bikini-Sexy-Women-Swimsuit-2018-Swimwear-High-Waist-Bikini-Set-Print-Beach-Bathing-Suit-Mesh-Maillot/32871306911.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.432e4c4djjrZ8d

Zamówiłam czarne rozm. L, powiedziałabym że to taka nasza eMka. Jakość świetna, gruby materiał, super wykonanie aż jestem w szoku! majtki nie są regulowane więc nie przymierzyłam, stanik jedynie i jest super. Na prawdę w tym jakość mnie powaliła

https://www.aliexpress.com/item/High-Waist-Swimwear-Women-Swimsuit-2018-Bikini-Bandage-Bikinis-Set-Padded-Bathing-Suit-New-Leaf-Print/32891738683.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.432e4c4djjrZ8d

W tym już jakość troszkę gorsza, ale nadal ok-porównywalna do bikini z HM czy innych sieciówek, majtki są regulowane więc przymierzyłam :D i będą super, natomiast góra się nie nadaje do większego biustu :( zamówiłam L, moje teraz 80D się wylewa. Ale to nic, mi głownie chodziło o majtki a stanik założę jeszcze na pewno jak mi piersi wrócą do B :D a i kolor mam biały w ciemne liście

Ja za oba komplety zapłaciłam około 75zł, nie wiem czy jakiś kod mi się wbił czy cena była wtedy niższa

4me, Pani Moł, kama2784 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb Ogromne gratulacje dla Was 😘❤ , witamy kolejne małe szczęście ❤❤❤.

Oleander Ja też już walizkę mam spakowaną tak na 90 % , zostały do spakowania tylko dokumenty z czasu ciąży, tam ładowarka itp itd i to ostatnie badanie wymaz GBS .

Nigdy więcej zakupów z dziećmi poszłam na targ wczoraj z dziewczynkami , i się tak zmachałam że ledwo żyłam , ale cieplutko było wczoraj 20 stopni 😁😁😁 niech święta wielkanocne też tak piękne będą . Matko byliśmy wczoraj na zakupach i 300 zł poszło nie wiem na co 🙈🙉🙊 . Dziś w planach porządków wiosennych , a raczej świątecznych ciąg dalszy jeszcze tylko okna umyć i będzie git 😁 .

Trzymam mocno kciuki ✊✊✊ , za dzisiejsze wizyty .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 08:23

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

Pieniądze to idą jak woda zwłaszcza na dzieci ,mój mąż na zakupy przed wczoraj spożywcze wydał 350 zł A przyniósł 3 siatki i trochę soków o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 08:25

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiekam. Podziwiam Was za cierpliwość...

Kruszynka91, Izka37, ago91, kama2784 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ale nie znikaj, jest jeszcze opcja B ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Mamusia

Pieniądze to idą jak woda zwłaszcza na dzieci ,mój mąż na zakupy przed wczoraj spożywcze wydał 350 zł A przyniósł 3 siatki i trochę soków o.O

A żebyś wiedziała , a teraz ciepło się robi baleriny dla dziewczynek itp itd , i niby nic i pieniądz jest i go nie ma 🙊🙉🙈 .

4me Głowa i uszy do góry 😁😘.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 08:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka teraz twojego posta zobaczyłam haha, a z jakiej wagi startowałaś? U mnie +14, czyli ważę 77kg przy 170cm. Też mam dużo wody, widzę jak mi się nawet luźna koszulka odbija na skórze. Zrzucimy to w lato, damy radę :D

‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ